februar 21, 2022

Slik Beskytter du kjæledyret ditt under Tick & Heartworm Season!

Av Dr. Brian Laing

med det varme været kommer tilbake av parasitter som forsøker å bytte på våre kjæledyr. Hvordan velger vi hva du skal bruke for å beskytte våre kjæledyr og familie med mengde produkter på markedet? Jeg personlig tror på å skreddersy forebyggende omsorg, både vaksiner og anti-parasitics, til din familie og kjæledyr livsstil og situasjon. Som et eksempel vil et kjæledyr med en by eller by livsstil ha forskjellige farer med hensyn til parasitter enn et kjæledyr med et land eller hytte livsstil. På samme måte vil en familie med svært små barn som stadig legger hendene i munnen, ha forskjellige bekymringer enn et pensjonert par. Parasitt Fakta:

Lyme sykdom Sirkel Flått er en relativt ny risiko i dette området (York Og Durham Regioner, Ontario). Bortsett fra den åpenbare unappealing utsiktene til å bli bitt av en flått, flått kan bære en rekke sykdommer, den farligste er Ly
me sykdom. Lyme sykdom Er Lyme sykdom har blitt rapportert I Rouge Dalen så det er nå en risiko i dette området hvis hunden vanker lange gressletter eller buskete områder. De første symptomene din hunden utvikler hvis det kontrakter Lyme sykdom er leddgikt og det starter uker til måneder etter bitt. De mest alvorlige langsiktige effektene er hjertesykdom, nevrologiske tegn og nyresykdom. Mennesker er mye mer utsatt For Lyme sykdom og symptomene utvikler seg raskt etter infeksjon. 80% av mennesker utvikler utslett og / eller influensalignende symptomer. I løpet av de neste ukene utvikler 15% av mennesker nevrologiske tegn og 5% av de som utvikler hjerteproblemer. Alle disse symptomene utvikler seg hos mennesker før en tilsvarende berørt hund utvikler sine første tegn. Er flått knyttet til hunden min en fare for meg? Nei, når en hake festes og begynner å mate den endrer ikke verter. Imidlertid kan hunden din transportere fristilt flått som kan slippe av og utgjøre en risiko for eiere. På grunn av denne potensielle risikoen, hvis du er i en høy risiko område en aktuell tick forebyggende på hunden din kan være det beste alternativet. Dette er Hva Jeg gjør for Min Golden Retriever Orion.

Flått overleve vår vinter og er ute ‘questing’ når temperaturen er over 4o C så nå er det på tide å starte med din tick preventatives. Vi finner allerede flått på kundenes kjæledyr. Dessverre, med skiftende klima ‘tick sesongen’ blir lengre, nå blir 8-9 måneder avhengig av når det blir kaldt. Det er også vanskeligere å avgjøre om en hund har lav eller ingen risiko, da vi finner flått på hunder som hyppige områder der vi ikke forventer å finne flått. For eksempel flåtten avbildet nedenfor ble funnet på En Cairn terrier som eneste område av ‘risiko’ var det lange gresset rundt en baseball diamant.

Heartworm

I Motsetning til starten av tick forebygging som er svært avhengig av utetemperaturer Og er vanskelig å forutsi med vårt skiftende klima, er heartworm forebygging fortsatt forutsigbar og trenger ikke å starte til juni 1st. Dette er fordi når du bruker din heartworm forebygging det dreper noen ‘baby heartworm’, kalt icrofilaria, injisert i hunden din i de siste 50 dagene som er 10 April.

det tar en hjerteorm larve 10 dager under varme forhold å migrere fra myggens mage til munndelene der det kan infisere neste hund som mygga biter. Dette betyr at for hunden din å kreve å starte hjerteormsmedisin før 1. juni, må det ha vært 10 dager MED 280C (820F) før 10.April, noe som foreløpig ikke skjer. En gjennomsnittlig mygg havner ca 12 heartworm larver. Når det er injisert i en hund, tar det hjerteorm 6 måneder å nå hjertet og produsere baby hjerteorm. På dette tidspunktet kan de oppdages ved en blodprøve. Voksne hjerteormer sies å leve 5-7 år i en hund.

Tick infogram with border

Katter er mer motstandsdyktige mot hjerteormsinfeksjon enn hunder, og bare 5-10% av larver injisert i en katt utvikler seg til voksne, mens nær 100% av injiserte larver utvikler seg til voksne hos hunder.Følgelig har en infisert katt i gjennomsnitt 1-3 voksne i sitt hjerte, mens en smittet hund kan ha over 100. Katter er også dårligere på å overføre hjerteorm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.