desember 31, 2021

Velge Mellom Pulverlakkert Aluminium Eller uPVC Vinduer

hva er forskjellene mellom pulverlakkert aluminium og uPVC vinduer ?

  1. Materiale
  2. Holdbarhet
  3. Design
  4. Miljøvennlighet
  5. Vedlikeholdsnivå

Velge mellom pulverlakkert aluminium vinduer vs uPVC vinduer kan være vanskelig hvis du ikke vet om kvalitetene til hver type. Du vil velge et strukturelt vindu som varer lenge, bryter ikke lett, er rimelig, og kan komme i en rekke design. Selv om disse to vindusmaterialene ikke nødvendigvis er nye, er de betydelig høyere i kvalitet sammenlignet med andre materialer, som for eksempel tre.

de viktigste forskjellene mellom pulverlakkert aluminiumsvinduer og uPVC har åpenbart å gjøre med typen materiale som brukes i produksjonen. Men annet enn det, varierer de også på nivået av holdbarhet, designalternativ, miljøvennlighet og vedlikeholdsnivå. Fortsett å lese for å lære mer.

Materiale

 Aluminium rør

som navnene antyder, er det viktigste materialet som brukes i fabricating pulverlakkert aluminium vinduer og uPVC vinduer, henholdsvis aluminium og uPVC. For aluminiumsvinduene produseres rammene gjennom en prosess som kalles ekstrudering.

i ekstruderingsmetoden er en aluminiumslegering billet tvunget til å gå inn i en verktøyform som har en bestemt design, form og tverrsnitt. Hvorvidt produsenten fortsatt vil foreta sekundære eller etterbehandlingsteknikker, avhenger av kvaliteten på den ekstruderte profilen.

når vindusprofilen er opprettet, påføres den deretter med et beskyttende lag med pulverlakkering gjennom en elektrostatisk enhet, bare kjent som en sprøytepistol. Dette materialet er hovedsakelig laget av forskjellige typer harpikser eller termosetter, kombinert med fyllstoffer, pigmenter, herdemidler, strømningsmodifikatoradditiver og andre typer stoffer.

I Motsetning til pulverlakkert aluminiumsvinduer, er hovedmaterialet laget av polymerer, spesielt polyvinylklorid (PVC). SIDEN PVC er generelt følsom i sammensetningen, er DET ofte endret, avhengig av tilstedeværelsen av plastiserte fyllstoffer eller tilsetningsstoffer.

Ikke-mykgjort PVC er mer ofte referert til som unplasticized polyvinylklorid (uPVC). Dette reduserer materialets fleksibilitet og gjør det mer egnet for bruk i vindusrammer, i motsetning til å bruke det til væskeoverføring og kanalarbeid.

Holdbarhet

en annen ting du bør vurdere før du velger mellom de to vinduene, er holdbarheten. Enten du prøver å endre utseendet på høyhus, bolig eller lav høyde bygning, er det viktig at vinduene du velger er langvarig og holdbar. Dette er slik at du ikke trenger å bruke for mye på potensielle reparasjoner og utskifting.

dette er hvor pulverlakkert aluminium vinduer ville bli mer å foretrekke. De er langt mer holdbare i forhold til uPVC-vinduer, på grunn av deres ikke-korrosive egenskaper. Dette betyr at selv om pulverlakkert aluminium vinduer er utsatt utendørs, vil de ikke være utsatt for skader og sprekker. Sammenlign dette med uPVC-vinduer, som kan bli disfigured over tid, spesielt ettersom det er sårbart for varme miljøer.

mer enn det, kan pulverlakkert aluminium vinduer vare i mer enn 4 tiår, i motsetning til uPVC, som har en levetid på 20 år eller mindre-nesten dobbelt mindre enn det. Vurder denne figuren neste gang du tar en beslutning om hvilken type vinduer du vil bruke.

Design

PVC vinduer på fasaden av skyskraper

uPVC vinduer har hatt et rykte for å komme i tørt og grunnleggende design som egentlig ikke passer for hver struktur. Mens innovasjoner de siste årene har sett flere farger og finish for uPVC-vinduer, er det fortsatt begrenset i forhold til designfleksibiliteten som du finner blant pulverlakkert aluminiumsvinduer.

designet for disse aluminiumsvinduene er i stor grad påvirket av teknikken. Pulver strøk kan komme i forskjellige farger og utførelser som kan passe enhver moderne bygning eller struktur.

for eksempel kan produsenten din tillate deg å velge mellom forskjellige stiler som matt, glanset, halvglanset, naturstein, teksturert eller til og med skinnende finish. Pulverbeleggmaterialet kan fremstilles med forskjellige harpikser, polymerer, termoplast eller termosetter som oppnår ønsket design eller finish.

Miljøvennlighet

både uPVC og pulverlakkert aluminium vinduer er miljøvennlige. De har hver sine fordeler når det gjelder å gjøre et miljøvennlig valg for din struktur.

uPVC-vinduer kan for eksempel gi god isolasjon til en bygning. På varme sommerdager når solen slår ned, kan disse vinduene bidra til å holde interiøret i enhver bygning kjølig. Alternativt, i regntiden, uPVC vinduer hjelpemiddel i å sikre varme for innbyggerne i rommet.

Pulverlakkert aluminium vinduer er likeledes miljøvennlig fordi de ikke avgir skadelige Flyktige Organiske Forbindelser (Voc) som kan øke utendørs utslipp. De slipper heller ikke noen røyk som kan være potensielt giftige når de kommer inn i luftveiene til mennesker.

Vedlikeholdsnivå

 mann installere vinduer

på grunn av holdbarheten av pulverlakkert aluminium vindusrammer, de egentlig ikke krever noen konsekvent vedlikehold, i motsetning til uPVC vinduer som kan bli forvrengt over tid, når utsatt for miljøfarer.

med vinduer med lite vedlikehold har du mer tid til å fokusere på andre aspekter av bygningen. Du trenger heller ikke å bevilge for mye av budsjettet mot bare rengjøring, reparasjon, og sikre at aluminium vindusrammer er opp til standard.

En annen grunn til at disse pulverlakkert vinduer er det bedre valget, er at deres utførelser ikke bare visne bort lett. Selv om den opprinnelige kostnaden ved å investere på disse vinduene kan være for høy, er de et mye kostnadseffektivt alternativ i det lange løp, ikke bare med design, men også med vedlikehold og holdbarhet.

Key Takeaway

Det har vært en voksende debatt mellom pulverlakkert aluminium vinduer vs uPVC vinduer og hvilke av de to gir større verdi for en fysisk plass.

for en er aluminium en korrosjonsbestandig legering, noe som betyr at det er det mer holdbare materialet når det brukes i vindusstrukturer. Dette skyldes at uPVC-vinduer ikke vil kunne stå tidstesten på grunn av deres tendens til å bli skadet under varmeeksponering.

selv om uPVC er det grønnere valget, kan du fortsatt ikke undervurdere hvor bedre egnet pulverlakkert aluminiumsvinduer er-de er kostnadseffektive — sterke, langvarige og kan komme i varierte design, farger og finish.

AMC Aluminium er den ledende leverandøren av aluminium vindu profiler og pulverlakkering tjenester I Filippinene. De er de å vende seg til hvis du vil ha høy kvalitet pulverlakkert aluminiumsvinduer. Klikk her for å komme i kontakt og lære mer om deres tjenester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.