februar 28, 2022

Loft konverteringer:steg-for-steg guide

Det er mange tilsynelatende kompliserte trinn for å få din loft konvertert, så å vite hvor du skal begynne kan føle skremmende. For å hjelpe deg med å kjøre gjennom prosessen fra start til slutt, har vi satt sammen denne trinnvise veiledningen.

Forutsatt at huset ditt er egnet for en konvertering, må du måle plassen nøyaktig, velge mellom fire hovedtyper av loftkonvertering og deretter velge en byggmester eller arkitekt.

men frykt ikke – det trenger ikke nødvendigvis å være en komplisert reise. Fortsett å rulle når vi forklarer de viktigste stadiene av en loftkonvertering.

kan loftet mitt konverteres?

før du gjør noe annet, må du finne ut om loftsrommet faktisk er egnet for en konvertering.

de fleste boliger vil komme med en tillatelse for tillatt utvikling( PD), noe som betyr at du kan fortsette med konverteringen uten byggetillatelse. Men hvis du bor i et bevaringsområde, eller hvis taket ditt ikke er høyt nok, kan det være mer komplisert.

du kan be en byggmester, arkitekt eller landmåler om å besøke hjemmet ditt og sjekke dette ut for deg, men det er også et par kontroller som du kan utføre selv før dette.

Se etter andre konverteringer på gaten din

for å få en følelse av om loftet ditt kan konverteres, se om noen lignende egenskaper på gaten din har hatt loftkonverteringer. Hvis du gjør spot eksempler, er det mer sannsynlig å være en mulighet.

hvis du kan, er det også verdt å gå et skritt videre og be om å ta en titt på loftet til noen i gaten din som har fått det gjort. På den måten kan du få en følelse av størrelsen på plassen og begynne å tenke på hvordan du skal fylle den opp.

Mål hodehøyden

minimumshøyden du trenger for en loftkonvertering er 2,2 meter, og du kan enkelt måle dette selv.

Kjør et målebånd fra gulv til tak på den høyeste delen av rommet. Hvis det er 2,2 meter eller mer, bør loftet være høy nok til å konvertere. Viktorianske hus har en tendens til å være lavere enn de som ble bygget fra 1930 og utover, så kan ikke ha tilstrekkelig hodehøyde.

når det gjelder eldre hus, bør du vurdere andre hindringer, for eksempel vanntanker og skorsteinstabler, når du planlegger konverteringen.

Sjekk hvilken type tak du har

Avhengig av når det ble bygget, vil ditt hjem enten ha takstoler eller takstoler. Ved å se gjennom din loft luke, bør du være i stand til å fortelle straks hva slags tak du har.

  • Sperrer løper langs kanten av taket og vil forlate det meste av det trekantede rommet under hul.
  • Takstoler er støtter som går gjennom tverrsnittet av loftet. Konvertering av et loft med takstoler er mulig, men ekstra strukturell støtte er nødvendig for å erstatte takstoler og det er sannsynlig å være mer kostbart.

Tenk på etasjen under

Mange mennesker unnlater å faktor i endringer i etasjen under loftet når de planlegger en konvertering. Det er verdt å tenke på hvor trappen sannsynligvis vil gå og hvor mye plass det kan ta opp. Selv en godt designet, plassbesparende trapp kan ta opp en stor del av et rom, så sørg for at du har plass du er glad for å miste.

når du har vurdert om du er i stand til å ha en loft konvertering, sjekk vår side på loft konvertering kostnader, som inkluderer gjennomsnittspriser, pluss tips fra eksperter og folk som har hatt en loft konvertering.

Hvor lang tid tar en loft konvertering?

Til Syvende og Sist, svaret på dette spørsmålet avhenger av trader du bruker og hvilken type loft konvertering de arbeider med.

Taklys konverteringer er vanligvis den raskeste, tar rundt fire uker å fullføre. En dormer konvertering kan ta nærmere fem uker, mens en hip-til-gavl konvertering kan ta rundt syv uker. Du kan forvente en mansard konvertering å ta nærmere åtte uker å fullføre.

den første uken eller to vil bli brukt til å forberede ditt hjem og samle materialer og verktøy som kreves. Arbeidet starter vanligvis på utsiden av eiendommen din. Etter det blir fokuset på innsiden av huset ditt og gulv, isolasjon og studvegger. Det siste stadiet vil håndtere plastering, elektrisitet og rørleggerarbeid.

typer av loft konvertering: hva er forskjellen?

det er fire hovedtyper av loft konvertering: tak lys, dormer, hip-til-gavl og mansard. Den du velger er sannsynlig å bli bestemt av en rekke faktorer, inkludert type og alder av huset du bor i, og budsjettet.

taklampe konvertering

  • Pros et rimelig alternativ For kjøpere på et budsjett, egnet hvis du bor i et bevaringsområde.
  • Cons Tilbyr langt mindre plass i forhold til en dormer eller mansard konvertering.

