januar 23, 2022

Når Bør Du Ta Av Vinterdekk ?

Våren viser sakte sitt ansikt og bortsett fra sjåførene som ikke kunne vente på at snøen og gjørmen skulle gå bort, må bilene også være ekstatiske. De ville fortelle deg det selv – hvis de kunne snakke. Litt mer tid og borte vil være farene ved kaldt vær – korrosjon, dekktrykksvingninger, dødt batteri, fortykkingsvæsker, viskerfeil, lekkasje og økt drivstofforbruk. Borte vil være glatt og isdekket veier og tunge dekk å gå takle dem vil være klar til å bli tatt av. Men når er et godt øyeblikk å bytte vinterdekk og gå med hele sesongen eller sommeren? Bli med oss for å finne ut!

 dekk erstatte mekaniker

Vinterkjøring kan være utfordrende, som alle erfarne sjåfører vil fortelle deg. Mens Quebec er Den eneste provinsen I Canada hvor det er obligatorisk for alle kjøretøy å ha vinterdekk, anbefaler alle Kanadiske provinser å installere 4 vinterdekk når temperaturen faller under + 7°C.

Vinterdekk har erstattet det som pleide å bli kalt snø dekk, den største forskjellen er i slitemønsteret. Snødekk hadde dypere spor for å gripe snøen, men gummien ble hard når det var kaldt og fungerte ikke så bra på is. Dagens vinterdekk har en slitebane designet for å gi økt trekkraft, bremsing og håndtering på kaldt og tørt fortau, så vel som i både snø og is og forblir fortsatt mykere i kulde. Transport Canada anbefaler å installere 4 vinterdekk for å opprettholde kontroll og stabilitet av kjøretøyet i isete forhold.

 vinterdekk temperatur

siden vinterdekk fungerer best i snø og isete forhold, ved en maksimal temperatur på +7°C, kan du bytte dem til helårs-eller sommerdekk når temperaturen er jevn over det. Derimot, med notorisk ustadig fjærer I Ontario, er det viktig at du holder et øye med temperaturer i minst flere påfølgende dager før du gjør swap. Mars og April er overgangsmåneder der det er mye klimatisk ustabilitet, og variasjonene mellom vinter – og vårlignende værforhold kan være vill og intens. Derfor, hvis du er usikker på hvordan været vil bære ut, er det bedre å holde ut på å ta av vinterdekk.

Du bør også se på din bilforsikring for å hjelpe deg med å bestemme når du skal bytte vinterdekk, siden mange forsikringsselskaper tilbyr rabatter i Ontario hvis du har 4 vinterdekk på kjøretøyet og vanligvis innen et tidsvindu – fra November til April.

så hold øye med kvikksølvet i termometeret, sjekk prognosene, les forsikringen din og fremfor alt ta deg tid før du bestemmer deg for å fjerne vinterdekkene dine. Bare ikke vent for lenge. Jo varmere det blir, jo vanskeligere er det på vinterdekk, så jo lenger du venter, jo mer snø dekk kan bli påvirket.

det er fordi vinterdekk vanligvis har flere «sipes» (tynne slisser over overflaten av et dekk, ofte i et sikk-sakk mønster og slitebaneblokker for å maksimere trekkraft i snø og is. Derfor, jo varmere det blir, jo mer kan du begynne å miste trekkraft på grunn av ekstra siping og slitebaneblokker på snødekkene dine, noe som resulterer i en fettete følelse. Dette er ekstremt viktig fordi tap av trekkraft kan påvirke bremseeffektiviteten og kollisjonsunngåelsesevnen. Også, ikke bli fristet til å holde vinterdekk på året som du kan være mer utsatt ved å kjøre med vinterdekk på varme fortau.

før du bestemmer deg for å bytte vinterdekk fra kjøretøyet, bruk tiden til å finne dem et riktig sted å lagre dem til neste vinter. Vinterdekk har en tendens til å koste litt mer, og uforsiktig lagring kan bety at de vil være ubrukelige for neste vinter. Det er viktig å kjøpe en slitesterk dekkpose for hvert av dine fire vinterdekk – ikke bare kjøp 2 og plasser dem mellom dekkene dine. Stable dekkene nøye når de er pakket inn i poser og sørge for at de er borte fra vann eller stoffer som kan forårsake skade. Oppbevar alltid dekkene på et kjølig, tørt sted for å bevare lufttrykket og for å hindre at gummien sprekker eller blir skadet. Du kan også ha dekkene lagret med verksted, som vil ta vare på dem for deg i sommermånedene.

Ta med bilen din til din pålitelige mekaniker, og vi vil ta vare på bilen din som vår egen. Kom til våre verksteder I Hamilton i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.