januar 24, 2022

Overgang til tannhygiene pedagog: Ressurser kan hjelpe omarbeide en karriere i et fakultet stilling

Av Laura J. Webb, RDH, MS, CDA

Tiår siden, da tannhygiene yrket opplevde en vekst sprute, mange erfarne klinikere, etter å tjene sine avanserte grader, gikk dental hygiene utdanning og ble der. Siden den tiden har det vært en nedgang i nye tannhygiene lærere.1 nå er tannhygiene lærere aldrende, og det forventes at den rapporterte fakultetsmangelen i tannhygiene utdanning vil fortsette å stige. American Dental Educators ‘Association (ADEA) Allied Directors’ Survey, gjennomført i 2014, viste at ca 50% av dental hygiene fakultetet arbeidsstyrken er alder 50+ (Se Figur 1). Det forutslo også at det i løpet av de neste fem akademiske årene kunne være 292 pensjon som vil føre til tapte og ledige stillinger i tannhygiene utdanning. Det rapporterte også at 66,9% av dental hygiene fakultetet var deltidsstillinger.2,3 det ser ut til at muligheten for overgang fra kliniker til lærer er åpen!

Figur 1: Total dental hygiene fakultetet etter aldersgruppe

Dental hygiene lærere fortsette å jobbe i en rekke innstillinger, inkludert online, i klasserommet, laboratorium, klinikker, ved universiteter, høyskoler og tekniske institusjoner. Tannhygiene utdanningsprogrammer i dag er imidlertid ikke det samme som for fjoråret. De har utviklet seg, som de må, for å møte behovene til et stadig utviklende yrke. Tannhygiene yrket har utvidet seg fra sykdomsforebyggende spesialist til en rekke roller, inkludert » forbedring av publikums muntlige og generelle helse.»4 kompleksiteten i oral helse, utvidelse av innstillinger for å løse problemer med tilgang til omsorg, teknologi, akkrediteringsstandarder og betydningen AV interprofessional samarbeid (IPC) er bare noen av driverne for endring i tannhygiene utdanning.

den erfarne klinikeren bringer verdifull klinisk kompetanse og praksisperspektiv til utdanningsprogrammer. Men å jobbe innenfor det pedagogiske paradigmet krever litt tilpasning og læring av nye ferdigheter. Klinisk praksis erfaring alene er ikke nok til overgang til utdanning, men det er en god start! Overgang, som med alle nye bestrebelser, krever gjennomtenkt forskning, utforskning, og utdanning.

Trinn til suksess

Vurdering

Fastslå kvaliteter effektive instruktører deler og dyrker dem. Merk at mange av disse egenskapene også er avgjørende for vellykket klinisk praksis. Eksempler på disse egenskapene er lagspiller, entusiastisk, fleksibel, respektfull, organisert, sans for humor, evne til å bygge rapport og evne til å se problemer fra flere perspektiver.

også, forskning kravene til fakultetet. Kvalifikasjoner, spesielt foretrukne kvalifikasjoner, kan variere ganske mye mellom institusjoner, Men American Dental Association (ADA) Commission On Dental Accreditation (CODA) har etablert minimumskvalifikasjoner for dental hygiene fakultet i Dental Hygiene Standard 3.7 (se sidebar).5 Bestem spesifikke gradskrav for programmer du er interessert i.

Vanlige minimumskrav for heltid fakultet inkluderer vanligvis:

 • BS grad(eller høyere). Selv om noen programmer ansette erfarne klinikere som holder knytte grader for å dele sin kompetanse deltid i klinikken, heltidsstillinger og alle didaktiske/teori stillinger krever minst en bachelorgrad forberedelse.5 OGSÅ BSDH utdanningsprogrammer krever vanligvis en mastergrad som et minimumskrav for fakultetet på grunn av deres institusjonelle politikk.
 • Utdannet av et tannhygiene program akkreditert AV ADA CODA.
 • Nylig klinisk praksis erfaring.
 • Besittelse av nåværende tilstand (av program) lisens og relaterte sertifikater ,( hvis aktuelt, f. eks lokalbedøvelse, N2O-O2, restorative, etc.). Noen stater tilbyr en spesiell lisens, designet for lærere, og tar statens/regionale kliniske styre hvis man har en aktiv lisens i en annen stat eller har bestått et annet klinisk styre, kan det ikke være nødvendig. Noen programmer vil også angi «eller kvalifisert» i minimumskvalifikasjonene, noe som indikerer at hvis det er ansatt, vil lisensstatusen være nødvendig innen en bestemt dato.
 • Vanlige foretrukne kvalifikasjoner for heltid fakultet inkluderer vanligvis:
 • Mastergrad eller høyere (ofte i helserelatert disiplin eller høyere utdanning).
 • College nivå undervisningserfaring; tradisjonell / online.
 • Klinisk erfaring med teknologi.
 • Nåværende kunnskap om de spesifikke fagene de underviser i.
 • Pedagogisk metodikk / klinisk pedagogisk metodikk.
 • Evne til å samarbeide med kolleger, administratorer, studenter, andre helsepersonell og interessenter.
 • Viste følsomhet for kulturelt mangfold, SES, funksjonshemming, etnisk bakgrunn.
 • Datakompetanse, MS Office.
 • Utmerket instrumentering ferdigheter.

