desember 31, 2021

Queen Angelfish

Queen angelfish (Holacanthus ciliaris) er en av de mest ikoniske rev fisk. De er en av 86 arter av angelfish, en art mest nært knyttet til butterfly.

dronningen angelfish ser mest ut som den blå angelfish (Holacanthus bermudensis). Den største visuelle forskjellen er at de er dekorert med en elektrisk blå sirkulær» krone » midt i hodet, noe som gir dem navnet sitt.

Innholdsfortegnelse

Kjennetegn & Utseende

Queen angelfish er blant de mest slående rev fisk. Mens deres lyse farger tilsynelatende ville få dem til å virke iøynefallende, blander de seg faktisk godt blant alle de lyse fargene til revdyr.

Vekt & Lengde

Queen angelfish kan vokse opp til 18 inches (45 cm) lang, og de kan veie opp til 3,5 pounds (1,6 kg).

Fysiske Egenskaper & Farge

familienavnet for angelfish, Pomacanthidae, kommer fra de greske ordene for torn (poma) og dekke (akantha). Den» torn cover » refererer til preopercle pigger som dekker gjellene og hjelper dem å puste og mate.

Queen angelfish endre farger som de alder.

Juvenile angelfish er hovedsakelig lys gul med en mørk-brun eller svart område mellom hodet og halefinnen. Den brune og svarte vil lyse og til slutt forsvinne når den blir eldre, og blir til gul.

den primære fargen på en dronning angelfish er en gul gull farge. Den har elektrisk cerulean blå eller aqua høydepunkter rundt sine dorsale og anal finner. Noen ganger har den begge farger som trim. Iriserende oransje og lilla høydepunkter er også vanlige. Noen har striper i cerulean blue og aqua.

deres dorsale og analfinner flyter dramatisk bak dem, og strekker seg langt utover lengden av halen.

Queen angelfish får sitt navn fra den runde krone-lignende merking i midten av pannen. Denne «kronen» kan også se ut som et stort øye, noe som gjør rovdyr til å tro at fisken er større enn den er.

de har nebblignende munner og små bustlignende tenner. Munnen er noen ganger blå.

Queen angels har stout spines på deres gill cowl. De har også 14 spines og 19-21 myke stråler på sine dorsale finner, sammen med tre spines og 20-21 myke stråler på sine analfinner.

Levetid & Reproduksjon

Queen angelfish lever 15-20 år i naturen eller i fangenskap med riktig omsorg.

mens bukene nesten berører under parring, kommer queen angelfish i kontakt med hverandre for å parre seg. I stedet bruker de kringkasting gyting.

hunnen slipper ut 25 000-75 000 egg i vannet mens hannen slipper ut sperma. Slippe egg i vannsøylen over revet øker sannsynligheten eggene vil bli befruktet uten rev rovdyr spise dem.

i løpet av en enkelt gytesesong kan queen angelfish slippe ut så mange som ti millioner egg.

deres gjennomsiktige egg klekkes 15-20 timer etter befruktning. Det tar bare 48 timer for larvens store eggeplomme å bli absorbert og for larver å utvikle egenskaper som tillater dem å svømme. Det tar da 3-4 uker før ungdommene er klare til å komme ned til revet for å leve.

Habitat

Queen angelfish lever på varmt vann koraller og steinete skjær i Det Karibiske Hav og vestlige Delen Av Atlanterhavet.

Hvor Bor Dronningen Angelfish?

deres utvalg omfatter kystområder langs østlige Florida, langs kysten Av Mexicogolfen, helt ned Østkysten Av Mexico og Mellom-Amerika. De trives også langs nord – og østkysten Av Sør-Amerika og Rundt Karibiske land og øyer.

mens unge dronningengler begynner livet i vannet langt over korallrevet, er voksne dronningengler bunndyr, som bor på det laveste havnivå.

Voksen angelfish begrense seg til de grunne delene av et korallrev, slik at de er oftest funnet i farvann hvor som helst fra tre til 230 fot (1-70 meter) dyp.

Mat & Kosthold

Angelfish spise en rekke matvarer på korallrev.

