januar 25, 2022

Hvor Lang Tid Tar Det For Et Nytt Kjøleskap Å Bli Kaldt?

Sist Oppdatert 5. juni 2021 Av Conan Pravasi

Så du er spent på å eie et nytt kjøleskap og vil vite hvor lang tid det vil ta for ditt nye kjøleskap å bli kaldt? Før vi dykker inn i dette emnet, er det noen ting du trenger å vite før du plugger i kjøleskapet for første gang. Ditt nye kjøleskap har utholdt en rystende og kjedelig transportprosess for å komme til kjøkkenet ditt. Det har mest sannsynlig blitt lagt i ulike stillinger under transporten, og væskene inne i kjøleskapet, spesielt smørevæskene, har beveget seg i alle retninger og har ikke hatt tid til å bosette seg.

det kan ta ca 6 til 8 timer for kjøleskapets væsker å bosette seg. Du må vente denne gangen før du plugger inn det nye kjøleskapet og ikke starte det umiddelbart og spre væskene videre i feil retning. Hvis det nye kjøleskapet ble transportert riktig, kan denne ventetiden bli sterkt redusert.

Du Er Ferdig Med Å Vente På Kjøleskapet For Å Bosette Seg I 6 Til 8 Timer, Hva Nå?

Avhengig av kjøleskapets merke, kan du bli anbefalt å vente i 6 til 8 timer eller enda lenger (jo lengre, jo bedre) før du kobler til kjøleskapet.

Når du har ventet den første tiden for å la kjøleskapet avgjøre væskene, er det nå på tide å koble den til, la den løpe i ca 3 til 4 timer, og la den nå den forhåndsinnstilte temperaturen før du legger mat i kjøleskapet. Åpne kjøleskapet en eller to ganger etter å ha gitt det rikelig med tid og se om det føles kaldt inni. Hvis ikke, vent litt lenger.

vanligvis tar det opptil 24 timer for et nytt kjøleskap å bli kaldt og klar til å bli lastet med mat, drikke og dagligvarer. Ta kontakt med produsenten for å få de nøyaktige detaljene i kjøleskapet ditt og tiden det trenger for å kunne lagre mat trygt.

Hva Er En Sikker Temperatur For Et Nytt Kjøleskap For Lagring Av Mat?

IFØLGE FDA anbefales det å holde kjøleskapet under 40 Grader Fahrenheit. Kald temperatur er avgjørende for å bremse veksten av bakterier i maten din.

Er Ditt Nye Kjøleskap Kaldt Nok Og Klar Til Å Lagre Mat?

den beste måten å sjekke om ditt nye kjøleskap er klar til å lagre mat, er å bruke et apparattermometer og sjekke temperaturen. Fryseren skal være 0 grader Fahrenheit, og kjøleskapet temperaturen bør være under 40 grader Fahrenheit. På dette stadiet anses det å være trygt å lagre mat i ditt nye kjøleskap.

når den når en temperatur under 40 grader, er det nå på tide å laste opp matvarer som er ved romtemperatur. Pass på at du ikke setter i varm mat som det vil betydelig forsinke tiden at det nye kjøleskapet trenger å bli kaldt. Faktisk er det ikke tilrådelig å sette varm mat direkte inne i kjøleskapet.

Hvor Lang Tid Tar Det Nye Kjøleskapet Å Lage Is?

svaret varierer med kjøleskapets merke du har, men de fleste kjøleskap trenger omtrent 24 timer for å løpe før is dannes.

for kjøleskapene som følger med den innebygde ismaskinen, blir vannet først fylt inn i ismaskinens brett. Når kjøleskapet oppdager at isen har dannet, og det er vanskelig nok, det vil løse ut isbiter i isen beslutningstakere lagring bin, og syklusen gjentar seg. Den første syklusen til et nytt kjøleskap vil være lengst, og det kan virke som om du har ventet for alltid for å få den første isen. Ny generasjon kjøleskap er designet for å løpe opptil 80% av tiden, men de er mye mer energieffektive enn sine eldre kolleger. De bruker mindre energi fordi deres motorer og kompressorer er mye mindre og deres moderne tidsavfrostingssystemer. Vennligst sjekk energy star-klassifiseringene til kjøleskapet du vil kjøpe, slik at du kan ha et svært effektivt kjøleskap ved å holde driftskostnadene lave og også bidra til å holde miljøet ved å redusere virkningen forårsaket av klimagassutslipp.

