november 30, 2021

Velge og bruke en advokat

loven, kjent, er et esel – men dessverre oftere enn ikke det er punter som ender opp med å føle en tosk. Når de konfronteres med de ugjennomtrengelige forskriftene og uforståelig sjargong som omgir juridiske transaksjoner, reagerer de fleste av oss med forvirring, irritasjon og et sterkt ønske om å presse hodene våre fast i sanden.

Ansette en advokat kan være løsningen. Han eller hun kan gi deg en omfattende juridisk tjeneste, inkludert eiendomsoverføring, utarbeidelse av kontrakter og domstolsrepresentasjon. Disse dager mange av dem kan også hjelpe med eiendom salg og økonomisk rådgivning. Men hvilken å velge? Hva vil det koste? Og er det noe du kan gjøre hvis alt går galt?

Law Society er den profesjonelle kroppen for advokater I England og Wales, kontaktes på 020 7242 1222 og via deres utmerkede nettside, Lawsoc.org.uk. Loven er litt forskjellig I Skottland og Nord-Irland, så samfunnet har bestemte grener med egne nettsteder for disse landene: Lawscot.org.uk og Lawsoc-ni.org.uk. Siden alle advokater må være registrert Med Law Society for å praktisere, er et godt sted å begynne å se deres omfattende katalog. Dette viser alle advokatfirmaene i ditt område, sammen med hva slags arbeid de gjør, og det er tilgjengelig online og i offentlige biblioteker og domstoler. Du kan også spørre din lokale Citizens Advice Bureau, eller ta en titt på regjeringens Samfunnet Juridisk Tjeneste på Justask.org.uk. Og til slutt, det er alltid de gode Gamle Gule Sider.

Nå er du klar til å bestemme hvilken advokat er for deg. Det er en rekke faktorer å vurdere. For det første vil du kanskje ha noen som spesialiserer seg på et bestemt aspekt av loven. The Law Society katalog viser advokater som er medlemmer av spesialist paneler på områder som conveyancing eller grense tvister. Hvis Du er i virksomhet, Vil Advokater For Din Bedrift (020 7405 9075) gi halvtime diagnostiske konsultasjoner gratis. Hvis du er ute etter en skilsmisse advokat, og saken er rimelig grei, undersøke Divorceonline.co.uk, som nå håndterer nær en i 50 av alle skilsmisser arkivert I England og Wales. De spesialiserer seg på juridiske selvhjelpspakker og papirbehandling og belaster så lite som £90, i motsetning til en gjennomsnittlig grunnleggende advokatavgift på £500 per partner.

Når du har snevret det ned til spesialister, er det andre spørsmål du må spørre. Hvis du kvalifiserer for rettshjelp, må du sørge for at et firma er forberedt på å ta på seg rettshjelpsarbeid. Hvis du ikke vet om du kvalifiserer eller ikke, Justask.org.uk har en kalkulator som lar deg trene hvis du er kvalifisert. Hvis du har hatt en ulykke, kan du også være på utkikk etter noen til å ta saken din på grunnlag av en betinget gebyravtale (no-win, no-fee-ordningen så elsket av dagtid TV-annonser). Under Disse omstendighetene Støtter Lovforeningen bare en organisasjon, Accidentlinedirect.co.uk, ellers anbefale at du kontakter et medlem av deres» personskade » spesialpanel. De anbefaler deg å styre klar av «krav sakkyndige» som ofte håndtere erstatningskrav i slike tilfeller, som de kan være ukvalifisert og dyrt.

Det er også verdt å vurdere hvor nær advokatens kontorer er til ditt hjem, og om du vil finne det lettere å jobbe med noen av en bestemt alder eller kjønn. Hvis du foretrekker en svart, Asiatisk eller Muslimsk advokat, kan du kontakte African Caribbean And Asian Lawyers Group (020 7320 5873), Association Of Muslim Lawyers (01494 526955), Society Of Asian Lawyers (020 7691 4000) eller Society Of Black Lawyers (020 77356592).

Nå har du valgt din advokat, du må ordne et møte. Hvis du vil ta med noen med deg, la firmaet vite på forhånd. Finn ut om det er noe spesielt du trenger, samle alle relevante papirer og sette den i en slags rekkefølge, slik at du ikke kaste bort tid scrabbling gjennom det på dagen. Få dine tanker i orden, og kanskje skrive ned noen punkter; jo mer forberedt du er, jo mer trygg du vil føle. Du får også mest mulig gjort på kortest tid, og det er viktig å huske at advokater generelt tar betalt per time.

Avgifter kan være en av de skumleste aspektene av prosessen, men som med de fleste ting er De mindre skremmende hvis du møter dem. Ikke vær flau for å stille spørsmål eller uttrykke bekymringer: tross alt er det pengene dine. På ditt første møte, advokat bør forklare hvordan avgiftene beregnes og hvor mye saken er sannsynlig å koste. De vil også kunne fortelle deg om du kvalifiserer for rettshjelp, eller om saken er dekket av forsikring. En endelig regning på slutten av saken er normen, men det er mulig å be om månedlige regninger, eller til og med å bli enige om en fast forbruksgrense.

Til Slutt, hvis du føler at du har blitt urettferdig belastet, eller hvis du er misfornøyd med andre aspekter av advokatens tjeneste, ikke lider i stillhet. Uttrykke dine bekymringer til din advokat, og hvis det ikke fungerer, bruke firmaets interne klager politikk. Hvis du fortsatt ikke er fornøyd, ta kontakt med bransjens tilsynsorgan, Kontoret for Tilsyn Med Advokater (0845 608 6565, eller Gjennom Law Society nettsted). Husk, selv om, at strenge frister kan gjelde: hvis du ønsker å løse et problem eller se en reduksjon i regningen, ivareta det med en gang.

Rettssaker vil aldri bli morsomme, men det er mye hjelp der ute hvis du vet hvor du skal lete. Forbrukerforeningen leverer brosjyrer som snakker deg gjennom viktige områder av sivilretten, og alle nettstedene som er oppført her, er fullpakket med nyttig informasjon som er angitt i enkle termer. Law Societys nettsted er spesielt nyttig, med fine detaljer som» første møte sjekkliste » for å hjelpe deg med å sikre at du har dekket det viktigste.

å Være godt informert vil hjelpe deg å føle deg avslappet og i kontroll. Forskning din situasjon, holde oversikt over alt, og sørg for at du føler deg komfortabel å diskutere eventuelle problemer med din advokat. «Ditt forhold til din advokat er som et godt forhold,» Sier Law Society. «Det bør ses som en lagtilnærming .»

{{#ticker}}

{{topLeft}}

{{bottomLeft}}

{{topRight}}

{{bottomRight}}

{{#goalExceededMarkerPercentage}}

{{/goalExceededMarkerPercentage}}

{{/ticker}}

{{heading}}

{{#paragraphs}}

{{.}}

{{/paragraphs}}{{highlightedText}}
{{#choiceCards}}

SingleMonthlyAnnual

Annet

{{/choiceCards}}

{{#cta}}{{text}} {{/cta}}

Godkjente betalingsmetoder: Visa, Mastercard, American Express Og PayPal

Vi vil være i kontakt for å minne deg på å bidra. Se opp for en melding i innboksen din i . Hvis du har spørsmål om å bidra, vennligst kontakt oss.

Emner

  • Penger
  • Del På Facebook
  • Del På Twitter
  • Del Via E-Post
  • Del På LinkedIn
  • Del På WhatsApp
  • Del På Messenger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.