desember 4, 2021

En Praktisk Guide Til Å Distribuere Filmen Din Internasjonalt: Hvem andre er Der Ute I Det Internasjonale Digitale Rommet Utover De Globale «Store Våpenene»?

OPPDATERT: En Praktisk Guide For Å Distribuere Filmen Din Internasjonalt: Hvem andre er Der Ute I Det Internasjonale Digitale Rommet Utover De Globale «Big Guns»?

Gjesteblogginnlegg Av Wendy Bernfeld

Merk: denne artikkelen ble opprinnelig publisert I Mai 2020. Vi oppdaterer det Fra Mars 2021, siden ting fortsetter å utvikle seg med lynhastighet i den digitale sektoren. Alle Oppdateringer I Mars 2021 vil være i rødt.

det pågående oppdraget TIL Tfcs Digitale Distribusjonsveiledning er å liste opp hver plattform man muligens eller med rimelighet kan være på. Det er en veldig ambisiøs liste, men ikke nødvendigvis uttømmende fordi det er tusenvis av små eller ikke helt anerkjente plattformer (og omvendt kanaler med ikke-lineære versjoner av deres sendinger på VOD) som vi har valgt å ikke inkludere, men streber så mye som mulig for å liste de mest troverdige eller viktige plattformene hvor ens film muligens kan være.

men hvilke plattformer er faktisk gode mål for arthouse film, spesielt den slags indie innhold SOM TFC normal håndterer, som betaler nok penger til potensielt fornuftig i en internasjonal hybrid distribusjonsstrategi? Og hvordan ser vi på plattformene og filmsalget generelt i lys av den «nye normalen» som vi alle er i?

For dette kunne vi ikke tenke oss noen bedre person å spørre enn Vår kjære venn Og kollega Wendy Bernfeld, Grunnlegger Og Administrerende Direktør For Rights Stuff og medforfatter av vår andre case study bok I 2014 Selge Filmen Din Utenfor U.S. (gratis På Amazon Kindle Og Apple iBooks). Wendy spesialiserer Seg På Bibliotek og Originalt innholdsoppkjøp/distribusjon, internasjonal strategi / avtale råd, for tradisjonelle medier (film, TV, betal-TV), digitale medier (Internett/Iptv, VOD, mobil, OTT/enheter) og web/kryssplattform/transmedia programmering, og også aktiv på ulike filmfestival / rådgivende styrer, SOM IDFA, Binger Film Institute, Seize The Night, Outdoor FilmFest, Og andre, inkludert Tfc! Følg henne på Twitter: @wbernfeld. Så uten videre, her Er Wendys oppdatering:

jeg er ikke distributør eller salgsagent, tar IP, men heller en digital sektorkonsulent. Mesteparten av tiden er jeg en kjøper/biz dev exec for plattformer, ofte før de lanserer, eller etterpå når de ruller ut i nye regioner, sjangere og biz-modeller. Resten av tiden er jeg på din side av bordet, og hjelper rettighetshavere/produsenter/salgsagenter/festivaler avtale utover de vanlige mistenkte.

siden min siste tfc-blogg om emnet har plattformkjøpssektoren fortsatt å vokse og eksploderer nå-spesielt I SVOD og avod, sammen med en nyere oppgang I TVOD-variasjoner og innovasjoner drevet AV COVID-19 (Premium VOD, virtual cinema og festivals, både online og hybrid)u.

Eksplosjon I VOD-Sektoren Før Covid-19

denne eksplosjonen kom fra ulike kilder:

 • den konkurransedyktige appetitten til vanlige «Store Våpen», dvs. Netflix, Amazon og nå, de nyere usa-deltakerne, som HBOMax, AppleTV+, Disney + / Hulu, Peacock, Viacom/CBS I SVOD, og Pluto.tv, TubiTV, Roku.tv ut internasjonalt i 2020-21);
 • Oversjøisk etterspørsel fra scorene TIL EMEA / Internasjonal sektor regionale og multiregional VODs (via telekom, kabel, ott, TV-nettverk, kinoer og forbrukerelektronikk typer) som streber etter å være ‘head on’ konkurrenter;
 • og et vell av komplementære VODs, boring ned i et bestemt tema, sjanger eller nisje målgruppe, som er lavere priset og posisjonerer seg som» stables » add-ons for husholdningen.

skjønnheten er, utover De Globale Store Våpen, de Fleste Av VODs fortsatt lisens titler ikke-eksklusivt, slik at man kan selge på tvers av flere vinduer og regioner, GJENNOM TVOD, SVOD, OG avod, balansert med tradisjonelle.

selv om noen av de tidligere indiefilmene og doc-tjenestene dessverre falt bort siden forrige blogg, har flere stabilisert seg, morphed og modnet.

