februar 18, 2022

Hvordan Bli En Credentialled Diabetes Educator (CDE) I Australia

Hvis du er en kostholdsekspert med en smak For Diabetes ledelse, kan du ha vurdert å bli En Credentialled Diabetes Educator (CDE)… men vet du virkelig hva det tar å bli en?

vi skrev denne bloggen for noen dietitians der ute som ønsker å grave dypere inn I Diabetesverdenen og kunne fremme deres omfang for å hjelpe klienter som sliter med denne kroniske tilstanden.

hva er En Credentialled Diabetes Educator (CDE)?

En Credentialled Diabetes Educator (CDE) er noen som har foretatt videreutdanning og akkreditering (utenfor deres eksisterende allied health akkreditering) for å hjelpe og støtte De som lider Av Diabetes. CDE er funnet i en rekke steder, inkludert sykehus, helsesentre, medisinske sentre og lege praksis.

De er i stand til å:

 • Utdanne og trene pasienten/klienten rundt tilstanden
 • Gi omsorg og hjelp til å håndtere tilstanden gjennom ernæring og livsstilsendringer
 • Innføre og utdanne rundt insulinbehandling (inkludert riktig injeksjonsteknikk, opplæring i insulin selvjustering, kontroller injeksjonssteder)
 • Behandle medisiner effektivt og trygt
 • Gi opplæring om medisiner, inkludert handlinger, timing, side effekter, interaksjoner
 • gi opplæring i selvovervåking av blodglukoseteknikk og tolkning av resultater
 • Gi fotpleie & vurdering
 • hjelp til å implementere strategier og sette mål for selvledelse
 • Opplær om forholdet Mellom Diabetes og andre helseproblemer; inkludert påvirkning av samtidige forhold
 • Opplær Om Diabeteskomplikasjoner

hvis du leter etter ytterligere avklaring om omfanget av praksis FOR EN CDE/APD, kan du lese alt om Det i denne felles uttalelse Fra Australske diabetes eduactor association (adea) og dietitians australia (da).

Høres Ut som noe du ville være interessert i å gjøre? Fortsett å lese for å finne ut hva som trengs!

Initial Akkreditering

Valgbarhet

Som alle allierte helse yrke, Er Diabetes Lærere styrt av en forening kjent som Australian Diabetes Educators Association (ADEA). Så med det kommer flere kvalifikasjons-og utdanningskrav som skaper en sertifiseringsprosess.

hvis du er en akkreditert praktiserende diettist, har du allerede møtt forutsetningen for å bli MED I ADEA. Det er den» enkle » delen. Bare gå over til deres hjemmeside og søke om fullt medlemskap.

Opplæring / Utdanningskrav

Når du har blitt medlem, må du fullføre En Graduate Certificate Of Diabetes Utdanning og Ledelse gjennom EN AV ADEA er akkreditert kurs. Fra September 2020 er disse kursene som følger:

 • Graduate Certificate I Diabetes Utdanning Og Ledelse Ved University Of Technology
  Sydney (NSW)
 • Graduate Certificate I Person-sentrert Diabetes Omsorg Og Utdanning Ved University Of Western Sydney (NSW)
 • Graduate Certificate I Diabetes Utdanning Og Helse Ved Mayfield Utdanning Melbourne (VIC)
 • Graduate Certificate Of Diabetes Utdanning Ved Deakin University (VIC)
 • graduate certificate i primærhelsetjenesten (Diabetes ledelse Og Utdanning) ved flinders University (Sa)
 • graduate certificate i diabetes på Curtin University (WA)
 • Graduate Certificate I Diabetes Utdanning og Ledelse Ved Southern Cross University (QLD)
 • Graduate Certificate Of Diabetes Utdanning Ved James Cook University (QLD)

for en jevnlig oppdatert liste, gå over TIL ADEAS side på akkrediterte post-graduate sertifikater i diabetes.

Timer Med Praksis & Mentoring

Nå, For den morsomme delen. Når du har begynt å studere Graduate Certificate, må du påløpe 1000 (ja, tusen) timer med praksis timer i diabetes utdanning.

du har fire år på å påløpe dette, men 60% (600 timer) må være ferdig innen 12 måneder umiddelbart før søknaden din. Du kan begynne å bygge opp disse timene fra det øyeblikket du fullfører Graduate Certificate.

Praksis timer er definert AV ADEA som » arbeidsrelatert praksis, inkludert klinisk, ledelsesmessig eller forskning, som er direkte relatert til diabetesopplæring, støtte og ledelse av mennesker som lever med eller har risiko for å utvikle diabetes.»ADEA validerer disse timene via en loggbok fullført av deg og et bekreftelsesbrev fra din leder/arbeidsgiver.

Utenom Det, Må du også foreta minst seks måneders veiledning før du sender inn din første credentialing søknad. Dette må være formelt gjennomført GJENNOM ADEA Mentoring Program.

TIPS: du kan finne en mentor gjennom ADEA» Finn En Mentor » portal!

Siste Skritt For Å Bli En Credentialled Diabetes Eduactor

Det er ikke alt skjønt! I tillegg til veiledning og praksis må du fullføre 20 poeng Med Fortsatt Faglig Utvikling (CPD) per år … Starter med 12 måneder før søknad om akkreditering. Minst 25% (5 poeng) MÅ VÆRE ADEA-godkjente aktiviteter, som du kan finne ut mer om her.

Sist, Men absolutt ikke minst, den siste biten i puslespillet som kreves for å sende inn din søknad om første credentialing er en dommerrapport. Denne rapporten kan skrives av din mentor, EN CDE som du jobber med eller din leder/nærmeste veileder. Din referee rapport må:

 • Gi et uavhengig syn på din evne til å møte ADEACDE kjernekompetanse
 • Har inngående kunnskap om din praksis
 • Gjennomgå OG diskutere CPD portefølje

Credentialing er en detaljert og streng prosess, som er utformet for å opprettholde integriteten TIL CDE status. De vil at du skal lykkes, og det gjør vi også.

