februar 28, 2022

Broderiprogramvare

Maskin broderi
Modul: Datastyrt broderi
⚐ for å forbedre
⚒ 2021/12/08
Se også
 • Broderi programvare
 • Broderi ordliste
 • Konsepter av datastyrt broderi
 • Broderi og synål
 • Broderi stingtype
 • Hooping og stabilisering i datastyrt broderi
 • Brodere på sokker
 • Broderi patch
 • datastyrt broderi i utdanning
 • Konferanse broderi
 • Hotfix stein

1 Introduksjon

Franz Xaver Simm: Die Stickerin Olje på lerret, 94 x 68 cm

Typisk broderi programvare gjør det mulig å lage broderi designfiler som definerer parametrized broderi objekter som linjer, sating kolonner eller fylle områder. Disse objektene kan opprettes direkte gjennom teknisk tegning eller oversettes (digitalisert) fra vektortegninger. Fra broderi objekter kan man generert masker som deretter kan eksporteres til proprietære maskin (sting) formater som kan lastes opp til en broderimaskin.

Grovt sett kan vi skille mellom flere typer programvare, selv om noen ganger grensene er uskarpe, så du kan også vurdere følgende som liste over moduler som programvaren din skal ha.

 • Programvare for å lage design for «manuell» broderi
 • Vectorizers kan oversette et bitmap bilde til vektorformater. Vectorizers kan finnes i typisk generell tegning programvare Som Illustrator eller Inkscape, men også i broderi programvare.
 • Digitizers kan oversette et vektorformat til en stingdel representasjoner eller direkte til masker (ikke ønskelig). Det inkluderer vanligvis også en vektorizer. Noen digitaliserere jobber automatisk (eller nesten) for både raster-og vektorbilder, andre gir mye kontroll til brukeren. De fleste tilbyr begge muligheter.
 • Seere tillater å vise filer, nyttig for skriptgenererte formater for eksempel)
 • Transformatorer kan endre størrelse, rotere, (noen ganger) endre farger, dvs. gjør noen lette globale redigering
 • Omformere kan konvertere fra ett format til et annet. De inkluderer vanligvis en seer og kan gjøre transformasjoner.
 • Redaktører kan tegne design i bry vektor og broderi objekt (stitch seksjon format. Design deler er ofte først tegnet i noen vanlig vektor format siden det gir mulighet for enkel manipulasjon. Disse må digitaliseres. Redaktører tillater deretter direkte tegning av broderiobjekter på høyere nivå som kan parameteriseres, for eksempel med et mønster. Til slutt bør redaktører også tillate å redigere individuelle masker (for finjustering).
 • Lette programmer inkluderer optimalisert «stitch» fonter. Hvis du bare bruker en digitaliserer til å oversette bokstaver fra en vektorfil, vil du sannsynligvis få dårlige resultater, siden fyllingsalgoritmen ikke er optimalisert for bokstaver.
 • Arrangørene bidrar til å organisere design på harddisken.
 • Komplett broderi CAD Suiter, støtte alle design stadier. Ofte er tegnemodulen basert på eksisterende high-end vektorgrafikkprogramvare. F. Eks Puls broderyi2 er et tillegg for Enten Illustrator Eller Corel Draw. Berninas Broderiprogramvare er Basert På Corel. High-end broderi programvarepakker bør omfatte alle programvaretypene som er nevnt ovenfor.

2 State of the software industry

nå en subjektiv (personlig) mening om broderiprogramvaremarkedet:det er veldig vanskelig å finne ut hvilken programvare som koster og-dette er morsomt-hvor og hvordan man kjøper. Noen selskaper (Som Bernina) ser ut til å selge bare gjennom autoriserte forhandlere. Andre selskaper har snotty selgere. E-poststøtte Fra Wilcom ville ikke gi en person fra university Of Geneva (som driver denne wikien) navnet På En Sveitsisk forhandler og til og med antydet at vi ikke var klare nok til å lære sitt profesjonelle verktøy på inngangsnivå og vise våre studenter hvordan det fungerer. Sannsynligvis har disse gutta aldri møtt noen annen tegneprogramvare, eller de kan ha en annen ide om hva «vanskelig» kan bety. Vi beklager å si det, men å lære grunnleggende bruk av avansert broderi programvare er lett for en teknisk person og tar ikke mer enn to uker på heltid. Produsere profesjonell broderi design er vanskeligere og kan ta minst 7 år (men det gjør profesjonell matlaging, bil racing eller web side design …)

