februar 23, 2022

Den Mykenske

Media kan ha stor innflytelse på folks liv. Musikk, spesielt, er veldig kraftig. Det kan tappe inn i folks følelser og endre måten de handler på. Hva folk ser i musikkvideoer eller hører i tekster kan påvirke hva de gjør.

Nylig, wiz Khalifa, en rapper som er raskt økende popularitet, preformed en konsert her I Raleigh. Mange tenåringer og studenter fra Hele North Carolina kom for å se ham preform. Problemet er at denne rapperen bare snakker om en ting: røyking av ugress.

«Det var en hel masse folk røyke på denne konserten,» sa Courtney Moore, en sophomore På Leesville som deltok. «Jeg tror at noen av de som røykte, bare gjorde det fordi han gjør det, så de synes det er kult å være som han.»

dette bringer opp et viktig spørsmål. Får musikk grupper av mennesker til å handle på en bestemt måte? Kan de tingene som tenåringer ser i musikkbransjen endre måten de tenker og handler?

dette synes å være tilfelle med hip-hop og rap musikk spesielt. Det ble opprinnelig ansett som «folkets stemme» og ble brukt til å få en melding over. Det pleide å være et rop mot undertrykkelse, snakke om emner som rasisme, politibrutalitet og segregering. I dag, disse sjangere av musikk synes å snakke om noe annet enn sex, penger, og narkotika.

med tekster som «you lookin’ good, won ‘t you back that thang up» (Juvenille) og » i got a whole lotta money, * * * * * es teller det for meg . . det er en fest, det er en fest, det er en fest» (Waka Flocka Flame), det er ikke en overraskelse at mange mennesker bashing sjangeren av hip-hop og rap musikk.

av en eller annen grunn virker det som om eldre generasjoner danner sine egne stereotyper om disse tenårene som lytter til hip hop og rap. Uavhengig av rase, hvis en voksen hører du sprengning denne musikken i et par hodetelefoner de vil anta mye om deg. Tenåringer ønsker ikke nødvendigvis å oppfylle denne stereotypen (som ønsker å bli sett negativt i øynene til voksne); men det er bare noe som skjer.

» det er definitivt stereotyper om folk som lytter til hip hop og rap musikk, » sier Alex Woods, en junior hvis favorittgenre er hip hop. «Saken er, skjønt, alle som lytter til denne musikken, er ikke det samme. De handler ikke det samme og kan ikke engang være av samme rase.»

selv om hip hop og rap musikk appellerer til mange forskjellige raser, synes det å påvirke den svarte befolkningen av tenåringer mest. De er satt under en viss stereotype. For svarte mannlige tenåringer er det sagging bukser, en «I-don’ t-care-about-anyone» holdning, lytter til høy musikk hele tiden, og bruker vulgært språk. For hunnene er det høyt, ghetto, klar til å kjempe når som helst, og gå rundt med knapt noen klær på. Disse stereotypene er for det meste dannet av hva folk ser i musikkvideoer en På Tv

for eksempel er En hendelse som Mange vet om, Når Don Imus kalte et lag av kvinnelige (Afroamerikanske) basketballspillere en haug med «bleiehodede hoer» på nasjonal radio. Mange ble svært sint av ham nedverdigende kvinnene sånn. Hans argument var at rappere rutinemessig «ærekrenke og demean svarte kvinner» og kaller dem » verre navn enn jeg noen gang gjorde.»

På grunn av hva denne radioverten hørte i musikk, trodde han at det var OK å snakke om spillerne slik. Som ikke burde være tilfelle.

» mange mennesker anser hip hop og rap ‘black people music’, «sa da’ quan Brown, en junior. «Bare fordi sangene kan være av svarte artister, betyr det ikke at de er de eneste som hører på det.»Dette er en annen stereotype om hip hop og rap musikk som han ofte hører fra sine jevnaldrende, selv spøkende. Det ble liksom overlevert fra person til person, og det er nå svært vanlig å høre dette om disse typer musikk.

er disse stereotypene sanne? Bill Cosby er en kjent entertainer og meget velutdannet svart mann. Han gjorde En veldig kontroversiell tale I Mai 2004 der han hardt fortalte sitt syn på dagens svarte ungdomspopulasjon.

