desember 18, 2021

Hvordan Velge Den Beste Kikkerten For Storviltjakt-Del 2

Av Josh Kirchner

I Hvordan Velge Den Beste Kikkerten – Del 1, går vi over anatomien til en kikkert, noen kriterier for å velge riktig størrelse kikkert, samt budsjett. I dette stykket skal vi bryte søket enda lenger ned. Mens det er definitivt noen gjør det alle optiske alternativer der ute, som den berømte 10×42, forskjellige arter over hele landet vil tjene opp ulike scenarier. Situasjoner der en viss optikk størrelse og system kan skinne lysere enn en annen. Å ha riktig kikkert for jobben vil gi den ekstra lille kanten i vår favør. Så, vi skal bryte dette ned etter art, gi innsikt i å plukke riktig kikkert for hver av dem, for å unngå å bringe en kniv til en pistolkamp eller til og med visa versa.

Elg

wapiti. En art som driver herredømme over den vestlige jaktverdenen. Mellom deres haunting skrik og kongelige som gevir, har de vunnet hjertene til mange. Mens ringer disse store guttene i bue rekkevidde i løpet av september måned får mest oppmerksomhet, det betyr ikke at et par kikkert ikke vil komme godt med for elg som de fyller skogene med rop som holder oss opp om natten skjønt.

for nærkvarter og bueskytterjakt vil et par 8×42 være tilstrekkelig for de fleste situasjoner. Disse vil tilby et bredt synsfelt, som vil låne til raskere måloppkjøp. En kikkert med mer forstørrelse ville gjøre mer skade enn godt i nært hold situasjoner. En 8x forstørrelse er liten nok til å la en jeger glass gjennom tett tømmer på jakt etter noen tegn på elg, enten det er et gevir tine eller et øre flick, mens på samme tid ikke blir overkill.

nå, når temps faller litt og den September sangen har ringt ut, vil glassing være mye mer i forkant. For denne tiden av året skal vi foreslå neste hakk opp fra 8x, Og ta med en 10x. Hvorfor skulle vi ikke ta med mer forstørrelse? Vel, elg er ganske store dyr,og er ikke så vanskelig å få øye på, i motsetning til coues hjort, som vi snakker om senere. På grunn av at en 10×42 kommer til å være nok av kikkert for en sen sesong elg jeger. De er fortsatt lette nok til å bære på brystet og gir nok kraft til å skanne en massiv mengde land for et massivt dyr. Hvis dimensjonering av gevir er din ting, i stedet for bare å bringe et større kikkert, vil vi foreslå å kaste et spottende omfang i pakken din. Dette vil gi mer allsidighet i glassing system med begge alternativene.

den eneste advarselen til våre elg kikkert forslag er hvis du er spot en stalking elg med en bue. Hvis du planlegger å få øye på og forfølge og ikke prøve å ringe i en elg, har et par 10×42 er et godt alternativ for all-around bruk. Rikelig med kraft for nærkontakt, men også flott for spot og stalk jakt situasjoner.

Muldyr

fra skåldende ørken lavlandet, til høyt oppe i fjellene over skyene, tilbyr muldyr hjort jakt i vest et bredt spekter av opplevelser. En jeger kan i hovedsak forme en muldyr hjort jakten til sin egen smak og stil. Med det mangfoldet kommer et utvalg av forskjellige situasjoner, noe som resulterer i mange muligheter for kikkertvalg.

hvis tørr, stikkende, lavlandet ørken er din ting, er glass alt. Jegere vil rutinemessig få opp høyt på ett punkt og bo der hele dagen lang. Skanning ørkenen leiligheter for miles rundt er en oppskrift på suksess. Denne situasjonen kommer til å kreve mega forstørrelse. Mellom en 15x og 20x makt kikkert montert på et stativ vil skinne lysere enn den brennende solen over. Timer pa slutten bak glasset er mye bedre taklet ved hjelp av kikkert i stedet for a spotte omfanget. Dette er en annen grunn til higher power bino, i stedet for å bringe en 10x/spotting scope combo. Og fordi dette ikke er så mobil av en jakt, bærer disse større kikkert i en ryggsekk er ikke en stor avtale. Vår foretrukne størrelse for denne typen hjort jakt er en 12x eller 15x + forstørrelse, men hvis vi er ryggsekk jakt vanligvis vil vi ikke bære en 15x eller høyere bare på grunn av vekten.

