februar 14, 2022

How much money does an author make: de-konstruere min skriveinntekt

jeg har sjelden sett en bransje med mer voldsom feilinformasjon enn forlagsbransjen. På den ene siden hevder hver forfatter å være En «Nasjonal Bestselger», og på den annen side vil alle store forlag fortelle deg at knapt en håndfull bøker selger mer enn 2000 eksemplarer/år. Selv om du klarer å få nøyaktige boksalgstall, forstår få hvordan det oversetter til inntekt og fremskritt. Folk leser isolerte casestudier i media og har drømmer om å slutte alt for å skrive den ene boken som vil forandre verden og gjøre dem millioner–et scenario som sjelden utfolder seg som planlagt.

hvor ligger sannheten?

Siden jeg aldri har håpet på å være en heltidsforfatter, her de-konstruerer jeg min skriveinntekt med full objektivitet, slik at enhver aspirerende forfatter kan bestemme seg for å gå full gass for en bok eller ikke. For å merke seg, tror jeg nedenfor er et godt referanse for en forfatter med gjennomsnittlig talent. Jeg har aldri gjort EN MFA eller et kreativt skrivekurs. Jeg var ikke et skriveprodigy som barn. Jeg hadde bare forsøkt en novelle før min første roman-og vårt høyskolemagasin avviste det (for øvrig kan det ha vært den eneste historien som er avvist i magasinets historie siden redaktørene knapt brosteinsbelagte sammen nok historier til å publisere et litterært magasin en gang i året—det var ingeniørhøgskole, tross alt!). Net, jeg er sikker pa at du kan gjore det bedre hvis du setter deg til det. Så her går:

Første ting først, hvordan tjener en romanforfatter penger?

en forfatter har fire store inntektskilder:

a. Forskudd mot royalties

den garanterte betalingen en utgiver betaler deg for retten til å publisere boken din. Det betales vanligvis i tre faser-1 / 3rd ved signering av en bokkontrakt, den neste 1/3rd ved sending i det endelige redigerte manuskriptet, og den endelige 1/3rd når romanen er publisert.

B. Royalties

din per bok betaling ved publisering etter at forlaget har gjort opp forskuddet. Vanligvis 7,5-10% av utsalgsprisen på paperback, 10-15% av innbundet. Viktig: For Å få EN amerikansk avtale, trenger du en litterær agent som vanligvis belaster en 15% provisjon på både forskudd og royalties.

C. Filmkontrakt

en kombinasjon av opsjonsavgifter i begynnelsen, slik at filmskaperen har «muligheten» til å lage boken din til en film og senere, hvis filmskaperen bestemmer seg for å lage en film, får du en betaling på 2-4% av filmens produksjonskostnader.

D. Snakker Avgifter, Gjesteforelesninger, magasiner kolonner etc.

hvis du treffer bestselgerlistene, kommer mange slike muligheter. Hvor mye du gjør fra dem, avhenger av din kjas.

så hvor mye penger har jeg gjort så langt?

først, min publikasjonshistorie…

Utgivelsesdato Utgiver Territorier Solgte Eksemplarer Markedsvurdering
Hold Av Gresset 2008 HarperCollins Bare India 80,000 Betydelig Bestselger
Johnny Gått Ned 2010 HarperCollins Bare India 60,000 Bestselger
men falt kort av markedets forventninger
Yoga Av Maxs Misnøye
(publisert I India Som The Seeker)
India: 2015; USA: 2016 Penguin RandomHouse India, USA India: 30 000 i år 1.
USA: 10,000 i 2 måneder
India: Over Gjennomsnittet, men ikke blockbuster.
USA: For tidlig å forutsi, men av til en solid start.

nå, pengene…

Forhånd * Royalties * Filmkontrakt Taleavgifter etc. Totalt
Hold Av Gresset $2K $16K $10K** $28K
Johnny Gått ned $12K $150K** $162K
Yoga Av Max Misnøye
(publisert I India som Søkeren)
$85K TBD TBD TBD $85K
Totalt: $ 99K $16K $160K 0 $275K

*Netto betaling mottatt av meg=85% av tilbudet. Ekskluderer litterær agentkommisjon=15%.

**Keep off The Grass ble valgt og senere droppet Av Ben Rekhi, En Indisk-Amerikansk regissør. Johnny Gone Down ble valgt av en internasjonal filmskaper.