Når du har alt ovenfor, er du klar til å søke om din første legitimasjon på denne linken.

Visdomsord

Cath Davies, Akkreditert Praktiserende Kostholdsekspert & Legitimert Diabetespedagog (APD / CDE)

Cath Davies, Credentialled Diabetes Pedagog Og Akkreditert Praktiserende Kostholdsekspert

Vi ønsket å gi deg noen visdomsord om å bli En Legitimert Diabetespedagog, så vi snakket Med Fuel Your Life ‘ s bosatt CDE, Cath Davies. Cath begynte sin karriere som CDE etter å ha jobbet som kostholdsekspert i En privat praksis I Bundaberg, hvor et flertall av hennes klienter hadde Type 2 Diabetes (T2DM). Hun jobber nå Som Senior Diettist, Områdeleder Og Diabetespedagog Ekstraordinaire På Fuel Your Life, hvor hun ofte tilbyr råd til andre diettister på sine klienter med tilstanden.

vi spurte henne om DET var EN ting hun skulle ønske hun visste før kurset startet. Hun sa, » jeg var allerede klar over kravene før du starter, men en av de tingene som kan være skremmende for andre dietitians når du søker om deres første credentialing er 1000hours of practice. De kan ikke være klar over At Diabetes Utdanning som de gir til sine kunder som kostholdsekspert telles og begynner dagen de starter Sin Postgraduate Certificate. Det kan også være et kryss over i å samle CPD timer / poeng for å opprettholde APD og CDE status.»

Andrea Rossides, Akkreditert Praktiserende Kostholdsekspert & Diabetes Utdanning Student (APD)

Andrea Rossides, Akkreditert Praktiserende Diettist og aspirerende Diabetespedagog

Vi snakket også med aspirerende Cde & Diettist Fra Fuel Your Life, Andrea Rossides. Andrea tar for tiden kurset for å søke om hennes første credentialing og hadde litt innsikt i hennes erfaringer å dele.

Andrea var ikke altfor interessert I Diabetesbehandling, Men etter å ha fullført en diettplassering i en poliklinisk Type 1 Diabetes Klinikk sammen Med en diettist og EN CDE, innså hun at diabetesbehandling er veldig dynamisk, og mens det er en krysning mellom dietetikk og diabetesopplæring, er det fortsatt så mye at diettister ikke vet om å håndtere tilstanden. Hun jobber nå i en regional by hvor en god del av hennes klienter har tilstanden, og til tross for utfordringene som følger med å balansere heltidsarbeid som diettist og studere i diabetesopplæring, var det enda mer grunn til å ta skrittet.

Når Det gjelder å håndtere den balansen, Sa Andrea at Hun prøver å tildele 2-3 timer per uke og noen timer i helgen for å studere. For kommende plasseringer og workshops må hun ta seg fri fra jobb, men kan ta ferie og/eller ubetalt permisjon for å dekke tiden.

Med det i tankene delte hun også et pengebesparende tips for alle i en lignende stilling til hennes. Det viser seg at du ikke trenger å bli MEDLEM av ADEA umiddelbart-du kan begynne å samle timene dine før du starter medlemskapet ditt, og spare deg noen få dollar mens du studerer!

så, der har du det. Har Vi fortsatt noen aspirerende Diabetespedagoger i mengden?! Gi oss beskjed hvis det er noe vi kan gjøre for å hjelpe.

Hvor Kommer Dieterlivet Inn?

Dietitian Livet ble opprettet for å bedre støtte, utvikle og koble dietitians Over Australia og verden. Det er en plattform skapt av dietitians, for dietitians å lede og inspirere fremtiden for dietetics. Å støtte og utvikle dietitians for å gi bedre strategier, omsorg og kommunikasjon til sine kunder gjennom autentisk innsikt, lærte erfaringer og handlingsråd er det vi handler om.

Peta Og Tyson er lidenskapelige om å hjelpe så mange diettister som de kan. Med deres kombinerte 20 + års erfaring, kunnskap, holdninger, etikk og ærlighet, vil de hjelpe deg gjennom reisen din fra å starte dietetics-graden for å få jobb og utmerke seg i (og kjærlig) dietetikk på lang sikt.

Sjekk ut våre medlemskapspakker og gratis dieterressurser på denne linken.

Bli med på vår mailingliste for månedlige nyhetsbrev med innsiden scoop på det siste PÅ HQ, industri tips og triks, det beste av våre sosiale medier her!

hvis det er noe annet, kan vi hjelpe deg med, nå, under kurset eller etter eksamen, kan du melding oss når som helst, hvilken som helst dag på noen av våre kanaler nedenfor. Vi er her for å hjelpe deg!

 • Kostholdsekspert Livet Instagram – @kostholdsekspert.livet
 • Kostholdsekspert Livet Facebook – Kostholdsekspert Livet
 • Kostholdsekspert Livet Podcast – Apple Music eller Spotify
 • Kostholdsekspert Livet LinkedIn – Kostholdsekspert Livet
 • Kostholdsekspert Livet Tiktok – kostholdsekspert.livet
 • Kostholdsekspert Livet YouTube – Kostholdsekspert Livet
 • Kostholdsekspert Livet Nettsted – www.
 • Tyson Tripcony Instagram – @bossdietitian
 • Tyson Tripcony LinkedIn – Tyson Tripcony, AccSD, PPR
 • Peta Cullis LinkedIn – Peta Cullis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.