januari 5, 2022

Hoe Lang Zijn Volleybalwedstrijden? – thatsportlife

twee hoofdtypen volleybal worden gespeeld tot het Olympisch niveau. Er zijn traditionele volleybal en beachvolleybal.

traditioneel volleybal wordt gespeeld op een rechthoekig veld van 18 x 9 meter, gescheiden in helften door een net, dat over het midden van het veld wordt uitgerekt. Het spel wordt gespeeld tussen twee tegengestelde teams van zes spelers elk. De volleybal is gemaakt van leer of kunstleer.

beachvolleybal wordt gespeeld op een Zandveld van 16 x 8 meter, dat ook in helften wordt gescheiden door een net dat over het midden van het veld wordt uitgerekt. Het spel wordt gespeeld tussen twee tegengestelde teams van twee spelers elk. De volleybal is gemaakt van leer of kunstleer, zoals bij traditionele volleybal.

volleybal spelen zijn geen klokspelletjes, dus het is niet gemakkelijk om te weten hoe lang elk spel zal duren. Het hangt af van het vaardigheidsniveau van elk team, hoe gelijkwaardig de teams zijn, en hoeveel sets ze spelen.

Volleybalspellen zijn geen tijdgebaseerde spellen; ze worden gemeten in sets. Een bepaalde score moet worden bereikt voordat een set is voltooid; de score verschilt afhankelijk van volleybaltype en vaardigheidsniveau. Echter, gemiddeld, Olympische, college, en de middelbare school traditionele volleybal spelen duren een totaal van 90-100 minuten, en de jeugd traditionele volleybal spelen duren gemiddeld 30-60 minuten. Olympische, college en middelbare school beachvolleybal spelen duren gemiddeld 30-60 minuten van de warming-up tot de finish.

Vaardigheid Niveau Zet Gemiddelde Tijd
Olympische 3-5 in traditionele 2-3 op het strand 90-100 minuten voor traditionele 30-60 minuten voor het strand
College 3-5 in traditionele 2-3 op het strand 90-100 minuten voor traditionele 30-60 minuten voor het strand
High School 3-5 in traditionele 2-3 op het strand 90-100 minuten voor traditionele 30-60 minuten voor het strand
Jeugd 2-3 in traditioneel 45-60 minuten voor traditioneel

hoewel volleybal spelen beter worden gemeten in sets, zijn er een aantal gemiddelde tijd richtlijnen.

Volleybal speloverzicht

• wedstrijden: een wedstrijd beschrijft het volledige spel. Bij traditioneel volleybal bestaat een wedstrijd uit 3-5 sets. Om de hele wedstrijd te winnen, moet een team drie van de sets winnen.

bij beachvolleybal bestaat een wedstrijd uit 2-3 sets. Om de hele wedstrijd te winnen, moet een team twee van de sets winnen.

• Sets: In het traditionele Volleybal is een set de tijd die een van de teams nodig heeft om 25 punten te scoren met een 2-punts voorsprong.

bij beachvolleybal is een set de tijd die een van de teams nodig heeft om 21 punten te scoren met een voorsprong van 2 punten.

• intervallen: intervallen zijn korte rustperioden tussen verzamelingen. In traditionele Volleybal, de intervallen zijn 3 minuten lang, hoewel spel officials kan verlengen het interval tussen de tweede en derde ingesteld op 10 minuten.

bij beachvolleybal zijn alle intervallen 1 minuut lang.

• rusttijd: Bij traditioneel volleybal kan het verlengde interval tussen sets twee en drie soms rust worden genoemd. Er is geen verlengd interval of rust in beachvolleybal.
  • Timeouts: in zowel traditionele volleybal als beachvolleybal kan elk team maximaal twee timeouts oproepen tijdens elke set. De time-outs duren 30 seconden en bevatten geen vervangingen.
  • overuren: er is geen officiële overuren in volleybal omdat je de wedstrijden meet op sets, niet op tijden. Echter, wanneer een vaste score 25-24 of 21-20 is (of 15-14 tijdens de tiebreaker set), kan de extra tijd die een van de teams nodig heeft om een 2-punts voorsprong te bereiken als overwerk worden beschouwd.

Hoe lang Olympische Volleybalspelen duren

traditioneel volleybal werd voor het eerst geïntroduceerd op de Olympische Spelen in 1964, en beachvolleybal werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996.

Olympisch traditioneel volleybal heeft een gemiddelde wedstrijdtijd van 90-100 minuten.

