desember 31, 2021

Hvordan Velge Riktig ATV

den beste nyheten for potensielle ATV kjøpere er at i dag er det flere ATV valg enn noen gang før, noe som betyr at du kan få den perfekte maskinen for din kjørestil og tiltenkt bruk. Men gjør det brede utvalget spikke ned alternativene vanskeligere.

Kjøpe EN ATV Er en stor investering og bør ikke tas lett. Siden dagens firehjulinger generelt har god langsiktig holdbarhet, vil de vare i flere år.

med litt forskning, kan du gå inn i en forhandler fullt bevæpnet med info du trenger å velge riktig ATV for dine behov. Ditt endelige mål bør være å kjøpe en maskin som ikke bare passer deg akkurat og er lett å kjøre, men har også rikelig med kraft for dine behov, et komfortabelt fjæringssystem, riktig spenningsfaktor og alle funksjonene du trenger for å få noen oppgaver gjort.

De fleste modeller AV ATV kan klassifiseres i en kategori, selv om det er mange modeller som krysser over i mer enn en klassifisering på grunn av visse funksjoner. Faktisk har linjene mellom noen av kategoriene begynt å bli uskarpe i det siste tiåret, da nesten alle produsentene har designet sine bruksmodeller med betydelig mer ytelse for de rytterne som ønsker å få den komplette ATV-opplevelsen (arbeid og spill) fra en maskin.

Ungdomsmodeller

 Polaris Ungdoms Atv

Ungdoms Atv er i utgangspunktet mindre, lettere og billigere versjoner av de voksne modellene. Nesten alle av dem er designet for lek og fritid sti ridning med familien, men noen modeller kan være ganske konkurransedyktig i ungdom divisjon racing på lager form.

i denne kategorien finnes det en rekke mindre kjente merkevarer som tilbyr mini maskiner, mange av dem designet og bygget i utlandet. Som et resultat har prisklassen og forskjellen i kvalitet en tendens til å variere mer enn andre kategorier. Motorstørrelser varierer fra 50cc til 125cc.

Handle FOR ATV Hjelmer

Entry-Level Atv

 Kawasaki Brute Force 300

denne klassen er neste steg opp fra ungdomsmodeller så langt som størrelse og pris går. Noen kaller også denne kategorien ‘ rekreasjons sti klasse .’Disse maskinene er designet for å være enkle å kjøre med ganske tamme håndtering manerer og kraftverk . Noen maskiner har automatiske girkasser, mens andre krever skiftende, men ingen clutch å operere.

disse maskinene er et flott utgangspunkt for folk som aldri har kjørt terrengkjøretøy før. En annen gruppe ryttere som foretrekker firehjulinger fra denne klassen er de som er fysisk mindre enn de typiske voksne rytterne som foretrekker å holde hastigheten i et uformelt tempo. Likevel tøffe løypesituasjoner, for eksempel overvinne store gjørme myrer eller kampestein felt, raskt skatt disse maskinene utover sine grenser.

Utility ATVs

Can-Am Outlander 6x6

Utility ATVs er per definisjon designet primært for tungt arbeid, for eksempel å hente last på fremre og bakre rack, trekke en tilhenger eller gårdredskap eller skyve et plogblad. Derfor har disse maskinene blitt så populære blant folk som eier store mengder land.

En rekke bransjer, polititjenestemenn og servicepersonell også bruke denne typen ATV, og de har vært en favoritt av jegere, bobiler og fisker siden starten i midten av 1980-tallet.

Utility quads har vanligvis vært ansett som svak-håndtering behemoths med treg, men kraftig, motorer og en begrenset mengde suspensjon reise. Men det har endret seg. I dag er verktøyet firehjulinger bygget for å være morsomt og behagelig på stiene. Når det blir tøft i gjørmen, bergarter eller bratte bakker, kommer moderne verktøy quads vanligvis gjennom som champs. De har en høy bakkeklaring og får god trekkraft.

det finnes også dusinvis av ekstra funksjoner som finnes på verktøy quads, som oppbevaringsbokser, ekstra stikkontakter, avtagbare frontlykter, uavhengig bakfjæring og væskekjølte motorer.