Taklampe konverteringer er langt det billigste og minst forstyrrende alternativet, da du ikke trenger å gjøre noen endringer i takets form eller tonehøyde. I stedet er det bare et tilfelle av å legge i takvinduer, legge ned et riktig gulv og legge til en trapp for å gjøre rommet beboelig.

du må imidlertid ha nok takplass allerede uten å ha en utvidelse for denne typen konvertering.

Tak lys konverteringer

Dormer konvertering

  • Pros et alternativ for de fleste hus med skråtak.
  • Cons flere strukturelle endringer trengs sammenlignet med en standard konvertering, så kan ta en stund å bygge.

en dormer loft konvertering er en forlengelse som stikker ut fra takets helling. Dormers, spesielt flate tak dormers, er den mest populære typen konvertering. De er egnet for stort sett alle hjem med et skrånende tak.

Dormer konverteringer er billigere enn mansard eller hip-to-gable konverteringer, men vil fortsatt legge til en god del ekstra takhøyde og gulvplass.

Dormer konverteringer

Hip-til-gavl konvertering

  • Pros generelt billigere enn å utvide utover, mer naturlig utseende sammenlignet med en dormer konvertering.
  • Cons dyrere enn en dormer konvertering, passer bare hus med en fri skrånende side tak.

hip-to-gable konverteringer arbeid ved å utvide skrånende ‘ hip ‘taket på siden av eiendommen utover for å skape en vertikal ‘gavl’ vegg, skape mer innvendig loft plass. Denne typen konvertering vil bare fungere på frittliggende eller tomannsboliger, da det krever et fritt skråtak.

hvis du har en enebolig med skråtak på hver side, kan du bygge videre på begge disse for å skape en enda mer romslig dobbel hofte-til-gavl forlengelse.

Hip-til-gable konverteringer

Mansard konvertering

  • Pros Skaper masse ny brukbar plass, egnet for mange forskjellige typer eiendom.
  • Ulemper Kan være spesielt dyre, ser ikke veldig naturlig ut på grunn av endring i takhelling.

mansardforlengelser løper langs hele lengden på taket ditt og vil endre vinkelen på takhellingen, noe som gjør den nesten vertikal. Disse har en tendens til å være den dyreste typen konvertering, men vil resultere i en betydelig mengde ekstra plass.

Mansard konverteringer er egnet for de fleste eiendomstyper, inkludert rekkehus, tomannsbolig og eneboliger.

mansard konverteringer

Hvordan velger jeg en byggmester eller arkitekt?

når du ansetter noen håndverkere, er det best å starte med en anbefaling. Snakk med venner og familie, og ta en titt på nettet for å se om det er noen lokale fora som tilbyr anbefalinger.

hvis du har sett noen loft konverteringer langs gaten din, og du føler deg komfortabel banket på noen dører, spør dine naboer som de brukte og hvordan de fant dem.

når du snakker med en byggmester eller arkitekt, be om å se eksempler på tidligere arbeid. De fleste anerkjente selskaper vil gjerne gi deg bilder, og noen kan kanskje organisere besøk, slik at du kan snakke med kundene om deres erfaringer og se konverteringer som de har fullført på nært hold.

det er en god ide å få minst tre sitater for arbeidet du planlegger, men vær sikker på å faktor i anbefalinger og din tarmfølelse på personen eller firmaet, samt pris.

Du kan også bruke Vårt Pålitelige Traders søkeverktøy nedenfor for å søke etter fagfolk i nærheten av deg.

Alternativt, for mer ekspertråd om å finne den rette trader, utforske Hvilke? Trusted Traders nettsted.

Byggetillatelse for en loftkonvertering

Mange loftkonverteringer er dekket av tillatte utviklingsrettigheter (pd) og trenger ikke byggetillatelse.

men hvis du bor på utpekt land eller har en bestemt stil av eiendom som er vanskelig å konvertere, kan du ikke være dekket av tillatt utvikling.

du kan finne ut mer om hvorvidt du trenger byggetillatelse, og eventuelle andre tillatelser du måtte trenge, ved å besøke vår guide til byggeforskrifter og byggetillatelse.

skal jeg fortelle mitt hjem forsikringsselskap om en loft konvertering?

ja, du bør fortelle forsikringsselskapet om eventuelle endringer som vil endre ditt hjem struktur, beboelighet, sikkerhet eller verdi. For eksempel kan en loft konvertering øke sin verdi, og dette vil trolig påvirke bygninger og innhold forsikringspremier.

når du bor andre steder mens loft konverteringen er fullført, bør du fortelle selskapet om dette også, og prøve å gi flere ukers varsel.

hvis du har seriøst byggearbeid gjort, bør du vurdere spesialistforsikringsforsikring. Dette dekker mot ting går galt med byggearbeidene, materialer og eiendom eiers ansvar.

Oppdag hvordan boligforsikringsselskaper scorer for kundetilfredshet med vår guide til den beste og verste boligforsikringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.