mars 13, 2022

Hvorfor Synker Cupcakes I Midten?

 Hvorfor Synker Cupcakes I Midten?

det er veldig skuffende å sette et brett fylt med cupcake batter i ovnen bare for å se dem synke når du trekker dem ut. Det er mange grunner til at cupcakes kan synke under baking, dessverre. for å beskrive bakeprosessen veldig enkelt, utvider små lommer med luft i smeten og tvinger kaken til å stige når cupcakes baker. Ovnens varme bør sette kaken på maksimalt volum, og det skal forbli i omtrent samme form som det avkjøles. Når en kake faller betydelig under baking eller under kjøleprosessen, og det er ganske mange mulige årsaker:

  • For mye væske i kaken batter. Selv om for lite fuktighet kan påvirke smeten, kan også for mye væske gjøre kaken tyngre enn de tørre ingrediensene kan støtte. Det kan være en dårlig skrevet oppskrift, men faktorer som feilaktig måling av de tørre ingrediensene og omgivelsesfuktigheten kan også påvirke utfallet av en oppskrift (esp. på svært fuktige steder med svært følsomme oppskrifter).
  • Overfylte cupcake liners. De fleste oppskrifter vil fortelle deg hvor langt opp til å fylle liners. I mange tilfeller får kaken mye støtte fra disse liners (eller fra sidene av pannen). Hvis kaken stiger opp over sidene, vil senteret sannsynligvis falle.
  • Feil blanding. Rekkefølgen som ingredienser legges til en kake oppskrift er svært viktig, som smør, egg og andre ingredienser alle bidra til måten en kake stiger. Hvis du rotet opp rekkefølgen av ingrediensene, kan du ende opp med en batter som ikke har så mye luft som det skal for optimal økning. Arbeide med en out-of-order oppskrift kan også sette deg i fare for å glemme nødvendige ingredienser.
  • under eller over-blanding. Undermixing kan gi en kake som ikke har nok lufting til å stige riktig, så vær sikker på å krem smør og slå eggene dine som angitt av oppskriften. Overmixing ingrediensene kan produsere en tøff kake som krymper betydelig under baking. Ikke hver oppskrift er spesifikk om tiden som blanding krever (det kan variere avhengig av ingrediensene), så spikring av blandingen er ofte noe som kommer med erfaring.
  • For mye eller for lite leavening. Bakepulver og natron er de to mest brukte syret i cupcake oppskrifter. Hvis oppskriften inneholder for mye, kan den stige så raskt at den begynner å falle i ovnen. Hvis oppskriften din ikke inneholder nok, kan det ganske enkelt ikke stige mye i det hele tatt. Test bakepulver og natron for friskhet for å sikre at de er aktive. Leavening blir av kan være feil av oppskriften eller skyldes feil måling.
  • Underbaking. Cupcakes som ikke er ferdig baking før du fjerner dem fra ovnen vil ofte synke litt i midten. Sørg for å gjøre en tannpirketest eller forsiktig berøre toppen av kakene for å se at de kommer tilbake før du trekker dem ut av ovnen. Dobbeltsjekk ovnstermometeret for å sikre at kakene baker ved riktig temperatur og at ovnen ikke er for varm eller for kald.

Slik Lagrer Du Sunkne Cupcakes

uansett hva som skjer, fortsett å bake Dem til de er ferdige og bakt hele veien gjennom fordi det er mulig å lagre dem! de ser kanskje ikke perfekt ut, men de skal fortsatt smake godt og kan brukes til god bruk. Hvis cupcakes ikke har sunket for mye, kan du bare doble mengden frosting du planla å bruke og hoper den på for å fylle hullet. Litt ekstra frosting er aldri en dårlig ting, og det vil skjule disse feilene. Når folk tar en bit av alt som deilig kake og frosting, vil de ikke engang merke til at toppen er litt nedsunket i.

hvis cupcakes synke ned til et punkt der du ikke føler deg komfortabel bare pæling på frosting, kan du fortsatt bruke dem, også! La dem avkjøles, deretter skrelle av wrappers og bryte kaken opp i biter. Lag disse biter med pisket krem / vaniljesaus og frukt for å gjøre en bagatell! Dette kan gjøres i en stor tallerken og serveres med en skje, eller konstruert i små dessertretter for individuelle porsjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.