januar 29, 2022

Hvorfor blir hunder sittende fast etter parring? En videoforklaring – Easy Retriever Training

det er flere ting om hundeatferd som hever øyenbrynene, men kanskje ikke mer enn nysgjerrig enn når de blir låst opp etter parring. Hvis du blir klar til å avle hunden din for første gang, må du forstå hvorfor dette skjer. Hvis du ikke gjør det, vil en eller begge hundene ende opp med å bli skadet.

jeg vil gå deg gjennom hva jeg har lært fra andre erfarne oppdrettere om hunden parring prosessen. Det viktigste er at du gjør alt du kan for å hjelpe dem å holde seg trygge.

du bør aldri forsøke å avle hunden din uten å ha sett prosessen under oppsyn av en erfaren oppdretter. Det er noen alvorlige risikoer. Du vil lære noen av tingene som oppdretter gjør for å sikre sikkerheten til hundene.

hvis du forstår hva som skjer, vil du være forberedt på å holde både mannlige og kvinnelige trygge under prosessen.

Hunder blir sittende fast (eller bundet) under parring på grunn av bulbus kjertelen på hannens penis forstørrer for å holde hundene sammen i 3 til 30 minutter. Dette kalles en kopulatorisk slips, og det skjer for å holde sæd der den er effektiv. Dette øker sannsynligheten for vellykket avl.

så det første du må forstå er at hundene skal sitte fast. Det er faktisk et evolusjonært tiltak for å sikre forplantning av arten.

bilde av grønn og svart kolibri som ligger på rød gren
Få det? Det er fuglene og biene … vel, jeg trodde det var morsomt.
Foto Av Dick Scholten på Pexels.com

Det kan imidlertid være skremmende for en engstelig eller uerfaren oppdretter når hunnen prøver å skille seg og finner ut at hun ikke kan kvitte seg med denne andre hunden. Det er veldig viktig å holde begge hundene rolig som en tvungen separasjon kan skade begge hundene og gjøre fremtidig avl umulig.

det er tre faser i hundeparingsprosessen

det er tre forskjellige faser i hundeavl.

  1. Flørting Og Frieri
  2. Montering Og Stakk
  3. Lockdown eller «Copulatory Tie»

Her er en video som raskt går gjennom i og ut er av hunden parring prosessen. Du kan se dette eller fortsette å lese.

Den første fasen: Flørting Og Frieri

Hannhunder er alltid klare til å parre seg.

Kvinner, derimot, må være i varme. Det betyr bare at de må være på det tidspunktet i syklusen hvor de kan bli gravid. Den evolusjonære prosessen har gjort det mulig for en mann å vite om en kvinne er klar for parring på flere måter. Hormoner og atferd signaliserer at en kvinne aksepterer proposisjoner.

 selektiv fokus fotografering av to hunder i midten av veien
Foto Av Helena Lopes på Pexels.com

når hannen nærmer seg en kvinne, vil han snuse hennes vulva. En kvinne som ikke er helt klar for parring, vil vanligvis snu og knipse på hannen.

Melding mottatt … han skulle komme tilbake senere.

på den annen side, hvis kvinnen beveger halen til siden(dette refereres til som «flagging» oppførsel), har hannen klarsignal til å fortsette.

den andre fasen: Stakk og utløsning

Når kvinnen har «flagget» mannen sin ned, vil han nesten umiddelbart prøve å montere henne. Det er ikke uvanlig for en uerfarenhet mann å forsøke flere ganger før å kunne sette sin penis inn i vaginal vestibylen.

så snart han har satt inn sin penis, vil han begynne tre faser av utløsning som er prosessen med å levere sæd til hunnene egg for befruktning.

den første fasen av utløsning (eller noen sier at den første av tre utløsninger) er urinrørsfasen, og det er en spermfri væske som er ment å gjøre innsetting enklere og sikre at penis er i den ideelle posisjonen for å levere sæden.

i løpet av dette stadiet vil hannen fortsette å skyve til sædfasen av utløsning. Under sperm fase, vil den mannlige innskudd sæd i skjeden. Dette er også når enden av mannens penis svulmer på grunn av blodet som fyller bulbus kjertelen.

Dette er begynnelsen på det kopulerende slipset der de to hundene blir låst sammen.

den forstørrede spissen av penis forsegler skjeden på vaginal vestibulen, noe som gir mer tid til eggene å bli befruktet.

den siste fasen: Lockdown

hvis du ikke er forsiktig, kan du tenke at jobben er ferdig, når hannen er ferdig med å stikke og har deponert sæden. Dette er øyeblikket hvor hundene (spesielt unge eller uerfarne hunder) kan bli skadet.

første gang jeg assisterte med en avl, la jeg merke til at oppdretteren nesten hemmelig kom nærmere hundene mens hannen stakk. Hun snakket ikke med hundene, eller til og med møte dem. Men da hun så på meg, flyttet hun tilfeldig mot hundene og signaliserte meg til å følge.

hannen var en erfaren hingst, så han forble rolig.

kvinnen var imidlertid en første-timer. Hun ble veldig forvirret av det faktum at hun fortsatt var koblet så nært til denne andre hunden.

oppdretteren fortalte meg å knele ved siden av kvinnen og holde kragen slik at hun ikke kunne gå hvor som helst.

Neste, jeg bare strømmet på oppmuntring med en rolig stemme og mye øre-skrape.

den tiden, uavgjort vare ca 16 minutter.

hvor lenge Varer Sperringen?

det kopulerende slipset vil vare alt fra 2 til 30 minutter. Variasjonen vil avhenge av rase, størrelse, og opplevelsen av hundene involvert.

 rød og svart pinne på hvit rund plate
Foto av cottonbro på Pexels.com

jeg har aldri sett et slips vare mindre enn 8 minutter eller mer enn 18. Det kan skyldes det faktum at jeg har brukt mesteparten av Tiden min Rundt Labrador oppdrettere.

Konklusjon

konklusjonen er at hunder sitter fast sammen etter parring fordi enden av mannens penis har hovnet til et punkt større enn kvinnens vaginale vestibul (delen mellom vulva og vagina).

hanen vender deretter ryggen til hunnen og trekker den hovne bulbus kjertelen tett mot vaginalvestibulen for å sikre at sæden ikke lekker ut før den har mulighet til å gjødsle så mange egg som mulig.

så, canine lockdown kommer ganske enkelt ned til evolusjonær biologi og vellykket overføring AV DNA fra en generasjon til en annen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.