uansett fant Vi ut at de fleste high-end forbrukerprogramvare er i $1500 til $2000-serien. Entry-level profesjonell programvare starter også rundt $2000. Jeg kan forstå at profesjonell programvare koster $10 ‘ 000 eller mer, men jeg har problemer med å forstå hvorfor det jeg anser mellomnivå prosumer-programvare koster over $ 2000 siden det å selge det billigere sannsynligvis ville lokke mange flere til å kjøpe det. Når det er sagt, har jeg penger til å kjøpe, men jeg vil ikke kjøpe noe som teknisk dokumentasjon ikke kan bli funnet (mer om det noen få linjer ned…). Sierra, tilbyr ekstremt hyggelige forhold til utdanning.

jeg la også merke til at for mange broderi nettsteder har HTML/JavaScript kodefeil, f. eks. noen sider vises ikke i moderne nettlesere. Ikke et godt tegn! Inkompatibilitet og henger etter teknologi er et annet problem. Ofte (i henhold til forumklager) har broderiprogramvare problemer med å kjøre under nyere Windows-versjoner. Noen nettsteder for avansert prosumer-programvare (F. Eks. Berninas Og Wilcom) ser ut til å være godt laget, men gir ingen ekte funksjonsliste. På motsatt side Har Embird en ganske stygg nettside, men den er rask, fullt funksjonell og inneholder til og med nyttig informasjon. Man kan relatere dette nettstedets webdesignfilosofi til fakta Om At Embird-programvaren sannsynligvis tilbyr det beste pris / ytelsesforholdet i tillegg (Stitch Era fra Sierra), og at det sannsynligvis er den mest populære programvarepakken for broderi.

Det Meste av programvaren inneholder maskinspesifikke funksjoner. På eldre maskiner må man være oppmerksom på tilkobling. Noen maskintyper bruker spesielt formaterte minnekort eller USB-pinner (eller noen andre rare detaljer) og krever spesiell programvare for å skrive CNC-filer. Vanligvis tilbys denne typen programvare gratis (enten når du kjøper maskinen eller for nedlasting). Den samme programvaren kan også konvertere, endre størrelse, rotere og forhåndsvise. Se konvertere programvare nedenfor. En mer «eksotisk» funksjon gjelder støtte for jumbo-hoops, dvs. hoops for store design som egentlig ikke passer på maskinen, og som må vendes midt i prosessen. Programvaren bør tillate å dele et design på en riktig måte og også sette inn en melding til brukeren slik at han / hun kan rotere rammen.

Viktig: Hvis du planlegger å kjøpe noen form for designprogramvare, bør du sjekke om din type/merke støttes direkte, dvs. hvis programvaren kan eksportere et design til modellspesifikke filformater (som *.art, *.jef, *.pes, etc.). Hvis det ikke kan, kan du bruke en omformer, men dette kan være en lossy prosess, og du vil miste tid. Jeg kunne ikke finne noen seriøs informasjon om hvor godt ulike omformere fungerer. Derfor foreslår jeg å finne ut hvilken annen broderiprogramvare som er produsert av selskapet som gir omformeren. Wilcom lager programvare for Både Bernina og Janome. Derfor kan vi hypotese at deres Gratis Truesizer converter program burde være i stand til å oversette en .ART-fil (utdata Fra Bernina V6) til *.JEF (Elna/Janome machine format) uten noen feil.

Vi kunne ikke finne noen oppdatert (Våren 2011) liste som inneholder noen form for seriøs sammenligning av broderiprogramvare. Det beste vi fant Var Å Forstå Digitaliseringsprogramvare, laget Av Floriani (2008) og var bare en funksjonssammenligning, ikke en seriøs evaluering. Legg de ulike mange obskure filformater og du befinner deg i en programvare jungelen som er vanskelig å slå i form av utilgjengelighet, uklarhet og overdrevet priser.