 • noen arthouse SVOD nettsteder (Mubi.com, UniversCine Og FilmIn Spania For eksempel) har eksistert i mer enn et tiår. Andre nye aktører har funnet fotfeste, men er fortsatt i tidlige dager (F.Eks Cinetree).
 • Noen Var allerede troverdig finansiering Eller medfinansiering Originaler (Movistar+, FilmIn, Viaplay, Stan, Curiosity Stream).
 • Andre gikk enten dypere inn i nisjer, eller utvidet seg til større regioner, (f. eks. Amerikanske nettsteder som legger til internasjonale regioner, eller omvendt), og / eller lagt til flere sjangere av å kjøpe, og / eller lagt til andre forretningsmodeller—hybrider i TVOD, SVOD og AVOD). Eksempler på Disse inkluderer Rakuten, Mubi, UniversCine / Uncut, All4 / WalterPresents, SundanceNow/Shudder, Og Acorn.tv.

allerede, før advent AV COVID-19, Den ‘Hellige Gral’ Av En Netflix eller Amazon avtale ble stadig mer utfordrende for de fleste indies, siden, generelt:

 • Mer fokus var På plattform Originaler, Og / Eller Serier (i stedet for spillefilmer eller dokumenter);
 • og for funksjoner var mer fokus på stjerner / anerkjennelse i stedet for nisjefilmer.
 • ikke-AMERIKANSKE filmer ble en større prioritet, da plattformene intensiverte EMEA og internasjonal lokalisering og måtte håndtere regulatoriske / politiske innholdskrav(for eksempel sendetid og finansiering).

dermed hadde det allerede vært kritisk for indies å gå utover De Store Kanonene for å se hvem andre som var der ute i utlandet, kjøpe og noen ganger finansiering.

SIDEN COVID-19

det er ingen overraskelse at publikum i lockdown globalt har forårsaket en dramatisk økning I VOD / TV-visning. Med produksjonen stoppet, og festivaler og kinoer stengt eller morphing online, plattformer og nettverk har blitt raskt kjører gjennom sine varelager. Som en oppside, innenlands og utenlands, er flere plattformer nå mer åpne for bredere typer kjøp enn før, inkludert en forbedret appetitt for festival, indiefilmer og dokumenter.

«Big Guns»

Selv de største og mainstream spillere er nå å snu for å velge kuratert bibliotek og klassikere – for eksempel, I de siste ukene Netflix lisensiert pakker av fransk/andre auteur klassikere FRA MK2 Frankrike.

Anta for øyeblikket at du er i den heldige posisjonen å ha interesse for filmen din fra en global Netflix eller Amazon Prime-type, hvorfra de høyest prisede tilbudene kan resultere. Men, sammen med det kommer restriktiv eksklusivitet og diverse andre vindu holdbacks. Tyngre personlig markedsføring er nødvendig for å hjelpe seerne med å finne filmen og høre meldingen din (forutsatt at det er viktig for deg, i stedet for bare de store lisensavgiftene).

som før, husk at de innenlandske avtaletilbudene er en prislapp, men er du enig i å automatisk takke på «RAD» (resten av verden) til det innenlandske avtaletilbudet? Sikkert enklere og hvor avtalen er ikke-eksklusiv, også en enklere samtale—men hvis eksklusivitet er nødvendig, er det nå mer enn noensinne, hvis filmen din er i stor etterspørsel, å vurdere internasjonale muligheter/verdsettelse fra disse konkurrentene og komplementære nettsteder i utlandet, på tvers av forskjellige regioner, flere plattformer og påfølgende vinduer.

den strategien, hvis du velger å følge den, ER MYE mer arbeid, da det er et svimlende utvalg av muligheter til å utforske. Men hvis du er villig til å ta tid og krefter – enten direkte, eller via agenter eller en kombinasjon (hybrid) av digitale og tradisjonelle representanter-for å gå utover de vanlige mistenkte, oppnår du en ny rørledning på lengre sikt. I det minste tillater intel fra lappeteppet av tilbud bedre forhandling av RADAVTALEN som er forespurt hjem.

