januar 13, 2022

slik fjerner du navnet ditt fra søkemotorer på internett

Følg disse tipsene om hvordan du fjerner navnet ditt fra søkemotorer på internett. Dette beskytter mer av din personlige informasjon fra å sirkulere på nettet-og reduserer risikoen for identitetstyveri.

Søkemotorer er kraftige, allment tilgjengelig og gratis – og har gjort det mulig å finne nesten alle slags informasjon som du er interessert i. Dessverre, disse søkemotorene er også veldig flinke til å gjøre din personlige informasjon lett tilgjengelig ved å klikke på en knapp.

Dette kan virke relativt uskyldig. Tross alt, hva har de fleste av oss å skjule? Selv om det er sikkert sant, er din personlige informasjon ganske verdifull i feil hender.

Vurder dette scenariet: en hacker får tilgang til e-postkontoen din. Dette betyr at de kan kontakte noen du noensinne har sendt før. Deretter søker de navnet Ditt På Google for Å lære Mer om Deg, de ser på sosiale medier for å se hvordan du snakker, de undersøker bakgrunnen din, de ser hvem du er koblet til. Alle disse brødsmuler føre dem til et veldig klart bilde av hvem du er, hvordan du snakker og hva du handler om.

når hackere har en sterk profil, går de tilbake til e-posten din og later som de er deg. De vil da nå ut til kontakter, ved hjelp av informasjon hentet på sosiale medier og søkemotorer for å lure folk til å klikke på koblinger som ser ut til å komme fra deg. Disse koblingene kan installere malware og infisere brukerens datamaskin.

plutselig er alle i kontaktboken din satt i fare-alt fordi hackere brukte offentlig tilgjengelig informasjon for å etterligne oppførselen din. Disse phishing-angrep blir stadig mer vanlig hver dag! For å unngå dette rotet, her er hvordan du fjerner navnet ditt fra internett søkemotorer.

er dine personlige opplysninger i feil hender? Bruk Privacy Bee ‘ s Gratis Data Breach Checker for å finne ut.

slik fjerner du navnet ditt fra søkemotorer på internett

hver søkemotor har sin egen metode for fjerning (eksempel: slik fjerner du navnet ditt Fra Google-søk). Og ofte må du jobbe med nettsteder som er oppført på søkemotorer for å fjerne informasjonen din. Så dessverre er det ikke så enkelt som et enkelt klikk opt-out å fjerne din personlige informasjon fra søkemotorer!

hvis du noen gang har skrevet navnet ditt inn i en søkemotor Som Google, Bing eller Yahoo, er det en god sjanse for at du kanskje har blitt overrasket over hva du fant. Det kunne ha vært fullt navn, stemmegivning poster, telefonnumre, fødselsdato og selv slektstreet.

det er umulig å fullstendig slette deg selv fra søkemotorer, men det er skritt du kan ta for å rydde opp ditt digitale fotavtrykk og fjerne (eller i det minste skjule) deg selv fra søkemotorer.

Sikre dine sosiale medier kontoer eller slette dem helt

Søkemotorer elsker sosiale medier. Alle de store søkemotorenes algoritmer rangerer sosiale medier høyt i søkeresultatene, og hvis du har en konto med ditt fulle navn, vil et søk på ditt navn og bilde sannsynligvis være nær toppen av disse resultatene, med mindre du tilfeldigvis er en berømt filmstjerne eller pro idrettsutøver.

det første trinnet du bør ta for å fjerne navnet ditt fra søkemotorresultater, er å sikre dine sosiale medier. Advarsel: det betyr å gjøre dem private!

Sjekk hvilke nettsteder du fortsatt har kontoer med Som Facebook, Twitter, LinkedIn og Instagram. Se også etter gamle kontoer på nettsteder som Tumblr, Google+, MySpace og gamle fotodelingstjenester. Hvis du ikke bruker noen av disse profilene, bør du vurdere å slette dem permanent. Dette vil umiddelbart styrke ditt nivå av personvern på nettet.