noen ganger er de «foretrukne» kvalifikasjoner nevnt ovenfor skrevet som «minimum» kvalifikasjoner, avhengig av institusjonen, selv om dette kan begrense pool av søkere. I tillegg krever enkelte programmer visse «essensielle funksjoner» som er spesifikke for behovene til deres program / institusjonelle innstilling. Figur 2 gir et øyeblikksbilde av de høyeste grader opptjent av dental hygiene fakultetet kartlagt i 2014.2

Figur 2: total Dental Hygiene fakultetet ved høyeste grad tjent

alltid være læring

Finn en mentor-en pedagog som underviser på en nærliggende dental hygiene program eller kanskje en professor ved programmet du uteksaminert fra kan hjelpe deg gjennom prosessen med overgangen mellom klinisk praksis og utdanning.

Observer undervisning-Spør en dental hygiene programdirektør hvis du kan observere erfarne kliniske og didaktiske fakultetet.

Frivillig/søk på en deltidsinstruktørstilling-Tannhygieneprogrammer er ofte på et stramt budsjett og velkommen frivillige,6 men du må være villig til å lære og følge programretningslinjer for undervisning og evaluering av studenter.

Bli MED ADEA/delta på møter – ADEA gir en mengde gode ressurser og muligheter for nettverksbygging til lærere og de som ønsker å bli lærere. Også, noen stater har sine egne dental hygiene utdanning foreninger, som gir utdannings-og nettverksmuligheter. I TILLEGG GIR ADHA-nettstedet lenker til informasjon om tannhygiene utdanning og Adha Årlige Konferanse gir spesielle programmer for lærere.6

Ta pedagogisk metodekurs-Pedagogisk (undervisning) metodologikurs gir viktig informasjon og innsikt i undervisningen. Det er mange muligheter som spenner, mye, i kurslengde og kostnad.6

Sjekk med din lokale dental hygiene program og dental hygiene education association for flere muligheter for disse kursene i ditt område. Bsdh ferdigstillelse og MSDH programmer inkluderer ofte pedagogisk metodikk som en del av læreplanen. Det er flere utdanning selskaper som tilbyr onsite frittstående kurs. SIDEN CODA krever bakgrunn i dagens pedagogiske metodikkkonsepter, er det logisk å ha kurs / erfaringer knyttet til pedagogisk metodikk reflektert i DIN CV/cv. Noen elektroniske ressurser for kurs er DentalCare.com S «Strategier For Å Utvikle Et Kvalitetskurs» (et gratis to-timers introduksjonskurs) og ADEA.org ‘ S ADEA / Colgate / AAL Institute For Allied Health Educators (Iahe) program for nye lærere.

Lær om interprofessional education (IPE) – IPE er et viktig tema OG har blitt innlemmet i tannhygiene læreplanen. Kort sagt er det en prosess hvor studenter fra en rekke helsevesenets vektlegging lærer å samarbeide som et team for å evaluere og implementere behandling med sikte på forbedrede pasientutfall.7 Inkludert IPE-innholdet i læreplanen støtter CODA-kravet: «Nyutdannede må være kompetente til å kommunisere og samarbeide med andre medlemmer av helsevesenet for å støtte omfattende pasientbehandling» (Dental Hygiene Standard) 2-15.5

Forbli aktuell i terminologi, konsepter og trender-Les tannhygiene tidsskrifter, magasiner og andre relaterte publikasjoner. Nåværende utgaver av lærebøker kan kjøpes-ny, brukt, eller leid – gjennom college bokhandlere og på Amazon.com. jeg kjøper kontinuerlig nåværende utgaver, spesielt relatert til fagene jeg underviser. Jeg har vært veldig fornøyd med den utmerkede tilstanden til nyutgaven brukte lærebøker.

Tjen avanserte grader – som omtalt nedenfor, kan grader være tjent på en rekke måter mens du fortsatt arbeider i klinisk praksis eller utdanning, og det er mange muligheter for økonomisk støtte og studielån.

Vurder også at det er økende støtte for å kreve BSDH-graden som inngang til praksis for yrket.8 derfor er det forutsigbart at det kan være en høyere etterspørsel etter mesterens forberedte (og høyere) lærere i fremtiden.

hvis DU er svært nær ferdigstillelse AV BS i et relatert felt, bør du vurdere å fullføre det. Hvis ikke, er det mange grad-ferdigstillelse programmer (bsdh) (besøk ADHA.org eller ADEA.org) som er designet for tannpleiere som er lisensiert til å praktisere og holde en knytte grad eller sertifikat i tannhygiene. Kursene kan være helt online, bare på campus, eller en blandet tilnærming av online og på stedet klasser.

