januar 12, 2022

Maternity bras and nursing bras: hva du trenger å vite

dine skiftende bryster og bras

Selvfølgelig, under graviditeten vokser bumpen din. Men ofte brystene vil også. Noen kvinner merker at deres bryster begynner å bli større så tidlig som uke seks av graviditeten, mens andre sier at brystene ikke begynner å vokse til tredje trimester (Healthline, 2019). Alle er forskjellige.

det er verdt å huske hvorfor brystene dine kanskje ekspanderer. Det er de økte nivåene av progesteron og melkekanalene dine vokser (Breast Cancer Care, 2011). Det er vanlig å gå opp en koppstørrelse eller to under graviditeten (Healthline, 2019). Mange kvinner merker at de også er bredere over ryggen fordi brystkassen utvides for å gi plass til babyen din (NHS Start4Life, 2019).

Alt dette betyr at ditt gamle undertøy kanskje ikke passer. Å få noe som føles behagelig, støtter brystene og ryggen, og som strekker seg for å imøtekomme din voksende byste er viktig.

Godt passende bras kan hjelpe med brystsmerter, rygg og nakkesmerter og sagging (NHS, 2017). Det er uklart om bras kan bidra til å forhindre strekkmerker skjønt (NHS, 2017).

Bh: måle opp

I Stedet for å slite i dine gamle bras så lenge som mulig, er det en god ide å bli profesjonelt målt for en bh når du er gravid hvis din bh føles for stram. Avhengig av hvor mye vekst du har lagt merke til, vil du kanskje gjøre dette i første trimester.

Noen high street butikker tilbyr en gratis måling service. De kan sjekke om bhen din er for stram (Brystkreftpleie, 2017).

Bytte av undertøy kan virke dyrt, men prøv å se det som en viktig investering. Du vil gjøre ryggen din og brystene dine en tjeneste ved å ha på seg godt passende undertøy.

Bh med brede stropper bidrar til å støtte vekten av bysten og bidra til å distribuere den over skuldrene. Det kan være fristende å justere stroppene for å heise opp dine voksende bryster, men hvis de etterlater merker på skuldrene dine, betyr det generelt at de er for stramme (Breast Cancer Care, 2017).

også, du kan få fødselspermisjon bh som doble opp som sykepleie bh som de har et klipp som åpner lett for amming etterpå.

Nursing bras

hvis du har tenkt å amme, er nursing bras en god ide (Healthline, 2019). De har klips pa stroppen slik at du kan trekke dem lett ned for a mate. Det er verdt å øve på å gjøre dette en hånd, så du har taket på det før babyen din kommer.

du vil kanskje bli målt på nytt nær forfallsdato, slik at du kan sørge for at du har ammebras som passer så godt som mulig (Breastcancer Care, 2017). På dette stadiet kan det virke som om brystene dine vokser om dagen, så ikke slit med en bh som er for stram. Du kan prøve å gå tilbake regelmessig etter hvert som babyen vokser, fordi melkeforsyningen din kan endre seg og påvirke størrelsen din.

Ikke alle trenger en spesiell bh, men noen kvinner går braless eller har en elastisk crop top som kan løftes opp. Du kan også gå for en sykepleie tankini eller cami med en drop down top for enkel tilgang mens du ammer.

Sove godt i bh

du vil kanskje tenke på hva som vil være mest behagelig å sove i, spesielt hvis du føler at du trenger litt støtte om natten også. Mange merker selger nå spesifikke bh uten bøyle til gravide, eller du kan bruke en sports-bh i stedet.

tobarnsmor Melissa sier: «jeg kjøpte mange ganske billige avlinger til å ha under pyjamasen min da jeg var gravid. De var myke og ikke for restriktive, men likevel ga meg litt støtte om natten.

» De var flotte etter min datters fødsel også. Hun hadde en tunge slips så i de første ukene brystvortene mine var så sår, men disse avling topper var veldig myk og behagelig. Jeg kunne også holde brystputer inni for å hjelpe med lekkasjer.

«og det betydde at jeg kunne lagre mine riktige amme-bh for dagen, så jeg gjorde ikke ekstra vask da jeg allerede syntes å drukne under skittent vaskeri.»

Opp til ledningen

du har kanskje hørt at underwired bras er dårlige som de kan blokkere melkekanaler, men det er ikke tilfelle (Breast Cancer Care, 2017). Du trenger ikke å grøfte dine underwired bras mens du er gravid så lenge ledningen ikke graver inn og så lenge den fortsatt passer. Noen kvinner sverger ved ikke-kablet bh men for deres komfort verdi.

Stil og substans

Bh til Gravide og ammende trenger ikke å være frumpy. Moderne undertøy for gravide kan være stilig samtidig som komfortable, så det er verdt å shoppe rundt.

med alle endringer og ubehag av sår kløende veiny bryster, større mørkere areola eller lekker brystvorter, kan du unne deg en stilig bh. Mange butikker har matchende mammabukser for at du skal føle deg ekstra spesiell.

materialgevinster

Å Velge pustende stoffer til bh kan være en god ide, da noen kvinner finner at de blir mer svette enn vanlig under eller mellom brystene. Naturlige fibre som bomull og silke er mer pustende enn syntetiske stoffer som polyester, slik at de vil bidra til å holde deg kjøligere (Public Health England Og NHS England, 2018). Se flere tips om hvordan du holder deg kult når du er gravid.

Under det hele…

men kroppen din endrer seg, er det vel verdt å finne undertøy som passer til din nye form. Å være komfortabel og godt støttet kan gjøre en forskjell for hvordan du føler deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.