Søk navnet ditt i En av de viktigste søkemotorene Som Google og skann de første 10 sidene med resultater for gamle sosiale medier-kontoer du kanskje har glemt. De er modne for sletting!

når lære å fjerne navnet ditt fra internett søkemotorer, kan du også komme over profiler som du ikke visste var offentlig. Hvis du for eksempel investerer i crowdfunding-nettsteder som Republic, har Du en profil som kan indekseres av søkemotorer. For å forhindre at dette vises i søk, logg inn på hvert nettsted og søk etter innstillingen for å slå av søkeindeksering. Hvis denne innstillingen ikke eksisterer, bør du vurdere å slette ubrukte profiler for å redusere ditt digitale fotavtrykk!

Et annet verktøy er å endre navnet ditt på disse kontoene til kallenavn eller noe som bare ville være gjenkjennelig for venner.

slik gjør Du Facebook-profilen din privat

 1. Klikk på ▼ (knappen øverst til høyre på siden.
 2. Velg «Innstillinger Og Personvern» og klikk Deretter På » Personvern.»
 3. på venstre sidebar klikker Du På «Personvern»
 4. Bla til bunnen av siden og klikk «rediger» på «vil du at søkemotorer utenfor Facebook skal koble til profilen din?
 5. Fjern Merket i boksen «Tillat søkemotorer utenfor Facebook å lenke til profilen din»

mens du er der, ta deg tid til å sikre din profil personvern er sikker ved å begrense innleggene dine til » venner bare.»

Hvordan lage Din Twitter privat

Twitter, som Facebook, rangerer høyt i søkemotorer, og hvis Du har tweetet under ditt virkelige navn eller har tweets med navnet ditt i dem, vil de sannsynligvis dukke opp på den første siden med resultater. En måte rundt dette er å gjøre Din Twitter-konto privat. Merk, folk vil ikke kunne lese tweets med mindre du tillater dem å følge deg.

 1. Logg Inn På Din Twitter-konto og klikk på» Mer » – knappen med tre prikker i venstre sidebar.
 2. Klikk På «Personvern og innstillinger»
 3. Klikk på «din konto»
 4. Klikk På «Personvern og sikkerhet»
 5. Klikk På «Målgruppe og merking»
 6. Merk av i boksen For «Beskytt Dine Tweets»
Hvordan lage Din Twitter privat

hvordan Lage Din Instagram privat

 1. Logg Inn På Instagram-appen og klikk på de tre stolpene øverst til høyre på siden.
 2. Klikk På «Innstillinger»
 3. Klikk På «Personvern»
 4. Skyv linjen for å aktivere «Privat Konto»

internett av 2010 er verdener vekk fra internett av 2021 — men en ting forblir den samme-alt du postet om katten din på bloggen din og morgenkaffen i 2012, og gjennomgangen av nabolaget ditt deli er fortsatt der ute.

Dette er et enkelt skritt mot å fjerne navnet ditt fra internett søkemotorer. Det kan oppnås ved dypt skanning søkemotorresultater og manuelt slette disse innleggene. Tidkrevende, ja, men overkommelig.

mens du er i gang, må du huske å slette eventuelle kommentarer som ikke kan stå testen av tid. Hver av disse kommentarene, når de legges ut på et offentlig søkbart forum, kan bli mat for søkemotorer.

Tips: Søk i inkognitomodus eller i et privat nettleservindu for å få bedre resultater

for innlegg du kanskje har skrevet for nettsteder som du ikke har kontroll over, for eksempel gjesteblogginnlegg, må du kontakte disse nettstedene direkte. Vær snill, og det er sannsynlig at de vil hjelpe deg ut. Sjekk om oss-delen nederst på et nettsted for kontaktinformasjon.

hvis du ikke finner det, må Du utføre Et Søk For Å se hvem som eier nettstedet. Det er gratis tjenester som www.whois.com det vil gi deg den informasjonen og ofte en kontakt også.

3: for alvorlige saker kontakt Google/Bing

Når det gjelder sensitiv informasjon som har funnet veien inn i søkeresultatene, Hjelper Google brukere med å fjerne den. Dette er ikke en vanlig praksis, og du må gi bevis for at selskapet skal handle.

Hvis noen har lagt ut sensitiv informasjon som et Fullt Personnummer eller bankkonto, Vil Google samarbeide med Deg. For å gjøre Dette, send en juridisk forespørsel om å fjerne innhold Fra Google.