Tjen en mastergrad i tannhygiene i høyere utdanning eller et annet relatert felt. BÅDE ADHA og ADEA tilbyr lenker til relaterte ressurser. Kursene kan være helt online, bare på campus, eller en blandet tilnærming av online og på stedet klasser.

Forsyth School Of Dental Hygiene gir en utmerket mulighet til å » bygge på din tidligere knytte grad å avansere til en mastergrad uten først å tjene din bachelorgrad.»Det er» nasjonens første og eneste broprogram som tilbys helt online på heltid eller deltid for arbeidshygienister.»Dette er en viktig mulighet for hygienister som bidrar til å eliminere motløshet fra å tenke at de må tjene en bachelor og deretter gå videre til en mester. Besøk mcphs.edu for mer informasjon.

Siste tanker

jeg innrømmer det: jeg elsker akademia! Så mye som jeg virkelig elsket å jobbe i en rekke kliniske praksisinnstillinger for de første 18 årene av min profesjonelle karriere, har overgangen til akademia og andre pedagogiske innstillinger de siste 19 årene vært et høydepunkt i karrieren min. Det har tillatt meg å bruke mine ferdigheter på nye måter mens jeg fortsetter å lære av både studenter og jevnaldrende, og jeg kan fortsatt jobbe deltid i klinisk praksis. Jeg føler en følelse av stolthet i å hjelpe andre til å lykkes.

hvis du er interessert i å fremme kunsten og vitenskapen om tannhygiene, forbedre kvaliteten på omsorg og positivt påvirke landskapet for fremtidig helsevesen, alt mens du raffinerer og forbedrer dine egne ferdigheter, kan tannhygiene utdanning være en flott mulighet for deg. Belønningen er virkelig stor. RDH

Laura J. Webb, RDH, MS, CDA, Er en erfaren forfatter, kliniker, lærer og internasjonal høyttaler som var grunnlegger av TMCC Dental Hygiene Program I Reno, Nevada. Hun eier LJW Education Services (ljweduserv.com), som gir pedagogisk metodikk kurs og akkreditering konsulenttjenester for tannhygiene utdanningsprogrammer OG CE kurs for klinikere. Laura snakker ofte om temaene lokalbedøvelse og nonsurgical periodontal instrumentering. Hun har skrevet og gjennomgått en rekke faglige publikasjoner og skriver en annenhver måned spalte på anestesi FOR RDH magazine. Laura var mottaker av 2012 ADHA Alfred C. Fones Award. Hun kan nås på [email protected]

Ada CODA Tannhygiene Standard 3.75

» heltid fakultet for en dental hygiene program må ha en baccalaureate eller høyere grad.

Deltidsfakultet som gir didaktisk instruksjon må ha tjent minst en baccalaureate grad eller være for tiden registrert i et baccalaureate grad program.

alle dental hygiene program fakultetet medlemmer må ha:

 • Nåværende kunnskap om de spesifikke fagene de underviser.
 • Dokumentert bakgrunn i dagens pedagogiske metodikkkonsepter i samsvar med undervisningsoppgaver.
 • Fakultetet som er tannpleiere må være nyutdannede av dental hygiene programmer akkreditert av Kommisjonen På Dental Akkreditering.»

1. Lamoreux DJ. Hvem skal undervise? Fremtiden for tannhygiene utdanning truet som mangel vevstoler. RDH. 2014;34(7).

2. American Dental Education Association (Engelsk). (Juni 2015). ADEA Undersøkelse Av Allied Dental Program Directors, 2014 Sammendrag Og Resultater. Washington, D. C.

3. Stolberg R. Svare på den truende fakultetet mangel i alliert dental utdanning. American Dental Education Association webinar. online april 28, 2015. http://www.adea.org/facultyshortage/.

4. Transformere Tannhygiene Utdanning og Yrket for det 21. Århundre. Hvitt papir. American Dental Hygiene Association (Engelsk). Publisert 2015. http://www.adha.org/adha-transformational-whitepaper.

5. (2016) Akkreditering Standarder For Tannhygiene Utdanningsprogrammer. Kommisjonen Om Dental Akkreditering. Gjelder Fra 1.Januar 2013. Sist revidert februar 2017. http://www.ada.org/~/media/CODA/Files/dh.pdf?la=en?123.

6. Clarke T. Bør du bli en dental hygiene pedagog? Moderne Hygienist. Februar 08, 2017. http://www.dentalproductsreport.com/hygiene/article/should-you-become-dental-hygiene-educator.

7. Navickis MA, Mathieson K. U. S. dental hygiene studenters oppfatninger av interprofessional samarbeid. J Dent Utdanning. 2016;80(9)1041-1048.

8. Rogers C, Johnson TB, Gurenlian JR. New York State tannhygienists ‘ oppfatninger av en baccalaureate grad som entry-level grad som kreves for praksis. J Dent Hyg. 2015; 89 (Suppl 2): 13-21.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.