januar 9, 2022

Finn Hvilke Apper Som Bruker Båndbredde I Windows

I denne teknologisk rike tiden trenger du en høyhastighets nettverkstilkobling for å sikre dataets effekt over internett. Flere faktorer bidrar til vellykket overføring av data, og båndbredde er en av de kritiske suksessfaktorene som skal vurderes; Båndbredde forteller hvor mye data eller informasjon som overføres i en bestemt tidsperiode over den spesifikke internett-tilkoblingen? Hastighet er en annen faktor som noen ganger feilaktig antas som båndbredde; begge er relatert til dataoverføring rapportert over nettverket, men annerledes. Båndbredde bestemmer hvor mye, og hastighet forteller hvor fort informasjonen flyter. Det finnes ulike måleenheter for båndbredde, majorly de er «biter» og «byte» (der 1byte=8bits), men den angitte tiden er «per sekund»; for eksempel vil måling være som «kilobits per sekund», «megabits per sekund», «gigabits per sekund», «terabits per sekund», eller man kan erstatte biter med byte.

Majorly, båndbredde kan deles inn i to kategorier:

  • Symmetrisk
  • Asymmetrisk

Symmetrisk: to ting vurderes ved måling av båndbredde: opplastingskapasitet for dataflyt. Den andre er nedlasting; symmetriske opplastings – og nedlastingsvolumer av dataoverføring vil være de samme.

Asymmetrisk: Asymmetrisk er ganske annerledes; laste opp og laste ned volumer er ikke det samme. Opplasting er vanligvis lavere enn nedlasting; nedlastingshastigheten vil være større enn opplasting i slike situasjoner.

Hva er Betydningen Av Båndbredde?

Båndbredde er viktig for nettverket ditt, for eksempel har en motorvei seks baner, på en lengde på 100 meter, opptil hundre biler kan passere gjennom den, eller ruten kan tillate 100 biler. På den annen side kan en 3-lane vei ikke tillate 100 biler å passere gjennom den. Så jo bredere veien (større båndbredde), maksimal trafikkflyt (maksimal dataoverføringsflyt) og omvendt. For bedre overføring av data over nettverket, bør båndbredden være mer fremragende.

hvordan finne programmer som bruker båndbredde i windows

det er flere måter du kan sjekke båndbredden som brukes av programmene.

Task Manager

Task Manager Er et innebygd windows – basert verktøy for å administrere ulike oppgaver og prosesser som kjører på maskinen din. Åpne «Oppgavebehandling» ved å bruke hurtigtasten «ctrl + shift + esc», ved åpning er syv faner tilgjengelige i «Oppgavebehandling»:

Nå må du bytte til en fane som heter «App history», der finner du nettverksbruken for hvert program. Denne kategorien viser bare et begrenset antall programmer, hvorav de fleste er innebygde apper eller lastet ned Fra Microsoft store.

Så, vi kan vurdere «Resource Monitor» et bedre alternativ til mer detaljert» Oppgavebehandling » visning for en grundig inspeksjon.

Resource Monitor

man kan sjekke appene ved hjelp av båndbredde og administrere den ved å følge hvor mye båndbredde programmer bruker. For å overvåke båndbredden ved hjelp av «Resource Monitor», følg trinnene nedenfor:

Åpne oppgavebehandling med «ctrl+shift+esc», eller du kan følge trinnene nedenfor for å åpne oppgavebehandling; klikk på høyre museknapp på» Start «- ikonet som er tilgjengelig på «Oppgavelinje».

Se etter» Oppgavebehandling «her og klikk på den;

Flytt til» Performance «- fanen, og du finner et vindu som vist nedenfor;

Du kan se «Open Resource Monitor» på slutten av bildet;

ved åpningen Av «Open Resource Monitor» finner du flere faner der, bytt til «Nettverk» – fanen,

Når du har klikket på «Nettverk» – fanen, er det fire typer overvåkingsadferd tilgjengelig:

Prosesser Med Nettverksaktivitet

  • Nettverksaktivitet
  • TCP-Tilkoblinger
  • Lytteporter

Vi vil diskutere dem en etter en i detalj:

Prosesser Med Nettverksaktivitet: den første visningen av Denne Skjermen er vist nedenfor; den har fem kolonner, kolonnen «1st» viser operasjonene, » 2nd » viser prosesser id-er («PID»). Videre angir kolonnene» 3. «og» 4. «antall byte (b) sendt og mottatt per sekund, henholdsvis; kolonnen» 5. » viser imidlertid totalt antall byte som forbrukes av hver prosess.

