februar 2, 2022

Hvordan Bruke Programmeringsspråket C I Ubuntu 20.04

C Er et utmerket prosedyreprogrammeringsspråk for nybegynnere som ønsker å lære å programmere. Mange applikasjoner, inkludert databaser og operativsystemer, bruker dette generelle programmeringsspråket for utvikling.

C-språket er populært blant nye elever fordi det ikke bare er enkelt å bruke, men hjelper også programmerere til å bedre forstå datamaskinens interne arkitektur. C er det første skrittet inn i programmeringsverdenen, og etter å ha lært C-programmeringsspråket, vil det ikke være så vanskelig å lære andre programmeringsspråk. Videre er C-språket bærbart, da programmer skrevet på dette språket kan overføres til ulike plattformer uten å kreve endringer i koden.

denne artikkelen viser deg hvordan Du bruker programmeringsspråket C I Ubuntu 20.04 (LTS) og 20.10.

Installere Og Kjøre C-Språket

for å begynne å jobbe Med c-programmeringsspråket I Ubuntu, må du først installere det.

For Å få c-språket til å kjøre På Ubuntu, må du først få kompilatoren, som kan installeres gjennom installasjonen av build-essential development-pakken. For å installere denne pakken, start terminalen og utsted følgende kommando:

$ sudo apt installere bygge-viktig

etter at installasjonsprosessen til build-essential-pakken er fullført, bruk følgende kommando for å vise versjonen Av c-kompilatoren:

$ gcc –versjon

Nå som Du har installert c-kompilatoren på systemet ditt, kan Du komme i gang med C-språket.

Skrive Kode På C-Språket

først åpner du et tekstredigeringsprogram og skriver et enkelt C-program. For å kjøre programmet, åpne en tekstfil og skriv et program i filen.

Lagre filen, navngi den «HelloLinux» med «.c » forlengelse. Kompilere koden via kommandoen nedenfor:

$ gcc-O HelloLinix HelloLinuc.c

for å få utdata av programmet, skriv inn filnavnet i terminalen:

$ ./ HelloLinux.c

Konklusjon

denne veiledningen viste deg hvordan Du får c-programmeringsspråket til å fungere I Ubuntu. C-programmeringsspråket er et generelt språk som brukes til å utvikle grafikk, applikasjoner, til og med spill. For nye programmerere Er C-språket det første skrittet i programvareutviklingsverdenen, siden Det er lett å mestre. Selv I 2020 Er C-språket fortsatt populært og relevant blant utviklere på grunn av sin ubiquity og enkelhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.