Sport-Utility ATVs

 Polaris Scrambler

sport utility kategorien har trolig gjort mer enn noen annen for å øke populariteten til firehjulinger. Disse maskinene kombinerer arbeidsegenskapene til verktøyet quads med de sportslige egenskapene til ytelse og racing Atv. På grunn av sin fleksibilitet tilbys disse maskinene i et bredt utvalg av modeller som tilbys år etter år og er ofte de beste selgerne.

Sport utility quads kan sees på i utgangspunktet på to forskjellige måter: Du kan beskrive dem som sportsmaskiner med stativer, tilhengerfeste OG 4WD, eller du kan si at de er verktøy quads med raskere motorer og lengre reiseoppheng. Faktisk, når du ser under huden på mange av disse sport utility Atv, vil du finne at produsentene faktisk basert sine opprinnelige design for disse quads på allerede eksisterende sport eller nytte modeller.

den beste delen av disse maskinene er at du bokstavelig talt kan tilbringe morgenen klippe plenen med quad og deretter ta den samme maskinen ut for en rask ettermiddag tursti, takle hopp og churning ut store bredder.

Handle FOR ATV Dekk

Sport Atv

Yamaha Raptor 700R

maskinene som passer inn i denne kategorien ble bygget med ett mål i tankene: moro! Sport Atv vanligvis har peppy motorer, lang reise suspensjon, en relativt lett totalvekt og god håndtering for både spor og sti. Sport firehjulinger er gode til å hoppe, slå de tøffe tingene, skyve rundt hjørner og popping wheelies. Erfarne ryttere kan fly ned stiene i et raskt tempo som holder dem på tærne og gir dem rikelig med mosjon.

Sport quads har også et racier, mer aggressivt utseende til dem i forhold til utility Eller sport utility Atv. Faktisk, modifiserte sport quads er populære i nybegynner klasser på motocross og TT løp og kan kjøres nesten lager i langrenns hendelser.

de fleste sports firehjulinger stole på en fem-trinns girkasse med en manuell håndstyrt clutch. Dette gjør dem mer utfordrende å ri enn de automatiske modellene, men i det lange løp vil de skiftende ferdighetene du lærer å ri dem, komme til nytte hvis du noen gang vil gå på racing eller gå opp til en maskin i høyytelseskategorien.

denne klassen har blitt kraftig redusert de siste årene, men det finnes et bredt utvalg av alternativer på det brukte markedet.

To-Up Atv

Can-Am Outlander MAX

To-Up Atv begynte å vises på scenen i 2002. Den kanadiske Produsenten Bombardier, Nå Can-Am, introduserte først Denne TYPEN ATV, og Både Arctic Cat og Polaris har fulgt etter.

To-Up Atv-Er har vanligvis en litt lengre akselavstand for ekstra stabilitet, et andre, litt hevet sete med gripestenger for passasjeren og et annet sett med gulvbrett eller fotpinner.

Handle for Atv Støvler

Luftkjølte Og Væskekjølte Motorer

ATV Engine

for å holde motorer fra overoppheting, luftkjølte kraftverk stole på den enkle og gamle metoden for å ha eksterne kjølefinner bygget rett på sylinderen. Motorene er vanligvis plassert I ATV slik at så mye luft som mulig strømmer over kjølefinner mens quad er i bevegelse.

