februar 27, 2022

Sende til en litterær agent

Sørg for at du er klar

I rush for å finne en agent, er det alltid en fare for å sende ut en innlevering før den er klar. Ikke begynn å kontakte agenter før boken din er ferdig (hvis du skriver fiksjon) eller du har et solid forslag (for ikke-fiksjon). Pass på at arbeidet ditt også er nøye redigert og re-utarbeidet til det er i best mulig form det kan være i.

Jakt på egnede agenter

Akkurat som alle forfattere er forskjellige, er alle agenter også. Ta deg tid til å undersøke agenter du tenker på å sende inn til og finne ut hva de liker eller ikke liker å unngå å kaste bort tiden din (og deres). Forfattere & Kunstnere (dette åpnes i et nytt vindu) er et flott sted å finne agenter, eller du kan prøve Googling forfattere og bøker du beundrer for å se hvem som representerer dem. Vi har også en liste over litterære agenter basert I Skottland.

Tenk på hva som passer bra

i tillegg til en agent som er i den typen skriving du gjør, er det også en god ide å lete etter en som passer godt til arbeidsstilen din. Trenger du en hard taskmaster å kjøre deg videre? Leter du etter en samarbeidspartner som bruker tid på redigering? Eller noen med et spesielt sympatisk øre? Ta en titt på intervjuer med potensielle agenter på nettet og se som kan matche temperamentelt også.

Send de riktige tingene

Det er noen ting som er tenkt på som standard, inkludert de tre første kapitlene i boken din, et følgebrev eller e-post og en synopsis, men hver agent har en tendens til å ha et litt annet sett med innsendingskrav. Ønsker du å se hva de er og sørge for at du følger reglene er viktig for å gjøre et godt inntrykk. Sjekk ut våre tips for å skrive et følgebrev og synopsis for å få hjelp til å komme i gang.

Vær positiv og høflig

Å Finne en agent kan være utfordrende og avslag og sakte svar kan være smertefullt, men du må fortsatt være høflig, profesjonell og respektfull. Agenter må prioritere sine eksisterende kunder og har ofte mange, mange oppgaver på hendene. Hvis du venter på et svar, og det er tatt lengre tid enn angitt på agentens nettsted, er det ok å sende en kort spørring, men unngå plaging!

Fortsett å prøve

du vet aldri, du kan finne din perfekte agent på ditt aller første forsøk, men det er mer sannsynlig å ta litt tid. Ikke mist motet hvis du ikke finner en agent, eller selv få noen tilbakemeldinger, først. Bruk på flere agenter om gangen og hold et notat om hvem du har kontaktet. Hvis du har sendt ut dusinvis av innleveringer og ikke hørt noe i det hele tatt, vil du kanskje tenke på å justere innsendingspakken din. Viktigst, bare fortsett å prøve!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.