Netflix har stille og betydelig lansert en lineær versjon AV SIN SVOD-tjeneste TIL SVOD-abonnenter i Frankrike. Hvis Denne interessante rettssaken (som et ‘alt gammelt er nytt igjen’ – eksperiment) går bra, Kan Netflix godt utvide denne lineære programmeringstilnærmingen til andre regioner. Det er bevissthet spesielt i noen land at forbrukerne kan slite med for mange valg og foretrekker å lene seg tilbake på en mer kuratert programmeringsopplevelse som inkluderer planlagt lineær visning, etc … og på et relatert notat har noen Andre Svoder, som Docubay I India, også lansert et lineært alternativ for sine seere/abonnenter. La oss se på dette rommet!

Netflix annonserte også nylig i januar at Det vil fokusere på premiere en ny spillefilm per uke (i motsetning til tidligere, hvor det var mer vekt på seriens originaler).

Fra slutten av februar 2021 stengte Amazon plutselig ‘short form content’ og ‘documentaries’ fra Det selvopplastede Prime Video Direct-programmet, noe som forårsaker stor bekymring i bransjen med hensyn til skjebnen til indie docs som er ‘uønsket’.- Vi ser på om dette også gjelder distributører, aggregatorer og andre kilder.

tvod sektor: OG nyere festival streaming, PVOD, virtuell kino

COVID – 19 era har, på plussiden, mobilisert industrien til å bryte vekk fra tradisjonelle forutsetninger og har raskt utløst innovasjon (spesielt i historiske tilnærminger til filmdistribusjon) for nye utgivelser.

Innovasjoner: selv om jeg er utenfor omfanget av denne bloggen for å detaljere dette, vil jeg merke MEG MIN KUDOS til filmindustrien i møte med disse utfordrende tider, for den siste gjenoppblomstringen I TVOD og relaterte innovasjoner båret ut AV COVID-19:

 • Festival Streaming: New Zealand International Film Fest)
 • Premium TVOD: i stedet for kinoutstilling går noen filmer rett til plattformer(F. Eks. Selv OM HBO Max og ulike ANDRE AMERIKANSKE baserte plattformer hopper over teatralske og går rett til vod-utgivelser—et sårt punkt for noen indie filmskapere i USA-bør man merke seg AT FOR HBO Europe forventes dette ikke å være tilfelle før senere i 2021 fordi HBO Max ikke er tilgjengelig ennå i Europa. DEN første regionen I 2021 SOM HBO Max vil lansere internasjonalt i, vil være Latin-Amerika. HBO Europe vil fortsette som det er til senere i år.
 • Virtuell Kino: i stedet For Teatralsk, slippe Strøm / hendelser på nettet og dele inntekter Med Kinoer (F. Eks ModernFilm UK, KinowMarquee USA,) og andre innovasjoner som Drive-ins! (Vilnius flyplass!)

Alle krever åpen, kvikk og fleksibel tenkning, balansering tradisjonelle og digitale sektor publikum og interessenter, vinduer, inntekter—og markedsføring – alt i lynets hastighet.

det er ingen tvil om at noen av disse vil fortsette, i det minste i modifisert form, etter COVID-19…selv om vi alle erkjenner at det ikke er noen total erstatning for kinoopplevelsen og personlig kontakt.

