november 30, 2021

Nyheter

scaa sekretær Jason Letchford.

AUSTRALIAS skjærkontraktører blir undersøkt om å sette levedyktige priser over pris for sine erfarne skjærere og shedhands, da Australian Workers Union også krever en heis i shearer pays.

På GRUNN AV covid-19 newzealandske reiserestriksjoner, blir Australske shearers lokket fra entreprenørteam med tilbud på opptil$6- $ 7-pluss kontanter til shear sheep, med «tucker kastet inn».

lønnstilbudene er noen ganger mer enn doble den nasjonale pastorale prisen på rundt $3,25 / sau og kontrast til en entreprenørs pris til produsenter, inkludert betaling av skur hender, klasser og kokk, WorkCover, forsikring og GST, på nær $9 per sau.

Shearing Contractors Of Association Of Australia sekretær Jason Letchford sa SCAA sirkulerer en undersøkelse om å sette en anbefalt «levedyktig» over-award rate for erfarne ansatte i foreningen medlemmer.

» Det ville være en anbefaling og absolutt ikke en juridisk bindende avtale som en foretaksforhandlingsavtale eller lignende, men ville være over prisen.

» så indirekte er vi ikke imot å se at vår arbeidsstyrke blir betalt mer.»

Markedet har gått utover det pastorale prissystemet

Letchford sa At en pris for shearers og shedhands ville «trykke ned» den nåværende situasjonen», der et stort nok mindretall av arbeiderne går til høystbydende.»

» Vi må gi dem stabilitet.

» markedet har allerede gått utover dagens prissystem.»

Mr Letchford sa Australske Bureau Of Statistics data viser fra 2006 til 2016 klippe industrien mistet 32 prosent av sine shearers.

» Det ville ikke være tilfeldig å foreslå at det har falt ytterligere siden 2016.»

Han sa at selv om noen shearers kan tjene opp til $ 3000 i uken, bare om 18pc Av Australske shearers – om en av seks — tjene mer enn $84,000 i året, når gjennomsnittlig ukentlig for heltids lønn I Australia er ca $ 89,000.

bransjens «saving grace» har vært fallet i flokknumre som sammenfaller med fallet i arbeidsstyrken, Sa Letchford.

«men det vi ser nå er de to kurvene som krysser, hvor den nasjonale flokken har bunnet ut og med bedre sesongmessige forhold skal vi bygge på disse flokknumrene, men vi har ikke bygget på vår arbeidsstyrke.

«derfor er vi på dette krysset hvor etterspørselen etter skjærere har overskredet tilbudet og dermed markedskreftene kommer inn i spill.»

AWU forrige uke kalt for en $ 1/sheep lift i pastoral award shearing rate til ca $ 4.26 mens også hevde bønder hadde vært i stand til å betale under prisen priser fordi de kan få inn arbeidere Fra New Zealand.

Ingen bevis som knytter lave skjæringsrater med nz-arbeidere

Letchford sa At det ikke var noe bevis for at bønder hadde vært i stand til å komme seg unna med å betale lavere lønnssatser til skjærere på grunn av de estimerte 500 new Zealand-arbeiderne som jobber I Australske ullskur hvert år, som AWU hevdet.

» jeg avviser det helt kategorisk.

» det er absolutt ingen bevis for noen under-award betalinger, og i så fall har vi en robust industrielle relasjoner system som alltid har lykkes stemplet ut slik atferd.»

Men Mr Letchford velkommen AWU uttalelse om at prisen priser for shearers bør øke.

» jeg ønsker det velkommen fordi industrien trenger deres tilstedeværelse.»

han sa pendelen har svingt for langt fra det som en gang var en unionisert shearer arbeidsstyrke og industrien høster konsekvensene når det gjelder arbeidsforhold, sikkerhet og standarder.

«unionen har alltid vært garantisten for standarder og arbeidernes helse og sikkerhet.»

Men selv om Han innså at filosofiene TIL SCAA og AWU var samkjøre, Sa Letchford At DET ville være svært vanskelig for AWU å få en klipping renteøkning fra Fair Work Commission fordi det måtte være berettiget på grunnlag av en produktivitet og levekostnadene øker.

Mr Letchford sa dagens pris priser var sviktende industrien på arbeidstaker oppbevaring, men var ikke «silver bullet» og industrien for å også tiltrekke elever og trene dem til å øke tilbudet av arbeidere. SCAA vil ønske velkommen en mandat trainee ratio i skur, som foreslått av AWU. Han sa at prisen ikke var der for å regulere trening, men folk må oppfordres til å investere i praktikanter.

» vi vet alle at vi trenger flere elever.»

MEN SCAA ikke ønsker å se noen økning i kostnadene for elever til sine medlemmer.

» og inngangsnivået på lønn er $ 1200 i uken som minimum, er absolutt et attraktivt forslag for å få folk til å komme og lære i bransjen.»

WoolProducers Og AWU å rådføre seg med medlemmer

WoolProducers Australia administrerende direktør Jo Hall sa peak kroppen ville være møte med industrien organer for å se på arbeidernes tiltrekning og oppbevaring mekanismer, men hadde ikke diskutert AWU kall til å løfte den pastorale prisen klipping rate.

Nsw visepresident I AWU Ron Cowdrey sa unionen vil fortsette å rådføre seg med medlemmer, potensielle medlemmer og industri interessenter før du tar noen beslutning om hvilke tiltak vil bli tatt, og når du er på sin oppfordring til å løfte prisen priser.

» Det vil være rådgivning med alle parter om økende priser for alle shed ansatte og ikke bare shearers,» sa han.

SI DIN MENING

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.