februar 28, 2022

Hvor Mye Koster En Musikkfestival Å Sette på? 18 Utgifter Å Planlegge For

hvor mye koster festivaler å kjøre? Vi vil forsøke å svare på det spørsmålet i denne artikkelen, i tilfelle du spiller med tanken på å kjøre en musikkfestival.

Les videre for å lære…

  • den gjennomsnittlige kostnaden for å arrangere en musikkfestival
  • hvordan bestemme kostnaden for din egen
  • Ulike måter du kan dekke utgiftene på

Billetto Er en billettplattform som hjelper deg med å administrere, promotere og arrangere arrangementer. Sett opp en eventside og begynn å selge billetter på 5 minutter.
OPPRETT DITT ARRANGEMENT >>

hva er den gjennomsnittlige kostnaden for å arrangere en musikkfestival?

det er like vanskelig å beregne som lengden på et stykke streng. Musikkfestivaler spenner fra små lokale festivaler til store behemoths Som Glastonbury.

det er også dyrebare få musikkfestivalbudsjetter tilgjengelig på nettet-ingen, faktisk – men heldigvis har noen arrangører gitt biter av informasjon.

I 2014 så glastonbury at £37,3 millioner i omsetning ble redusert til bare £86 000 i fortjeneste. Unødvendig å si, organisere en musikkfestival er ikke en bli-rik-rask ordningen.

hvordan bestemme kostnadene ved å kjøre din egen musikkfestival

Nå som vi har en ballparkfigur av hva den gjennomsnittlige musikkfestivalen koster, er du sannsynligvis interessert i en musikkfestival budsjett sammenbrudd. La oss se hvilke musikkfestivalkostnader som ser ut i detalj.

Utøvere

kostnaden for å bestille festivalartister vil variere mest. Dette bestillingsbyrået lister opp bestillingsgebyrene sine mellom £300–£2000 per bånd. Men kjente handlinger kan koste deg en mye større mengde.

Site hire

Med Mindre du er i stand til å finne en god avtale med en lokal gård, må du leie et festivalsted. Disse kan koste deg rundt £100 per person per dag, eller rundt £5000 per dag fastpris.

Iscenesettelse

hvor mye koster en scene for en festival? Små kan leies for £700, mellomstore vil sette deg tilbake til £1,500 – £3,000, mens de største kan koste så mye som £20,000. Her er noen scenen leverandører å vurdere:

  • Soundstage One
  • Staging Services
  • OutdoorStages

Utilities

Forvent å bruke £60 000–£100 000 på strøm alene for en festival på 10 000 mennesker. Selv om du ikke trenger å gi ut gratis vann, må du fortsatt betale for toalettet og dusjvannet på toppen.

Avfallshåndtering

samme festival med 10.000 deltakere vil også produsere mye søppel som du må rydde opp. Sett til side en annen £30.000 bare for å rydde opp miljøet etter festlighetene.

 Hvor Mye Koster En Musikkfestival: Forbered deg på etterspillet.
Forbered deg på kjølvannet

Utskrift og skilting

Skilting, bannere og annet trykt materiale er overraskende billig sammenlignet med alle de andre utgiftene. La oss kalle det £1,000 for vår musikkfestival med 10,000 deltakere.

Markedsføring

DE FLESTE b2c-bedrifter bruker rundt 16% av sin årlige bruttoinntekt på markedsføring. Siden Glastonbury har en omsetning på rundt £37 millioner, ville de ha brukt rundt £5.5 millioner på markedsføring.

Teknologi

du trenger en billettapp for å hjelpe deg med å administrere billettsalg og samle deltakerinnsikt. Men du vil også investere i administrasjonsverktøy for teamet ditt, så sett til side en annen £1000 for det.

utleie av Utstyr

du kan få en festival PA pakke til leie for rundt £850, men det dekker bare ett trinn. Multipliser dette beløpet med antall stadier du planlegger å sette opp for musikkfestivalen din.

Forsikring

du skulle tro at forsikringspremier ville sky-rakett med så mange mennesker deltar på en musikkfestival. Men du kan faktisk få forsikring for så lite som £62 for en festival på opptil 20.000 deltakere.

Tillatelser og lisenser

du må søke om lisens FRA PRS og PPL hvis DU vil sette på en festival i STORBRITANNIA. Regjeringen vil også ha et stykke av kaken, men kostnaden vil avhenge av musikkfestivalen din.

Infrastruktur

Infrastruktur er tatt vare på med innendørs festivaler. Utendørs festivaler kan kreve at du bygger veier og parkeringsplasser, som kan sette deg tilbake £250.000 for din 10.000 folkefestival.