Væskekjølte systemer (også kjent som vannkjølte, selv om kjølevæsken faktisk er en blanding av frostvæske og vann) er betydelig mer effektive for å holde motortemperaturene nede. Systemet fungerer ved å strømme det flytende kjølevæsken fra en radiator montert på rammen til de hule kanalene som omgir sylinderen. Det er ganske mye det samme oppsettet som du finner i biler. Mange Atver har også en hjelpevifte som blåser på radiatoren for ytterligere kjøling. Viften kommer til nytte når quad reiser med lave hastigheter, for eksempel under plenklipping eller gårdredskapsarbeid.

en kjølende motor er bedre på flere måter. Den ene er at kraftleveransen forblir konsekvent og sterk; en annen er at motorens generelle levetid økes, samt tidsperioden mellom overhalinger. Overopphetede motorer belaster deler og reduserer effektiviteten til motorens smøremidler. Også, en varm ATV-motor kan være ganske en plage for rytteren, spesielt når din quad utstråler varme rett på bena.

Elektronisk Drivstoffinnsprøytning

det store flertallet av sport / utility quads har nå elektronisk drivstoffinnsprøytning (EFI), som ligner systemene som finnes i biler. EN av DE mest merkbare fordelene MED EFI ER at det ikke er manuell choke, noe som eliminerer plagsom start i kaldt vær eller når motoren er overopphetet. MED EFI forteller datasensorer systemet hvor mye drivstoff som skal sendes inn i forgasseren, slik at motoren kan fungere fullt ut, selv når det er drastiske endringer i høyde eller temperatur.

Ensylindrede og To Sylindre

Kawasaki Brute Force V-Twin

Ensylindrede motorer drev det overveldende flertallet av firehjulinger i mange år, men to-sylindrede firehjulinger er nå lett tilgjengelige. Den første tvillingsylindrede quad var Kawasaki Prairie 650, som kom ut som en 2002-modell.

fordelen med en tvillingsylindret motor er at den gir mer kraft over en enkelt sylinder med samme forskyvning. De rev også raskere enn en enkelt. Tvillingsylindrede motorer er imidlertid betydelig større og tyngre.

Automatiske Og Manuelle Girkasser

de fleste firehjulinger som selges i dag har helautomatiske girkasser. De er bokstavelig talt så enkle som å kjøre bil. De fleste består av en variabel clutch, belte-stasjonen system lik den som finnes på snøscootere. Noen av produsentene har imidlertid gått i en annen retning med sine automatiske overføringer ved å designe komplekse, interne girdrevne systemer. De girdrevne systemene er litt tyngre og dyrere å lage, men er også mer pålitelige og vil ikke bli oversvømmet under dypvannskryssinger. Belt-stasjoner gir også ganske mye varme om sommeren.

de to typer manuelle girkasser som brukes i moderne quads er den tradisjonelle fem-eller seks-trinns med en manuell clutch eller et system med en automatisk clutch. Den manuelle koblingen brukes på nesten alle racing Atv og skitt sykler.

med denne clutchen skifter du med venstre fot mens venstre hånd styrer clutchen; fordelen er at du nøyaktig kan kontrollere motorens turtall og trekkraft. Det tar litt ferdighet å virkelig gjøre dette, men det er grunnen til at ekspertstien ryttere og racere foretrekker dette oppsettet til en auto tranny.

Endelig Stasjon: Kjede Og Aksel

 Kjededrift

Kjededrift ATV-systemer har to fordeler over aksel-stasjoner-de er lettere og billigere å lage— Du kan også endre generelle girforhold ganske enkelt ved å endre enten foran eller bakhjulet, men det er vanligvis bare en bekymring for racere.

kjededrev krever imidlertid mer vedlikehold (kjedestramming og bytte av kjede og kjedehjul) og reduserer bakkeklaringen. Som et resultat er de spesielt sårbare i ekstreme gjørmete eller steinete forhold.

Akseldrevne quads krever lite eller ingen vedlikehold til det endelige drivsystemet. Nesten alle nåværende 4wd quads har aksel-stasjonen foran og bak, som gjør de fleste av sport utility wheelers. Flertallet av sport quads utnytte kjededrift.