«med navn Som Shaniqua, Shaligua, og alt det skit og alle er i fengsel,» sier Cosby i er berømt tale. «Når vi gir slike navn til våre barn, gir vi dem styrke og inspirasjon i betydningen av disse navnene. Hva er poenget med å gi dem sterke navn hvis det ikke er foreldre og verdier som støtter det opp? Og hva er det med unge jenter får etter noen jente som ønsker å fortsatt være jomfru? Hvem er disse syke svarte menneskene, og hvor kom de fra, og hvorfor har de ikke blitt foreldre til å holde kjeft?»

Cosby prøvde å forklare hvordan den svarte befolkningen i dag virker mindre ansvarlig enn i sin tid. I musikkvideoer virker det som om disse artistene virkelig kan gjøre hva de vil. De kan behandle kvinner, men de vil. Det høres ut Som Cosby tror at stereotypene om svarte tenåringer i dag er sanne.

» De ser disse luksuriøse livsstil; fancy biler, masse penger, og alle kvinnene som de måtte ønske.»Sier Timothy Crawford, en junior. «De vil ha det de har, så de tror at å handle slik de handler, vil få dem der. Jeg ser dette med mange mennesker jeg kjenner på skolen vår. De legger på denne handlingen når de snakker med en jente, nesten som om de ikke bryr seg. De handler cocky og tror at jenter vil bli tiltrukket av det.»

Både Woods og Brown innrømmer at de fleste musikk fra disse sjangrene ikke har mening bak dem, med unntak av noen få artister. De la også merke til at menneskene rundt dem syntes å være påvirket av media og musikk.

» jeg ser så mange gutter som prøver å være rappere og har den bestemte swag og måten å kle på som faktiske rappere gjør. For eksempel mange av dem prøver å kopiere Wiz Khaifa med cargo bukser, Chuck Taylors, og en blond strek i håret. Jeg tror ikke de trenger å gjøre alt det, » sier Woods.

men ikke alle reagerer på denne musikken på samme måte. «Jeg hører på denne musikken når jeg gjør meg klar til å gå ut et sted, som til en fest. Det setter meg i godt humør og får meg hyped,» sier Brown.

Det har ikke alltid negative effekter. Noen artister er veldig smart i måten de skriver sine tekster, og gjøre sine lyttere tenke på hva de egentlig mener. Noen hip-hop-artister kan tjene som rollemodeller, fordi de har kommet fra forskjellige bakgrunner og må overvinne mange hindringer for å komme dit de er i dag.

Timothy Crawford hadde en sterk mening om folk som er raske til å dømme og lage stereotypier. «Jeg synes ikke det er rettferdig. Jeg er ikke representert av musikken jeg hører på; jeg er meg selv. Mange antar at bare fordi jeg er svart, hører jeg bare på hip hop og rap, noe som ikke er sant.»

Hip hop musikk er også sett på som en «unifier av ulike populasjoner». En stor del av denne sjangerens publikum er ikke-svart. Det appellerer til ulike typer mennesker av forskjellige raser. Av en eller annen grunn oppfyller hvite forstadsbarn ikke stereotypen som hip hop og rap musikk skaper. Dette skyldes sannsynligvis musikkens artister: de snakker alle om å være svart, fra ghettoen og ting som det. Hvite forstadsbarn er ikke i kategorien ovenfor, bare på grunn av fargen på huden og hvordan de handler.

noen gutter prøver å leve det de hører i teksten og andre ikke. Hvorfor er dette? Noen gutter kan ha selvkontroll som andre ikke. Noen kan gjøre Det bare for å passe inn med andre, eller tror at de skal opptre som folk de ser På Tv. Det handler om forskjellene i folks personligheter.

i ettertid virker det som ja, musikk kan presse folk til å handle på en bestemt måte. Dessverre, når det gjelder hip-hop musikk, handler de ikke alltid på en positiv måte. Hva det egentlig kommer ned til, selv om, er din egen moral; du vet rett og galt måter å handle, og bare du er i kontroll over dine handlinger. Hvis du ikke liker denne typen musikk, så ikke hør på den. Bare fordi noen hører noe i en sang betyr ikke at de trenger å gå ut og gjøre det. Noen liker denne musikken mer enn andre, og ikke alle som lytter til det, er under stereotypene som mange mennesker danner.

«bare vær forsiktig med hva du hører på,» sier Crawford. «Jo mer du lytter til det, desto mer kan det påvirke dine handlinger .»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.