 Hvor Mye Koster En Musikkfestival: Forvent å ansette mange av disse gutta.
Forvent å ansette mange av disse gutta

Sikkerhet

Ikke Overraskende, 10.000 fulle festivaldeltakere utgjør en alvorlig sikkerhetsrisiko. Isle Of Wight-festivalen brukte £1 million på politi og private sikkerhetsfirmaer, så det kan raskt bli dyrt.

Fotografering & videografi

Det vil være mange Kodak-øyeblikk på festivalen din, så du bør sørge for å fange dem. Hver videograf vil koste deg rundt £750 per dag, så multipliser det med dager og ansatte.

Bemanning

Folk kan ikke bare løpe rundt uten tilsyn, så du trenger personale for å holde dem i sjakk. Mens det er selskaper som spesialiserer seg på festivalpersonale, kan du også rekruttere frivillige.

Puh, det burde dekke det….

… men vent, det er mer.

MVA

før du begynner å beregne prisen på musikkfestivalbilletter, bør du huske at regjeringen vil ha 20% MOMS. Det må legges på toppen av billettprisen.

PRS

PRS (tidligere «Performing Right Society») vil ha litt penger (i tillegg til lisensene de solgte deg), så sett til side ytterligere 3% av billettsalgsinntektene dine for å betale dem også.

Vær

Husk sommeren 2012? Ikke mindre enn 57 musikkfestivaler ble avlyst på grunn av dårlig vær. Det er etter at de hadde betalt alle kostnadene vi nettopp beskrev. Snakk om antiklimaks.

 Hvor Mye Koster En Musikkfestival: Den Britiske sommeren kan kutte i inntektene dine.
Den Britiske sommeren kan kutte i inntektene dine

7 music festival inntektsstrømmer du bør bruke

Nå som vi har gått over de deprimerende store summene du må skille ut for kjærligheten til musikk, er det på tide å se på noen måter du kan hente inn disse investeringene.

Billetter

Billettsalg er den åpenbare inntektsstrømmen, men Det er ikke så lukrativt som du kanskje tror. Wychwood dekker bare 60% av sine utgifter gjennom billetter til tross for deres høye prispunkt.

Glampers

Gjørme, svette og tårer er ikke for alle. Flere og flere mennesker er glade for å betale for» glamping » fasiliteter, som inkluderer luftkondisjonerte telt, komfortable senger og private toaletter.

Sponsing

du kan belaste festivalsponsorer alt fra noen få hundre pund til £20.000 for en headliner sponsorpakke. Du trenger fortsatt ganske mange overskriftssponsorer for å få det til å fungere.

Merchandise

musikken handlinger vil uten tvil selge sine merkede varer etter deres ytelse. Du bør følge etter. Lag din egen musikkfestival varer og selge så mye du kan.

Traders

du kan også la eksterne selskaper selge utstyret sitt på festivalen din. Deltakere vil sette pris på å ha minner å kjøpe, og du kan belaste traderne £300-400 per handel stall.

Catering

Mat er en nødvendighet, så Du kan tjene en anstendig inntekt hvis du selger din egen på festivalen. Men du kan ogsa trekke inn et eksternt cateringfirma og belaste dem leie for a selge maten.

Barer

Sprit er den spesielle ingrediensen som gjør en musikkfestival magisk. Sørg for å sette opp noen barer slik at du kan ta imot de tørste festival-goers når de går tom for sine egne forsyninger.

 Hvor Mye Koster En Musikkfestival: Det ser Ut som en bar, men det er faktisk en gullgruve.
Det ser ut som en bar, men det er faktisk en gullgruve

Verktøy for å hjelpe deg med å beregne budsjettet for en festival

Alle disse utgiftene og inntektsstrømmene kan være vanskelig å holde tabs på. Vi har hentet inn noen verktøy for å hjelpe deg med å beregne kostnaden for musikkfestivalen din.

Her er noen festival budsjett maler du kan bruke til å hjelpe deg ut:

  • Guidebok: en liste over flere arrangementsbudsjettmaler
  • Konsertkampanjer: et festivalkostnadsark
  • Kreativt & Kulturelle Ferdigheter: en levende musikkproduksjonsprøve budsjett

Tips: du kan også se vår guide om hvordan du administrerer arrangementsbudsjetter for ytterligere veiledning.

Billetto Er en billettplattform som hjelper deg med å administrere, promotere og arrangere arrangementer. Sett opp en eventside og begynn å selge billetter på 5 minutter.
OPPRETT DITT ARRANGEMENT >>

Klar for sommervibber?

Som du kan se, er det ikke en dans på roser å organisere en musikkfestival. Det er veldig vanskelig å bare bryte jevn og nesten umulig å tjene penger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.