Dette er ikke en snarvei for å fjerne uønsket informasjon om deg på nettet; Du vil ikke kunne gjøre personlige forespørsler. Så reserve dette verktøyet for tilfeller når noen har delt personlig informasjon på nettet, og du vil ha det tatt ned. (Snakker om, hvis du føler at din identitet har blitt stjålet, her er hvordan du kontakter De Tre store kreditt byråer, det første på listen over hva du skal gjøre hvis din identitet har blitt stjålet.)

4: Slett deg selv fra datameglere og personsøkesider

det er mange grunner og faktorer å skylde på for denne utbredte tilgjengeligheten av personlig informasjon som spenner fra eksplosjonen av sosiale medier til datameglere og datainnsamlingsselskaper til «gratis» apper og appbaserte spill.

sannheten er at i mange tilfeller når du registrerer deg for en av disse gratis tjenestene eller spillene, betaler du med dine personlige opplysninger og data. Når du frafaller din rett til disse dataene for å laste ned eller få tilgang til tjenesten, tar dataene seg selv i det meste usynlige markedet.

disse dataene kan inkludere fulle navn, hjemmeadresser, telefonnumre, delvise Personnummer, stemmegivning, fødselsdatoer, sivilstatus og mer.

Personsøkesider er en spesielt aktiv del av datadelingssamfunnet. Nettsteder som Spokeo.com, Intelius.com, Whitepages.com, MyLife.com og PeopleFinders.com kjøp din personlige informasjon og opprette gratis kontoer eller legge det offentlig. Noen ganger tar de et gebyr, men disse resultatene vises fortsatt i søk.

de største datameglerne samler også personlig informasjon fra en rekke kilder for å lage robuste profiler av enkeltpersoner-og deretter selge tilgang til disse profilene til markedsførere, myndigheter og andre.

du kan søke gjennom disse nettstedene og be om at informasjonen din slettes en etter en. Prosessen kan være forvirrende og tidkrevende med forespørsler som tar opptil 60 dager å bli fullført. Her er mer om å fjerne navnet ditt fra personer søkesider og hvordan du fjerner deg selv fra data megler nettsteder.

Peoplefinders.com

5. Slett din online shopping kontoer

Du vil bli overrasket over hvor mange e-handel kontoer er faktisk offentlig. For Eksempel, Visste Du At Amazon publiserer Din Ønskeliste for alle å se? Jepp! Du må gå inn på kontoen din og sette hver liste Til Privat, noe som forhindrer at de blir indeksert av søkemotorer.

og hvis du ikke kan sette dem til privat, bør du vurdere å slette kontoen din og bruke et selskap som gir deg kontroll over personvernet ditt! Det er seriøst ikke kult når selskaper setter personvernet ditt til offentlig som standard-spesielt med potensielt privat informasjon rundt dine shoppingpreferanser.

Husk: hvis profilen er offentlig, kan datameglere skrape den informasjonen for å forbedre profilen deres om deg! Offentlige profiler gir datameglere mye å jobbe med, noe som igjen gjør profilen mer verdifull for sine kunder. Ved å hindre at data fra å komme i hendene på data meglere, du gjør deg mindre verdifull for dem!

Slett gamle e-postkontoer

En annen taktikk for å fjerne deg selv fra internett søkemotorer er å slette gamle e-postkontoer. Dette kan virke litt counterintuitive, men det er en vei for å hindre at uautoriserte brukere får tilgang til all din tidligere historie.

Tenk Deg: en hacker får tak i e-postadressen din og publiserer den på nettet. Nå, det er der for alle å se – og koble til eksisterende profiler. Når du har slettet alle dine gamle profiler, kommentarer og innlegg, kan du prøve å slette tilknyttede e-postadresser. Det kommer ikke til å hindre deg i å dukke opp i søk-men det vil forhindre at e-postadressen din blir utsatt (og senere vises i søkemotorer). Når adressen er slettet, vil e-post sprette og e-postadressen din vil bli skrubbet fra bedriftsdatabaser. Det er ett mindre datapunkt som skal vises i søk!