Tradisjonell TVOD: for nåværende og bibliotektitler, vanligvis ikke-eksklusive, og på rev share, forblir vinduene og strategiene stort sett uendret fra våre tidligere blogger:

 • IKKE STOPP PÅ EN AVTALE-dvs. hvis du gjør en iTunes eller lignende TVOD avtale, prøv å også gå til så mange av resten der ute som du kan,
 • Inkludert TVODs fra kino-relaterte kjeder (f.Eks PatheThuis NL), telekom/kabel (F. Eks Vodafone/Ziggo, Orange) PayTV og Gratis TV (F. Eks Sky, RTL, All4, UniversCine, etc.),
 • på tvers av mange regioner, og mainstream og nisje / tema nettsteder slik at inntektene (og markedsføring buzz) kumulerer.

Svod / Avod Internasjonalt

PayTV/SVOD sektoren er fortsatt der de fleste av inntektene for filmskapere oppstår. For bibliotek avtaler, vanligvis sweet spot FOR SVOD er for filmer 2-5 år gammel, og avod er vanligvis eldre.

selv om det i teorien er over 3000 VOD-plattformer i EU alene (ikke engang vurderer resten av verden), Har Vi En Tendens til Å fokusere på En kuratert brøkdel, for eksempel de 50-100 som er anerkjente, og likevel kommersielle, betaler riktige flate lisensavgifter (det vanlige FOR SVOD/AVOD og multimodel-nettsteder).

selvfølgelig er det noen unntak der faste avgifter / MG er mindre vanlige eller nødvendige på grunn av plattformstørrelse / skala (for eksempel for DE større usa-nettstedene Som Hulu, Amazon, Tubi.tv, Pluto.tv). Men som en generell regel I EMEA / international trenger man noe mer enn en rev-andel i mindre SVODs og avod.

Plattformeksempler (en ikke-uttømmende liste for Indiefilmer Og Dokumenter)

Nedenfor Er en stillbilde liste over noen eksempler på plattformer (enten mainstream eller tematisk: dvs.nisje/genre spesifikk) utenfor USA. Disse har nylig kjøpt og er åpne for å kjøpe kvalitetsindiafilmer, kunsthus eller dokumenter fra usa indies, vanligvis med noen festival eller annen høy anerkjennelse – uten nødvendigvis å ha lokale eu-utgivelser, språkversjoner eller store stjerner (selv om sistnevnte bidrar til å heve appetitten og avtalestørrelsen).

ADVARSLER: denne listen er ikke uttømmende, Men et illustrerende øyeblikksbilde på dette tidspunktet. Det er mange flere, ikke oppført nedenfor, inkludert vanlige eller svært lokale språksteder, eller de i ulike nisjer som vanligvis ikke er av umiddelbar interesse for tfc-filmskapere.

for å bidra til å bringe det ned til jorden, har jeg brukt som ett kriterium: de har gjort en avtale med en nisje indie/doc filmskaper FRA USA i den siste tiden.

husk Også:

 • Plattformer smaker, behov og appetitt (og konkurransedyktig posisjonering) er alltid i endring.
  • så på plussiden, selv om en tittel blir avvist nå, kan man sirkle tilbake 6 måneder senere (hvis avvisningsårsaken var mer at plattformen var overstocked i en kategori eller dårlig budsjetttiming).
  • men åpenbart ikke sirkel tilbake hvis de avviste filmen fordi de ikke likte den / ikke egnet for dem.
 • din film fordeler mest utenlands hvis den reiser godt kulturelt, har sterk anerkjennelse, eller er spesielt aktuell og/eller annen markedsførbar appell.
 • Språk er svært relevant, men trenger ikke å være en barriere:
  • engelske ov-filmer reiser vanligvis enklest først til andre engelske regioner/nettsteder (Canada, STORBRITANNIA, IE, AU, NZ, Sør-Afrika);
  • så er det nest enkleste, tekstingvennlige regioner (Som Nordic, Benelux), samt de rene cinephile arthouse – og dokumentarstedene (hvor publikum er vant til undertekster);
  • i Andre regioner som Tyskland, Italia, Portugal, Spania og Brasil, må dubbingkravene tas med i beregningen. Når det er sagt, hvis du har noen potensielt interesserte plattformer i en region / språk, er det lettere å vurdere verdien av dubbingskostnader-det er ikke nødvendig å gjøre på forhånd.
 • Politisk: USA-filmer er ærlig talt ikke på toppen AV NOEN EU – plattformsprioriteter for øyeblikket – så vær realistisk i dine forventninger.
  • FOR EKSEMPEL HAR EU-plattformer nå innholdslandskvoter (offisielle og uoffisielle) for å balansere, alt fra 20-50% i praksis.
  • dette betyr at etter at en plattform først har kjøpt SINE mpaa studio store utgangs avtaler (hvis aktuelt), og deretter kjøpt fra sin EGEN EU eller lokale minimajor og indie distributører, og deretter kjøpte sin egen direkte lokale indie filmskapere, da og bare da kan de ha plass til ad hoc cherrypicked USA indie sektor filmer.

