mars 14, 2022

Kjøpe En Harmonium: Hvor, Hvordan, Og Hva Du Skal Se etter!

harmonium Okt 20, 2020

Nesten ikke to harmonier er like! Din harmonium kan bli din nye beste venn for din chanting praksis, men de kan også være vanskelig å kjøpe.

Her er noen ting å huske på når du ønsker å kjøpe et harmonium.

Metode For Kjøp: Online Eller Personlig?

 1. det er alltid best å spille instrumentet først for å være sikker på at du liker det «stemme.»Uten å komme inn i for mye teknisk detalj, la oss bare si at det er mange forskjellige konstruksjonsfaktorer som kan forandre harmoniumets lyd. Se og spør rundt i ditt lokale område for å se om noen har en harmonium for salg. Hinduistiske templer og yoga studioer er gode steder å begynne å spørre.
 2. hvis du ikke fysisk kan spille det selv, kan kanskje selgeren din spille noen forskjellige for deg over en virtuell » prøvekjøring.»
 3. hvis du flyr blind og kjøper en online, ikke kjøp fra hvem som helst. Harmonier kan være vanskelige instrumenter, og det er et stort utvalg av kvalitet der ute. Sjansene er ganske høye at du vil ende opp med et instrument som ikke er ideelt.

Hold lesing nedenfor for funksjoner å vurdere, lister over steder å være forsiktig med når du kjøper en harmonium, ting å se / lytte etter når du kjøper en harmonium, og en liste over anbefalte online harmonium selgere!

Steder og folk å være forsiktig med når du kjøper et harmonium:

 1. Direkte Fra Den Indiske produsenten (Kvalitet som kommer ut av samme verksted varierer mye, selv fra De beste og mest anerkjente selgerne Som Paloma / Haribhau, Delhi Musical Store, Bina, etc.)
 2. Av ebay Eller noen tilfeldig person På Craigslist, FB Marketplace, eller andre online harmonium butikken. Med mindre de tar deg tid til å spille det for deg i sanntid online (Via Zoom eller Facetime, for eksempel) og svare på spørsmålene dine, vet du ikke hva du får.
 3. Kjøper direkte fra noen som ikke er musiker og ikke spiller den.
 4. Kjøper direkte fra noen som har hatt et gammelt instrument som sitter på loftet i et tiår. Sjansen er, det trenger litt profesjonell tuning og reparasjon før det høres nydelig ut.

Noen av tingene å se etter er når du kjøper nye & brukte harmonier:

 • TUNING!
  er harmoniet innstilt Til a=440? Hvis ikke, kan du ha problemer med å spille med andre faste instrumenter i fremtiden.
  hvis du foretrekker en harmonium innstilt til a=432 til vibe med solfeggio frekvenser populære blant lyd healere, nyte din egen praksis, men forventer å ha noen kompatibilitetsproblemer med andre spillere. (I Vår Heart Of Sound treninger i person & online bruker Vi a = 440 fordi de er mye mer vanlige og allsidige.)
  er hver tast innstilt i riktig intervall til de andre tastene? Er noen nøkler ganske skarpe eller flate? (Bruk en tuner, eller spør en musiker venn til å sjekke tuning for deg.)
  Er minst dine mest spilte notater/akkorder / drone nøkler i tråd med hverandre? (Mange harmonier har minst noen få nøkler som er «av», men hvis de ikke er nøkler du ofte spiller, er det ikke en dealbreaker.)
  er instrumentet skarpt eller flatt generelt? (Svært gamle instrumenter er ofte skarpe, hvis de har blitt innstilt mange ganger .)
 • Klissete taster (taster som ikke spretter opp igjen etter at du har spilt dem)
 • Clacking, støyende taster
 • Rust
 • Støv på interiøret
  (Få selgeren til å åpne den opp for å se «under hetten» – støv inne i instrumentet kan forårsake irriterende summende lyder og kan akselerere rust. Bruk trykkluft og / eller en støvsuger forlengelse nøye for å få støvet ut.)
 • fungerer knottene?
 • fungerer belgen? Ikke lekker luft?
  når du pumper luft gjennom instrumentet (mens du gjør en musikalsk støy, selvfølgelig!) er du i stand til å bygge en tilfredsstillende mengde press for å opprettholde lyden jevnt ? Dette tar litt øvelse for enhver ny spiller, og er litt annerledes på hver harmonium du spiller, men en god harmonium har en god » sustain.»Du bør ikke svette fra overpumping for å få en jevn lyd .

VARMT TIPS:
skriv Gjerne ut denne listen og ha den med deg når du kjøper et harmonium eller snakker med en selger. Den dekker de vanligste feilsøkingsproblemene for å kjøpe et harmonium!

Hvilken type harmonium skal jeg kjøpe?
Full størrelse harmonium? Reise / sammenleggbar harmonium? Dulcetina? Shruti Box?

Det finnes flere forskjellige typer og størrelser. Her er noen spørsmål for å veilede deg.