Få hjelp

en av de vanskeligste delene av å fjerne navnet ditt fra internett søkemotorer sporer ned hver kilde som holder på din personlige informasjon.

dette skyldes delvis datameglere som har konstruert grensesnitt som skraper nettet for din personlige informasjon fra sosiale medier, offentlige registre og bedriftsregistre. Disse selskapene deretter opprette online profiler i ditt navn uten å spørre om du ønsket en i første omgang!

den enkleste måten å håndtere dette på er å registrere deg for en personverntjeneste som spesialiserer seg på å fjerne informasjonen din fra internett, for eksempel Privacy Bee. Selskapet håndterer alle avmeldingsforespørsler for deg og følger opp hvert selskap i sin database med over 38 000 nettsteder for å sikre at de sletter dine personlige data.

PrivacyBee.com

Fjern utdaterte søkeresultater

Google tillater deg å be om å fjerne resultater for utdaterte søkeresultater. Det er mange søkeresultater som vises lenge etter at endringer er gjort på nettstedene de viser resultatene for. Hvis Du for eksempel var en del av en egenutført klubb på college og på et tidspunkt ble vist på klubbens nettsted, Kan Google fortsatt vise det resultatet i søk selv om siden er oppdatert eller informasjonen din er fjernet.

hvis dette er tilfelle, send INN NETTADRESSEN til det feilaktige resultatet Til Googles fjern utdatert innholdsverktøy. Det tar vanligvis mellom 10 og 15 dager å fjerne Nettadressene.

Hvis Dette ikke virker, enten Fordi Google er uenig eller innholdet ditt ikke er kvalifisert for fjerning, trenger du en annen taktikk: legge til positive koblinger for å begrave negativt innhold. Selvfølgelig er dette motsatt av » å fjerne din personlige informasjon fra internett.»Men noen ganger reelle resultater krever drastiske tiltak !

9. Skjul dårlige ting ved å oversvømme søkemotorer med positive lenker

De fleste som ønsker å fjerne seg fra søkemotorer, er enten personvernfokuserte eller har noe de vil fjerne fra resultatene. Det kan være informasjon de ikke ønsker å bli sett av en potensiell arbeidsgiver, familiemedlemmer eller venner. En siste forsøk på å «begrave» personlig informasjon eller dårlige nyheter knyttet til navnet ditt er å skape nytt innhold som rangerer høyt i søkemotorresultater.

målet er å sende det innholdet du vil gjemme på den andre eller tredje siden av søkeresultatene ved å mate Googles algoritme med nytt, relevant innhold om deg.

Dette kan oppnås ved å opprette nye kontoer på sosiale medier, opprette en personlig nettside eller blogg, skrive gjesteblogginnlegg eller lage pressemeldinger under ditt navn på gratis pressemeldingsnettsteder som EIN Presswire.

Hvert nytt innhold du lager — spesielt hvis det er på et nettsted med Høy Domeneautoritet (noe Som betyr At Det er klarert Av Google og vil rangere høyt) — skyver de negative tingene ned. Jo, dette er en prosess, men det er vel verdt det hvis du ikke bare må fjerne navnet ditt fra søkemotorer, men også skjule negativt innhold.

Husk: Offentlig en gang, offentlig for alltid

det er nesten umulig å fjerne navnet ditt fra internett søkemotorer. Så husk den gylne regelen: En gang offentlig, for alltid offentlig. Vær forberedt på at alt du deler på nettet, vil være der til slutten av tiden!

Det er enda et arkiv av internett, kalt Wayback Machine, som periodisk fanger skjermbilder av nesten alle nettsteder som eksisterer. Så selv om du klarer å skrubbe dine personlige data fra hver eneste krok og krok, kan den fortsatt arkiveres for alltid.

hvis du følger vår guide om hvordan du fjerner navnet ditt fra internett søkemotorer, vil du gjøre en alvorlig bulk i å slette deg selv fra søkeresultatene. Å nivå opp personvernet, her er en annen guide til hvordan du sletter Deg selv Fra Internett i 10 trinn. Ingenting er idiotsikkert, men hver liten fjerning bidrar til å redusere ditt digitale fotavtrykk og beskytte deg mot identitetstyveri. Alle verdige sysler i den kontinuerlige kampen for ditt personvern!

for enkeltpersoners søkesider, her er hvordan du sender Inn En Beenverifisert opt-out, fjern Deg selv Fra WhitePages, send Inn En Lexis Nexis opt-out og fjern Deg selv fra TruthFinder. Ikke glem å fjerne Deg selv fra Intellius også!

Sist oppdatert: 13. Mai 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.