Advarsler til side: La oss se på noen plattformer som, til tross for det ovennevnte, har kjøpt USA indies selektivt i nyere tid. Tematikk (nisjer) er vanligvis oppført først, som salg til mainstreamers er mindre hyppig (men noen er fortsatt oppført).

Regioner

STORBRITANNIA/Irland

Nisje

Mubi
Mubi kuratert art house Multiregion • SVOD, NOEN TVOD | Utvidet sist Til India og stadig nyskapende, for eksempel Med Sine MubiGo cinema cross-marketing initiativer og sin «Dag og Dato» eller andre teatralske partnerskap med UK indie art cinemas. Utvidet utover bare dag-og-dato for å inkludere» virtuell kino » tilbud. Mubi har også utvidet sitt bibliotek, og utvidet til flere regioner også.
Curzon
Curzon arthouse date AND date TVOD | Utvidet utover bare dag-og-dato for å inkludere» virtuell kino » tilbud.
Amcs Sundance Nå
Sundance Nå indie series SVOD / har utvidet utover Nord-Amerika TIL STORBRITANNIA og Irland
Shudder
Shudder skrekk STORBRITANNIA, USA, noen ANDRE EU • SVOD | har flyttet også Til Irland, Australia OG New Zealand. Senere i 2020 begynte det å finansiere Originaler.
Docsville
Docsville dokumenter Storbritannia | Nick Fraser (tidligere BBC Storyville). Selv om det fortsatt er live online, har det ikke vært aktivt å kjøpe eller finansiere det siste, dessverre. Vi vil se denne plassen som det morphs gjennom ulike omorganisering / investering stadier.
Acorn.tv
Acorn.tv Britisk USA, STORBRITANNIA • SVOD / Innhold som inneholder Britiske og engelske kolonier, noen unntak. AcornTV har utvidet seg utover USA og STORBRITANNIA til Også å omfatte Canada, Latin-Amerika, Spania, Australia, New Zealand, Norden, Nederland og Sør-Afrika. De har også finansiert Noen Originaler igjen. De posisjonerer seg mot konkurrentene I Brit / Anglo-rommet – som BritBOX (BBC, ITV, Channel4) og kjøper fra bredere kilder og regioner for å skille seg ut.

Mer Mainstream

All4
All4 sporadiske indie titler multimodel / All4 / Film4 / Channel4
Walter Presenterer
Walter Presents episodisk SVOD, avod | Walter Presents er hovedsakelig fokusert på episodisk fra UTENFOR STORBRITANNIA, ikke filmer eller dokumenter. Channel 4s Walter Presents-serie SVOD/AVOD har utvidet regioner utenfor STORBRITANNIA, Irland, USA Australia Til Belgia, Italia Og New Zealand.
NowTV Av Sky
NowTV Av Sky mainstream BETAL / SVOD / TVOD/Bskyb / Sky / SkyNow. Sjeldne, med mindre det er en plassering tilkobling / rep / acclaim/release
Discovery+
Discovery+ mainstream SVOD / nå lansert I STORBRITANNIA

Australia/New Zealand

Nisje

iwonder
iwonder docs SVOD, AVOD • AU, NZ, Southest Asia | i 2020 finansierte iwonder også En Original under pandemien som kan være en engangs eller kan følges av mer, men det er fortsatt en interessant utvikling for skapere når kjøpere begynner å bli involvert i finansiering…vi ser på dette rommet.
SBS Verden Filmer Nettverk
SBS Verden Filmer Nettverk verden kino Avod og TV • Australia | Avod arm AV SBS TV / VOD. SBS World Movies er nå bare AVOD OG TV, ikke SVOD lenger. De fokuserer fortsatt på filmer fra Utenfor Australia(verdens kino og fremmedspråkskino).