nå, hvis din smak er å forhandle deg høyt oppe over trærne i alpine med drømmer om fløyel muldyr hjort, så må du gjøre noen refiguring med kikkert. I motsetning til pounding ørkenen, disse høytliggende jakter er mye mer fysisk, ofte involverer backpacking miles for å nå et mål. For en jakt som dette er vekt absolutt en faktor. Akkurat som ørkenen skjønt, er dette en veldig glassing intensiv jakt. Så, vi må holde vekten nede, mens vi ikke gir opp glassing effektivitet. I lys av å holde pounds til et minimum, en høy kvalitet 10×42 kikkert montert på et stativ vil fungere helt fint. Det er lett nok til frihånd, men kraftig nok til å virkelig rive fjellene opp på et stativ. Selvfølgelig vil vi anbefale å ta med et spottingsomfang på denne jakten. Det er derfor vi ikke anbefaler en større kikkert. Det er langt bedre å holde vekten på brystet til et minimum. Med den fysiske etterspørselen er denne tenkningen gull.

Coues Hjort

Coues hjort, en underart av whitetail hjort, har vokst i popularitet med hvert år. Å ha en ganske liten locale, jegere reise fra alle deler av landet for å teste sin moxie med denne snedig liten ørken whitetail. Passende navnet gray ghost, coues er beryktet for å være mestere på å forsvinne, dukke opp igjen, og oppløsning i sitt miljø. For å glass coues på vanlig, trenger du en skikkelig optikk arsenal.

når det gjelder kikkert valg for coues hjort, større vil trolig bli bedre. Hendene ned den mest anerkjente kikkert forstørrelse for glassing coues hjort er 15×56. Det er «den som vant coues» hvis det er fornuftig. Disse tilbyr et bredt synsfelt, stor kraft, og er perfekt for montering på et stativ. Det der er en nøkkel. Alltid, og jeg gjentar, alltid montere kikkert på et stativ når jakt coues. 18x og 20x ville også gjøre det bra i coues land. Mange jegere vil ha en 10x på brystet og bære en stor kikkert i sine pakker. Glassing for coues krever mye grundig søking, og derfor er en kikkert et bedre valg for de lange timene med peering gjennom vegetasjon. Spotting omfang kan fungere fint også, men generelt jegere kan ikke se gjennom dem så lenge de kan en kikkert. Finne en nål i en høystakk, eller en coues i coues land, er en og samme. Sammen med kikkert, tålmodighet kommer til å være din beste allierte.

Whitetail Deer

Hendene ned, den mest jaktet store spillet dyr over hele landet er den elskede whitetail hjort. Fra øst til vest og overalt i mellom, denne ikoniske hjort arter har betatt jegere fra alle turer i jakt samfunnet. Mens disse hjort er mest forfulgt ved hjelp av bakhold jakt fra en treestand eller bakken blind, det betyr ikke at kikkert er utelukket. For ikke å nevne, mens folk flest tenker på whitetails som en midtvesten og østlige usa jakt, er det mange vestlige whitetail jaktmuligheter.

for lange sitter i treet, vil et par 8x eller 10x kikkert tjene en jeger godt, med 10x er den mest allsidige. Disse er ofte tette tømmerplaster som krever et bredt synsfelt, mens de ikke gir opp muligheten til å virkelig sone inn på en innkommende hjort. Det er viktig å ha et sett med binos, spesielt når forfølge gjør. Jeg vet det høres morsomt ut, men hør meg ut. Kikkert vil bidra til å identifisere om man ser på en doe, en knapp buck, eller enda en bukk som allerede har kaste sine gevir. Du vil ikke skyte noe du ikke burde skyte. Et godt sett med kikkert vil bidra til å unngå å gjøre feil.

Et annet område hvor en kikkert vil hjelpe ut er når pre-season speiding, spesielt i åpne felt. Disse whitetails kan ofte sees ut mating og / eller sengetøy i avlinger fra en lang vei ut. For disse tilfellene vil et større sett med kikkert vinne dagen. Et par 12x eller 15x ville være flott. Vekt er egentlig ikke en bekymring her, da de fleste av disse glassing øktene er gjort på eller nær en vei. Disse høyere forstørrelse kikkert vil hjelpe deg å finne hvor det monster buck henger før sesongen.

Pronghorn

Pronghorn tilbyr noe av det beste bordprisen der ute for viltkjøtt, og de tilbyr unik jakt i noen av vestens brede åpne ørkenlandskap. Siden de fleste pronghorn jakt krever mye kjøring rundt og glassing fra høye knotter, generelt en høyere forstørrelse kikkert kommer til å bli bedre.

