januar 12, 2022

Er Det Grusomt Å Beskjære Pitbullens Øre?

 pitbull beskjærte ører

pitbull cropped ears

Beskjæring av ørene til en hund er et veldig kontroversielt emne rundt et middagsbord. Noen oppdrettere er steinhard det er i hundens beste interesse, eller det er ingenting galt med det, men andre er fundamentalt imot å øre beskjæring under noen omstendigheter. Vi skal ta en titt på hva som egentlig er ørepropping, hvorfor folk gjør det og om det er nødvendig eller skadelig for hunden. Spesielt ser vi på beskjæringen Av Pitbulls ører.

hva er ørepropp?

Dessverre Er det akkurat det det høres ut som. Oppdrettere eller eiere vil trimme hundens ører slik at de ikke lenger ligger flatt; de står opp og er vanligvis spisse.

denne valgfrie prosedyren kan gjøres av villige veterinærer. Det må gjøres når hunden er en valp, vanligvis mellom 7 og 12 uker, og om ⅔ av øret er avskåret. Hunden vil være under anestesi, men ofte når øre beskjæring utføres hundene ikke får tilstrekkelig smertelindring.

under operasjonen blir den diskette delen av øret kuttet bort, sammen med blodtilførselen og nerveender som er rikelig i Pitbulls ører. Det blir deretter sydd og bandasjert til ørene er helbredet. De må kanskje være bandasjert i uker etter operasjonen skjønt, for å sikre ørene stå opp i måten eierne vil ha dem til. Selv da er det ingen garanti med denne typen operasjon.

hvorfor beskjærer Folk pitbulls ører?

Oppdrettere bare beskjære Pitbull ører å gjøre dem ser mer skremmende og truende. Det er en estetisk og kjøpere vil at hundene skal se på en bestemt måte.

Er det noen fordel å beskjære hundens ører?

det er ingen anerkjent fordel å beskjære hundens ører. Det er sett på som en valgfri, estetisk kirurgi uten medisinske fordeler. Selv om dette er tilfelle, antas det av mange oppdrettere og eiere at det har fordeler som bedre hørsel for jakt.

er det grusomt å beskjære en hunds ører?

Noen mennesker føler at hvis de tar hunden til dyrene for å få ørene beskåret, er det ikke grusomt fordi de blir satt under generell anestesi. Dette er en fin følelse, men hunden har fortsatt en stor del av kroppen deres amputert fra kroppen. Ørene til en hund er så viktige for dem for å høre, kommunisere og beskytte mot uønskede parasitter og bugs, så å ta dem bort kan føre til at hunden noen alvorlige problemer.

Ikke bare det, men det er veldig smertefullt for dem, selv etter operasjonen. Ørene, spesielt Av Pitbulls, er ekstremt vaskulære og holder mange nerveender, så når de er hugget av, kan hunden oppleve fantomsmerter for resten av livet, så vel som konstant ørefølsomhet og smerte.

På Samme måte, hvis en hund har øre beskjæringsoperasjonen og prosedyren ikke virker (ørene er fortsatt diskett), har noen eiere vært kjent for å prøve å rette opp dette selv, med ødeleggende resultater. Det er også vanlig risiko for generell anestesi og infeksjon etter kirurgi.

selv om noen mennesker tror at de hjelper hundene sine til å høre bedre eller jakte bedre, kan de faktisk hindre dem og forårsake mer smerte nedover veien.

er ørepropping lovlig?

I Usa er det ingen lov mot ørepropping, så ja, det er lovlig. Hver stat har sine egne regler som må følges skjønt. I andre deler av verden er dette ikke tilfelle.

i STORBRITANNIA er for EKSEMPEL ørepropping ulovlig i Henhold Til Dyrevelferdsloven, og alle hunder som har hatt denne ulovlige prosedyren, er utestengt fra Å delta I Kennel Club-konkurransen! For de landene I Europa som har ratifisert Den Europeiske Konvensjonen om Beskyttelse Av Kjæledyr, er ørepropping forbudt.

Hvilke andre raser får ørene beskåret?

det er mange hunder som er utsatt for å få ørene beskåret, inkludert boksere, doberman pinschers, miniatyr pinschers, Schnauzers, boston terrier og great danes. Det er interessant hvordan det er forventet av noen raser å ha sine ører beskjæres og se en bestemt måte, men hvis andre raser, sier en beagle, hadde sine ører beskjæres da et flertall av folk ville tro det var grusom og unødvendig. Det ser ut til å være arbeidshunder og tradisjonelle kamphunder som vanligvis forventes å ha ørene beskåret.

hvorfor folk tape hundens ører?

Noen mennesker tror at noen hunder ører bør settes og gjennomført en bestemt måte. De vil at ørene skal være nivå med toppen av hodet og bæres nær hodet for å legge til bredde og styrke til utseendet på hundens hode. Hvis en valp har ører som ikke bærer nær hodet, kan eieren tape dem i et par dager for å omskole brusk for å falle på en bestemt måte. Noen ganger hundens ører kan bevege seg under tenner fordi valpen trekker ørene tilbake når det er i smerte og brusk sett på den måten. Dette sies å være en ikke-invasiv prosedyre.

når en hunds ører er satt slik, blokkerer den mest adgang til ørekanalen, som noen sier reduserer sjansen for infeksjon fordi fuktighet er mindre sannsynlig å komme inn, men dette er ikke sant. Fuktighet kan fortsatt komme inn, men det kan ikke tørkes ut med luftstrømmen, slik at hunden med ører som dette er mer sannsynlig å utvikle en infeksjon. Du bør sjekke ørene daglig og sørge for at de er tørre etter å ha svømt eller gått i regnet.

Hvorfor er pitbulls haler dokket?

Pitbulls er kjent for å bli brukt som kamphunder også, så de kan være forankret for å redusere den andre hundens evne til å ta tak i noe. Igjen er det ingen medisinsk grunn til at valpens hale skal forankres; det er en estetikk som noen eiere foretrekker.

Skal Vi beskjære våre pitbulls ører?

til Slutt vil folk alltid ha motstridende syn på om hundens ører skal beskjæres. Noen vil alltid hevde at det er valg av eieren å beskjære sine hunder ører hvis de vil, mens andre vil kjempe for å gjøre det ulovlig over hele verden.

Personlig, Fordi det Ikke er et medisinsk problem, og det har null påvist fordeler for hunden, ville jeg ikke ha hundens ører beskåret, og jeg ville heller ikke kjøpe en valp som allerede hadde fått deres beskåret. Det virker som mye unødvendig smerte og lidelse for hunden uten reell grunn eller gevinst.

Naturlige ører gir en mindre skremmende hund, og de mykere kantene på det utseendet er gode for en rase som pit bull, som har et slikt feiljustert rykte for å være ond og gjennomsnittlig.

på slutten av dagen, bør vi nok bare elske de vakre Pitbulls akkurat hvordan de er!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.