november 30, 2021

Hva er det viktigste du lærte på skolen? Eksempel intervju svar

Skoler. Går vi virkelig dit for å lære noe? Eller gjør vi delta på dem for å forlenge vår ungdom, nyte college livet, og å utsette den fryktelige dagen når vi vil starte i vår første 9 til 5, og blir nødt til å glemme for alltid de lange kvelder i klubber og sovesaler, med våre venner og bekjente?

det er vanskelig å si. Alle har sine egne grunner, og mange går på skole bare fordi alle andre gjør det samme. Eller fordi de ikke vet hva annet å gjøre med livet deres. Uansett, når ansette ledere spørre om ting du har lært på skolen, bør du være i stand til å si noe.

Det trenger ikke nødvendigvis å være en bestemt ferdighet eller emne. Kanskje du lærte noe om folk, eller om deg selv mens du studerte på høgskolen-noe som rystet dine idealer og drømmer. Eller du fant endelig ditt sanne kall i livet, eller du måtte studere et emne i 5 år bare for å forstå at det ikke var et godt valg-og det er grunnen til at du søker på en jobb i et helt annet felt nå.

dette intervjuspørsmålet gir mye rom for kreativitet. Så lenge du ikke er stille og sier noe fornuftig, bør intervjuere være glade for svaret ditt. La oss ta en titt på 7 prøve svar, og en kort guide som vil hjelpe deg å gjøre et godt inntrykk på intervjuere.

7 eksempelsvar på «Hva er det viktigste du lærte på skolen?»intervjuspørsmål

 1. det viktigste jeg lærte er at jeg virkelig vil jobbe som sykepleier. Vi hadde mye direkte praksis i sykehjem og senere på et statssykehus, så jeg prøvde jobben først. Jeg opplevde både oppturer og nedturer, og så forskjellen jeg kan gjøre i noens liv som en god sykepleier. For meg er dette viktigere enn noe annet jeg lærte, fordi jeg ikke var helt sikker på mitt karrierevalg. Nå er jeg sikker på hvilken retning jeg vil ta i livet, og alt ser mye lettere ut.
 2. det er veldig vanskelig å velge en ting bare. Studier i Økonomi består hovedsakelig i teori, på en rekke felt. Jeg er sikker på at jeg vil bruke noen ting i arbeidet mitt, selv om jeg også er klar over at ingen skole kan forberede deg på utfordringene i en ekte jobb. Det er derfor store selskaper som din bedrift har gode treningsprogrammer for nyansatte og annonsere entry level jobber. Jeg er ivrig etter å lære av mer erfarne kolleger, og håper at jeg også vil dra nytte av noe jeg lærte på skolen.
 3. det som virkelig skiller seg ut i mine øyne er ansvar. Den yrkesskolen der jeg studerte var ikke lett, i hvert fall ikke for meg. Jeg måtte studere regelmessig, og også være oppmerksom på klassene, hvis jeg ønsket å passere og tjene gode karakterer. Før studiene slet jeg med disiplin i livet, og jeg ga noen ganger ikke ting i livet mitt den oppmerksomheten de fortjente. Men alt forandret seg med min yrkesskole, og jeg tror jeg vil dra nytte av denne nye holdningen også i jobben min.
 4. det viktigste jeg lærte var at jeg ikke ville være advokat. Jeg vet, seks år er lang tid å lære leksjonen. Men jeg har alltid fulgt drømmen til foreldrene mine, i stedet for å prøve å finne ut hva som ville gjøre meg glad i livet, hva slags innflytelse jeg vil ha i verden. Her er jeg i dag, søker om en jobb i DIN NGO. Jeg foretrekker å jobbe I en organisasjon som prøver å gjøre en positiv forskjell i verden, og har verdier som resonerer med mine verdier, enn å jobbe I noen advokatkontor tjene 100K i året, men egentlig ikke gjøre noen viktig forskjell.

* Et annet tøft spørsmål du kan møte: gjenspeiler din akademiske rekord nøyaktig dine evner?

