januar 31, 2022

Hvordan Bli En Milliner

Milliners er kreative personer som er i bransjen for å designe og lage hatter. Ikke bare genererer de unike design, men de produserer og selger også sine varer. De er eksperter på å analysere stoffer, trimmer og farger, og de er oppdatert på de nyeste modetrendene.

Milliners kan lage et design, via dataprogram eller for hånd, for masseproduksjon eller gjennom provisjon på vegne av en privat klient. De forstår og kan bruke ulike teknikker til stoffer – hånd damping, blokkering, etc.- for å opprette ønsket skjema —

Hvorfor Bli En Milliner

Milliners har gitt sine tjenester gjennom historien ved å lage og selge flosshatter, cocktail hatter, cowboyhatter, og militære og andre spesialitet hodeplagg. Selv om dette yrket er mer populært i høy samfunnet kvinners mote, produserer milliners en rekke stiler for menn og barn også. Hatter kan betegne forhøyet sosial status, militær rang, eller gi viktig teft i verden av kunst og mote.

ikke alle kan bli en vellykket milliner. I tillegg til kreative talent og visjon, må man legge frem arbeidet med å bygge nettverk og rapport med klientell. I tillegg bør milliners ha følgende egenskaper:

  • Romlig resonnement
  • manuell fingerferdighet
  • Ivrig syn
  • Kunnskapsrik om tekstiler og trim
  • Sterk motefølelse
  • Evne til tekniske komponenter av millinery
  • business savvy
  • kommunikasjonsferdigheter

milliner arbeidsmiljø

milliners jobber vanligvis i studioer, butikker og produksjonsanlegg. I designfasen vil de vanligvis jobbe på et kontor eller studio. De kan reise til ulike moteshow og kundenes hjem for å få visjon og retning. Avhengig av type millinery (mote / privat klientell eller masseproduksjon), er produksjon fullført av milliner vanligvis gjort i en butikk, hvor han eller hun kan ta målinger og lage hatten. Det kan ta flere dager bare å lage en lue, spesielt hvis det gjøres for hånd.

en rekke markeder finnes for selvstendig næringsdrivende milliners, for eksempel eksklusiv high-end business (haute-couture), designer mote, og spesialitet hodeplagg. De kan jobbe for teaterfirmaer, klærprodusenter og motedesignere. Milliners må tilbringe mange timer nettverk og selge sine design til topp-end klientell. De kan også ta sitt arbeid for å lage show og festivaler i et forsøk på å selge og fremme sine hatter. Nasjonale og internasjonale reiser er typisk for denne typen millinery. London, Paris, New York City og Los Angeles er mote magneter. Timer kan være uberegnelig, men med omdømme kommer fleksibilitet og stabilitet.

Personer som jobber for større bedrifter, kan jobbe i et miljø av fabrikktype. Det er viktig å bruke verneutstyr rundt maskiner. Heltids – og deltidsarbeid eksisterer, vanligvis i normal arbeidstid.

Milliner Lønn

median årslønn for en milliner I Usa er $29,010, selv om bare om 16,000 milliners er ansatt i landet. Det er ikke en veldig populær jobb, for det meste fordi millinery er et unikt yrke med et bestemt ferdighetssett. Med nettverk og kvalitetsarbeid, milliners kan gjøre et godt navn for seg selv og få en mye høyere lønn enn landsgjennomsnittet.

Milliner Career Outlook

Millinery, som en langsiktig okkupasjon, i seg selv kan være en vanskelig jobb å lage en levende. Mye tid og krefter er involvert for selvstendig næringsdrivende milliners, som spesialiserer seg på å lage oppdrag hatter. Milliners har vanligvis eksepsjonelle sykompetanse og kan bruke disse ferdighetene til å lage en rekke andre varer. Med sin tålmodighet, fingerferdighet, mote-følelse, og kunnskap om ulike materialer, milliners kan lage og selge skinnvarer, smykker, vesker og klær.

Milliner Grad

for å bli en milliner, er det viktig å ha talent og erfaring. Mange personer som ønsker å avansere i feltet bør forfølge en grad eller læretid.

Trinn 1: Få en utdanning. Veien til å bli en milliner kan omfatte en formell eller uformell utdanning. Mange kan ha en egen evne til mote, hat-design, og sy i tidlig alder, og kan velge å jobbe med en mester i feltet. Det er gjennom denne erfaringen og navnegjenkjenningen at man kan tjene respektabel sysselsetting.

læretiden pathway kan vise seg begrenset. Mange håpefulle milliners velger å få en lavere grad i kunst eller mote design. Fordi iført hatter er ikke så populær i USA som det er utenlands, kan mange studenter velger å delta på universiteter og høyskoler I Europa. Mange programmer gir kurs som er spesifikke for millinery.

Merk: Millinery er en entreprenørvirksomhet. Studentene skal sørge for å ta kurs i markedsføring og reklame, bedriftsøkonomi, matematikk, kommunikasjon og engelsk, i tillegg til relevante kunstkurs.

Flere Karrierer Å Utforske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.