januar 13, 2022

Usas svært rikeste sannsynlig betaler mindre i skatt enn du gjør, ProPublica finner

en anonym kilde levert Til ProPublica reams Av Internal Revenue Service data på landets rikeste mennesker, inkludert Warren Buffett, Bill Gates, Rupert Murdoch og Mark Zuckerberg. ProPublica sammenlignet skattedataene den mottok med informasjon tilgjengelig fra andre kilder. Det rapporterte at » i hvert tilfelle var vi i stand til å sjekke — involverer skatt registreringer av mer enn 50 separate personer — detaljene gitt Til ProPublica matchet informasjon fra andre kilder.»

ved å bruke helt lovlige skattestrategier, er mange av de uber-rike i stand til å krympe sine føderale skatteregninger til ingenting eller nær det.

Bezos, for eksempel, motvirket inntekt han tjente i 2007 og 2011 ved å hevde at han tapte penger på investeringer, nullstilt sin skatteregning, ifølge ProPublica. I 2011 rapporterte Bezos å tjene så lite at Han hevdet og mottok en $4000 skattefradrag for sine barn. Mellom 2006 og 2018 rapporterte Bezos å betale 1,4 milliarder dollar i skatt på 6,5 milliarder dollar i inntekt, Rapporterte ProPublica. Hans rikdom økte med anslagsvis 127 milliarder dollar i løpet av det span.

Reklame

Representanter for Bezos nektet å motta detaljerte spørsmål Fra ProPublica.

En talsmann For Soros, som har støttet høyere skatter på de rike, fortalte ProPublica at milliardæren hadde mistet penger på sine investeringer fra 2016 til 2018 og så ikke skylder føderal inntektsskatt for de årene. Musk reagerte På Propublicas første forespørsel om kommentar med et tegnsettingstegn—»?»— og svarte ikke detaljerte oppfølgingsspørsmål.

den føderale skattekoden er ment å være progressiv – det vil si at de rike betaler en stadig høyere skattesats på inntektene når den stiger. Og ProPublica fant faktisk at folk som tjener mellom $ 2 millioner og $5 millioner i året, betalte i gjennomsnitt 27,5%, den høyeste av enhver gruppe skattebetalere.

Over $ 5 millioner i inntekt, men skattesatsene falt: toppen .001% av skattebetalerne-1400 personer som rapporterte inntekt over $ 69 millioner-betalte 23%. Og de 25 aller rikeste menneskene betalte fortsatt mindre.

de rike kan redusere sine skatteregninger gjennom bruk av veldedige donasjoner eller ved å unngå lønnsinntekter (som kan beskattes med opptil 37%) og i stedet dra nytte av investeringsinntekter (vanligvis beskattet med 20%).

President Joe Biden, i å søke inntekter for å finansiere sine utgiftsplaner, har foreslått høyere skatter på de rike. Biden ønsker å øke toppskattesatsen til 39,6% for folk som tjener $ 400,000 i året eller mer i skattepliktig inntekt, anslått til å være færre enn 2% av amerikanske husholdninger. Den øverste skattesatsen som arbeidstakere betaler på lønn og lønn nå er 37%.

Reklame

Biden foreslår å nesten doble skattesatsen Som høyt opptjente Amerikanere betaler på fortjeneste fra aksjer og andre investeringer. I tillegg vil arvede kapitalgevinster under hans forslag ikke lenger være skattefrie.

presidenten, hvis forslag må godkjennes Av Kongressen, vil også øke skattene på selskaper, noe som vil påvirke velstående investorer som eier bedriftsaksjer.

ProPublica rapporterte at skatteregningene til de rike er spesielt lave sammenlignet med deres stigende rikdom-verdien av investeringsporteføljer, fast eiendom og andre eiendeler. Folk trenger ikke å betale skatt på en økning i formuen til de kontanter inn og, si, selge sine aksjer eller hjemme og realisere gevinster. Ved hjelp Av beregninger av Forbes magazine, bemerket ProPublica at rikdommen til de 25 rikeste Amerikanerne samlet hoppet med 401 milliarder dollar fra 2014 til 2018. De betalte $ 13.6 milliarder i føderale inntektsskatt i løpet av disse årene — lik bare 3.4% av økningen i formuen.

Chuck Marr, en senior direktør ved det venstreorienterte Senteret For Budsjett-Og Politiske Prioriteringer, foreslo At Bidens forslag, som står overfor hard motstand fra Republikanere I Kongressen og fra bedrifter, er» beskjedne » gitt hvor mye de rike har hatt nytte av de siste årene og hvor relativt lite skatt mange av dem betaler.

» det virker alltid som om løsningene er kastet som radikale når det er mindre fokus på at den nåværende situasjonen er radikal, » Sa Marr.

Den Demokratiske Senatoren Elizabeth Warren Og Bernie Sanders, så vel Som Rep. Pramila Jayapal, D-Seattle, blant andre, har foreslått å beskatte rikdom av de rikeste Amerikanerne, ikke bare deres inntekt.

