februar 21, 2022

Hvor mye bør jeg tips min frisør?

 hvor mye bør jeg tips min frisør?

Kilde: Best Health Magazine, oktober 2010

En av ironiene om å gå til frisørsalongen er at det skal være avslappende, men i sannhet kan det være fulle av angst om tipping. Noen gang misunt Bestemor, som kunne få henne ukentlig sett og tips bare en bukk uten å bekymre deg om å forlate noe for søt fyr som bringer cappuccino? Det er nok å få deg til å bli hjemme, kaste håret I Velcro ruller og gi deg et tips.

så, er det en hard og rask regel for tipping frisør? Jeg gikk rett til en etikette ekspert, Daniel Post Senning, å finne ut. Han er en tipp-oldebarn Av Emily Post og samfunnet moderator Av Vermont-baserte nettstedet etiquettedaily.com drevet Av Emily Post Institute. – Regelen er 15-20 prosent, sier Senning. På en salong med alle klokkene og fløyter, kan dette oversette til ganske stort tips hvis du har hatt et kutt og farge, jeg føler smerten din. Ikke sikker på om ‘og hvor mye’ å tipse de mange menneskene som hjalp deg? For å forenkle ting, la et tips i resepsjonen og gi råd om at det deles.

Ok. Men hva med når din frisør er eieren? Tilsynelatende har ideen om at tipping eieren er tabu endret seg. Toronto-baserte John Steinberg, som feiret 50 år i virksomheten i 2009, sier at hvis du er usikker på om frisøreieren din aksepterer tips, spør på pulten når du skal betale. Han er lidenskapelig, men om å tippe shampooer, spesielt når håret ditt vasker, inkluderer også litt hodemassasje. ‘De er ryggraden i virksomheten og bor tippes $3 til $5,’ sier Steinberg. (‘Hva?! Jeg tipper en dollar! en venn gispet da jeg delte dette rådet.)

Chad Taylor, medeier Av Moods Hair Salon I Vancouver, og vinner Av Contessas 2010 Canadian Hairstylist of The Year Award, sier: ‘I disse dager, i de fleste moderne salonger, aksepterer eiere og setter pris på tips. Alicia Selvi, eier Av Caja Studio I Toronto, er enig. – Jeg mener at folk som betjener deg bør tippes, eier eller ikke. Men Manhattan-baserte Garren, en av de mest berømte stylistene i verden, sier angivelig ‘absolutt ikke’ (når jeg nevner dette til et par mennesker i biz, er deres svar at han har råd til å si dette). Emily Post etterkommer, vennligst veie inn :’ jeg liker å tipse for personlig service, og det inkluderer eieren, sier Senning.

Hold på, skjønt. La oss ikke glemme hva et tips handler om. Selv om etikette retningslinjer er viktig ‘vi er avhengige av dem for å gjøre livet gå mer jevnt’ jeg tror det er alt høres litt constrictive.

‘Til Syvende og sist er det en drikkepenger for å gjenspeile kvaliteten på tjenesten og er skjønnsmessig,’ innrømmer Taylor. Og noen mennesker er veldig komfortable med et mer flytende arrangement. For eksempel runder min kollega Lisa regningen til neste økning på $20 for hennes frisør, så tipset er inkonsekvent, avhengig av hva hun har gjort. Andre forteller meg at de i stedet gir frisørens hjemmelagde godbiter (året rundt, ikke bare i høytiden).

Vær oppmerksom på lokale skikker når du reiser, skjønt. Jie Matar, min frisør, lærling I Paris. Der, han sier, ‘hvis eieren jobber på deg og du går ut uten å tippe, du vil bli kalt tilbake!’

Populære Videoer

5 Air Fryer Oppskrifter Du Må Prøve
Sjekk ut denne videoen for 5 Air Fryer Oppskrifter Du Må Prøve

0 sekunder på 7 minutter, 48 sekundervolum 0%

Trykk skift spørsmålstegn for å få tilgang til en liste over hurtigtaster

Tastatur ShortcutsEnabledDisabled
Spill/PauseSPACE
Øk Volumet
Reduser Volumet↓
Søk Bakover←
Bildetekster På/Av
Fullskjerm/Avslutt Fullskjerm
Demping / Deaktivering
Søk %0-9

0.5x1x1. 25×1.5x2x
facebook twitter Email

Lenke

Kopiert
Bygg Inn

Kopiert

Live
00:00
07:48
07:48

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.