Hva Spiser Dronningen Angelfish?

før du kommer ned til revet for å leve, lever queen angelfish larver helt på plankton.

når de når revet, spiser juvenile queen angelfish filamentøse alger og parasitter av større fisk. Juvenile queen angelfish sette opp en medisinsk spa i sjøgress hvor fisk som lider av parasitter kommer med regelmessig for å ha sine parasitter fjernet.

voksen dronning angelfish mate nesten på svamper de finner rundt korallrevet. Imidlertid er de også foragere som spiser en rekke sessile revplanter og hvirvelløse dyr. Noen av deres favoritt snacks inkluderer alger, hydroider, bryozoans, myke koraller, sjø fans, kappedyr, anemoner, maneter og løs organisk materiale fragmenter.

som et akvarium kjæledyr, vil queen angelfish spise flake mat, Spirulina, tørket alger ark, saltlake reker, Mysis reker, nori, hakkede grønnsaker og hakkede fisk biter. De trenger å spise tre ganger om dagen.

Trusler & Rovdyr

de viktigste truslene mot dronning angelfish er mennesker som høster dem for akvariet handel og store rev rovdyr.

Menneskelige Trusler

Queen angelfish er populære i saltvannsakvarier, så mennesker høste dem for akvariet handel. De høstes mer I Brasil enn noe annet sted.

det er en høstforvaltningsplan på plass slik at dronningengler ikke blir overhøstet. I Brasil kan samlere ikke overstige 10.000 eksemplarer. Denne kvoten er imidlertid langt mer enn dagens innsamlingsnivåer. På fem år er innsamlingsnumrene rundt 44 000.

Mennesker fanger ikke ofte queen angelfish for mat. Forbruk kan forårsake ciguatera forgiftning, noe som resulterer i gastrointestinale problemer og svake armer og ben. Denne forgiftningen skyldes en opphopning av ciguatoksiner i fiskens kjøtt. Dinoflagellater som fester seg til marine alger kan inneholde ciguatoksiner. Når fisk spiser alger eller annen fisk som spiser alger, kan de bli smittet.

Klimaendringer & Global Oppvarming

Queen angelfish har blitt stadig mer truet av ødeleggelsen av korallrev. Innsats for å gjenopprette korallrev kan hindre dem fra å bli truet. Heldigvis har noen av revene de bor i blitt beskyttede områder.

Rovdyr

Større fisk er de primære rovdyrene til dronning angelfish. Deres rovdyr inkluderer haier og barracudaer.

deres tynne lateralt komprimerte kroppsform gjør at dronningengler kan shimmy mellom koraller for lettere å unnslippe store rev rovdyr.

Andre Trusler

queen angelfish befolkningen På St. Pauls Rocks I Brasil er mest utsatt for overinnsamling for akvariet handel fordi de har unike og varierte fargemønstre. Men samle queen angels fra det er en dyr forsøke siden øya er 1000 miles fra land.

Bevaringsstatus

Dronningengler finnes i stort antall i deres naturlige habitat. The International Union For Conservation Of Nature (Iucn) lister dronning angelfish som å ha en stabil befolkning og være av liten bekymring.

Morsomme Fakta Om Queen Angelfish

  • I Motsetning til noen andre angelfish arter, queen angelfish er sjenert. De er vanligvis funnet alene eller som en del av et langsiktig monogamisk par.
  • Når Dronning Angelfish blir gammel, hjelper den yngre Angelfish dem ut!
  • De kan kommunisere med hverandre ved å endre fargen, spesielt under parring. Hanner vise sine brystfinner og flick dem utover i et forsøk på å friste den kvinnelige å pare seg.
  • når juvenile angelfish først kommer ned til revet for å leve, er de bare 0, 59 til 0, 79 tommer (12-20 mm) lange.
  • alle queen angelfish I Bermuda er hybrider som har krysset med blå angelfish (Holacanthus bermudensis). Denne hybrid kalles Townsend Angelfish (Holacanthus cilaris).
  • Queen angelfish bruker brystfinner til svømming.
  • Angelfish drar nytte av en sidelinje som er en serie væskefylte kanaler i kroppen som hjelper Dem med å føle små vibrasjoner i vannet fra nærliggende rovdyr.
  • alle angelfish er protogynøse hermafroditter, noe som betyr at kvinner kan bli funksjonelle menn hvis ingen menn er til stede.
  • Angelfish er hardfør og i stand til å tilpasse seg vann pH og hardhet som er mindre enn perfekt.
  • i fangenskap må queen angelfish leve i minst en 100 gallon ta, men helst i en 180 gallon eller mer tank. Par trenger minst en 220-gallon tank.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.