desember 26, 2021

Fakta Om Skotsk Skilsmisselov

Skilsmisse I Skottland-Hvilken skilsmisseprosedyre faller min situasjon under?

for Å bruke Den Forenklede Skotske Skilsmisse prosedyren må du søke om skilsmisse basert på grunnlag av enten ett års separasjon med samtykke eller to års separasjon uten samtykke.

Du må også ha noen barn under 16 år av ekteskapet, sammen med ingen økonomiske forhold som krever bosetting.

hvis du har en av de ovennevnte vil du bli forventet å fil Under Vanlig Skotsk Skilsmisse prosedyre, som vanligvis tar litt lengre tid å fullføre.

du kan søke Om Enten Skotsk Skilsmisse prosedyre online, uten å måtte bruke en jurister fast.

Skilsmissegrunnlag I Skottland

når du søker Om Enten Skotsk Skilsmisseprosedyre bør du først vurdere hvilke av grunnene for skilsmisse som skal spesifiseres som en del av skilsmisseprosessen. I Skottland er det i dag fem mulige grunnlag for skilsmisse som er:

Utroskap, Urimelig Oppførsel, Separasjon I Ett År (med samtykke fra begge parter), Separasjon I To År (uten samtykke) Eller Ved Å Søke Om En Midlertidig Kjønnsgjenkjenningssertifikat ***

et ekteskap kan avsluttes på dette grunnlaget av en transperson som har En Midlertidig Kjønnsgjenkjenningssertifikat.

* * * ektefellen til en transgender person har også rett til skilsmisse i Skottland. Selv om Det ikke er offisielt ansett som grunnlag for skilsmisse i Skottland, er regjeringens syn at det ikke er noe spesifikt behov for kjønnsgjenkjenning for å være grunnlag for skilsmisse eller oppløsning.

under disse omstendighetene vil grunnen til at ekteskapet eller det sivile partnerskapet har brutt ned ugjenkallelig være tilstrekkelig.

Hvor Mye Koster En Skilsmisse I Skottland?

I Skottland Er De To måtene å få skilsmisse Den Forenklede Prosedyren (også kjent som En Gjør-Det-Selv-Skilsmisse) og Den Vanlige Prosedyren.

gebyrene du betaler vil avhenge av hvilken prosedyre du velger, og det er ulike avgifter som skal betales til retten på ulike stadier av skilsmisseprosedyren. Gebyrene er angitt I Skotske Lovbestemte Instrumenter (referert Til Som En Gebyrordre), og disse oppdateres jevnlig av Gebyrendringer.

på nåværende tidspunkt (fra 1. April 2020) er kostnaden For En Forenklet Skilsmisse eller Oppløsning £128 (Sheriff Court) eller £134 (court Of Session). Kostnaden For En Vanlig Skilsmisse eller Oppløsning (Hvor Den Forenklede Prosedyren ikke kan brukes) er £159 (Sheriff Court) eller £173 (court Of Session).

Vennligst Merk: disse avgiftene er kun ment som en veiledning og kan endres.

hvem betaler skilsmisseavgift Skottland?

Den Skotske Domstolen har et bredt spekter av myndighet og skjønn til å tildele kostnader og vil se på advokaters honorarer og oppførselen til begge parter når de bestemmer om kostnadene skal tildeles og på hvilket nivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.