desember 17, 2021

Hvordan Musikk Og Kultur Fungerer Sammen: Vitenskapen Bak Musikk

 man spiller trompet ute på fortauet

hvorfor er musikk og sang et så kraftig sosialt lim? De fleste hører musikk rett etter at de er født, vanligvis via vuggesanger, samt de fleste av de betydningsfulle anledninger i våre liv, fra bryllup til eksamener til begravelser. Noe om musikk bringer folk nærmere sammen og hjelper oss alle til å trekke sammen som et fellesskap.

det er ingen tvil om at mennesker er hardwired for musikk. Forskere har nylig oppdaget at en del av hjernen vår er dedikert til å behandle musikk. Dette støtter teorien om at musikk tjener en viktig funksjon i livet vårt.

det har blitt vist i mange studier at å lytte til musikk med tekster har en direkte innvirkning på nevrokjemikaliene i hjernen vår. Mange av disse nevrokjemikaliene spiller en rolle i å føle seg nær og knyttet til andre.

den nyeste forskningen tyder på at sang eller spille musikk sammen kan bidra til å bringe folk sammen via utgivelsen av endorfiner.

Musikkens Kraft

Musikk er noe som er ganske eksklusivt for menneskeheten. Det er en menneskelig aktivitet og en del av hver kultur i verden. Tross alt er mennesker sosiale dyr av en god grunn. Når folk samarbeider i grupper, blir ting gjort.

I Utgangspunktet, når folk går sammen og bruker sine unike ferdigheter, talenter og kunnskaper for en mer betydelig sak, kan mye oppnås.

for eksempel kan ingen enkeltperson alene lage en rakett, fly til månen, og deretter komme tilbake ned til jorden. Det tok mange mennesker å oppnå denne prestasjonen, Og Amerika skjønte dette faktum.

med alt som blir sagt, er det nå lettere å forstå hvordan musikk og kultur kan komme sammen. Kultur er et middel til å sikre stabilitet og overlevelse for samfunnet, og musikk arbeider mot det målet ved å bringe folk sammen.

Forholdet Mellom Musikk Og Kultur

Husk at musikkens funksjon er å sikre gruppens overlevelse.

du kan nesten tenke på musikk som en database for lagring av alle følgende:

  • felles kunnskap (inkludert et felles språk for kommunikasjon)
  • levebrød
  • hvordan styre

alt dette representerer de essensielle komponentene i kulturen som garanterer samfunnets behov blir møtt for å sikre fortsatt vekst og velstand.

Musikk kobles også på andre måter med hvert kulturområde. For eksempel er en åpenbar en hvordan språket av populære sangtekster alltid gjenspeiler majoritetsspråket i gruppen. I USA er økonomi og musikk en stor avtale. Bedrifter har kontroll over 70% av musikkbransjen, og de definerer suksess med dollarverdier. Dette har stor innvirkning på musikken som produseres.

 Folk på outdoor music concert festival

Hvordan Musikk Bringer oss Alle Sammen

Musikk er en universell fasett av vår eksistens. Det spiller ingen rolle hvor du ser. Fra store byer til avsidesliggende landsbyer, til tørre ørkener til soggy regnskoger, fra toppen Av Himalaya, har musikk alltid vært en viktig del av dagliglivet for mennesker over hele verden.

gjennom historien har hver kultur skapt musikk, og hvert samfunn bruker den musikken til å definere seg selv. Det blir da uadskillelig for både enkeltpersoner og lokalsamfunn.

det er tre hovedmåter at musikk og kultur kommer sammen i perfekt harmoni. De forekommer innenfor kulturer så vel som på tvers av kulturelle grenser:

  • Dele Følelser Gjennom Musikk

alle vet at musikk kan være (og ofte er) en iboende følelsesmessig opplevelse. Spekteret av følelser er stort. Det kan få oss til å gråte, le, bli sint, føle nostalgisk, hjelpe oss med å sove, eller til og med hjelpe oss med å feste.

hver artist henter sine følelser inn i musikken deres, noe som gjør at de kan ta med sine fans på turen. Det spiller ingen rolle hvor mange fans det er. Enten det er 10 eller 10 millioner, vil de alle oppleve samme type følelsesmessig reise.

denne delte reisen kan også være en annen måte at musikk bringer oss sammen. Disse emosjonelle aspektene er mer universelle enn folk kanskje har trodd.

i en studie ble folk fortalt å lytte til 14 sekunders utdrag av sanger fra små samfunn rundt om i verden og påpeke sangens formål. Formålet kan defineres som en dansesang, en kjærlighetssang, en vuggesang, etc. I et overraskende høyt antall tilfeller valgte folket riktig formålet, selv om disse sangene var fra fremmede kulturer.

  • Musikk Er En Aktivitet Som Fremmer Bonding Over En Opplevelse

I Disse dager når digital musikk er så utbredt, er live-arrangementer enda mer verdifulle for folk å nyte person-til-person-interaksjoner. Mange husker fortsatt den fantastiske konserten de gikk til med sine venner, og noen av dem vil til og med huske noen de møtte på et show som ble en venn.

Konserter er også et spesielt sted hvor folk fra alle samfunnslag samhandler med hverandre. Alle fra alle raser, religioner og bakgrunner kan sette sine forskjeller til side og synge og danse sammen i fred.

Et eksempel på dette prinsippet i stor skala er Eurovision Song Contest, arrangert Av Tel Aviv I Mai 2019. Folk over hele verden kom sammen for denne musikalske hendelsen, og over 200 millioner mennesker så finalen. Disse opplevelsene har en tendens til å bli hos oss, og senere når vi hører sangen som ble spilt på konserten, bringer de tilbake erfaringene og følelsene vi hadde der.

  • Musikk Er En Motorvei Av Delte Opplevelser

Musikk er et viktig element i kulturen. Å dele musikk fra en kultur til en annen gir folk et innblikk i en annen livsstil. Dette er enda mer avgjørende i tider med konflikt når andre metoder for samhandling er gjort upraktisk.

forholdet mellom kultur og musikk kan forenkles: kultur bidrar til å sikre folks overlevelse, og musikk bidrar til å jobbe mot det målet ved å bringe folk sammen.

den store advarselen her er at i disse dager gjelder det for det meste bare for små landlige samfunn. Dette gjelder ikke så mye i store urbaniserte steder.

så kan musikk og kultur komme sammen i perfekt harmoni? Ja, men det fungerer best i små gruppeinnstillinger. Dette Er Hvordan Music House kan tjene samfunnet ved å bringe musikk og kultur sammen i våre samfunnsklasser.

Klikk for Å Komme i gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.