Warm-up tijd 6-10 minuten
Aantal sets 3-5
Gemiddelde tijd instellen 25-30 minuten
Intervallen 3 minuten tussen elke set *Sommige games verlengt het interval tussen het tweede en derde set tot 10 minuten
time-Outs 2 x 30 seconden time-outs per team per set
Vervangingen 6 per team per set substituties zijn meestal vloeibaar en nemen niet veel tijd in beslag.
Olympisch beachvolleybal heeft een gemiddelde wedstrijdtijd van 30-60 minuten.

Hoe Lang De Middelbare School Volleybal spelen nemen

High school traditioneel volleybal heeft een gemiddelde wedstrijdtijd van 90-100 minuten.
Vervangingen 6 per team per set Substituties meestal vloeibaar en nemen niet veel tijd in beslag.
High school beachvolleybal heeft een gemiddelde wedstrijdtijd van 30-60 minuten.

Hoe Lang De Jeugd Volleybal Wedstrijden duren

traditionele volleybal youth games spelen voor de beste twee van de drie sets en kan een gemiddelde van 46-60 minuten duren om de volledige wedstrijd te spelen.

beachvolleybal is geen veel gespeelde jeugdsport, dus er zijn geen statistieken beschikbaar voor de gemiddelde tijden van deze wedstrijden.

hoeveel Sets zijn er in Volleybal?

in Olympisch, college en middelbare school traditioneel volleybal, zijn er 3-5 sets. In de jeugd traditionele volleybal, zijn er 2-3 sets. Traditionele volleybalsets worden gewonnen door het eerste team dat 25 punten krijgt. Als de score 25-24 is, spelen de teams tot een 2-punts voorsprong is vastgesteld. Als de teams elk twee sets winnen, spelen ze een vijfde set, die wordt gewonnen door het team dat eerst 15 punten behaalt met een 2-punts voorsprong.In het Olympisch, college en high school beachvolleybal zijn er 2-3 sets. Het eerste team dat 21 punten krijgt zal de set winnen. Als de score 21-20 is, spelen de teams tot een voorsprong van 2 punten is vastgesteld. Als de teams elk een set winnen, spelen ze een derde set, die wordt gewonnen door het eerste team om 15 punten te krijgen met een 2-punts voorsprong.

wat Was het langste volleybalspel?

de langste traditionele volleybalwedstrijd was een marathon van meerdere opeenvolgende wedstrijden. De marathon werd gespeeld door leden van de SVU Volleybal (Nederland). De marathon vond begin januari 2017 plaats en duurde 101 uur.De langste beachvolleybalwedstrijd was ook een marathon van meerdere opeenvolgende wedstrijden. De marathon werd gespeeld door Mateusz Baca, Sebastian Lüdke, Tomasz Olszak en Wojciech Kurczyński in Görlitz, Duitsland. De marathon vond begin juli 2010 plaats en duurde 25 uur en 39 minuten.

Final Thoughts

volleybalwedstrijden worden niet gemeten in minuten; ze worden gemeten in sets, en punten bepalen de lengte van de set. In het traditionele volleybal wordt een set gewonnen door het team dat als eerste 25 punten scoort met een 2-punts voorsprong. In beachvolleybal wordt elke set gewonnen door het team dat als eerste 21 punten scoort met een voorsprong van 2 punten. De tijd die nodig is om deze scores te bereiken hangt af van hoe gelijk de teams zijn.

het systeem voor het winnen van een Volleybalset betekent dat een enkele volleybalwedstrijd theoretisch uren kan duren. Soms, om dit te voorkomen, game officials stellen een maximale score per set.

de structuur van een volleybalspel verschilt zeer licht tussen de verschillende vaardigheidsniveaus, zodat hun gemiddelde tijdsrichtlijnen zeer vergelijkbaar zijn. De gemiddelde tijd voor Olympische, college en middelbare school traditionele volleybal spelen is 90-100 minuten. Jeugdspelen worden gespeeld beste twee van de drie en meestal nemen minder tijd; jeugd traditionele volleybalspelen gemiddeld 45-60 minuten per spel. De gemiddelde tijd voor Olympische, college en middelbare school beachvolleybal spelen is 30-60 minuten.

de belangrijkste factoren die de speltijd verhogen zijn het vaststellen van een 2-punts voorsprong wanneer de scores 25-24, 21-20 of 15-14 zijn, en het moeten spelen van de tiebreaker sets. Andere factoren, zoals het aantal vervangingen, lichte verwondingen, enz., zal weinig invloed hebben op de totale speeltijd.