desember 21, 2021

Overvåk helsen til samfunnet ditt her

kommunikasjonsstilen din kan endre måten folk oppfatter deg på, enten øke eller redusere mulighetene for sysselsetting, romantikk og venner. Personer med høy selvtillit har en tendens til å ha bedre kommunikasjonsevner 23. Personer med lav selvfølelse kan slite med kommunikasjon, noe som gjør det vanskelig for dem å utvikle sterke relasjoner og ytterligere senke deres selvtillit.

Assertiv Kommunikasjon

Assertiv kommunikasjon er evnen til å tydelig uttrykke dine behov på en måte som ikke er overdreven aggressiv eller urimelig forsonende. Selvsikker folk har bedre hell forhandle jobb vilkår, kommunisere behov til sine partnere og håndtere konflikt. Derimot, lav selvfølelse kan undergrave påståelig kommunikasjon, Ifølge East Bay Rådgiving Choices 3. Dette kan føre til at folk som allerede sliter med selvtillit, får færre behov oppfylt, og potensielt senker selvtilliten enda mer.

  • Assertiv kommunikasjon er evnen til å tydelig uttrykke dine behov på en måte som ikke er overdreven aggressiv eller urimelig forsonende.
  • imidlertid kan lav selvtillit undergrave selvsikker kommunikasjon, ifølge East Bay Counseling Choices 3.

Vennlighet Og Ekstraversjon

Hvordan Internett Bidrar Til Å Forbedre Sosiale Ferdigheter For Tenåringer

Lær Mer

ifølge en studie fra 2001 publisert i «Journal of Research In Personality», har ekstroverte mennesker en tendens til å ha høyere selvtillit. Ekstra kan gjøre det lettere for folk å nærme fremmede, snakke i store grupper og vises vennlig. Dette kan føre til at andre oppfatter extroverts mer positivt, potensielt ytterligere øke deres selvtillit. Personer med lav selvtillit kan være engstelige for å snakke med ukjente mennesker og mer ubehagelig i gruppeinnstillinger.

  • Ifølge en studie fra 2001 publisert i «Journal Of Research In Personality», har ekstroverte mennesker en tendens til å ha høyere selvtillit.
  • Dette kan føre til at andre oppfatter ekstroverter mer positivt, noe som potensielt øker selvtilliten ytterligere.

Kroppsspråk

ifølge en 2010-studie publisert i «Obesity Facts», kan selvtillit spille en rolle i kroppsspråk. Studien fant at overvektige kvinner med lav selvtillit var mer sannsynlig å vise «lukket» kroppsspråk, og gir mindre informasjon til observatører via deres fysiske kommunikasjon. Lukket kroppsspråk inkluderer krysset armene eller «vokter» kroppen din ved hunching over å gjøre deg vises mindre og mindre forutsatt. Folk som sliter med lav selvfølelse kan vise engstelig eller upassende kroppsspråk som kan endre hvordan andre oppfatter dem. De kan slite med øyekontakt, fidget under samtalen, eller hengi seg til nervøse vaner som neglebitende.

  • ifølge en 2010-studie publisert i «Obesity Facts», kan selvtillit spille en rolle i kroppsspråk.
  • Personer som sliter med lav selvfølelse kan vise engstelig eller upassende kroppsspråk som kan endre hvordan andre oppfatter dem.

Internett-Kommunikasjon

Mellommenneskelig Kommunikasjon & Menneskelige Relasjoner

Lær Mer

internett-kommunikasjon er en stadig viktigere del av arbeid og sosialt liv. Ifølge en studie fra 2005 publisert i «CyberPsychology and Behavior», er folk med lav selvtillit mer sannsynlig å misrepresentere seg selv på nettet. En annen studie, publisert i «Journal Of Computer-Mediated Communication» i 2008, fant at noen mennesker med lav selvtillit bruker Internett som en måte å kompensere. Disse menneskene kan prøve å bli «populære» på nettet, noe Som betyr At Internett kan bidra til å tjene som en alternativ kommunikasjonskanal for folk som sliter med personlig kommunikasjon.

  • internett-kommunikasjon er en stadig viktigere del av arbeid og sosialt liv.
  • En annen studie, publisert i «Journal Of Computer-Mediated Communication» i 2008, fant at noen mennesker med lav selvtillit bruker Internett som en måte å kompensere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.