januar 7, 2022

Kan Jeg Installere Min Egen Elektriske Komfyr?

hvis din eksisterende komfyr er ødelagt eller du bare har lyst på en mer oppdatert modell, er det ganske enkelt å finne en erstatning som kan installeres på plass. Og hvis du er strapped for kontanter og har tillit til dine EGNE DIY ferdigheter, kan du lure på om du kan installere din egen komfyr uten behov for en elektriker.

Men selv om det kan virke enkelt å erstatte en eksisterende komfyr med en ny, er det flere ting du må være oppmerksom på før du prøver å installere et nytt apparat selv.

Kan du bare koble til en elektrisk komfyr?

du kan tenke at du bare kan koble en ny elektrisk komfyr til en eksisterende 13 amp-stikkontakt, noe som gjør installasjonen enkel og enkel. Hvis din nye komfyr er vurdert under 3kW, vil den kjøre på en 13 amp plugg, og dette er ofte tilfelle for små ovner som er designet for å være en del av et kjøkken.

det er imidlertid sannsynlig at den nye komfyrmodellen din er kraftigere enn det forrige apparatet, og frittstående komfyrer vil ofte kreve mer enn 3 kw.

så hvordan installerer du en frittstående elektrisk komfyr eller en komfyr som bruker mer enn 3 kw?

Komfyrer som krever mer enn 3 kw, som inkluderer mange frittstående elektriske komfyrer, må være koblet til en høyere nominell dedikert krets med en separat komfyr på-av-bryter.

hvis DU føler deg kompetent nok I DIY, kan du selv koble komfyren til en eksisterende krets, men hvis det ikke finnes en egnet krets, må du ha en ny installert. Installasjon av komfyrkrets kan kun utføres av En Del p-sertifisert elektriker.

hvordan installerer jeg en ny elektrisk komfyr?

hvis du kan bruke en eksisterende strømkrets Og komfyrkontrollenhet, kan du selv koble den nye komfyren.

du må imidlertid fortsatt ansette en kvalifisert elektriker for å inspisere arbeidet ditt når du er ferdig og gi Deg Et Sertifikat For Mindre Elektriske Installasjoner. Unnlatelse av å gjøre dette kan være farlig og kan oppheve din eiendom forsikring.

hvis du er i tvil om å installere den nye komfyren, kontakt en fullt kvalifisert elektriker for å gjøre arbeidet.

Installere den nye komfyren

Koble til en ovn ligner på å koble til en plugg, og det første du bør gjøre er å slå av en strømkilde på strømnettet.

hvis du har kjøpt en ny elektrisk komfyr, bør en egnet kabel være inkludert i emballasjen, men hvis du trenger å levere din egen, må du finne en kabel med tilstrekkelig tykkelse-2,5 mm er vanligvis egnet – For å koble en kabel til baksiden av komfyren:

  1. Finn utløpsboksen på baksiden av komfyren. Skru av platen.
  2. Koble de levende (brune), nøytrale (blå) og jord (grønn-gule) ledningene til de riktige posisjonene.
  3. Stram eventuelle skruer slik at ledningene blir helt sikre, og fest deretter bakplaten tilbake på apparatet.

apparatet ditt må da kobles via kabelen til komfyrens styreenhet. Komfyren skal plasseres innen to meter fra komfyrens kontrollenhet, men ikke direkte under, da dette kan utgjøre en brannfare.

Strip enden av kretskabelen før du flytter apparatet på plass, og flytt deretter apparatet klar til å mate kretskabelen inn i komfyrens kontrollenhet.

for å koble den nye elektriske komfyren til komfyrens kontrollenhet:

  1. Pass på at kabelen er godt festet til apparatet.
  2. hvis det er en dobbelpolet isolatorbryter, slår du på denne for å deaktivere komfyren.
  3. Test at komfyrens kontrollenhet er helt død ved hjelp av en spenningstester, og fjern deretter skruene inne i tilkoblingene hvis det er trygt å gjøre det.
  4. koble forsiktig dine live, nøytrale og jordledninger Til de riktige posisjonene, med den blå nøytrale til venstre, brun live til høyre, og den grønne og gule jorden gjennom midten.
  5. når ledningene er tette nok, lukker du utløpsboksen og avslutter alle gjenværende tilkoblinger til komfyrens kontrollenhet.

hvor mye koster det å installere en elektrisk komfyr?

hvis du bruker en eksisterende komfyrkontrollenhet Og strømkrets, og har alle verktøyene du trenger for å installere apparatet ditt trygt ved hjelp av instruksjonene ovenfor, kan det være gratis å installere den elektriske ovnen selv. Hvis det nye apparatet ikke kommer med en passende kabel må du kanskje kjøpe en, men kostnaden for dette vil være minimal.

men hvis du har fullført noe annet elektrisk arbeid enn å bare koble til den nye komfyren, trenger du en kvalifisert elektriker til å inspisere arbeidet ditt og utstede Et Mindre Sertifikat For Elektrisk Installasjon, og du må kanskje betale for en elektrikers tid til å gjøre dette.

hvis du er i tvil om å installere en elektrisk ovn selv, kan det være enklere og tryggere å spørre en kvalifisert elektriker om å gjøre jobben. Men hvor mye koster det å leie en elektriker for å installere en elektrisk ovn? De fleste nettbutikker og butikker vil sende en fullt kvalifisert elektriker for å installere apparatet ditt for mindre enn £100, hvis installasjonen er enkel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.