desember 31, 2021

Marinerte Tempeh Tacos

Marinerte Tempeh Tacos

Marinerte Tempeh Tacos

Ser bra ut, ikke sant? PIN denne oppskriften til senere.

jeg har laget disse fantastiske marinerte Tempeh Tacos i et tiår, og har ingen planer om å stoppe. De er helt deilig, enkle å lage, og vakre-toppet med sprø rødkål og gulrøtter, og kremaktig guacamole. Tempeh er full av protein og fiber, så disse ganske små veganske tacos vil sikkert fylle deg opp, og holde deg næret i flere timer. Hvis du er ny på tempeh, er dette en flott oppskrift til å begynne med!!

 Marinerte Tempeh Tacos

Marinerte Tempeh Tacos

La meg begynne med å si: tempeh er en av mine favoritt ingredienser. Den er allsidig og svært næringsrik. Det er en fantastisk erstatning for kjøtt på grunn av sin evne til å ta på smaken av hva du koker det i, og fordi det er høy i protein. Disse marinerte tempeh tacos er en av mine favoritt tempeh oppskrifter noensinne!

hva er tempeh laget av?

Tempeh Er en gjæret soyabønnekake. Høres yummy, ikke sant? Jeg vet, det høres ikke veldig sexy ut, men det er en god grunn til at dette er en av mine favorittmatvarer noensinne.

Tempeh er en veldig enkel sunn mat. For å gjøre det, blir kokte soyabønner inokulert med en soppspore, og tillatt å gjære i noen dager. Sluttresultatet er en næringsrik mat som er lett å fordøye, full av probiotika, og har en kjøttfull tekstur.

noen ganger soyabønner er blandet med hele korn, som brun ris, for å gjøre tempeh. Du kan også finne soya-fri tempeh laget av andre belgfrukter og korn som black bean tempeh og kikert tempeh.

dette deilige soyaproduktet ble oppfunnet I Indonesia, og i hundrevis av år har det tjent som et stiftmatprodukt, som tofu har i øst-Asia.

er tempeh frisk?

i Amerika er tempeh mest kjent som et fantastisk plantebasert protein. Bare 1 kopp tempeh inneholder 31 gram protein. For å sette det i perspektiv krever den gjennomsnittlige kvinnen 46 gram protein hver dag.

Tempeh er også en stor kilde til fiber, jern, magnesium, vitamin B6, kalium og kalsium. Å være laget av soyabønner, inneholder tempeh soya isoflavoner som blant annet har vist seg å bidra til å senke dårlig kolesterol. Hvis du har høyt kolesterol, er en vegansk diett full av sunne næringsstoffer tett mat som tempeh flott for å redusere kolesterol, forbedre hjertes helse og miste vekt.

selv om upasteurisert tempeh er høy i probiotika-gode bakterier-det meste av det går tapt når du koker det. Imidlertid vil du fortsatt høste fordelene ved å spise et gjæret produkt fordi soyabønner blir lettere å fordøye under gjæringsprosessen.

 Marinerte Tempeh Tacos

Marinerte Tempeh Tacos

hvordan er tempeh forskjellig fra tofu?

Tofu er verdens mest kjente soyabønneprodukt, og det er veldig forskjellig fra tempeh. Tofu er ikke gjæret, mens tempeh er. Tempeh er laget av kokte hele soyabønner, mens tofu er laget av curdled soyamelk. Tempeh er mer næringstett enn tofu, med høyere mengder protein, magnesium og B6.

Tofu og tempeh er ikke alltid utskiftbare fordi De har svært forskjellige teksturer. Det er vanskelig å velge den ene over den andre, men jeg kan sikkert si at det er bedre i disse tempeh tacos.

hvordan smaker tempeh?

samlet har tempeh en mild nøtteaktig og smakfull smak. Det har evnen til å ta på smaken av hva du koker det i. Noen tempeh har en tendens til å være bitter når de spises rett ut av pakken. Hjemmelaget tempeh (kommentar nedenfor hvis du vil ha den oppskriften), har en søtere smak.

mange mennesker liker ikke tempeh på grunn av bitterheten som finnes i butikk-kjøpte varianter. For å bli kvitt bitterhet bør tempeh dampes, marineres eller tilberedes i en saus. Hvis du fortsatt tror det smaker bittert-som jeg ikke gjør-prøv å lage din egen, eller kjøpe den fra en lokal maker. Min favoritt butikk-kjøpte merkevare Er Lightlife.

