desember 24, 2021

Hardt Vann Og Hvitvasking

Vann — Dens Effekt På Hvitvasking

Av Robert McFaul

(klikk her for å lese et sammendrag av denne artikkelen)

Vann kan se det samme overalt, men i virkeligheten kan Det ha en ganske differenteffect på kvaliteten på hvitvasking, avhengig av hardhet eller mykhet.

Vann har alltid vært den viktigste varen i enhver type eller størrelse på klesvask. Effekten av vann og vannkvalitet er mer kritisk i dag enn noen gang før i utførelsen av rengjøringsprodukter.

Vann, enten fra en privat brønn eller kommunal forsyning, kommer fra to generelle kilder: overflatevann og grunnvann. Overflatevann inkluderer innsjøer, elver, dammer og reservoarer. Grunnvann er oppnådd fra brønner. Når regn faller, er det nesten rent vann, kjemisk. Det er fri for oppløste mineraler, men det kan inneholde oppløste gasser fra luften, noe som gjør det til en svak syre. Regnvannet løser opp mineralstoff når det strømmer over og gjennom bakken på vei til elver, innsjøer, fjærer og grunnvannsforsyning.

det oppløste stoffet kan være et bredt utvalg av mineraler, inkludert kalsium, magnesium og jernforbindelser. I tillegg kan bevegelse av vannet røre opp små partikler av uoppløselig materiale (turbiditet) og forårsake fargeendring i vannet. Alle disse materialene som bæres av vann forårsaker problemer i vaskerier.

Vannproblemer

Hvitvaskingsproblemer skyldes ofte dårlig vannkvalitet og hvitvaskingsteknikker i stedet for utstyret eller rengjøringsprodukter som brukes. Det beste vannet for hvitvasking er mykt og praktisk talt fri for jern, mangan og turbiditet, uten farge. Mykt vann gjør at såper og vaskemidler kan rengjøre med maksimal effektivitet.

Vann er dyrt i vaskeribruk. Kostnaden ved å kjøpe vann og tilhørende kloakk kostnader for å bli kvitt det vanligvis overgår alle vask forsyninger kombinert. Basert på flere undersøkelser bruker de fleste vaskerier mellom 2,5 og 4,4 liter vann per pund stoff. Dette er viktig når finne størrelsen på en kalkfilteret for et vaskeri.

Hardhet i vaskevann er et problem fordi mineralene som forårsaker hardhet forstyrrer rengjøringsvirkningen av såper og vaskemidler. Som et resultat er det behov for større mengder såper og vaskemidler for å motvirke mineralene, og vaskeresultatene er ikke så gode som når det ikke er hardhet tilstede.

Hardhetsmineraler reagerer også med karbonatbyggere som ofte finnes i ikke-fosfat vaskemidler. Det resulterende produktet er et hvitt bunnfall, kalsium og magnesiumkarbonat, som gjør stoffene stive og harde og etterlater en film på stoffer som har en tendens til å få farger til å bli bleknet eller stripet med hvitt. Ingen bunnfall dannes når karbonatbygde vaskemidler brukes i mykt vann.

Hvordan Såpe Reagerer

forskjellen i ytelse i hardt og mykt vann er mest dramatisk når såpe brukes. Såpe reagerer med kalsium i hardt vann for å danne klebrig ostemasse: derfor må det være mer såpe enn nødvendig for å reagere med alt kalsium i vannet før det kan begynne å rengjøre. Derfor er det behov for mer såpe for rengjøring i hardt vann enn i mykt vann. Såpe curds dannet av reaksjonen nevnt ovenfor er et problem i hvitvasking fordi de klamrer seg til klær og felle jord på tekstiler.

de siste årene har det vært fornyet interesse for såpe, men fordi såpe er mer følsom for vannhardhet enn vaskemidler, bør såpe bare brukes i bløtt vann. Skyllevann bør mykes så vel som vaskevann for å forhindre såpeformasjon og for å eliminere kjemiske og vaskemiddelrester i stoffer.

det er velkjent at det er dyrere å få kvalitetsvask i hardt vann. Som en tommelfingerregel, det tar ytterligere 1½ pounds av såpe per 1000 liter for hvert korn av hardhet. For eksempel, hvis det var 10 korn av hardhet i vaskevannet, ville ytterligere 15 pounds av såpe være nødvendig for hver 1000 liter.

Jern forårsaker farging av stoffer. Jern flekker er gul til oransje i fargen. Fargen kan ikke fjernes ved bleking; faktisk kan bleking med klor øke flekker. Jern kan komme inn i vannet når det passerer gjennom jorden, eller det kan komme fra rustende rør eller vannvarmere. Svært små konsentrasjoner kan forårsake plagsom farging av stoffer. Jern kan fjernes ved ionebytterprosessen i varierende mengder med et vannmykner. Således, når både hardhet og jern er til stede, kan det være mulig å løse problemet med bare ett utstyr.

tilstedeværelsen av mangan i vaskevann er relativt sjelden, men når det er til stede, oppstår brune flekker. Avhengig av mengden mangan, er et mykner i stand til å eliminere fargeproblemet.

