januar 21, 2022

Ernæringsfysiolog: hvordan slippe en kjole størrelse raskt

Vi vet alle gjør regelmessig mosjon er en måte å trimme ned. Men det beste treningsvalget for vekttap er diskutabelt.

den mest åpenbare variasjonen er kardio-eller utholdenhetsbaserte aktiviteter — som vanligvis gjøres med moderat intensitet – et tempo hvor du beveger deg anstrengende nok til å brenne av tre til seks ganger så mye energi per minutt som du ville sitte ved skrivebordet ditt. Tenk rask gange, jogging eller trapp klatring. Når det er sagt, minutt per minutt, brenner kardio trening mer kalorier enn styrketrening.

likevel gjør kardio ikke mye for musklene dine, derfor hvorfor andre vil argumentere for viktigheten av motstandstrening og dens effekt på metabolismen. Enkelt sagt, motstandstrening holder kaloriforbrenningen lenger, og på grunn av dette er det ofte sagt at å bygge muskler er nøkkelen til å øke hvor mange kalorier du brenner, selv når du ikke trener.

dette begrepet er kjent som «etter brenneffekten», som refererer til alt oksygen (og kalorier) kroppen din trenger og bruker etter trening for å reparere musklene og gjenopprette. Denne effekten kan vare opptil 48 timer, avhengig av intensitetsnivået du trener og hvor passform du er.

Annonse

/ Annonsere MED NZME.

også topp i metabolic rate som skjer etter at du vekt tog kan hjelpe med langsiktig vektkontroll fordi muskelvev er tettere enn fettvev, derfor mer «dyrt» å kjøre.

så, hvilken er best for å miste kroppsvekt: kardio eller vekter?

svaret er ikke så klart. Men når folk snakker om å ville ‘gå ned i vekt’, de ønsker ikke å miste muskler; i stedet, de ønsker å flick flab.

Fokus på vekttrening vil øke muskel og blast kroppsfett samtidig, men hvis muskel og kroppsfett endres med samme mengde, kan kroppsvekten din (i henhold til skalaen) forbli den samme, selv om du blir bedre.

Strengt fokus på cardio, på den annen side, sjansene er du vil miste kroppsvekt (masse), men dette har en tendens til å være en kombinasjon av fett og muskler.

så det er ganske rimelig å si at å gjøre en kombinasjon av kardio og vekter, ideelt i en økt, kan være best for å forbedre kroppssammensetningen. Vanligvis kan dette oppnås via intervallkretser-spesielt høy intensitetsintervalltrening (HIIT) treningsøkter som inkluderer kardio og styrkebevegelser – som den mest effektive og effektive måten å maksimere fett tap og bygge muskelmasse.

spesielt øvelser som fokuserer på «sammensatte» bevegelser, for eksempel å flytte mellom knep til burpees til lunges, over isolerte bevegelser som crunches eller bicep krøller, betyr at du vil ansette flere muskler samtidig, noe som øker anstrengelsen og brenner flere kalorier på halvparten av tiden.

denne typen trening er imidlertid ikke egnet for alle. Du trenger en ganske god base nivå av egnethet til å gjennomgå slike eksplosive type bevegelser. Hva mer, kraftig-type trening er ikke å bli utført på påfølgende dager, som kroppen trenger tilstrekkelig tid til å komme seg fra en slik intens-type aktivitet. Dette betyr ikke at du holder deg på sofaen mellom treningsøktene. Lettere aktiviteter som rask gange (>30 minutter) anbefales for vekttap på de fleste dager i uken, og fungerer også som en god base for å bygge opp kondisjon.

Annonse

/ Annonsere MED NZME.

for fett tap (og helse), inneholder det ideelle treningsprogrammet en kombinasjon av kardio og vekter. Det er også viktig å huske hva og hvor mye du spiser har en langt større innvirkning på hvor mye vekt du mister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.