mars 14, 2022

Hvor Ofte Bør Du Erstatte Ditt Hjem Varmesystem?

Hvor ofte bør du bytte ut varmesystemet? Mange ressurser i print og online gi varierende svar på dette spørsmålet. Alle disse stedene har forskjellige fakta og guider som kan bidra til å forlenge levetiden til ovnen din. Et viktig tips, som er vanlig i disse ressursene, er ved å ha riktig og regelmessig vedlikehold.

Men i virkeligheten, «det er ingen eksakt vitenskap til forventet levetid for et varmesystem»‘. Systemer som er dårlig vedlikeholdt, vil ofte trenge mer reparasjonsservice, bli ineffektive over tid, og deres forventede levetid forkortes.

det har vært tilfeller der ovnen erstatning noen år kort av sin levealder på grunn av visse problemer med sine hovedkomponenter som brenner misfiring og brent kontroller. Ulike problemer kan begynne å manifestere når som helst når en eller to komponenter er skadet eller slutter å fungere, og ingen umiddelbar løsning påføres.

Hva Er Typisk Ovn Levetid?

i gjennomsnitt kan ovner vare mellom 15-20 år. Det er imidlertid fortsatt mange varmesystemer som ikke når denne forventede levetiden. Levetiden til disse enhetene avhenger av produksjonskvalitet, frekvens og omfang av bruken, og eksponeringen for et riktig vedlikeholdsprogram.

typen enhet som brukes og installeres er også en viktig faktor. «Eldre modeller med tunge støpejernsvarmevekslere» har en tendens til å vare lenger i gjennomsnittlig levetid på opptil 30 til 40 år. Risikoen med eldre modeller er at de er mindre effektive. Elektriske ovner har en forventet levetid på 20-30 år, mens gassovner i gjennomsnitt vil vare opptil 10-15 år.

tenk alltid på at en ovn er et komplekst system, det kjører ikke på komponenter alene. Enten det går på strøm eller gass, det går på teamarbeid av en samling av betydelige deler. Når en av disse komponentene feiler eller bryter fordi den er slitt eller har nådd grensen, lider hele systemet. For et faktum varer en varmeveksler opp til 15-20 år. Så hvis enheten overlever og fortsatt fungerer utover det, må du ta en kostbar reparasjonstjeneste og erstatte varmeveksleren (som også er kostbar) for å holde den funksjonell.

oppvarming erstatning

Faktorer Som Påvirker Oppvarmingsplanen

Riktig pleie gjennom rutinemessig vedlikehold er Den beste metoden for å bevare levetiden til varmesystemet. HVAC Entreprenører, teknikere og andre fagfolk på feltet vil alltid råde sine kunder til å alltid se etter den beste vedlikehold for deres oppvarming og kjøling system. Tidlig påvisning av skader og tidlige tegn på slitasje identifiseres umiddelbart med regelmessig inspeksjon.

her er faktorene som påvirker levetiden til komfortsystemet ditt.

Installasjon-Dårlig installasjon, feilaktige komponenter eller feil enhetsstørrelse er noen av installasjonsproblemene som kan ta år av varmesystemets levetid. Snakk med en pålitelig tekniker hvis du er i tvil eller spørsmål om enheten før du investerer i en ny ovn installasjon.

Størrelse-Riktig dimensjonering er avgjørende. Strømkapasiteten til enheten din må samsvare med hele størrelsen på boarealet som trenger oppvarming. Hvis ovnen er for liten for ditt hjem, er den åpenbare ruten å overarbeid seg mesteparten av tiden som kan resultere i at den slites ned og brenner ut raskere enn forventet. Hvis det er motsatt, øker på-og-av-syklusen og plasserer systemet i mer stress. Mer stress betyr mer belastning på dårlig ovn.

Vedlikehold-Årlig vedlikehold er som å holde ovnen hydrert, noe som gir det et løft i de mest avgjørende tider. Planlegging av en årlig inspeksjon og tune-up før vinteren forhindrer at små problemer blir store og stopper mulig total nedleggelse.

Filtre-Riktig luftstrøm tjener som næring til systemet. Når luften flyter fritt, kan systemet fungere normalt som ønsket, og det eliminerer enhver form for stress. Friske filtre bidrar til å bevare ovnen.

Klima-Byer med et naturlig varmt klima gir mindre bruk av systemet-mindre stress, mindre slitasje. Koble den opp med en vanlig vedlikeholdsplan, enheten varer vanligvis lenger.

Bruk – på steder som er kaldere eller opplever tungt snø-og fryseklima hele tiden, er avhengigheten av varmeovner høy og bruken er tung. En enhet som fungerer non-stop er mer sannsynlig å slites ned raskere. Hyppig bruk betyr også regelmessig fullt vedlikehold for å redusere de dårlige effektene av konstant bruk.

Kvalitet-Enhetskvalitet er en avgjørende faktor for systemets bærekraft. Noen ganger, dyre og topp kvalitet enheter kan ikke være hva ditt hjem behov. For å finne den perfekte match, snakke MED EN HVAC profesjonell til å identifisere den beste enheten som vil fungere for din komfort behov og mål.

Hvordan Unngå Et Varmesystem Erstatning Hvis Du Ikke Er Klar

Nødsituasjoner kan skje når vi minst venter dem, og en oppvarming krise kan unngås hvis vi betaler nok oppmerksomhet til vår komfort system.

Start med en ren plass. Sørg for at ovnen ligger i et rent rom fritt for støv, rusk og andre gjenstander som kan påvirke driften. I tillegg gir et rent rom ovnen med ren luft som hjelper det fungere uavbrutt. Det forhindrer også ulykker som klær som brenner eller brannfarematerialer fra å antennes hvis de holdes for nært.

Du kan se etter alternativer for å redusere systemets arbeidsbelastning. Tilsynelatende normale vaner kan faktisk skade det. En enkel handling som å justere termostaten ofte eller glemme å lukke dørene riktig, skyver den til å jobbe hardere og holde seg lenger. Luftlekkasjer rundt dører og vinduer, utilstrekkelig isolasjon i flere deler av hjemmet ditt, og uoppdaget blokkering i ventiler og kanaler må tas opp med en gang.

hvis du mistenker at slike problemer skjer i ditt hjem, være proaktiv og gjøre noe med det. Eller enda bedre, spør hjelp fra en profesjonell. Ved å få eksperthjelp, adresserer du ikke bare åpenbare problemer med ovnen din, men du dekker også underliggende og skjulte bekymringer som kan føre til større problemer i fremtiden.

Sjekk ut denne siden for flere tips om riktig tidspunkt for å erstatte ovnen din. Vår siste blogginnlegg har noen verdifulle tips også. Hold deg informert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.