mars 6, 2022

Jul I Den Dominikanske Republikk

det er varmt Ved Juletider I Den Dominikanske Republikk. Fordi Det er ingen grantrær, Den Dominikanske Republikk har sin egen Form for spesielle Juledekorasjoner kalt ‘ Charamicos ‘(som er et slang ord for en tørr tre gren). Disse startet som håndlagde Små Juletrær laget av halm, grener og bøyelig tre, som ble malt hvitt – for å se ut som snø! Men nå kan Du få Charamicos i alle slags former som baller, stjerner, engler og dyr samt trær. Charamicos kan også være veldig fargerike så vel som hvite.

Charamicos

Natvity scener, kjent som ‘Nacimiento’ er også svært populære dekorasjoner. De fleste boliger vil ha en scene og store scener er satt opp i byen og byene, i butikker og offentlige bygninger.

En Nacimiento utenfor regjeringsbygningen I Saint-Domingue

En populær måte å ha en fest Rundt Juletider i Den Dominikanske Republikk er Med En ‘Aguinaldos’. De er uformelle fester, som ofte starter i ett hus og flytte rundt forskjellige lokale hus som flere mennesker delta i. Det er mye sang og dans, samt mat og drikke. En populær, tradisjonell Dominikanske Julesang er «A Las Arandelas».

Den Dominikanske Republikk har sin egen versjon Av ‘Secret Santa’ kjent som ‘ Un Angelito ‘(en liten engel). Navnene blir satt i en beholder og trukket ut tilfeldig, og hver person vil få en liten gave fra sin lille engel!

noen ganger får folk en Spesiell Julebonus på arbeidsplassen. Dette er Kjent som ‘Double Sueldo’ og kan være en måneds lønn!

Julaften, Kalt ‘ La Noche Buena ‘(som betyr ‘god natt’), er den viktigste tiden å feire Og ha Julemåltid. Det er ofte et stort familiemåltid ,og folk kan reise fra hele øya (og noen ganger tilbake fra andre land som USA) for å tilbringe Jul med sine familier.

en hovedrett er’ cerdo asado ‘ (stekt svinekjøtt). Det vil ofte bli servert med ‘ pasteles en hojas ‘(som er som tamales og er kokt i bananblader) som kan fylles med svinekjøtt, kylling, fisk og grønnsaker; potetsalat, salsa verde; Og ‘ Pan Telera ‘(et langt crusty brød). Til dessert kan det være søtsaker, kaker og kaker, ‘ jalea de batata ‘(søtpotetpudding), og turró (en nougat med nøtter i), samt frukt og nøtter.

for å drikke kan det være litt rom eller vin. Men en annen Populær Juledrikk er ‘jengibre’ som er en varm alkoholfri drink laget av ingefærrot og kanel (det er noen ganger full når du har forkjølelse eller influensa!).

etter måltidet liker folk å slappe av og tilbringe tid med familie og venner. Du kan også sette av Noen ‘Fuegos Artificiales’ (fyrverkeri) ved midnatt. Disse er veldig populære og lyser opp himmelen På La Noche Buena og På Nyttårsaften.

Noen mennesker vil gå Til En Midnattsmesse i en lokal kirke. Dette er kjent Som ‘La Misa del Gallo’ (Massen Av Hanen). Den 25., Kalt ‘Navidad’, vil folk tilbringe mer tid med sine venner og familie – og også gjenopprette fra natten før!

En gammel Tradisjon For Dominikanere På Julaften var ikke å gi hverandre materielle gaver, men å gi og tilbringe kvalitetstid med familie, venner og naboer. Mat og vin var det eneste du fikk lov til å ta med til Et hjem I Julen.

Barn får ikke gavene sine i Den Dominikanske Republikk før kvelden / natten den 5. januar, Epiphany Eve. De håper At De Tre Kongene vil bringe sine gaver. Barn la ut noe gress eller halm For Kongens kameler og noen søtsaker eller mints For Kongene. Epiphany er kjent som ‘el Dia de los Reyes Magos ‘(kongenes dag). I noen områder, så Vel som Kongene, Kan ‘La Vieja Belen’ (den gamle Damen I Betlehem) også gi deg gaver.

en populær jule barnesang i Den Dominikanske Republikk Er ‘ El Burrito De Belé ‘(Det Lille Eselet I Betlehem). Den forteller historien om et barn som reiser til Betlehem med eselet sitt for å se babyen Jesus.

i Den Dominikanske Republikk snakker de fleste spansk (Españ), Så Glad/God Jul er ‘Feliz Navidad’. Glad / God Jul på mange flere språk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.