Bakhjulsoppheng

 Uavhengig Bakhjulsoppheng

ATV bakhjulsoppheng kan deles inn i to hovedkategorier: enkeltsjokk, svingarmstil med rett aksel og helt uavhengig med enkle Eller doble a-armer. Det uavhengige systemet er vanligvis referert TIL SOM IRS (uavhengig bakfjæring). En generalisering er at de fleste sport og høy ytelse quads utnytte en svingarm og rett aksel mens de fleste nytte og sport utility Atv har IRS. Svært få av kid quads og budsjett-minded entry-level maskiner har IRS (som annonser vekt og kostnad for kjøretøyet).

MED IRS beveger hvert bakhjul uavhengig av det andre, akkurat som foran. NÅR du krysser store hindringer, HOLDER IRS-systemet quad mer nivå og stabil enn om den hadde en rett aksel. MENS lynrask ned stien, IRS quad leverer nesten alltid en jevnere tur. Ulempen er at EN IRS quad mister noe av sin finesse i hjornene.

Skivebremser Og Trommelbremser

De fleste quads har i dag de overlegne skivebremsesystemene. Enkelt sagt, de stopper bedre, varer lenger og jobber mye bedre i gjørmete og våte forhold. Om vinteren vil du ikke ha noen problemer med plater som fryser opp mens trommelbremser kan få vann inni som fryser etter at du har satt maskinen bort. I De tidlige dagene Av ATVing, bare høy ytelse maskiner sported skivebremser, men nå mange av verktøyet og sport utility maskiner gjør også.

To-Hjul Og Firehjulstrekk

 4wd Difflock

et stort spørsmål mange ATV kjøpere har er om å få en to-hjul eller firehjulstrekk. Det kommer i utgangspunktet ned til hvor ekstremt terrenget er at du skal bruke det i. Firehjulstrekk quads kan gjøre en mye bedre jobb å komme gjennom gjørmete seksjoner, klatre bratte bakker, krype over store hindringer-for eksempel logger og steiner – og navigere dype vannhull. Firehjulstrekk Atv kan også pløye mer snø, bære mer last og trekke større landbruksredskaper og tilhengere.

Nesten hver firehjulsdrift ATV har en knapp som lar operatøren å bytte frem og tilbake fra to – til firehjulsdrift på fly. Noen atv firehjulsdrift systemer har sensorer som automatisk bytter ATV til firehjulsdrift modus når det føles behov for forhjulsdrift.

Differensialer

Nesten alle firehjulsdrift quads har en begrenset slip foran differensial som deler kraften med hjulet som trenger det mest (den som får trekkraft), i stedet for å ha hjulet som glir (opp i luften kanskje), spinner vilt som det ville på en maskin med en ‘åpen’ differensial. Ett trinn over begrenset slip er moment-sensing differensial, som gjør en enda bedre jobb med å få kraft til hjulet får mest trekkraft.

en funksjon du kan se på en firehjulsdrift quad i kombinasjon med en av de to differensialene beskrevet ovenfor er en front differensialsperre. Dette brukes når rytteren er i en situasjon der han eller hun kan bli sittende fast, vanligvis i dyp tykk gjørme. Engasjerende denne funksjonen gradvis ‘låser’ de to forhjulene og gir dem begge full kraft til å komme seg ut av situasjonen. Så hvis en låst front er best for ekstremt terreng, hvorfor ikke alltid la den være låst? Vel, styringen blir ekstremt vanskelig, og derfor bruker de fleste firehjulsdrifter mesteparten av tiden sin i begrenset glid eller dreiemoment-sensing modus.

Elektronisk Servostyring

Servostyring

ELEKTRONISK Servostyring (EPS) tilbys ikke på de fleste Utility-Og Sport-Utility Atv-Er. Dette kommer til en pris (rundt $1000 på en ny maskin), men det sparer armer og skuldre betydelig belastning over en lang dags tur.