Vann kan myknes automatisk ved kationutveksling (mekanisk) vannmyknere. Vann som har blitt myknet av kationutveksling inneholder fortsatt oppløste mineraler, men det er ingen kalsium eller magnesium til stede. Mekaniske vannmyknere krever en innledende investering og små driftskostnader. På mange områder er det mulig å leie utstyr for en liten månedlig kostnad, og dermed unngå den opprinnelige investeringen. Langsiktige besparelser som følge av redusert bruk av rengjøringsmidler og fra lengre levetid på tekstiler og vannbruk utstyr oppveid kostnadene ved å kjøpe eller leie vann mykgjørende utstyr.

Kationbytte vannmyknere må regenereres regelmessig for å gi en kontinuerlig tilførsel av bløtt vann. Den helautomatiske regenerering krever ingen oppmerksomhet fra eieren annet enn å holde saltlake tanken fylt med salt. Leid utstyr kan være helautomatisk type eller kan være en tank, som byttes regelmessig av leverandøren. Kalt portable exchange service.

Regenerering av myknere kan gjøres manuelt eller automatisk. Automatisk regenerering håndteres av enten en klokke eller et sensorstyringssystem. Med klokken regenereres myknerene ved forhåndsbestemte intervaller. Med sensoren regenererer myknerne bare når det trengs, og sparer dermed både salt og vann. Med sensorer er mykner utstyrt med sonder som fornemmer forskjellen mellom hardt og mykt vann, slik at når myknerharpiksen blir utmattet, går myknerene inn i regenerering. I virkeligheten kompenserer den for vannforbruk eller hardhetsvarians. Besparelser både i salt (opptil 47 prosent over en klokke mykner) og vann er fordelene ved å bruke en sensor.

Effekt På Vaskemidler

både såper og syntetiske vaskemidler gjør en bedre rengjøringsjobb i bløtt vann, og i hardt vann er såpens ytelse svekket mer enn syntetiske vaskemidler. Noen føler at dette er et pluss for syntetiske vaskemidler og har blitt uforsiktig om å kontrollere vannhardhet. Som et resultat har mange vaskerier vannmykningssystemer som enten ikke brukes eller ikke vedlikeholdes riktig.

uansett om vask gjøres med såpe eller syntetisk vaskemiddel, vil maksimale besparelser av disse materialene bli realisert når vannet er null kornhardhet. I tidligere dager kunne bruk av ubehandlet hardt vann tolereres ved å legge til mer vaskemiddel til en samlet lavere kostnad enn å holde mykner på strøm. Til dagens priser, sammen med andre hensyn som nå eksisterer, er» add-more-detergent » – filosofien ikke lenger en gyldig tilnærming.

en mer nøye vurdering min avslører at det ville være enda mindre kostbart å ta med et mykner på strøm og bruke en god såpe. Legg til dette faktum at en høyere kvalitet vask kan resultere, og ideen blir mer attraktiv. Siden forbudet mot fosfater blir mer utbredt, er dette en annen grunn til mykgjort vann. Hovedformålet med fosfater i vaskemiddel er å myke vannet. Det har vist seg at myknet vann ga utmerket hvitvasking med eller uten fosfater.

Bløtt vann Øker Linens Levetid

siden bløtt vann gjør en bedre jobb med rengjøring, er det lettere på washables. For eksempel er livet av sengetøy nesten doblet. I en dokumentert studie, etter at nye ark ble vasket 135 ganger i hardt vann, måtte de kasseres. I mykt vann motstod nye ark 250 vasker.

Energibesparelse Og Kostnad

et område med økt betydning for alle vaskerier er de stigende kostnadene for energi. Vannkondisjonering kan spare energi for vasken på følgende måter:

  • Redusere kjele drivstoff avfall. Hardt vann (3,5 korn eller høyere) innskudd en rocklike isolerende skala inne kjeler, varmtvannstanker, og spoler. Dette fører til sløsing og unødvendig forbruk av elektrisitet, gass eller olje.
  • Så lite som 1/8 » av skalaen kan resultere i en 16 prosent økning i drivstoffkostnader. Ved å benytte et vannmykner og kjemisk behandling, om nødvendig, kan skaleringsproblemet og det resulterende energiavfallet elimineres.
  • Reduser vannstanden. En effektiv metode for å redusere energikostnadene er å senke vannstanden i maskinene. Kostnaden for både vannet og drivstoffet som er nødvendig for å varme det, kan spares ved å redusere vaskevannsnivået med så lite som en tomme. For eksempel senket et sørlig industrielt vaskeri vannstanden i sine to skiver med en tomme. Dette var en reduksjon på ca 6 prosent av det totale volumet av vann som tidligere ble brukt i vaskemaskinene. 535,000 liter vann og 7,258 terms gass årlig ble eliminert i hver vaskemaskin. Den totale første års kostnadsbesparelser (begge skiver) var 2,997. Kostnaden for å implementere vannstandsreduksjonen var ubetydelig, da en mindre endring i formelkortet var alt som var nødvendig. Payback, derfor, er umiddelbar. Over en tiårsperiode vil besparelsene utgjøre $50 540 – ganske besparelser på bare en tomme varmt vann.