Noen kan hevde at det ikke er noen ikke-økonomisk grunn til å kjøpe noe annet enn merkevarespesifikk programvare siden nesten alle merker har en mer eller mindre high-end forbruker design suite. Dessverre kan noen merkevarespesifikke programvare gjøre mer enn andre. Fra Å se på salgsflyene Er Berninas V6 mye kraftigere enn Elnas V3 Eller Janome Pro. Sistnevnte integrerer ikke typiske objektorienterte vektortegningsfunksjoner hvis vi forstod riktig. For techies er vektorgrafikk bare en må ha funksjon siden vi allerede er vant til vektortegning. Selvfølgelig vil import av vektorgrafikk fra et annet program være et alternativ for eksperter i broderi, men det er ikke for nybegynnere siden man må reise mye mellom ulike stadier av en deldesign.

til slutt, i fravær av seriøs informasjon om broderiprogramvare, bestemte vi oss for å investere vår innsats i free Stitch Era Universal. Vi kjøpte senere Pro «liberty» – versjonen. Siden juli 2013 er det ikke mer gratis versjon. Den tidligere gratis versjonen er imidlertid nå tilgjengelig under et 6-måneders billig leieprogram. Retrospektivt (fall 2011 / fall 2013 / winter 2018), tror Vi At Stich Era-ruten er veien å gå hvis Du planlegger å lære med et ambisiøst toppmoderne program. Pro-versjonen har bare noen ekstra funksjoner, og det vil laste raskere. De billige til leie versjoner er begrenset TIL 12K eller 40k masker (sistnevnte er ganske mye). Utdanning får svært forhold. Du må bare administrere kuponger og den ganske lange nedlastingsprosessen.

3 Gratis og åpen kildekode, verktøy og prosjekter

det finnes nesten ingen helt gratis design + digitaliseringsverktøy som er fullt funksjonelle. Thredworks synes å være en fin og ganske kraftig redigeringsverktøy for folk som ønsker å jobbe ganske nær sting nivå. Stitch Era (det mest moderne og avanserte systemet) hadde noen strenger festet og er ikke lenger gratis (unntatt utdanning). SophieSew får fine anmeldelser, men synes å krasje mye. Heldigvis, for folk som oss som foretrekker å starte fra vektorgrafikk, er Det Blekksøm (se neste punkt)

3.1 Ink / Stitch

 • Ink/Stitch: Anbefalt fra August 2018, er det beste alternativet å jobbe med En Inkscape-utvidelse for maskinbroderdesign Av Lex Neva. Det gjør det mulig å lage broderifiler FRA SVG. Den eneste advarselen er at du må lære å bruke Inkscape. Dette programmet tar litt tid å lære, men det er hundrevis av tutorials siden det er den eneste full styrke gratis og åpen vektor tegneprogram. Siden Blekkstitch er ganske ny, er det ikke mange tutorials ennå. Det har imidlertid 2 hovedelementer som går for det. 1) det er det mest effektive open source-prosjektet til dags dato. 2) det er fortsatt under faktisk utvikling (circa August 2018) med et fellesskap rundt det. Blekk / Søm
  • Les

Vi testet Dette under Ubuntu 16x, MacOS og Windows 10. (Tatarize) Skjønt, etter å ha skrevet pyembroderi, fikk jeg et forbud mot å fortelle Lex Neva at Han «gjorde det galt» med henvisning til sin sømsimulator. Han tok fornærmelse ved å bli fortalt at han gjorde det galt, og mer lovbrudd ved å bevise at det var veldig mulig å gjøre det riktig, han utvidet forbudet og spunnet av sin egen versjon av pyebroderi for å «ikke måtte håndtere meg». — Blekksøm, det har et fellesskap rundt seg. Men, også drama involvert med det.