Netto, Jeg har gjort $275k i de siste syv årene med skriving. Dette er bare inntekter og ikke fortjeneste siden jeg ikke har trukket utgifter fra å reise for bokturer ,skatter (litt komplisert siden jeg har skrevet mens jeg bodde i India, Singapore og USA), markedsføring etc.—Jeg skal skrive en egen post på dem. Er det bra eller for lite? Bare du kan bestemme. Som jeg sa, er mitt eneste mål her å gi deg en titt inn i et yrke innhyllet i unødvendig mysterium.

noen universelle observasjoner på ovennevnte

 • amerikanske fremskritt er mye høyere enn Indiske fremskritt. Kommer Av, Hold Av Gressets suksess, Harpers $12k (Rs . 6 lakhs) advance For Johnny Gone Down var veldig høy for Det Indiske markedet, men pales i forhold til $90K (+$10K For India) advance jeg mottok For Yoga Av Maxs Misnøye som debutforfatter i USA.
 • Filmtilbud kan være ekstremt lukrative for en romanforfatter, spesielt hvis du får en internasjonal avtale. Johnny Gone Down ble opprinnelig valgt av en tysk filmskaper som prøvde å lage En Hollywood-film fra romanen de siste 4 årene. Ovennevnte er bare alternativavgifter siden filmen ikke har gått inn i forproduksjon ennå, så flere avgifter vil påløpe hvis / når filmen går inn i forproduksjonsfasen. Jeg vil sterkt anbefale å få en underholdningsadvokat involvert hvis du blir kontaktet av en filmskaperen eller et produksjonshus i stedet for å hoppe i spenning og signere det første tilbudet du får. Filmkontrakter er veldig, veldig lagdelt.
 • jeg har nektet alle taler, avisspalter etc. så langt hovedsakelig fordi jeg har vært målrettet fokusert på å bli en bedre romanforfatter. Igjen og igjen har jeg sett forfattere distrahert av den falske hype rundt en forfatter, og følgelig begynner deres skriving å utvikle en grunne likhet. En dag, kanskje jeg skal stå på et podium og dele min minimale kunnskap om verden, så denne kolonnen kan vise bedre tall!
 • jeg er en fast tro på at det er karma i det ovennevnte. Jeg skrev Johnny Gone Down under en av de mørkeste fasene i livet mitt da min mor var døende, mine relasjoner kollapset, og jeg hadde gjort noen forferdelige karriereavgjørelser. Romanen ble skrevet med mye blod og hjerte siden skrivingen hjalp meg med å forstå mine valg. Likevel falt boksalget langt mindre enn forventningene. Men med filmavtalen gjorde jeg kanskje det jeg fortjente fra romanen. Derfor har jeg vært stort sett likegyldig med det ukentlige salget Av Søkeren i India. Jeg har gitt romanen alt og mer OG litt mer. Et sted universet vil gi boken sin grunn.
 • Til Slutt vil et mer nøyaktig bilde for en aspirerende heltidsforfatter være inntektene / året for skriving. Så her går splitten:
  Heltid * Inntekter Inntekter / År
  Hold Av Gresset 4 Måneder $32K $84K
  Johnny Gått Ned 6 Måneder $162k $324K
  Yoga Av Max Misnøye / Søkeren 18 Måneder $85k $57k**

*Full Tid, inkluderer skriving, pitching, og redigering tid. Jeg har aktualisert tiden tatt på hver roman til en vanlig 8-timers arbeidsdag. I virkeligheten Ble Keep off The Grass skrevet deltid etter arbeid (gjennomsnittlig=3 timer / dag inkludert helger) over ett år. Johnny var en blanding av deltid og heltid. Søkeren var tungt på heltid.

* * jeg håper dette går opp som DEN AMERIKANSKE versjonen av boken er av en virkelig god start.

$324k / år spørsmålet: hvorfor blir jeg ikke en heltidsforfatter?

et logisk spørsmål: hvis Jeg kunne skrive en bok som Johnny Gone Down hvert år, hvorfor fortsetter jeg å forfølge min bedriftskarriere? Det er åpenbare praktiske grunner. Muse følger ikke en årlig tidsplan. Å sitte i et år hjemme og skrive garanterer ikke at jeg vil produsere en kvalitets roman. Og kanskje det som har fungert for meg så langt, er at jeg har forfulgt det som interesserte meg siden jeg ikke har hatt noen økonomiske mål for min skriving i det hele tatt. For eksempel, hvis jeg hadde sendt til markedstrykk etter Keep off The Grass suksess, ville jeg nok ha skrevet en moderne bedrifts satire i stedet for en mørk thriller som Johnny. Den større grunnen er at jeg ikke tror at skriving er min sanne dharma. I stedet er min dharma å presse og utfordre meg selv hver dag og utforske mine dypeste dybder gjennom tøffe, ubehagelige valg i arbeid, liv, åndelighet, alt, og deretter uttrykke det jeg har lært gjennom min skriving. Ekstraordinær skriving, jeg håper derfor, vil bli effekten av et ekstraordinært liv i stedet for årsaken til det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.