 • skal du reise med den med buss, tog eller fly? I så fall vil du kanskje få en mindre modell eller sammenleggbar modell bygget for reise, slik at den kan passe i en wheelie koffert og / eller i overhead bin på et fly.
 • hvis du ikke forventer å måtte handlevogn det rundt mye (hvis det er for et studio plass, eller ditt hjem), en full størrelse harmonium vil tilby den rikeste, fulle lyden og er sannsynligvis billigere. En full størrelse harmonium kan flyttes lett med bil, men ikke på offentlig transport uten en tung hassle.
 • trenger du det mest for drone lyden, for det meste for melodi, eller trenger du å spille drone + en melodi samtidig?
  Drone bare du kan komme unna med en billig Ś boks (ingen nøkler, bare knapper for en vedvarende lyd)
  Melodi bare (eller hvis du er en avansert enhånds spiller som kan spille akkorder og melodi samtidig) kan du se på et dulcetina eller «Calcutta style» instrument som du ikke kan sette en drone manuelt på ved å flytte ledningene.
  Drone + en melodi samtidig vil du ha den typen som har ledninger «under hetten», slik at du kan sette 1-2 nøkler som en kontinuerlig drone,og også spille en melodi. (Noen harmonier har også knapper for droner, men de fleste har bare 2-4 alternativer og høres ikke veldig bra ut uansett.)
  for den mest allsidige spillestilen vi lærer I Hjertet Av Lyden, anbefaler vi å kjøpe et instrument du kan spille en drone + en melodi samtidig.

Funksjoner å vurdere når du kjøper en harmonium:
Range: Harmonium kommer i flere områder, fra 2 1/2 oktaver og opp; gjennomsnittet er rundt 3. De fleste spillere som starter skal kunne jobbe innen 2 1/2 oktaver.

Startnotat: Harmonier kan ha sitt laveste notat som starter på en rekke notater. Dette er viktig for Deg hvis Du spiller Indisk klassisk musikk og Din sa-Pa drone er alltid satt På F-Bflat; du vil kanskje ikke at dronen din sitter fast i midten av instrumentet ditt. Spill forskjellige harmonier for å se hvilke som høres bra ut for deg, og/eller spør din selger eller musikklærer for å hjelpe deg med å bestemme hvilken konfigurasjon som passer best for deg.
Siv: De Fleste harmonier kommer med to siv: et høyt (kvinnelig) sett og et lavt (mannlig) sett. De blander for å skape en rik, full lyd. Noen er automatisk satt til å spille begge til enhver tid. Mange harmonier vil ha knotter på forsiden som du kan trekke inn og ut for å blande reed-blandingen i henhold til din smak. Det er fint å kunne leke med dynamikken ved å legge inn eller falme ut en av siv når du vil.
Fancy Funksjoner: Flere bjeller og fløyter kan inkludere stopp, skala skiftere, og oktav koblinger. Stopp og skala skiftere er ikke nødvendig med mindre du spiller sanger med tilfeldige nye musikere mye og trenger å endre tastene (uten å mentalt transponere deg selv på tastaturet).
en oktavkobling kan være en nyttig funksjon. Det legger en oktav til notatet du trykker ned. Det kan legge til et nivå av dynamisk økning i riktig øyeblikk når du leder en sang. Det er absolutt ikke nødvendig skjønt.

og nå, den delen dere alle har ventet på…
hvor vi anbefaler å kjøpe harmonier online eller I India!

I ingen spesiell rekkefølge.

 • hvis du registrerer Deg For Et Heart Of Sound lærerutdanningskurs i India, hjelper Hvert år Anandra ‘ S Gurubhai Sudhanshu Sharma våre studenter med en bulkordre av harmonier og tanpuras. Han sjekker dem alle personlig ogsa. Registrer Deg For Gratis Forberedende Kurs for å bli klar til Å komme Til India, og legg inn bestillingen din.
 • Vår venn Og Heart Of Sound graduate David Estes produserer en av de beste harmonier! Flere teknologiske fremskritt utviklet av ham gjør det til det mest pålitelige, holdbare, praktiske instrumentet på markedet. David personlig sjekker hver og en han selger. http://www.ragamalapeti.com
 • også anbefalt for generell kvalitet og kundeservice av harmonier Er Old Delhi Musikk I USA. De sender internasjonalt, og nøkkelfaktoren er dette:
  eieren overvåker kvaliteten på konstruksjonen, tweaks hvert harmonium etter at Det er importert fra India for å sikre at det ikke er noen problemer med Det, pakker det veldig bra, og tilbyr fantastisk kundeservice og feilsøking.
  Kontakt eieren, Nic, eller en av hans ansatte for å diskutere dine behov.
  du kan nå ham på: 312-869-9092 eller

Glad harmonium shopping!

PS. Hvis du fant dette detaljnivået nyttig, tenk bare våre lærerutdanningsnivå online kurs!
de inkluderer dusinvis av timer med harmonium how-to, harmonium 101 spille tips, harmonium omsorg, og score til videoer av mantraer & kī for harmonium. Sjekk dem ut i butikken!

vi er sikre på at Verdien Av Heart Of Sound-kursene i stor grad overdelivers sammenlignet alle andre harmonium kī eller bhajan online kurs tilgjengelig i dag. Hvis du også handler for online kurs, er du velkommen til å kontakte oss for mer informasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.