7 joulukuun, 2021

”surrealistinen”: kanadalaiset urheilijat pysyivät terveinä, voittivat 24 mitalia vuoden 2020 Tokion olympialaisissa

Urheilulliset valkoiset housut, sininen farkkutakki ja musta pallokassi, kymmenottelija Damian Warner heilutti ylpeänä vaahteranlehteä astuessaan Olympiastadionille Kanadan lipunkantajana.

tarina jatkuu alla mainoksen

kuva oli osuva paketoimaan erittäin menestyksekkäät Olympialaiset kanadalaisille urheilijoille, jotka ylsivät 24 kertaa palkintokorokkeelle välttyen COVID-19-komplikaatioilta.

ratapyöräilijä Kelsey Mitchell lähetti kanadalaiset matkaan korkealla viestillä voittaen kultaa naisten sprinttikilpailussa.

’I want to keep making history’: Penny Oleksiak on being Canada ’ s most-decored Olympian-Aug 6, 2021

Lue lisää: Tokion olympialaiset 2020 päättäjäisiin

tarina jatkuu alla mainos

, joka toi Kanadalle Tokiossa seitsemän kultaa, kuusi hopeaa ja 11 pronssia. Nuo luvut ovat merkittäviä.

yhteensä 24 mitalia asetti Kanadalle uuden standardin ei-boikotoiduissa olympialaisissa, kun taas seitsemän kultaa sitoi maan tuotoksen Barcelonan olympialaisissa 1992.

ainoa kerta, kun Kanada vei kotiin enemmän laitteistoa, oli Los Angelesin kisoissa 1984, jolloin Kanadalaisurheilijat voittivat 10 kultaa ja 44 yhteensä mitalia. Kisoja boikotoi 14 itäblokin maata, muun muassa Neuvostoliitto ja Itä-Saksa.

Kanada sijoittui 11: nneksi sekä virallisessa mitalitilastossa että koko mitalitilastossa.

uraauurtava jalkapallotähti Carrie Serwetnyk reagoi Kanadan Olympiakultavoittoon-Aug 7, 2021

Yhdysvallat voitti viimeisenä kilpailupäivänä kolme kultamitalia ohittaakseen Kiinan mitalitilaston kärkipaikalla. USA sijoittui 39 kullalla Kiinan 38: nneksi.

mitalikamppailu ei ollut edes lähellä. Yhdysvallat sijoittui 112: nneksi, Kiina reilusti 88: nneksi.

ei epäilystäkään siitä, että Warner — joka tuli 45.sijalle 206 maasta — joutui Qatarin ja Gabonin väliin lipunkantajien muodostaessa suuren piirin sisäkentälle.

vapaaehtoiset pitivät hallussaan niiden maiden lippuja, joissa ei ollut urheilijoita paikalla seremoniassa. Monet urheilijat lähtivät Japanista pian kilpailujensa jälkeen.

Warneriin liittyi myöhemmin noin 120 kanadalaista urheilijaa, valmentajaa ja tukihenkilöä, jotka marssivat paraatissa.

seremoniassa oli jazzahtavine soundtrackeineen juhlavampi tunnelma kuin yli kaksi viikkoa aiemmin järjestetyissä mykistävissä ja melko synkissä avajaisissa.

urheilijat tanssivat, halasivat ja ottivat kuvia, kun juhlamusiikki täytti 48 000-paikkaisen juhlapaikan.

aiemmin Mitchell ratkaisi Kanadan kisat painokkaasti. 27-vuotias Sherwoodista, Parkista., Alta., päihitti Ukrainan Olena Starikovan kahdessa erässä nappaamassa naisten sprinttimestaruuden.

Damian Warner valittiin Kanadan lipunkantajaksi Tokion olympialaisten päättäjäisiin-elokuu 7, 2021

hän voitti ensimmäisen kilpailun 0,061 sekunnilla ja toisen kilpailun 0,064 sekunnilla.

ei huono, sellaiselle, joka innostui lajista vasta neljä vuotta sitten. Kuorma-autoa kunnan työntekijänä ajanut entinen maajoukkuejalkapalloilija etsi keinoa päästä takaisin kilpaurheilun pariin.

Trenditarinat
  • Epstein, Giuffren sovinto julki, vaikuttaa prinssi Andrew-tapaukseen

• useat maakunnat harkitsevat COVID-positiivisen hoitohenkilökunnan sallimista töissä

juttu jatkuu mainoksen alla

”en ollut ratsastanut ratapyörällä aiemmin, olin ratsastanut pyörällä lapsena, mutta en sen jälkeen, Mitchell kertoi.

” olin haaveillut olympialaisista, ja takaraivossani haluat mennä ja haluat voittaa. Kultamitali on aika epätodellista.”

hän on toinen kanadalaisnainen, joka on voittanut ratapyöräilyn kultaa yksilökilpailussa Lori-Ann Muenzerin sprinttikullan jälkeen vuonna 2004.

Mitchell ja Muenzer tapasivat neljä vuotta sitten, juuri kun Cycling Canada oli ensimmäisen kerran lähestynyt Mitchelliä tiimiinsä liittymisestä. Mitchellin täti oli Muenzerin spinning-tunnilla ja ehdotti tälle osallistumista entisen olympialaisen tapaamiseen.