Nettverksaktivitet: denne delen inneholder en ekstra kolonne enn avsnittet Ovenfor (Prosesser Med Nettverksaktivitet); den viser «Adressen» til hver prosess. En annen forskjell er at den inneholder to andre, «Nettverk I / O «og» Nettverksutnyttelse», som representerer hvor mye nettverk som blir utnyttet og hvor mye lastet nettverk er, henholdsvis.

TCP-Tilkoblinger: den tredje delen er ganske forskjellig fra de to ovennevnte, «Lokal Adresse» representerer de overfylte nettverkskortene, den neste kolonnen viser portnummeret der det er kommunikasjonsaktivitet, kvaliteten på internett-tilkoblingen er definert på flere pakketap, og til slutt er latens tiden data tar for å reise fra ett punkt til et annet.

Lytteporter: det er tre kolonner i denne delen; en som er forskjellig er «Adresse», som viser den lokale prosessen, lytter til den aktuelle prosedyren, og den siste er «Brannmurstatus», som viser tillatt/ikke tillatt status for operasjonene.

Tredjepartsverktøy

bortsett fra windows-basert Oppgavebehandling, gir få tredjepartsverktøy deg kontroll og kontroll av båndbredde. Få populære og effektive verktøy er gitt her:

NetTraffic

dette verktøyet gir gratis tilgang til alle brukere; alle kan laste ned og overvåke båndbredden. Bildet nedenfor viser nettverkstrafikkanalysatoren med forskjellige grensesnitt; du kan se etter statistikk.

Med hjelp av dette verktøyet, kan du overvåke antall byte sendt og mottatt, og det rapporterer time, daglig, månedlig og årlig overføringshastighet: som vist nedenfor. Det spennende er at det viser overføringshastigheten til tre forskjellige stater: «Nåværende tilstand—,» Gjennomsnittlig tilstand » og «Prognose-prognose for sannsynlig utfall».

NetBalancer

Et annet verktøy viser en detaljert oversikt over kjørende prosesser, nettbaserte prosesser og hvert programs opplastings – /nedlastingsstatus. NetBalancer viser også produksjonen i ulike scenarier:

  • Gjeldende: denne tilstanden viser nettverksflyten i gjeldende tilstand.
  • Gjennomsnitt: denne tilstanden rapporterer gjennomsnittlig flyt i løpet av en bestemt tid.
  • Maksimum: den angir de fullstendige avlesningene som er notert i 60 sek.
  • Totalt: Som navnet antyder, gir det summen av alt ovenfor.

Hvordan øke nåværende båndbredde:

Hvis du står overfor båndbreddeproblemer, kan du gå for båndbreddeutvidelse, men du må sjekke hvor mye båndbredde hver bruker bruker før dette. Hvis noen bruker mer båndbredde enn andre på nettverket, kan du fortelle dem å redusere båndbreddebruken. En slang term brukes for dette fenomenet kjent som «Båndbredde Hog».

En annen måte er å kontakte internettleverandørene dine for å gi deg en bedre tilkobling, slik at du kan utføre oppgavene dine effektivt uten avbrudd.

Konklusjon

Båndbredde er en viktig del av et nettverk; jo mer signifikant båndbredden er, desto mer konsekvent kan du utføre dataoverføring over tilkoblingen. Internett-leverandører gi deg den krevde båndbredde: Derimot, Noen ganger, du kan støte på problemer overføre informasjon selv når du har nok båndbredde. For å unngå en slik situasjon må du overvåke båndbredden, kontrollere hvor båndbredden blir konsumert.

denne oppskrivningen ga en kort oversikt over båndbredde og demonstrerte hvordan du overvåker båndbredden din for å unngå mangelproblemer. Vi har vervet noen verktøy som kan hjelpe deg å sjekke båndbredden. Likevel anbefales det Å bruke Windows innebygde «Resource Monitor»-verktøyet fordi det er bygget I Et Windows-program, noe som betyr at det er sikrere enn tredjepartsverktøy lastet ned fra internett. Det gir deg en detaljert forklaring av bruk over nettverket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.