Igjen kan det ta opptil 24 timer før det nye kjøleskapet begynner å produsere is.

Hvorfor Blir Ditt Nye Kjøleskap Ikke Kaldt Raskt?

det kan være flere muligheter for hvorfor ditt nye kjøleskap ikke kjøler raskt. Du kan åpne døren veldig ofte for å sjekke temperaturen. Vær tålmodig med ditt nye kjøleskap og la det jobbe seg opp til ønsket temperatur.

Varm mat kan påvirke et nytt kjøleskap betydelig, da De hindrer innsatsen for å fullføre sin første syklus ved å forsinke tiden det tar å nå den innstilte temperaturen. Varm mat reduserer ikke bare kjøletiden, men oppvarmer også kjøleskapet som påvirker kjølingen betydelig.

en åpning i dørforseglingen kan også bidra til at kjøleskapet ikke kjøles effektivt, noe som er sjeldent fordi det er svært liten sjanse for å finne feil med nye kjøleskap.

Hvorfor Kjører Det Nye Kjøleskapet Hele Tiden?

et nytt kjøleskap som kjører hele tiden, kan gjøre deg forvirret og lurer på hva som kan være galt med det. Et nytt kjøleskap er mindre sannsynlig å ha skadet eller defekte deler, og problemene du kan møte er sannsynligvis relatert til kjøleskapets innstillinger. Din mest sannsynlige skyldige er frysertemperaturinnstillingen. Hvis fryseren er satt over 10 grader, kjøleskapet kommer til å eksos seg selv ved å kjøre hele tiden prøver å holde seg kald. Dette skjer fordi fryseren ikke er kald nok til å støtte temperaturen på kjøleskapet. For optimal ytelse og å ikke overarbeid kjøleskapet, holde fryseren innstillingen på null grader Fahrenheit.

Hvordan Kan Du Få Ditt Nye Kjøleskap Til Å Kjøle Seg Raskere Og Bruke Mindre Strøm?

hvis kjøleskapet ditt er snuggled opp mot veggen, med minimum plass i mellom, er sjansene at kjøleskapet ditt sannsynligvis blir overopphetet; og dermed forbruker mer kraft. Hvis du flytter kjøleskapet litt bort fra veggen, gir det pusterom og hjelper det å kjøle seg raskere og bruke mindre strøm.

du kan hjelpe kjøleskapet ditt til å bli kaldt raskere ved å skru ned klimaanlegget litt og gjøre innetemperaturen kjølig. Et varmt miljø påvirker direkte kjøleskapet og tiden det tar å kjøle seg ned.

Hvordan Justere Termostaten For Et Nytt Kjøleskap?

når ditt nye kjøleskap først kommer til huset ditt, kan termostaten settes helt opp eller helt ned. I begge scenariene er kjøleskapet ditt klar til å gi deg bekymringer for hvorfor det tar for lang tid å bli kaldt eller hvorfor det fortsetter å løpe. For høye eller for lave termostatinnstillinger er skadelig for maten som holdes inne i kjøleskapet, da for kaldt kan gi maten en brenning eller fryse den. På den annen side, hvis kjøleskapet ditt er for varmt, vil maten bli bortskjemt. Det er viktig å sjekke termostatinnstillingene før du plugger i kjøleskapet, da det kan påvirke tiden det nye kjøleskapet tar for å bli kaldt. En termostat som er satt for høyt, forhindrer at et kjøleskap blir kaldt i det hele tatt. Å holde fryseren på null grader og kjøleskapet under 40 grader er de optimale innstillingene. Kjøleskapet ditt kan eller ikke har en separat termostat for fryseren, avhengig av modell.

Konklusjon:

Hvor lang tid det tar for et nytt kjøleskap å bli kaldt, avhenger av en rekke faktorer, men denne tiden er vanligvis 24 timer. Ditt nye kjøleskap kan begynne å føle seg kaldt ganske raskt etter å ha plugget det inn for første gang; det er imidlertid best å vente i 24 timer før du begynner å bruke den. I konklusjonen, følge trinnene ovenfor vil hjelpe deg å utnytte det nye kjøleskapet effektivt og hjelpe den avkjøles raskere slik at du kan begynne å fylle den opp. Les alltid produsentens håndbok grundig før du bruker det nye kjøleskapet for første gang, og når det tviler, gjør det aldri vondt for å ringe dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.