mars 5, 2022

Er Det Greit Å Jukse? (På En Graviditetstest)

En Pasientguide: Kan Du Stole På En Hjemme-Test I Løpet Av To Ukers Ventetid?

ventetiden for å finne ut om du er gravid etter fertilitetsbehandling (også laget «to ukers ventetid» eller # tww) er full av alle slags bekymringer og følelser. Forventningen i løpet av det tidsvinduet vekker en pott av følelser som kan være vanskelig å håndtere, spesielt med det ekstra trykket i det gamle ordtaket at stress påvirker fruktbarheten din.

for mange slutter kulminasjonen av deres angst og følelsesmessige rollercoaster med det nest siste øyeblikket: «blodprøven» (beta HCG-nivå også kalt «beta»). Disse testene er vanligvis gjort på sitt legekontor på starten av dagen som er etterfulgt av en uendelig vente på telefonsamtalen med resultatet.

Mange velger å «jukse» og gjøre en graviditetstest i løpet av deres to ukers ventetid, før de finner ut resultatene av blodprøven. Hvorfor skulle noen gjøre det? Vel, det er fornuftig av mange grunner.

for det første, å finne ut at du er gravid er et intimt og personlig øyeblikk som mange mennesker lenge har forestilt seg—en som sannsynligvis ikke innebar en telefonsamtale fra en lege eller sykepleier.

For Det Andre kan den telefonsamtalen komme på et tidspunkt når du ikke er forberedt på nyhetene. Planlegging for muligheten for å gå ut av en konferansesamtale eller møte, eller finne et tomt konferanserom når telefonen ringer, er et ekstra lag av kompleksitet-spesielt når du ikke er forberedt på følelsene som kan oppstå når du hører resultatene. Så det er fornuftig at du kanskje vil oppleve øyeblikket når du finner ut om du er gravid eller ikke i personvernet til din egen plass, eller på din egen tid.

men før du tar den testen, er det noen ting du bør være oppmerksom på når du tolker resultatet-nemlig muligheten for falske resultater.

  1. Falsk negativ: graviditetstesten viser et negativt resultat—men du er virkelig positiv-dette kan skje hvis du tester for tidlig.
    • for en blastocyst embryo overføring, kan det være lurt å tenke to ganger før du tar en urin graviditetstest Før dag 7 etter overføring av denne grunn.
    • En annen grunn kan være at graviditetsnivåene dine er positive, bare lave: Graviditetstester er utformet for å vise positive ved en viss terskel eller nivå av serum beta-HCG (BHCG) nivåer. Hvis nivået ditt er positivt, men i nedre enden, kan det føre til en negativ test. Selv om et LAVT SERUM BHCG-nivå i noen tilfeller kan være tegn på abort eller tubal graviditet, kan hver lege bekrefte at vi har sett levende fødsel og sunne babyer født fra lave INNLEDENDE BHCG-nivåer! Dette er grunnen til at jeg forteller pasienter at selv om deres graviditetstest er negativ, må du ikke stoppe noen av dine meds før du blir bedt om å gjøre det etter den offisielle blodprøven.
  2. Falsk positiv: Dette skjer ikke ofte, men er fortsatt en mulighet. Dette skjer oftere i tilfelle Hvor En HcG-utløser har blitt brukt(i tilfeller av eggløsningsinduksjonssyklus, IVF, ELLER I noen tilfeller der en stimulert embryooverføringssyklus er ferdig).
    • utløseren som brukes til å indusere eggløsning inneholder det samme stoffet som oppdages i en graviditetstest. Ved testing for tidlig, vil testen plukke opp de resterende HcG som fortsatt er til stede fra avtrekkeren skudd.
    • Det har vist Seg At HcG fra utløseren kan gi en positiv graviditetstest så lenge som 10-11 dager etter utløseren, og derfor anbefaler jeg at pasientene venter minst dette lenge etter utløseren for å ta en graviditetstest, om mulig, hele to uker etter utløseren.

vi respekterer hver pasients beslutning om å teste hjemme, eller vente på resultatene av blodprøven, men i tilfelle du tester hjemme-uansett hva det viser—er det viktig å fortsette alle foreskrevne medisiner til det er fortalt av leverandøren din.

Forfatter

 Dr. Nidhee Sachdev Dr. Nidhee Sachdev, MD har trent blant de mest prestisjefylte og mangfoldige medisinske programmene i landet, inkludert fellesskapstrening i reproduktiv endokrinologi og infertilitet ved det prestisjetunge New York University (NYU) Langone Fertility Center i New York City hvor hun gjennomførte forskning på preimplantasjonsgenetisk screening (PGS) og University Of Chicago Medical Center, hvor hun tjente den akademiske utmerkelsen av sjef bosatt i obstetrik og gynekologi, og trent under en topp gjentatt graviditetstap ekspert. Dr. Sachdev er lidenskapelig opptatt av å gi individuell, samarbeidende pasientbehandling. Hun startet sin medisinske karriere her i Orange County, tjene Henne Doctor Of Medicine Ved University Of California, Irvine, School Of Medicine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.