 1. jeg lærte at hvis jeg vil skille meg ut, kan jeg ikke stole på tradisjonell utdanning. Fordi det vi lærte på college var bare grunnleggende om markedsføring. Ting alle andre vet, grunnleggende ting. Jeg forsto dette raskt og begynte å lese mange bøker. Jeg fulgte også verdensberømte markedsførere og prøvde å analysere sine vellykkede kampanjer. Å snakke ærlig, gjorde jeg alt jeg kunne for å være et skritt foran mine skolekamerater. La oss se om jeg kan dra nytte av det i jobben.
 2. jeg vil si at markedsundersøkelser, økonomisk analyse og prognoser er de tre viktigste fagene jeg lærte på skolen. Jeg har fulgt et klart mål med studiene mine – å få en jobb som finansanalytiker. Derfor var jeg spesielt oppmerksom på disse tre fagene, selv om jeg forstår at de andre fagene også hadde sin plass i læreplanen. Jeg kan ikke vente med å teste min teoretiske kunnskap om økonomisk analyse i en ekte jobb.
 3. det viktigste jeg lærte på skolen er at våre evner betyr mer enn vår kunnskap. La meg forklare. Når du vet hvordan du skal jobbe med informasjon, når du er ansvarlig og utmerke seg i kommunikasjon, vil du lære hva du vil lære. På skolen eller ikke, det spiller ingen rolle. Tvert imot, når du sliter med å uttrykke deg selv, eller å lese mellom linjene, for å skille en kvalitetsinformasjon fra en dårlig, og så videre, spiller det ingen rolle hvor mye du vet. Du vil kjempe i både jobb og liv. Derfor prøvde jeg å jobbe mest på mine evner.

Velg et emne som betyr noe for jobben du prøver å få

hvis du bestemmer deg for å velge et bestemt emne eller ferdighet, bør det være en som betyr noe (eller til og med er viktig) for jobben du prøver å få.

Dette er et enkelt valg når du søker om spesialitet eller håndverk, en snekker, taktekker, maler, gartner, etc. Men du kan finne noen sammenheng også når du søker om en bedriftsposisjon. Se eksempel på svar nr. 6 som et godt eksempel.

* Kan også interessere deg: Svar på 15 mest vanlige intervjuspørsmål.

Å Finne ditt sanne kall er viktigere enn noe annet du kan lære på skolen

Vi bruker mye tid på jobb, Og Det er forferdelig å se når noen hater jobben sin… dette skjer ofte fordi de ikke fant sitt sanne kall tidlig nok i livet, eller kanskje ikke engang tenkte på det. De fulgte bare folkemengdene, eller valgte samme skole som deres jevnaldrende valgte. Eller de fulgte drømmene til foreldrene sine.

en skole kan hjelpe deg å forstå hva du vil gjøre i livet, men også hva du sikkert ikke vil gjøre for å leve. Begge disse funnene er viktige nok til å tjene som ditt intervju svar. Og den andre er et godt valg når du søker på en jobb utenfor ditt fagområde. Se eksempel på svar nr. 4 som et godt eksempel.

Holdninger og evner slår ofte vår kunnskap

La oss innse virkeligheten: de fleste jobber på inngangsnivå vil ikke kreve mye kreativitet fra deg. Arbeidsgiveren vil gi deg en utmerket trening, og jobben i seg selv vil ikke være spesielt vanskelig. Du vil svare på et begrenset antall oppgaver, og etter en måned vil du finne dem relativt enkle å håndtere.

Likevel kan du ende opp med å slite i jobben. Men ikke på grunn av dine plikter, men fordi du ikke vil bli vant til en situasjon på arbeidsplassen–konflikter, tidsfrister og så videre.

hvis skolen din lærte deg ansvar, empati, oppmerksomhet på detaljer, motstandskraft og andre evner, kan de representere det viktigste du faktisk lærte. Sjekk eksempelsvar nr. 3 og nr. 7 for å se hvordan du demonstrerer denne holdningen i et intervju.

Klar til å svare på denne? Sjekk også 7 prøve svar på andre vanskelige intervjuspørsmål:

 • Hva ville du gjøre hvis du vant $10 millioner i et lotteri?
 • hva gjør deg unik?
 • Hvorfor skal vi ansette deg?
 • Forfatter
 • Siste Innlegg
Matthew Chulaw
Matthew har jobbet med internasjonal rekruttering siden 2008. Han hjelper jobbsøkere fra alle samfunnslag til å forfølge sine karrieremål, og å forberede seg på sine intervjuer. Han er grunnleggeren av InterviewPenguin.com nettsted.

Matthew Chulaw
Siste innlegg Av Matthew Chulaw (se alle)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.