Hvordan Kjøpe Eller Selge En Brukt ATV

Å Kjøpe en brukt firehjuling kan spare deg for mye deig. Men gitt natur off-road ridning, mange brukte Atv vil ha tatt ganske juling før de dukker opp i rubrikkannonser.

med det i tankene, alltid finne ut hvor mye du må bruke for å få en brukt ATV i god, pålitelig tilstand. Ta følgende sjekkliste med deg når du går for å ta en titt på en brukt maskin.

 1. Løft ATV med hjelp av en venn og stå den på den bakre gripestangen, slik at du kan inspisere undervognen for alvorlige bukser eller skader.
 1. Se nøye på rammen, spesielt støtfester, a-armfester og kryss av rammekomponenter for tegn på rust eller sprekker.
 1. på 4×4 Atv, inspisere CV felles støvler. De burde være i utmerket stand. Eventuelle sprekker eller tårer vil tillate vann og smuss å komme inn og kan føre til kostbare reparasjoner.
 1. også på 4×4 Atv, om mulig, fjern for-og bakre differensial inspeksjonsplugger. Hvis smøremiddelet ser ut som sjokolademelk, er oljen forurenset med vann, og det kan være skade på lagrene.
 1. Sjekk ATV motorolje for å se om det ser forurenset.
 1. Skinne en lommelykt inn i bensintanken og se etter rust. Ja, en bensintank kan ruste, og rust kan forårsake forgasserproblemer.
 1. Hev ATV og støtte fronten med jack stands. Prøv deretter å flytte hvert forhjul inn og ut fra topp til bunn og side til side for å se etter slitte hjullager og kuleledd. Gjør det samme på baksiden.
 1. med ATV på bakken, flytt styret frem og tilbake. Dette vil identifisere slitte tie rod ender.
 1. Ta av setet og ta av lokket på luftboksen. En luftboks kan samle vann og skade en motor.
 1. Sjekk alle frontlykter, baklykter, motorens avstengningsbryter og nøkkelbryter. Kontroller at lysene og målerne på dashbordet fungerer.
 1. Kontroller at hånd -, fot-og parkeringsbremsene fungerer som de skal. Se etter ødelagte eller sprukne kabler.
 1. Sjekk eksos. Er det olje som drypper ut av det? Har gnistfangeren blitt fjernet? Nesten hver stat og nasjonal skog krever at du har en.
 1. Se etter slitte dekk eller dekk fulle av plugger. Disse er egentlig ikke et problem, men slitte dekk eller plugger kan være et forhandlingspunkt på pris.
 1. Se nøye på forsiden eller bakhjulene. Hvert punkt skal være ensartet. Hvis de er slitt mer på den ene siden eller har et hekta utseende, er et nytt kjede-og kjedehjul sett i orden.
 1. Hvor lett starter ATV? Nøling i start kan være så enkelt som en forgasser ut av justering, en skitten carb som trenger rengjøring eller en utslitt tennplugg, en tett luftfilter eller noe mer alvorlig. Du bør også ta hensyn til hvis du ser noen merkbar røyk vises når motoren starter, eller hvis det er overdreven røyk som du bruker mer gass.
 1. Ta en prøvetur. Sjekk hvor jevnt ATV begynner å bevege seg; en nøling eller krampetrekninger her kan bety store problemer. Enten det er en automatisk eller manuell girkasse, sjekk hvor godt den skifter til de forskjellige gir-eller kjøremodusene. Går styrene lett? Hvis motorhastigheten øker mens du svinger, kan kablene bli dirigert feil. Påfør også hver av hånd-og fotbremsene separat. Hvordan høres de ut og er de effektive? Det kan være mer enn bare bremseklosser. Trommer eller rotorer kan være dårlig slitt eller scoret utover sikker bruk.
 1. etter at du har kjøpt en brukt maskin, er det en god ide å bytte alle væskene.

Vi er forpliktet til å finne, forske og anbefale de beste produktene. Vi tjener provisjoner fra kjøp du gjør ved hjelp av detaljhandellinkene i våre produktomtaler. Lær mer om hvordan dette fungerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.