Tempeh har en kjøttfull tekstur, noe som gjør Den ideell for vegansk tacos. Avhengig av hvordan du kutter og forbereder det, kan du virkelig kontrollere tekstur og smak. Jeg elsker dicing det som jeg har for disse tacos, men jeg elsker også det cubed for karriretter, tynt skiver for vegansk bacon, eller holdt nesten hele for bbq tempeh smørbrød.

Variasjoner til disse tempeh tacos

denne marinade for disse tempeh tacos er en oppskrift jeg har brukt i over et tiår. Jeg oppdaget det på 101 Kokebøker. Jeg har prøvd mange varianter, men denne er virkelig perfekt. Hvis du ikke har balsamicoeddik, kan du bruke eplecidereddik. Chipotle chili pulver kan erstattes med vanlig chili pulver, eller hoppet over.

for å lage disse oppskriftene på bare 10 minutter, hopp over marinering av tempeh, og lag det bare direkte i sausen.

hvis du ikke har tempeh (!!!) du kan bruke bønner, sopp eller tofu. Hver av disse alternativene kan også tilberedes på komfyren i marinade. Men hvis du vil bruke tofu, anbefaler jeg først å smuldre den, deretter marinere den i sausen, og koker den i en airfryer ved 400° i 15-20 minutter for å tørke den ut og konsentrere smaken… Eller bare hold deg til tempeh 😉

Marinerte Tempeh Tacos

Marinerte Tempeh Tacos

Klikk her FOR Å FESTE denne oppskriften til senere!

Marinerte Tempeh Tacos

Marinerte Tempeh Tacos

Jenné

5 av 3 stemmer

Forberedelsestid 15 minutter
Koketid 20 minutter
Total Tid 35 minutter

Kurs Hovedrett

Porsjoner 4

Ingredienser 1x2x3x

Tempeh marinade:

 • 1 pakke tempeh, terninger i store crumble-sized biter
 • ¼ kopp soyasaus
 • ¼ kopp balsamicoeddik
 • 2 ss lønnesirup eller agave
 • 1 ss chipotle chili pulver

Guacamole

 • 2 modne avokadoer cubed
 • ¼ kopp rødløk hakket
 • ½ kopp koriander, finhakket
 • 1/2-1 hel jalapeñ pepper, hakket
 • juice av 2 limer
 • ½ ts havsalt

Tacos

 • 1/4 rødkål strimlet
 • 3 gulrøtter strimlet
 • 1 ss ekstra jomfruolivenolje
 • 1 kalk
 • 8-12 små mais tortillas

Instruksjoner

Tempeh

 • Plasser terninger tempeh i bollen eller beholderen du ønsker å marinere den i.
 • Bland marinaden i en liten bolle, og hell den over tempeh. La det sitte i minst 15 minutter eller over natten.
 • slik lager du tempeh: overfør den til en skillet og kok til den er varm, gylden, og marinaden har kokt av.
 • eller du kan bake tempeh ved å overføre den til en bakervarer, med væsken, og bake ved 350° i 20 minutter.

Guacamole

 • Plasser guacamole ingrediensene i en morter og pestle og mos til ønsket tekstur er nådd. Jeg liker min med noen biter i den.
 • Smak til med mer salt og lime. Sett til side.

Monter tacos

 • Bland den ristede rødkålen og gulrøttene i en bolle, og bland med olivenolje og lime. Smak til med litt salt om du vil.
 • Varm tortillaene over en flamme eller i en brødrister ved 350° i 2 minutter. For å holde dem varme, hvis du oppvarmer over en flamme, pakk dem i et rent kjøkkenhåndkle.
 • Monter tacos ved lagdeling marinert tempeh, kål slaw, og guacamole i de varme tortillas.
 • Pynt med mer koriander og en klemme av lime og / eller varm saus.

Prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan det var!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.