november 30, 2021

Røykrørstørrelser-Argyles Chimney Solutions

Kontroll av røykrøret er riktig størrelse
denne beregningen gir ytterligere informasjon om Treknings-og Tinfoiltestene. Vi presenterer det her i sammendrag og bare som en indikasjon på prosessen vi går gjennom. Erfaring har vist at beregning aldri er nok, erfaring er uvurderlig for å tolke resultatene riktig.
hvis du har et røyksystem som fungerer vellykket og ønsker å forstørre peisens dimensjoner eller legge til en fleksibel influensafor til en gammel firkantet røyk, kan du lett forstyrre den fine balansen mellom røykestørrelse, skorsteinhøyde og peisåpning som forårsaker brannen å røyke.

Del J Av Byggeforskriften 2010 er ikke nyttig når det gjelder dimensjonering av røykrør for peiser større enn 500 mm x 500 mm og kan være misvisende fordi det ikke vil ta hensyn til røykrør over 4,5 meter høye.
det finnes ulike diagrammer tilgjengelig på Nettet som kan hjelpe med forholdene, eller du kan kontakte oss for å få hjelp.

er min nye peisåpning for liten, kan den bli større?
Hvis Treknings-og Tinfoiltestene er fullført, og brannen har jobbet i over en halv time uten utslipp, har den nye åpningsstørrelsen på peisen blitt vellykket etablert. Det er imidlertid alltid best å overvåke situasjonen under forskjellige værforhold og med forskjellige konfigurasjoner av dører/vinduer åpne.
størrelsen på røykrøret ditt er nødvendig for å estimere omfanget av problemet du har hvis det kan være relatert til røykrørstørrelsen.
hvis størrelsen ikke er kjent, må den måles, og for å gjøre dette bruker vi normalt et stykke kort som en måler tapet på toppen av en hagestang eller avløpsstang I T-form.

vi begynner med å kutte kortet til en bredde på 225 mm og med det festet (tapet) til stangen styrer det inn i røret hvor det blir en jevn størrelse vanligvis 600 til 900 mm over åpningen. Vi endrer eller kutter kortet ned til det passer fordi jo mindre røykrøret er, desto viktigere er det å få en nøyaktig størrelse.

de fleste røykrør bygget før 1967 er kvadratiske eller rektangulære, og deres størrelse kan etableres ved å telle mursteinene internt eller ved å bruke en måler. Store peiser eller Inglenooks vil vanligvis ha rektangulære røykkanaler, men hvis din peis er i overkant av en meter kvadrat så ekspertråd er viktig!
det er her vi må bruke matematikk og Fysikkloven som styrer luftstrømmen for å se om røykrøret og peisåpningen er i riktig forhold, og det er ingenting annet som forårsaker et problem.
matematikken er enkel med et røykrør til åpningsareal på 1-10, men vi har gitt noen eksempler nedenfor for å sammenligne mot som en grov guide.
Så for eksempel:

  • hvis peisåpningen igjen av tinnfolien målt 600mm x600mm, ville området være 3600cm sq, og vi forventer at røret skal være enten 200mm eller 225mm diameter eller en 175mm til 200mm firkant hvis bygget før 1967. Vi har tillatt en røykrørhøyde på 6 meter, men hvis huset ditt er høyere, kan røykrørstørrelsen være mindre eller åpningen større.

hvis det nye åpningsområdet for tinfoil er:
Runde røykrør

  • 2000 cm sq forvent å ha en 175 mm diameter røykrør,
  • 3000 cm sq forvent å ha en 200 mm diameter røykrør,
  • 4900 cm sq forvent å ha en 250 mm diameter røykrør,
  • 4900 cm sq forvent å ha en 250 mm diameter røykrør,

firkantede røykrør

  • 3000 cm sq forvent å ha en 175 mm kvadratisk røykrør,
  • 4000 cm sq forvent å ha en 200 mm kvadratisk røykrør,
  • 8000 cm sq forvent å ha en 250 x 325 rektangulær røyk,

vær oppmerksom på at brannkurven spiller ingen rolle i disse beregningene, er det gapet mellom åren og tinfoil som teller,
Hva om det ikke er helt riktig,
hvis målingene viser et stort avvik der det nye området er mye mindre enn forventet for røykrøret størrelse da utformingen av røykrøret kan være et problem, eller det kan være en begrensning i røykrøret eller på potten og hjelp vil være nødvendig og arbeidet må gjøres.
hvis du er fornøyd med de nye’ fungerende ‘ dimensjonene fra Tinfoil-Testen, må den nye åpningen bli permanent. Dette kan oppnås ved å legge stein slips, en baldakin, glass panel eller ved å bygge åren opp med samme avstand folien kom ned.
eksempler på en begrensning:
mens vi jobbet på en peis i Cheltenham sommeren 2016 fikk vi opp til en 20% økning i ytelse ved å fjerne en pott som var for liten for røykrøret. Potten ble erstattet med en større versjon, og denne ekstra eksoskapasiteten var nok til at peisen kunne tegne og fungere riktig uten noen endring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.