Mer Mainstream

Stan
Stan mainstream Svod • Australia | Kanal 9S SVOD. Stan SVOD I Australia har økt både antall abonnenter og konkurranseposisjon, og fortsetter å finansiere Originaler. I begynnelsen av 2021 annonserte Stan et partnerskap med Walter Presents for et utvidet drama slate.
Neon
Neon mainstream SVOD * New Zealand / sammenslåing med konkurrent Lightbox | New Zealands Neon og Lightbox-tjenester har slått seg sammen i en SVOD, fortsatt Kalt Neon, drevet av parent Sky New Zealand. Neon må ikke forveksles Med Neon (Neon Rated) distributøren i USA.
Lightbox
Lightbox mainstream SVOD * New Zealand / sammenslåing med konkurrent Neon | New Zealands Neon og Lightbox-tjenester har slått seg sammen I En SVOD, Kalt Neon, drevet av parent Sky New Zealand.

Benelux

Nisje

Cinetree
Cinetree SVOD / TVOD * Nederland
Uncut
Uncut PVOD/Virtual Cinema/SVOD | TVOD • Benelux / Uncut og Universciné har slått SAMMEN SINE SVOD-tilbud og rebranded til en ny hybrid Benelux (Belgia, Luxembourg, Nederland) tjeneste kalt «Sooner», som også er I Tyskland, Østerrike, Og Sveits. De har også vært aktive i utvalgte virtuelle kinotilbud.
Universciné
Universciné PVOD/Virtual Cinema/SVOD | TVOD • Belgia / Uncut og Universciné har slått seg sammen til en ny hybrid SVOD-tjeneste kalt «Sooner» (se Uncut, over, Og Sooner, under).
Før
sooner SVOD / Uncut og Universciné har fusjonert inn i Denne nye hybrid SVOD-tjenesten I Belgia, Luxembourg, Nederland, Tyskland, Østerrike og Sveits (Se UniversCiné og Uncut ovenfor).
OutTV
OutTV LGBTQ Svod •Nederland / (atskilt Fra OUTtv I Canada). OutTV I Nederland (må ikke forveksles med OUTtv I Canada) har utvidet seg til større regioner (Benelux, Sverige, Tyskland, Østerrike, Sveits, Israel, Spania Og Sentral – /Øst-Europa.) Platformeierne Av OutTV I Nederland har også kjøpt Cinemien, Det lokale kunsthuset Benelux-distributøren, og vil konsolidere tilbud i plattformer og innholdslisensiering i fremtiden. Se på dette rommet.

Mer Mainstream

Proximus
Proximus TVOD / SVOD * Belgia
RTLs4 / Videoland
RTL NL / Videoland / Videoland + multimodel TVOD/SVOD / AVOD og TV * Nederland / finansierer Også (lokale) Originaler
Filmer & Serien
Filmer Serien SVOD • TVOD * Nederland / Fra Vodafone / Ziggo
Film1 (SPI International))
 Film1 (SPI International)) PAY / SVOD • Nederland / nå En Del Av Sentral-Øst-Europa / uk-relaterte SPI Internasjonale nettsteder Filmbox Og Filmbox Arthouse
Stié Thius
Stié Thius TVOD * Nederland | komplementære spinoff Pathé merkevare kinoer I Nederland. Pathe Thuis i Nederland finansierte sin første original. En interessant utvikling fra ‘bare’ kjøper til nå funder.
NPO+
NPO+ nederlandsk offentlig kringkasting SVOD • Nederland / bare sporadiske ikke-nederlandske kjøp

Spania

Nisje

FilmIn
FilmIn SVOD, NOEN TVOD / Spania / Mexico / Portugal. Også nå finansiering velge Originaler.
Planet Horror
Planet Horror skrekk SVOD | VIA AMC

Mer Mainstream

Movistar (Telefonica))
 Movistar (Telefonica)) BETAL / SVOD / Spania / Latin-Amerika
Rakuten (tidligere Wuaki.tv)
Rakuten (tidligere Wuaki.tv) multimodel / Spania, Beneflux, annet EU. Rakuten utvidet sitt fokus utover SVOD, TVOD, til økte AVOD / OTT-tilbud (f.eks. via tilkoblede Tver), og har finansiert Noen Få Originaler i mer vanlige kategorier (tidligere hadde det vært ‘bare’ en kjøper).