Reklame

Jayapal, Som i Mars introduserte en formuesskattregning i Huset, sa i et intervju tirsdag At Propublicas rapportering understreket for henne at » de rikeste menneskene i Amerika ikke betaler sin rettferdige andel.»

«det er ikke bare smutthull, det er også hvordan vi strukturerer våre skatter,» Sa Jayapal. «Det faktum at vi ikke beskatter rikdom er et stort problem.»

Jayapals regning, og en identisk regning i Senatet introdusert Av Warren, er i komiteen.

På tirsdag tweeted Warren Som svar På ProPublica-rapporten:

«vårt skattesystem er rigget for milliardærer som ikke gjør formuer gjennom inntekt, som arbeidende familier gjør. Beviset er rikelig klart: Det er på tide for en # WealthTax I Amerika for å få de ultrarike til slutt å betale sin rettferdige andel.»

Gabriel Zucman, en økonom Ved University Of California, Berkeley, som er en ledende ekspert på økonomisk ulikhet, sier at det er tre måter å sikre at de rike betaler mer: pålegge en direkte skatt på formuen deres som Den Warren og Jayapal har foreslått; beskatte gevinsten i formuen deres, uansett om de kontanter inn og realiserer en gevinst eller øke skatt på bedriftens fortjeneste.

Propublicas data «avslører at landets rikeste, som har tjent enormt under pandemien, ikke har betalt sin rettferdige andel av skatter,» Sen. Ron Wyden, D-Ore., som leder skatteskrivende Senatfinansieringskomiteen, sa i starten av en høring tirsdag om IRS ‘ budsjett med Kommissær Charles Rettig.

Reklame

Wyden har foreslått lovgivning som ville stramme håndhevelse av skatteinnkreving mot velstående personer og selskaper som bruker kunst og smutthull til skjørt betale skatt. Det vil også eliminere muligheten for høye inntekter til å utsette å betale skatt på kapitalgevinster til de blir realisert, slik at rikdom vil bli beskattet på samme måte som lønn.

For sin del Sa Rettig At IRS undersøker lekkasjen av skattedataene Til ProPublica, og at eventuelle brudd på loven ville bli straffet. (ProPublica rapporterte at den ikke kjenner identiteten til kilden som ga dataene.)

» Vi vil finne Ut Om ProPublica-artikkelen, » Sa Rettig. «Vi har slått den over til de aktuelle etterforskere, både eksterne og interne.»

Demokratene kontrollerer Nå Det Hvite Hus og Kongressen, og fokuserer nå på skattegapet — forskjellen på hundrevis av milliarder dollar mellom Hva Amerikanerne skylder regjeringen i skatt og hva de betaler — og dens tilknytning til økonomisk ulikhet. De øverste 10% av inntektene har stått for det meste av dette gapet, sier eksperter, ved å underrapportere sine forpliktelser, med vilje eller ikke, som skatteunndragelse eller som regelrett unndragelse.

skattegapet er under søkelys som en potensiell kilde for å hente inn noen inntekter for å betale For Bidens foreslåtte utgifter til infrastruktur, familier og utdanning. Demokrater har presset IRS for å styrke sin håndheving av skatteinnkreving og gjøre det rettferdig, ved å forfølge de store selskapene og velstående individer som klarer å spille systemet.

Ved tirsdagens høring fortalte Wyden Rettig at Det er galt » hvordan de rike alltid ser ut til å hoppe over sine forpliktelser.»

Reklame

» Du har bedre sjanse til å bli rammet av lyn enn å bli revidert hvis Du er partner i et partnerskap, » Sa Wyden.

Rettig svarte, » Vi er outgunned.»

Demokrater har hevdet at skatteforskjellen har økt hovedsakelig fordi store amerikanske selskaper har parkert inntekter utenlands og velstående individer har unnlatt å betale sin rettferdige andel. DE hevder AT IRS, lenge underbemannet og underfinansiert, har en tendens til å forfølge skattebetalere av beskjedne midler mer aggressivt enn kraftige forretningsfolk og selskaper.

byråets finansiering har blitt kuttet om 20% siden 2010. Bidens nye utgiftsforslag inkluderer en ekstra $80 milliarder over 10 år for å styrke IRS-revisjoner av overinntektsindivider og selskaper, med et øye mot å gjenopprette anslagsvis $700 milliarder.

Mye av gapet kommer fra bruken av oversjøiske havner. Regjeringen taper anslagsvis $ 40 milliarder til $ 120 milliarder i året fra offshore skatteunndragelse. Bidens skatteplan inkluderer tiltak for å stoppe selskaper fra stashing fortjeneste i land med lave skattesatser. I helgen ble Gruppen Av Syv velstående demokratier, som inkluderer Usa, enige om å støtte en global minimumsskatt på minst 15% for å avskrekke multinasjonale selskaper fra å unngå skatt ved å stashing fortjeneste i lavrente land.

Seattle Times forretnings reporter Katherine Anne Long bidratt til denne rapporten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.