Pronghorn er imidlertid Ikke den vanskeligste arten å få øye på i ørkenlandet. Etter vår erfaring vil en 10x eller 12x kikkert fungere fint for å spotte pronghorn roaming desert sage brush flats. Vi kjører vanligvis et par 10×42 binos på et stativ til glass for pronghorn, og hvis vi ser på lengre avstander, et par 12×50 kikkert. Det er ingen grunn til ikke å bruke en 15x eller 18x forstørrelse kikkert, men det er vanligvis mer hestekrefter enn du virkelig trenger med mindre du er trofejakt.

den andre hensynet til pronghorn er hetebølger. På lengre avstander, spesielt hvis du er på jakt tidlig i sesongen, en lengre avstand kikkert, uansett hvor god glasset, kommer til vil ha en vanskelig tid utenfor de tidlige og sene tider av dagen.

Sau Og Fjellgeit

selv om begge disse artene lett kan passe inn i sine egne kategorier, klumper vi dem sammen her siden i vår erfaring, mens fjellgeiter er enklere å få øye på enn sauer, okkuperer de lignende territorium og kriteriene for kikkert for begge arter er like.

FOR DIY-er der ute, vil du sannsynligvis gå på en måte å finne en av disse artene, så vekten er en viktig faktor å vurdere. Men å kunne dømme horn størrelse er også viktig, spesielt hvis du er på jakt Dall Sauer I Alaska. Men selv for ørken-eller bighornfårarter, siden disse kodene vanligvis er livstidskoder hvis du er heldig nok til å tegne en (som betyr at du bare får å drepe en sau per stat i de fleste nedre 48 stater som en generell regel), er det vanskelig å tenke på å drepe noen sauer uten å vite aldersklassen og sørge for at det er det du vil ha.

for sauejakt er et kvalitetspotting-omfang et must, etter vår mening. Enten det er en once in a lifetime tag et sted i nedre 48, eller En Dall Sauer jakt I Alaska, du kommer til å ønske eller trenger å få en følelse av horn størrelse basert på juridiske ta krav eller bare sørge for at dyret du dreper oppfyller dine forventninger før fotturer for å komme innenfor rekkevidde.

Basert på alt dette, er vi fortsatt fans av 10×42 for en sau eller geit jakt kikkert. Det er sweet spot størrelse og vekt, spesielt på et stativ, for å finne dyr i kikkerten og deretter bruke en spotting omfang for å få et bedre utseende. Det er utvilsomt steder der en høyere forstørrelse ville være bedre og mer fordelaktig, men hvis du må vandre med en høyere forstørrelse, annonser det bare mer vekt, og hvor mye vekt du bærer, kan ikke ignoreres.

mens mange geiter stikker ut på grunn av fargen, går de ikke alltid eller legger seg i full visning med sitt sjokkerende hvite hår som stikker ut som en sår tommel. Vi har funnet mange geiter gjennom våre 10×42 ved glassing på samme måte som vi ville for mule hjort, men å finne en liten flekk av hår, eller en sengete geit i skyggen av et tre.

Kort Sagt

på slutten av veien vil vi gjerne gi deg noen ting å tygge på. Først, kjøpe absolutt beste kikkert som du har råd til. Jo høyere kvalitet glass du ser gjennom, jo lenger vil du holde deg bak det, og bedre samlet opplevelse du vil ha. For det andre, hvis det var en kikkertforstørrelse for å herske dem alle, er det hendene ned 10×42. Denne kikkertstørrelsen er uovertruffen i sin allsidighet over hele linjen av arter og terreng vi har snakket om. Fra brystet til stativet holder 10×42 bakken.

Til Slutt vil Vi legge ut noen forskjellige kikkertmodeller for å sjekke ut for hver forstørrelse vi har nevnt. Vortex Optikk er vår gå til merkevare for enhver optikk. For de som ønsker å spare litt grønt, men fortsatt få et kvalitetspar binos, sjekk ut Deres Diamondback HD-linje. Hvis man virkelig ser etter en premier type glass, er Razor UHD-linjen hvor den er på. Begge disse modellene har et bredt utvalg av forstørrelsesalternativer som dekker spekteret for alle scenarier. Hvis du har spørsmål, kan du gjerne slå oss opp. Bortsett fra det, god glassing der ute, og vi håper du slår opp det du leter etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.