Frankrike

Nisje

FilmoTV
FilmoTV kunsthus SVOD
Universcine
Universcine TVOD / SVOD
Trace.tv / TracePlay
Trace.tv / TracePlay SVOD / Afro.urban tema, millennials, også I STORBRITANNIA, Afrika / global diaspora
La Cinetek
La Cinetek SVOD
Tenk
Tenk docs SVOD | TENK docs SVOD er i Frankrike, Belgia, Sveits, Luxembourg og (sist) Quebec I Canada.

Mer Mainstream

Pluto.tv
Pluto.tv Avod / Frankrike, Tyskland, USA (nå en del Av Viacom). Pluto avod (en del Av Viacom group) utvidet til flere regioner, utover Tyskland, USA og Frankrike for å også inkludere Latin-Amerika, Spania, Canada, STORBRITANNIA og Brasil. Det forventes å starte i Italia senere i 2021.
Oransje, OCS
Oransje, OCS multimodel / mainstream multimodel men også selektiv høyere-end arthouse og indies
Mykanal
Mykanal SVOD / CanalPlay SVOD har blitt avviklet, men De tilbyr Fortsatt CanalSERIES, som i Tillegg Til Frankrike også siden har utvidet Seg Til Polen.

Norden

Nisje

Curio
Kuriositet dokumenter SVOD
Dplay
Dplay dokumenter SVOD / Avod / Via Oppdagelsesnettverk. DPLAY SVOD har utvidet til flere regioner, og også sin nye tjeneste merkevare variasjon SVOD, Discovery+, I STORBRITANNIA.

Mer Mainstream

Viaplay / Viafree
Viaplay / Viafree TVOD / SVOD/AVOD OG BETALE | GRATIS / vanligvis mainstream, og lokale, men noen indie kjøpe fra utlandet. Viaplay Nordics (svod og multimodel) annonserte en lansering i USA (og Også I Baltikum, senere i 2021). Dette vil utgjøre et høyt volum Av Originals avtaler og samproduksjoner (digital) med andre spillere, inkludert serieprodusenter i USA og Canada.
Cmore
Cmore BETAL / SVOD
HBO Europe
HBO Europe BETAL / SVOD / Sentral-Øst-Europa, Norden, Spania, Portugal. HBO Europe forblir for tiden, da DET ennå ikke er DEN fullstendige HBO MAX SOM USA tilbyr. SOM nevnt ovenfor vil Hbo Maxs første internasjonale lansering være i Latin-Amerika, og deretter vil andre regioner i EU følge senere i 2021.

Tyskland

Nisje

Realeyz+
Realeyz+ SVOD / TVOD og bredere OTT
Flimmit
Flimmit SVOD / Østerrike. Fjerne dette fra active interest selling list FOR US indies, da programmeringsmodellen nylig har innsnevret / intensivert til filmer som er spesifikke for Den Østerrikske regionen i stedet for fra bredere kilder i utlandet. De er veldig aktive og god kvalitet, men kjøper ikke (mye) NÅR DET GJELDER AMERIKANSKE indies i disse dager.

Mer Mainstream

Joyn / Joyn Plus
Joyn / Joyn Plus SVOD / TVOD og bredere Ott / Tyskland. Maxdome fusjonerer inn i den. Joyn + SVOD har begynt å finansiere tyske Originaler, ikke bare ‘ kjøp.’

Sentral-Øst-Europa / Midtøsten / Russland

Nisje

Filmbox / Filmbox Arthouse
Filmbox / Filmbox Arthouse BETAL / SVOD / Sentral Øst-Europa, STORBRITANNIA. Filmbox Live har nå utviklet Seg Som I Februar. 2021 Til Filmbox+, erstatter FilmBox Extra og utvider sine tjenestetilbud i innhold (film, dokumenter, etc.) og tekniske variasjoner (apper, kanaler). Filmbox ArtHouse fortsetter, som andre tematiske kanalstrenger.

