februar 5, 2022

Fem Tegn Du Blir Stalket På Facebook

For folk født de siste tre tiårene, Har Facebook blitt En ganske vanlig del av hverdagen. Det kan være lett å glemme hvor mye informasjon det er om deg på plattformen og hva slags konsekvenser det kan føre til. Selv om begrepet «Facebook stalking» har blitt en catch-all term for for mye rulling på en persons konto, er det viktig å være klar over at stalking er ingen spøk, og din cybersikkerhet er nøkkelen. Med dette i bakhodet, nedenfor er syv viktige tegn som kan av veiledning om hvordan å vite om noen er stalking Deg På Facebook i mer alvorlig forstand.

Beskyttelse mot Stalking beskriver stalking som » mønster av fiksert og obsessiv oppførsel som gjentas, vedvarende, påtrengende og forårsaker frykt for vold eller forårsaker alarm og nød i offeret.»Forskning utført Ved Harvard fant at kvinner er mer sannsynlig å være ofre for cyberstalking. De er dobbelt så sannsynlig som menn å være ofre for stalking av fremmede og åtte ganger så sannsynlig å være ofre for stalking av «intime» – med andre ord, folk de er nær.

Cyber Helpline er en ledende veldedighet som talsmenn for ofre for trakassering. «Cyberstalking er nøyaktig det samme, men inkluderer bruk av elektroniske verktøy og teknologier for å enten aktivere stalking eller fullføre stalking fra ende til ende.»Dette kan bety å samle statuser, bilder og informasjon om deg.

Rory Innes fra Cyber Helpline UK forklarer at » det beste du kan gjøre hvis du tror du blir cyberstalked, er å kontakte en ekspert av en veldedighet.»

han legger til: «Stalking er ekstremt alvorlig. Sørg for at du er trygg og da vil du virkelig samle så mye bevis som mulig. Skjermbilde meldinger og sørge for at informasjonen er på et trygt sted.»

Nedenfor er fem røde flagg å være klar over Når Det gjelder Facebook stalking.

Å Få en venneforespørsel fra noen du ikke kjenner er ikke så uvanlig. Det kan være en venn av en venn eller noen du møtte for lenge siden? Men å få en venneforespørsel er et klart første tegn på at noen prøver å se mer om deg og er noe å være forsiktig med. Det høres åpenbart ut, men det er nok best å unngå å akseptere folk du ikke kjenner. Og selv om noen legger deg og de er en veldig løs bekjent, kan det være lurt å tenke to ganger om å akseptere.

hvis du har en venneforespørsel du ikke aksepterte eller kanskje til og med noen du blokkerte, er det en grunn til at du gjorde det. Ikke gjett deg selv bare fordi noen er vedvarende. Den gjennomsnittlige personen kan ta et hint og vite når de ikke er ønsket.

når noen dukker opp igjen med en ny profil med den hensikt å koble til tross for tidligere blir avvist, er det en klar advarsel tegn på at de betaler for mye oppmerksomhet Til Facebook. Mens Facebook sier At Det er mot Facebook-Fellesskapsstandardene for å opprettholde mer enn en personlig konto, betyr Det ikke at det ikke er mulig.

Dr Alexandra Katehakis forklarte På Psychology Today at en av de beste måtene å beskytte deg mot forfølgelse på nettet er » bare godta venneforespørsler fra folk som du har møtt i person.»

Hvis Du mistenker At Du blir facebook forfulgt, men du har akseptert dem, foreslår Cyberhjelpelinjen ikke å engasjere seg med dem.

Din Venneliste

når Du sjekker ut din egen profil, er valg av venner Som Facebook viser som en forhåndsvisning av hele vennelisten din ikke tilfeldig, men faktisk en del av en algoritme som kan gi deg innsikt i hvem som nylig har besøkt profilen din, ifølge En rapport Fra Vice.

da denne algoritmen også bringer opp venner som du nylig har kontaktet, kan det være et tegn på At De Facebook stalker Deg, med appen som plasserer dem der som oppmuntring for deg å nå ut.

Teknologiside Alphr har foreslått at Når Du bruker Facebook, samler det inn data om profilene du ser på, og det kan spille en rolle i hvor høyt opp en persons venneliste du vises.

Gamle Bilder

staticnak1983 / E + / Getty Images

Alle har en historie om tilfeldigvis liker et gammelt bilde de ikke bør av. Det kan lett skje, og når det gjør det, er det pinlig.

imidlertid er stalking per definisjon repeterende og obsessiv oppførsel. Så, hvis noen liker bildene dine mye, er det en konstant påminnelse om deres tilstedeværelse og kan være ganske truende. CPS nettstedet sier at noen stadig liker dine gamle innlegg til et punkt der det etterlater deg følelsen som du hele tiden må være forsiktig er en krenkelse av din frihet.

Historier

Facebook stories vil gi deg et innblikk i hvem som ser på profilen din. Akkurat Som Snapchat og Instagram stories, kan du se hvem som har sett På Facebook-historien din. Så, hvis noen navn kommer opp gang på gang, og du allerede har mistanker, kan det bekrefte et par ting for deg.

Hacke Seg Inn På Kontoen Din

et klart brudd på personvern og tegn på Alvorlig Facebook stalking er hvis noen logger inn på kontoen din. Hvis dette skjer, bør du handle.

hvis noen har prøvd å logge inn på kontoen din, vil du motta en e-post for å gi deg beskjed. Og selv om det ikke er en hyggelig ting å ha skje, er det ting du kan gjøre med det. I Følge Facebook ‘ S Hjelpesenter kan brukerne administrere alle påloggingene sine på ett sted. For å sjekke hvor og når kontoen din er logget inn, må du gå til sikkerhets-og påloggingsinnstillingene dine. Hvis et sted ser ukjent for deg, eller du vil beholde Facebook på en enhet, klikker du bare på de tre vertikale prikkene som vil få opp en meny, og trykk deretter på logg av.

Robyn Roberts, daglig leder for et privat sikkerhetsfirma som jobber Med Frelsesarmeen, fortalte ABC at HVIS Du prøver å sikre Din Facebook-konto fordi du tror noen du kjenner prøver å komme inn i den, «sett opp en alternativ e-postkonto. Endre passordene dine på enheter og for kontoer du regelmessig bruker, som sosiale medier, PayPal, Mygov og Google. Passordet bør bestå av mer enn åtte tegn og inkluderer tilfeldige tegn, tall og bokstaver.»Hun foreslår også å endre personverninnstillingene dine på sosiale medier og vurdere hvor mye folk kan se uten å være venner med deg.

Rory Innes fra Cyber Helpline UK forteller meg at hvis du har blitt sikker på at en cyberstalker har fått tilgang til kontoene dine, så nå ut til politiet og organisasjoner som Victim Support. De kan best gi deg råd om hvordan du skal handle. Sørg også for at venner og familie vet at du har mistet tilgang til kontoen din i tilfelle de blir kontaktet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.