januar 17, 2022

Hvordan Bygge Din Egen Utendørs Ly

hvis du noen gang befinner deg i den store utendørs uten telt eller noen form for ly, må du lage din egen. I noen situasjoner kan du bare være i stand til å leir ut på bakken eller finne noe naturlig ly. Naturen kan imidlertid noen ganger true sikkerheten din hvis du ikke klarer å finne et tilstrekkelig ly. Bevæpnet med evnen til å bygge din egen ly i ulike miljøer, vil du være mye mer rustet for å overleve.

Lean-To Shelter-Skogkledde Områder

 lean-to shelter lean-to shelter er en av de enkleste shelters å bygge selv. Det vil gi deg anstendig dekning fra vind og regn, og gi deg en ekstra barriere for forsvar mot ville dyr. For å komme i gang, må du finne en nedskutte treet. Hvis du ikke finner en, få den største grenen du kan løfte og spenne den opp mot et stående tre i en 45 graders vinkel. Treet, grenen og bakken skal danne en trekant. Grenen vil fungere som midtstrålen til din lean-to shelter.

Neste, samle mindre grener og lene dem opp mot sentergrenen. Avhengig av hvor lenge du planlegger å bo, kan du grave grenene i bakken og presse dem opp mot midten grenen for økt stabilitet. Lene opp så mange grener som du trenger for å danne kombinert tak og vegger av lean-to ly.

når vegger og tak er fullført, vil du legge til litt ekstra dekning for å holde ut elementene. Se etter mindre grener som fortsatt har noen blader på dem, eller noen form for pensel du kan finne. Vev disse brikkene inn i veggene til lyet ditt til det ser ut som om du har nok dekning.

dette enkle lyet kan gi god isolasjon og tjene som en fin campingplass for en eller flere personer, avhengig av hvor stor du gjør det. Det er ideelt i et skogkledd område hvor grener og blader er lett tilgjengelig. Det kan også være et flott prosjekt for deg og din familie eller en teambuilding øvelse når trolling gjennom skogen.

Beach Shelter

beach survival shelter hvis du sitter fast på en strand, vil du være omgitt av mye sand, men vil også sannsynligvis ha tilgang til drivved, små busker og kanskje til og med noen trær. Siden sand er lett å grave i, bør du være i stand til å håndtere dette på egen hånd. Start med å grave en grøft som er stor nok til å legge seg ned og bygge opp 3 vegger rundt den.

Legg noe drivved du kan finne over toppen for å danne et tak. Pass på at sanden som danner veggene er komprimert nok til at bjelkene kan ligge komfortabelt over toppen. Samle noen form for blader eller buskas du kan finne og legge den over takbjelker. Du kan også bruke løvet til å gjøre bakken inne i lyet litt mykere for deg å sove i.

siden du kan bli utsatt for mye sol på stranden, er dette lyet spesielt viktig for å gi deg skygge. Holde ut av solen vil holde deg hydrert lenger og spare energi, samt beskytte deg mot en potensielt dårlig solbrenthet og ødeleggende heteslag.

Desert Shelter

i en ørken vil du finne din tilgang til trær og løvverk mye mer begrenset enn på en strand. Du må gjøre på grunn av det du har og være spesielt oppmerksom på omgivelsene dine for å finne naturlige lyskilder for å hjelpe deg. Se etter rock outcroppings som danner naturlige grøfter, slik at du har en base for å bygge fra.

desert survival shelter Hoper opp sand rundt steinene for mer isolasjon fra elementene. Hvis du har en poncho, lerret eller andre slags liner, bruke det som taket. Sikre den med steiner eller sand på kantene, og sørg for at du lar nok plass for deg å enkelt komme inn og ut av ly. Hvis du ikke har noen materialer med deg, må du starte beite for forsyninger. Bruk alt du kan finne for å danne et tak-blader – pensel, pinner eller noen av naturens gaver. Uten et tak, ly er alt, men ubrukelig.

Ørkener er kjent for sine ekstreme temperaturvariasjoner-flammende varmt om dagen og kaldt om natten. En ørken ly vil hjelpe isolere deg fra disse temperaturene og forlenge overlevelse.

Snøhytte

på grunn av de ekstremt lave temperaturene og noen ganger voldsomme vindene, kan overlevelse i snødekte forhold være spesielt vanskelig. Shelter er helt avgjørende i en snøhvit region og enda mer under en snøstorm.

snow survival shelter med noen snø ly, være forberedt på å grave og bruke opp mye energi. Hvis du ikke har en spade, bruke hva du kan finne for å gjøre graving for å unngå å bruke hendene. Start med å rydde ut et sirkulært område rundt 8 fot i diameter. Pile snø på toppen av det til du kommer til en høyde på rundt 6 fot. Pass på at du blander snøen i prosessen – blanding av snø fra forskjellige lag bidrar til å gjøre den sterkere på grunn av de forskjellige temperaturene.

når snøen er tilstrekkelig herdet (vanligvis en time eller to), begynner du å grave ut en hule fra en av sidene og inn i midten. Hul den ut til det er nok plass til deg å legge ned med litt ekstra plass.

pass på at du stikker noen ventilasjonshull gjennom hele lyet slik at en tilstrekkelig mengde frisk luft kommer inn. Merk lyet med pinner, skistaver eller noe annet for å holde det synlig. Hvis du forlater lyet ditt og det fortsetter å snø, kan du lett miste det hvis det ikke er tydelig merket.

Noen få meter utenfor inngangen din, bygg opp en annen haug med snø for å danne en vegg. Dette er kjent som en «vindvegg» og vil bidra til å holde vinden og annen snø fra å blåse inne i lyet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.