Mer Mainstream

Starzplay Arabia
Starzplay Arabia SVOD / StarzPlay MENA har utvidet TIL OTT i ANDRE EU-regioner, noen som er direkte til forbruker(f. eks. Samlet deres totale rekkevidde per Jan. 2021 er 55 regioner.
Mnet Filmer
Mnet Filmer BETAL / Svod / Afrika
Multichoice
Multichoice TVOD / Afrika
Showmax
Showmax SVOD / Afrika. I 2021 vil det bli stadig Mer Afrikansk-fokusert innhold, og derfor mindre appetitt for internasjonalt hentet indiemateriale, selv om det vil være noen unntak (for Eksempel For Afrikansk-filmet eller samprodusert innhold).
IVI
IVI SVOD / Russland

Asia

Nisje

Crunchyroll
Crunchyroll anime SVOD, AVOD | Crunchyroll har lagt AVOD i TILLEGG TIL SVOD, og er nå global.
Docubay
Docubay dokumenter Svod, Lineær / India. Som nevnt ovenfor Har DocuBay lagt til lineær kanalalternativ utover bare SVOD.

Mer Mainstream

Alibaba / Youku
Alibaba / Youku multimodel / Kina
Viu
Viu SVOD / Avod / Asia

Canada

Nisje

OUTtv
OutTV LGBTQ SVOD | (forskjellig Fra Outtv Nederland). Canadas OUTtv, utover Nord-Amerika, er også I Sør-Afrika og New Zealand. Det har også begynt å finansiere Originaler.

Mer Mainstream

Crave
Crave SVOD / Canada. Crave har lagt til en fransk språkvariasjon (Qu ④bécois).

ANDRE: Merk at det er mange andre internasjonale mikronisjesider du kan selge til ikke-utelukkende, for eksempel barn, kortform episodiske/webserier, dyreliv, expats/diaspora, livsstil, hagearbeid, dans, tusenår, virkelighet, hobbyer og serier, men da de vanligvis ikke gjelder for DE fleste tfc-filmskapere, lister jeg dem ikke her.

i 2021, flere mikro-nisje tematiske områder fortsetter å florerer, slik som barns innhold (Hopster, med flere konkurrenter rundt om i verden), dyreliv spesialiserte nettsteder (Love Nature), expats/diaspora (Afroland, ZeeTV), sakprosa reality entertainment (Insight.tv), scenekunst (Marquee.tv), og andre, inkludert hagearbeid, dans, millennials og andre hobbyer. Mange OTT boks tilbud er også curating tema kanaler og mikrothemed kanaler, Som Pluto, Roku, etc.

Gatekjøkken

som før har våre grunnleggende regler ikke endret seg:

 • Handle raskt og samarbeide (filmskapere + agenter/distributører) for å gripe tidsmuligheter.
 • Balanser tradisjonell og digital For best å fange kumulative og inkrementelle omdreininger i den ikke-eksklusive avtalesektoren, samtidig som du utvikler en langsiktig plattformrørledning.
 • Vær oppmerksom på at mange plattformkjøpere sjelden går på markeder / festivaler og i stedet jobber virtuelt (selv før COVID-19, som jeg gjorde) for bedre å fordele sine slankere budsjetter mot programmeringsutgifter, i stedet for markeder.
 • ikke stopp på bare en avtale, med mindre eksklusivitet eller finansieringselementer er i spill og verdt det.
 • ikke bli blokkert i seg selv av rettighetsproblemer. Pragmatiske forretningsavtaler der andre er «kuttet inn» kan bidra til å få dem til å smelte bort.
 • Vurdere hybrid distribusjon: tradisjonelle og digitale spesialister dele jobben for maksimal bang for pengene: «100% Av Null er Fortsatt Null»
 • Etter at avtalen er ferdig – Hjelp publikum å vite hvor du finner filmen din!

jeg ser frem til å se flere av dine filmer og dokumenter her og i andre deler av verden!
— Wendy Bernfeld, Rettigheter Stuff * @wbernfeld

David Averbach 1 Mars 2021

Postet I: Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.