Konklusjoner

det er seks viktige fordeler i riktig kondisjoneringsvann:

  1. Vask renere. Alle stoffer blir renere når de vaskes i mykt vann og riktig såpe og eller/vaskemiddel. Hardt vann urenheter blir integrert i stoff vever, gjør stoffer grov og stiv. Hvite har en tendens til å bli grå, farger falmer. Hardt vann tillater også opphopning av såpe ostemasse, som må skylles klart for at stoffer skal komme ren. Mykt vann eliminerer disse problemene.
  2. Spar vann. Myknet vann, med redusert hardhet og mindre såpe ostemasse, tillater deg å vaske stoffer renere med mindre skylling. Dermed er det ofte mulig for et vaskeri å eliminere en skyllesyklus helt, uten tap av hvitvaskingseffektivitet. Vannbesparelser kan være betydelige; hvis en 600 pund vaskemaskin bruker 150 liter per skylling, og sykles gjennom åtte ganger om dagen, kan du spare 6000 liter. Det er 25.000 liter per måned, eller 300.000 liter per år, en enkel figur å oversette til dollar besparelser. Og det er på bare en vaskemaskin!
  3. Spar energi. Hvis du eliminerer en varm skyllesyklus, reduserer du energien som er nødvendig for å varme det vannet. Ved å bruke eksemplet på 150 gallon ovenfor, og bruke en oppvarmingskostnad på 0.28¢ per gallon, koster det 42¢ å varme opp skyllvannet. Ved å eliminere skyllesyklusen sparer du dermed $3.36 per dag (42 ¢ × 8 sykluser), eller $16.80 per uke, eller $ 873.60 per år. Det er basert på dagens energipriser, og bare på ett hjul. Når hardt vann skala bygger opp i varmtvannsberederen, må du varme skalaen før du kan varme vannet. Det er en økning du ikke trenger — og kan eliminere med mykt vann.
  4. Reduser forsyningskostnadene. Med mykt vann er det nødvendig med mindre blekemiddel, og kjemiske myknere er ikke nødvendig. Såper kan brukes i stedet for vaskemidler, som har innebygde kjemiske rengjøringsmidler. Mange av disse er formulert enten med fosfater eller kjemikalier for å buffere vannhardhet. Erfaring viser at totale forsyningskostnader kan reduseres så mye som 50 prosent. Besparelsene vil avhenge av din nåværende bruk av kjemikalier, som er direkte relatert til kvaliteten på vannet.
  5. Reduser kostnaden for utskifting av sengetøy. Hvis din er en in-house vaskeri, er du opptatt av sengetøy erstatning kostnader. To ting forårsaker at stoffene slites ut-mekanisk virkning av vask og kjemisk virkning. Ved å bruke mykt vann og eliminere en skyllesyklus, reduserer du mekanisk handling. Ved å kutte ned på blekemidler, vaskemidler og andre kjemikalier (de fleste som du ikke trenger med bløtt vann), reduserer du kjemisk handling. Du kan forvente at erstatningskostnadene for sengetøy reduseres med opptil 40 prosent; igjen avhengig av mengden kjemikalier du bruker nå, og kvaliteten på vannet ditt.
  6. Reduser reparasjons-og vedlikeholdskostnader. Hver vann-bruker apparatet kan lide hardt vann skade. Hardt vann skala tresko rør og dyser, skader ventiler og pumper, svekker maskinens effektivitet. Når hardt vann setter et vaskehjul ned for reparasjoner, betyr det tapt produksjon samt reparasjoner. Maskinens levetid kan også forkortes vesentlig, noe som betyr hyppigere utskifting av kostbart kapitalutstyr.

Ordliste

Korrosjon (Rust) – spise bort av metalldeler. De mest merkbare effektene av korrosjon er lekkasjer, strømningsstopp, ventilfeil og grop.

Hardhet – oppløste kalsium – og magnesiumsalter i vann. Forbindelser av disse to elementene forårsaker problemer med rørskalering. De danner også en ostemasse med såper og vaskemidler, noe som reduserer rengjøringseffektiviteten.

Jern-Forårsaker flekker i hvitvaskede stoffer og på inventar. Gul til oransje i farge.

Mangan-Ligner jern i sin tendens til å flekke. Flekker er mer alvorlig når klor blekemidler brukes.

pH-et tall som angir alkaliteten eller surheten til et element som vann. PH-skalaen er fra 0 til 14; Tall under 7,0 indikerer surhet og over 7,0 indikerer alkalitet. 7.0 er nøytral.

Bløtt Vann-Vann som inneholder usammenhengende mengder kalsium-og magnesiumsalter.

Tannin-Komplekst organisk materiale som vanligvis misfarger vann som ligner på jern, men ikke flekker.

Turbiditet-Uoppløst og suspendert materiale i vann, som finfordelte sandpartikler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.