januar 20, 2022

Over Hele Linja

i et av de siste innleggene har jeg fortalt deg i et nøtteskall hvordan du integrerer e-handelsstedet ditt med en betalingsleverandør VIA API. I dag vil vi konsentrere oss om hvordan du gjør det samme ved hjelp Av En annen tilnærming: Sikker Form. Det er en enkel og praktisk metode, og det er ofte valgt av mindre butikker og Programvare som En Tjeneste bedrifter.
«Secure Form» er ikke det eneste navnet som brukes for denne typen integrasjon. Ulike leverandører har forskjellige navn for samme tjeneste. (Det Er Betalingsvegg, for eksempel .) Jeg holder meg til «Sikker Form» i dette blogginnlegget, og viser deg hva det er i stand til. Dens implementering er rask og smertefri, som du vil se i opplæringen nedenfor.

Hva Er Sikker Form?

fra kundenes synspunkt er det nesten samme prosess som vanlig. De legger til utvalgte produkter i handlekurven og klikker på kassen.

men når de gjør det, forblir de ikke på butikkens side – de blir omdirigert til betalingsleverandørens side. Det er der de bestemmer betalingsmåten (f. eks. kredittkort, bankoverføring, etc.) og fullføre transaksjonen. Etter at pengene er sendt, går klienten tilbake til butikkens side. Kort Sagt, Sikre Skjemaet kan opprettholde prosessen med å samle inn penger av betalingsleverandøren i stedet for e-handel nettside eier.

Vær oppmerksom på at ikke alle leverandører tilbyr denne typen tjeneste. Hvis du vil bruke den, må du på forhånd sørge for at den er tilgjengelig.

Hvordan Bruke Sikkert Skjema?

her er de ti trinnene selgeren må gjøre for å integrere siden Med Sikker Form eller annen type skjema som vedlikeholdes av betalingsleverandøren.

Test vannet.

for å sikre At Secure Form (eller tilsvarende) er for deg, bør du registrere deg på en leverandørs side og opprette en testkonto. Det er gratis og vil gi deg en samlet oversikt over de tilgjengelige funksjonene. Noen ganger, (ikke alle leverandører lar deg gjøre det) vil det også tillate deg å implementere tjenesten.

Kontroller selgeren.

betalingsleverandøren din vil kreve litt informasjon og dokumenter. Du må også spesifisere dine behov. Etter at bekreftelsen er ferdig og leverandøren kontakter deg, signerer du en kontrakt. Da er du klar for neste trinn:å få ting til å fungere!

Konfigurer alternativene.

du er bekreftet, du signerte en avtale, kontoen din er nesten i full driftstilstand. For å kunne begynne å samle inn penger fra kundene dine, må du nå utføre konfigurasjonen av kontoen din.

Nesten klar.

La oss gå tilbake til utgangspunktet, men bare et øyeblikk. Husk da jeg nevnte at ikke alle betalingsleverandører lar deg teste kontoen med full implementering av tjenesten? Hvis du ikke har gjort dette, nå er tiden.

hvorfor, hva og hvordan.

å gjøre deg vant til den tilgjengelige dokumentasjonen er alltid sterkt anbefalt. Takket være dette vil du få en bedre forståelse av alle mulighetene som følger med den opprettede kontoen.

det som bør interessere deg mest, er hvordan du implementerer betalinger på en måte som lar deg bruke omdirigering til leverandørens betalingsskjema.

omdirigeringen skal skje etter at kunden bestemmer seg for å betale for valgt tjeneste eller produkt. Etter å ha blitt omdirigert, går kunden gjennom betalingsprosessen på leverandørens side (ikke direkte på butikkens side.)

en oppfordring til handling.

du bør opprette en handlingsknapp på siden din som gjør at kundene dine kan legge inn bestillinger. Det kan for eksempel være en knapp «kjøp nå»,» registrer deg»,» ta kurset», etc. Spesifikasjonen av handlingsknappen du finner i leverandørens dokumentasjon.

hva skjer etter klikket?

etter at du har brukt call to action-knappen, blir kunden omdirigert til betalingsleverandørens side (med respektive parametere i bakgrunnen for omadresseringen.) Hver leverandør krever et litt annet sett med parametere. De vanligste, som alltid skal være til stede, er:

  • forhandlerens autorisasjonsdata, f. eks. login eller token
  • beløpet som skal betales
  • valuta
  • transaksjonsbeskrivelse
  • tilbakeringingsadresse (betaleren blir omdirigert der etter at transaksjonen er fullført på leverandørens side)

når den omdirigeres, fullfører klienten transaksjonen ved hjelp av leverandørens betalingsskjema. Dette er nettopp grunnen Til At Sikker Formmetode er like enkelt som kake: hele magien skjer på leverandørens side – det er ikke nødvendig for selgeren å gjøre noe.

Sikker Skjemautbetaling-etterspillet.

og så-kunden fullførte transaksjonen og ble omdirigert til siden som var angitt som en tilbakeringingsadresseparameter. Sammen med viderekoblingen sender leverandøren selgeren transaksjonsdataene. (Oftest – transaksjonsstatus og noen data som gjør det mulig for selgeren å identifisere både kjøper og kjøp.)

Hvordan vil klienten vite at det er over?

hvis transaksjonen var vellykket, skal butikk/SaaS-siden vise informasjonen. Hvis noe gikk galt-det viste varselet skal informere om mislykket prosess og be kunden om å prøve igjen.

Et tillegg du ikke vil angre på.

Hver selvrespekt betalingsleverandør tilbyr sine kunder muligheten til å implementere flere transaksjonsvarsler. Hvorfor vil du bruke denne mekanismen? Det dekker ryggen din, det er derfor.

Ikke alle klienter blir omdirigert tilbake til selgerens nettsted. Følgelig-selgeren vil ikke alltid vite om betalingen ble gjort. Årsakene kan variere, men det meste er på grunn av tapt internettforbindelse eller nettleserens vindu lukket litt for tidlig (før det blir omdirigert tilbake til butikken / SaaS.)

hvis butikken får ekstra varsler fra leverandøren, er disse situasjonene ikke lenger et problem. Leverandøren informerer selgeren om transaksjonene statuser. På denne måten vil butikkeieren alltid vite om pengene ble sendt.

En Ting Mindre Å Tenke På

hvis du trenger en rask og sikker måte å håndtere betalinger på, er det en klar-til-gå-løsning som venter på deg der ute. En enkel og sikker betaling, med et skjema opprettet av en betalingsleverandør, og hostet også av en betalingsleverandør.

forhandleren som selger et produkt eller lisensierer en programvare, må bare omdirigere kundene til et skjema under betalingsprosessen.

Sure sparer litt stress.

du finner mer om Temaet Secure Form i Vår Developer Zone.

Tags: godta betalinger, API, implementering, online betalinger, betalingsskjema, Sikkert Skjema

Liker du det du har lest? Del!

mm

Karol Zielinski

Erfarne utøvende, folk-orientert leder, doer, entreprenør. ADMINISTRERENDE DIREKTØR I PayLane. Business pedagog på KarolZielinski.com Også På Twitter.

Er du en bedrift på jakt etter en betalingsprosessor?

Prøv PayLane!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.