”menin esittelemään itseni ja sanoin, että ’haluan kokeilla ratapyöräilyä ja haluan olympialaisiin’, ja hän oli varmaan, että ’ kuka helvetti tämä tyttö on?”sanoi Mitchell. ”Mutta hän oli super mukava ja sanoi:’ Voi, se on mahtavaa.’

”siitä on kauan. Tuntuu, että siitä on tosi pitkä aika, mutta taisi olla vain neljä vuotta.”

Ontarion kymmenottelija Damian Warner voitti kultaa, rikkoo ennätyksiä-Aug 5, 2021

Velodromilla Calgaryn Allison Beveridge sijoittui naisten omniumissa yhdeksänneksi.

ainoa toinen kanadalaisten finaalipäivä oli miesten Maraton, jossa pelkkä maaliin pääseminen ei ollut mikään mitätön uroteko. 30 miestä 106: sta ei päässyt maaliin.

tarina jatkuu alle mainoksen

Ben Preisner oli paras Kanadalainen sijoittuen 46: nneksi Pelidebyytissään. Calgaryn Trevor Hofbauer oli 48:s, kun taas Black Creekin cam Levins roikkui kärkiryhmän mukana läpi kisan alkupuolen, mutta hiipui viimeisen 10 kilometrin aikana 72: nneksi ajalla 2.28.43.

”halusin todella lopettaa kunnioituksesta Tristan Woodfinen kaltaista kaveria kohtaan (joka pääsi jatkoon, mutta ei tullut valituksi joukkueeseen) kohtaan”, Levins sanoi. ”Minusta tuntui, että oli vain oikein lopettaa tämä kilpailu,ja vain kolme meistä sai mennä. Luulen, että se motivoi minua jäämään.

” on vaikea kutsua itseään olympiaurheilijaksi, jos ei pääse edes maaliin … niin, että haluaa tehdä parhaansa selvitäkseen siitä huolimatta, kuinka hidas tai kova toinen puoliaika oli.”

Maratonlegenda Eliud Kipchoge Keniasta, puolustava mestari ja maailmanennätysmies, kiskaisi viimeisellä 10 kilometrillä kultaa.

kaiken kaikkiaan Team Canadalla riittää syytä olla innoissaan esityksestään Tokiossa. Warner kymmenottelussa, Naisten jalkapallojoukkueessa, Andre De Grasse miesten 200 metrillä ja naisten kahdeksan soudun miehistö nappasivat olympiamitalit arvokisoissa.

Mitchell, uimari Maggie Mac Neil ja painonnostaja Maude Charron nousivat myös palkintokorokkeelle, kun Kanadan naisolympialaiset muodostivat jälleen valtaosan mitaleista.

kultaiset maalit: Perheet juhlivat Kanadan ensimmäistä olympiakultaa naisten jalkapallossa-elokuu 6, 2021

uimari Penny Oleksiak voitti kolme mitalia Tokiossa tulla Kanadan eniten koristeltu Olympian seitsemän uran mitaleja, kun taas De Grasse voitti kolme antaa hänelle kuusi yleistä, eniten kaikkien aikojen keskuudessa Kanadan miesten.

, mutta siellä missä on Olympia-Hurmos, Olympia-tuska on harvoin kaukana. Myös Kanadalla oli osansa läheltä piti-tilanteista ja pettymyksistä.

ratapyöräilijä Michael Woods sijoittui miesten maantieajossa aivan palkintokorokkeelle ensimmäisenä päivänä, jolloin kisoissa jaettiin mitalit. Kaksinkertainen olympiavoittaja trampoliinivoimistelija Rosie MacLennan, naisten 4×400 viestijoukkue, painonnostaja Boady Santavy, sukeltajat Meaghan Benfeito ja Caeli McKay, taiteellinen voimistelija Ellie Black ja jopa Oleksiak — kahdessa eri kilpailussa — olivat niiden joukossa, joilla oli neljäs sija.

samaan aikaan Kanada jäi tyhjän päälle golfissa ja tenniksessä, kahdessa lajissa, joissa kansakunnasta on tulossa suurvalta.

” yhtään pistettä tai kakkosta ei koskaan helposti viety Team Canadalta”, chef de mission Marnie McBean sanoi.

” näimme, että loiston ja hajoamisen välillä on veitsenterävä ero. Vaatii rohkeutta uskoa yhteen, kun tietää, milloin vaarantaa toisen.”

Kanadan menestys oli kuitenkin merkittävämpi, sillä he tulivat Tokion mukana hätätilaan COVID-19-tapausten lisääntymisen vuoksi. Urheilijat joutuivat myös taistelemaan painostavaa kuumuutta ja kosteutta vastaan läpi kisojen.

Kanadan olympiakomitea sanoi, ettei yksikään sen delegaatiosta ollut sunnuntaihin mennessä antanut positiivista virusta.

’tiesin, että hän ottaisi sen”, Andre De Grassen ylpeä äiti pohtii olympiavoittoaan-Aug 4, 2021

”yksi keskeisistä tavoitteistamme oli tulla Tokioon ja palata Kanadaan COVID-free-tilassa, COC: n toimitusjohtaja David Shoemaker sanoi.

”olemme lähestyneet tätä kriittisenä suojelumme kannalta, kriittisenä suorituskykytavoitteidemme kannalta ja kriittisenä isäntiemme suojelemiseksi täällä Japanissa.

” Team Canada-delegaation 840 urheilijaa, valmentajaa, henkilökuntaa ja vapaaehtoista ovat tulleet näin pitkälle ilman COVID-tapauksia.”