februar 3, 2022

Slik Deaktiverer Du Bruken AV USB-Lagringsenheter I Windows 10

hvis du vil forhindre at andre kopierer viktige materialer / filer fra datamaskinen via USB-lagringsenheter, er det en god ide å deaktivere BRUKEN AV USB – lagringsenheter på datamaskinen. For å gjøre dette kan du bare begrense tilgangen til flyttbare lagringsdisker, eller helt forhindre at flyttbare lagringsenheter kobler til datamaskinen via USB-porten. Nå vil dette innlegget vise deg de to alternativene for å deaktivere BRUKEN AV USB-lagringsenheter På Windows 10-datamaskinen.

  • Alternativ 1: Av Gruppepolicyredigerer
  • alternativ 2: Ved Registerredigering

Alternativ 1: Deaktiver/begrens tilgang TIL USB-lagringsenheter ved Gruppepolicyredigerer

Trinn 1: Åpne Lokal Gruppepolicyredigerer I Windows 10 ved å kjøre gpedit.msc i Kjør (Win + R) dialogboksen.

Skriv inn gpedit.msc I Run box

Trinn 2: Utvid Datamaskinkonfigurasjon > Administrative Maler > System, og velg Flyttbar Lagringstilgang. Finn «Flyttbare Disker: Avslå utfør tilgang», «Flyttbare Disker: Avslå lesetilgang» og » Flyttbare Disker: Avslå skrivetilgang». Dobbeltklikk på hver av dem for å konfigurere den.

Begrens tilgang til flyttbare disker

Trinn 3: Velg Aktivert, klikk Deretter Bruk Og KLIKK OK. Dette vil deaktivere kjøre -, lese-og skrivetilgang til alle flyttbare disker, inkludert USB-lagringsenheter som er koblet til datamaskinen. Hvis DU vil aktivere BRUK AV USB-lagringsenheter, sett den til «Ikke konfigurert» eller «Deaktivert».

 Velg Aktivert

Alternativ 2: Deaktiver BRUK AV USB-lagringsenheter av Registerredigering

Trinn 1: Åpne Registerredigering I Windows 10 ved å kjøre regedit i Dialogboksen Kjør.

skriv inn regedit I Kjør-boksen

Trinn 2: Gå Til Computer\Hkey_local_machine \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ USBSTOR, og finn DERETTER DWORD-verdien kalt «Start» i ruten til høyre. Standardverdidataene For Start Er «3». Dobbeltklikk På Start, og sett verdidataene til «4».

 Endre verdidata

Trinn 3: Start Windows 10 På Nytt for at endringene skal tre i kraft. DETTE forhindrer AT EN USB-lagringsenhet kobles til datamaskinen, og dermed deaktiverer BRUKEN AV USB-lagringsenheter på datamaskinen.

Merk: Ved Registerredigering deaktiverer du bare BRUKEN AV USB-lagringsenheter, men det påvirker ikke BRUKEN AV USB-mus, tastatur og skriver på datamaskinen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.