februar 28, 2022

Må jeg kjøpe alle de forskjellige domeneendingene for nettstedet mitt?

jeg svarer på spørsmålet: «Må jeg kjøpe alle de forskjellige endingene for nettstedet mitt» i dagens # asktheukdomain-video.

det korte svaret er nei: du trenger ikke å kjøpe alle endingene (dvs.» domeneutvidelser») for nettstedet ditt. Hvor mange du kjøper (og hvor mange variasjoner på navnet ditt du kjøper) avhenger av hva nettstedet ditt er for og størrelsen på budsjettet ditt.

hvis domenenavnet ditt er for bedriften din, er det lurt å kjøpe domenenavnet ditt med de vanligste domeneutvidelsene, for eksempel .co.uk,. uk,. com,. net og. org. Dette er slik at du sikrer dem før andre har sjansen til å kjøpe dem – det handler om å sikre merkevaren din. Du kan ønske å gjøre det samme med vanlige feilstavinger eller variasjoner også, bare i tilfelle.

hvis domenenavnet ditt er for et personlig prosjekt, spesielt et der du ikke vet hvor langt det vil gå i fremtiden, er du sannsynligvis trygg på å kjøpe bare domeneutvidelsen du ønsker å bruke. Hvis prosjektet samler fart, kan du ønske å kjøpe alternativene, når du er på et punkt for å rettferdiggjøre kostnaden.

hvis du kjøper flere domeneutvidelser, har de fleste en tendens til å omdirigere dem til hvilket domenenavn som er deres primære – så omdirigere .com og .net til deres. co.uk for eksempel. Vi vil også anbefale denne tilnærmingen.

til Slutt er beslutningen din, bare husk at hvis du ønsker å beskytte merkenavnet ditt, er det en god ide å kjøpe dem før andre får sjansen.

Videoutskrift

♪ ♪ Hei, og velkommen til DET britiske DOMENET. Dagens spørsmål kommer fra En Prince Trust student I Belfast som spør, «Må jeg kjøpe alle de forskjellige avslutninger for nettstedet mitt?»Når de sier forskjellige endinger, refererer de til domeneutvidelser. Så for eksempel .uk,. co.uk og .org.uk.

det korte svaret er at nei, du trenger ikke å kjøpe alle domeneutvidelser. Hvor mange du kjøper avhenger av hva prosjektet er, enten det er en bedrift eller et personlig prosjekt, og også hva størrelsen på budsjettet er.

la oss anta at du kjøper et domenenavn for bedriften din. Du skal bry deg om merkevarebeskyttelse. Som et resultat vil du sannsynligvis ønske å kjøpe domeneutvidelsene som er de vanligste. For eksempel .uk,. co.uk,. com, og. net .Du kan også ønske å vurdere .org og. org.uk. I tillegg til hovedutvidelsene, kan du også vurdere variasjoner og feilstavinger. Så, for eksempel, vår hjemmeside sier theukdomain.uk. vi eier også ukdomain.uk og omdirigere det til vår viktigste nettsted.

hvis du kjøper domenenavnet ditt for et personlig prosjekt, er du sannsynligvis trygg bare stikker med en utvidelse. Hvis ditt personlige prosjekt utvikler seg, samler fart, og du begynner å ta det mer seriøst, kan det hende du ønsker å kjøpe andre domener og variasjoner og de andre utvidelsene.

hvis du kjøper andre domeneutvidelser og variasjoner, kan du omdirigere dem til hovednettstedet ditt. Så, som jeg sier, omdirigerer vi ukdomain.uk til theukdomain.uk. Til Slutt er det din beslutning, og alt avhenger av hvor viktig merkevarebeskyttelse er for deg. Bare husk at hvis du ikke kjøper de andre variantene og de andre domeneutvidelsene, kan noen andre kjøpe dem før du gjør det.

så forhåpentligvis svarer det på spørsmålet ditt. Hvis du vil stille oss et spørsmål, kan du gjøre det ved å bruke hashtaggen # asktheukdomain, og vi gjør spørsmålet ditt til en video. ♪ ♪

Finn et domene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.