januar 15, 2022

Hva Er Kalsiumskalering?

et overskudd av kalsium i vannet kan resultere i en hvit eller hvit-grå skala forming på bassengets overflate og i avløp. Det kan også føre til at vannet i bassenget blir litt overskyet fra kalsiumstøvet. For lite kalsium kan derimot nedbryte overflatene under vannlinjen som inneholder kalsium som gips, betong, kvarts, stein eller fliser. I dette tilfellet kan du merke grop eller forringelse av materialet.

Kalsiumskalering oppstår vanligvis fordi bassengvannet har høy pH. andre årsaker til kalsiumskalering inkluderer høy alkalitet, høy konsentrasjon av kalsium eller konstante temperaturendringer og rask fordampning.

typer kalsiumskalering

hvis du er bekymret for at bassenget ditt lider av kalsiumskalering, må du forstå hvilken type kalsiumoppbygging du opplever, da det er forskjellige måter å fjerne hver.

Kalsiumkarbonat:

Kalsiumkarbonat er hvit og flassende i utseende. Det er også relativt enkelt å fjerne.

Kalsiumsilikat:

Kalsiumsilikat vises hvitgrå og er litt vanskeligere å fjerne. Dette skyldes at kalsiumsilikat tar lengre tid å danne, og hvis du kan se det på bassengets overflate, er det også sannsynlig å være inne i rørene.

for å finne ut hvilken type kalsium du har forming på bassenget overflaten, oss et par dråper muriatic syre. Hvis kalsiumkarbonat, vil fizzing og skumdannelse oppstå når syren reagerer med skaleringen. Denne reaksjonen vil ikke bli sett hvor det er kalsiumsilikat.

Basseng Av Voks Design Plass Med Andorra kalkstein Og Coolum Tilfeldig Ashlar stein walling
Basseng Av Voks Design Plass Med Andorra kalkstein og Coolum Tilfeldig Ashlar stein walling

hvordan fjerne kalsiumkarbonat skalering

Ved hjelp av en pimpstein bør lett fjerne kalsiumkarbonat oppbygging. Det er viktig å merke seg, pimpstein bør bare brukes på harde overflater som betong eller fliser. Dette er ikke egnet for vinyl eller glassfiber bassenger. Hold både pimpstein og behandlede overflater våte for å unngå riper.
du kan også prøve en flekkfjerner eller viskelær for å kvitte seg med kalsiumkarbonatet. De fleste er trygge for alle bassengoverflater, men det er best å sjekke med leverandøren din og følge produktets instruksjoner.
En annen måte å fjerne kalsiumkarbonat på er ved å vaske bassenget for å senke pH. Dette krever imidlertid drenering av bassenget og regnes som en av de vanskeligere måtene å fjerne kalsiumskalering.

hvordan fjerne kalsiumsilikat skalering

Kalsiumsilikat kan fjernes ved hjelp av en pimpstein og en hel masse albue fett. Hvis du skal takle denne jobben selv, er et advarsel: kalsiumsilikatoppbygging notorisk vanskelig å fjerne.
de fleste profesjonelle bassengrensere vil ha en spesiell kjemikalie som vil kunne fjerne kalsiumskaleringen effektivt.

slik forhindrer du kalsiumskalering

hvis du har forsøkt å fjerne kalsiumskalering, er du uten tvil opptatt av å forhindre at den hvite filmen bygger seg opp på overflaten din i fremtiden. Nøkkelen er å løse ubalansen mellom vannets pH og kalsiumnivået før det blir et problem.

du kan gjøre dette ved å:
• Redusere bassengvannets pH;
* Hold Kalsiummetningsindeksen (Csi) på riktig nivå;
• Fjern overflødig kalsium via en omvendt osmosebehandling;
• Installer et bassengdeksel for å redusere fordampning.

for flere råd om bassenger og bassengvedlikehold, ta en titt på Vårt Læringsbibliotek.

Feature bilde: Scala® travertin pool Av Maroondah Landscapes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.