 • pyembroderi: en python backend For Blekk / Sting for å erstatte libembroidery i det prosjektet. Det er også et frittstående prosjekt for å tillate lesing og skriving av en rekke broderiformater. (full avsløring, Jeg, Tatarize skrev koden, men den er solid og ganske komplett).

3.2 Thredworks

 • Thredworks Er et digitaliserings-og tegneprogram for broderimaskiner. En grunn til å bruke dette programmet er at denne programvaren liksom lokker lære hvordan broderi og søm fungerer, dvs. selv om programmet fungerer med skjemaer og auto-tilpasset masker( i motsetning til enkle masker), skjerm og operasjoner er ganske nær søm nivå.
  • jeg installerte denne programvaren På Win 7 64-bit. Programmet kommer som et lite zip-arkiv og trenger bare å bli dezipped i en katalog og inneholder bare 4 filer, dvs. ingen installasjon er nødvendig. Klikk på thre3.exe å kjøre.
  • Design av grensesnittet ser ganske «gammel stil», men programmet er fullt funksjonelt og inneholder mange funksjoner. Det er på ingen måte bare en stitch editor med noen enkle transformasjoner. For eksempel kan det gjøre sofistikerte fyllinger av former og slag (grenser)! Programmet inneholder også en enkel bitmap tracer for bmp-filer.
  • Last Ned Thred leksjonene fra nedlastingssiden og gå minst gjennom de første 7 leksjonene for å lage en enkel design. Les dem alle …
  • fra 2015 ble siste versjon utgitt i 2006.
  • en linux-versjon ser ut til å være tilgjengelig, les Broderi design På Linux nå mulig med Thred Kildekode kan være her.
  • (aArtline er et gratis tegneprogram med god thred-integrasjon, den siste versjonen går tilbake til 2006. Sin hjemmeside aartline.com er nå en webside design demo)

3.3 Embroidermodder

 • Embroidermodder. Free software tool opprinnelig tillot brukeren å legge til tilpassede endringer i broderi design (lese/skrive 5-6 formater). Startet I 2004 Av Mark Pontius, er prosjektet for Tiden ledet Josh Varga (Fra Mars 2018), etter Jonathan Greigs død som tidligere hyrde prosjektet med Josh. Den hadde en mislykket Kickstarter-kampanje i 2014. Den nåværende 1.7-versjonen tillater (som før) å redigere ulike typer designfiler og lage enkle design fra bunnen av. En lovet versjon 2.0-versjonen inneholder mange flere funksjoner og kan gjøre det til et virkelig brukbart program. Men, ser ikke ut til å gå hvor som helst.
  • Den 2.0 dev-kode (needs compiling) er tilgjengelig På Github
  • Kompilert kode er tilgjengelig Fra Source Forge
 • LibEmbroidery En av sideprosjekter av embroidermodder, er libembroidery som er kjernen lesing og skriving (konvertering) evne i et kommandolinjegrensesnitt. Og en av de mer uttalt bidrag til åpen kildekode i at kildekoden lang tid fungert som den eneste dokumentasjon av mange av broderi formater.

3.4 Andre Prosjekter

 • Turtlestitch kombinerer turtle grafikk og programmering med broderi i et undervisnings – / læringsmiljø.
 • Pocket Code gjør det mulig å programmere broderidesign i et visuelt programmeringsspråk direkte på en smarttelefon, UTEN PC eller bærbar pc. Den er inspirert av Scratch Og Turtlestitch.
 • Madpunch Er et gratis program ryktes å ha lignende funksjoner som noen(tidligere?) versjoner Av En Embird suite, dvs. det inkluderer redigering, digitalisering og skrift. Brukere må endre en nøkkel om annenhver uke, sannsynligvis å bringe dem til deres nettsted. Nettstedet inneholder video (captivate) tutorials. Det installert fint På Win 7 64-bit. Ikke testet for ekte. (2011). Nettstedet ser ut Til Å være død I Mars 2015.
 • SophieSew digitalisering og redigering av maskinbroderi. Skrevet Og utviklet Av Carlos Mandel, se hans twitter-oppdateringer. Også inkludere noen gratis design. Installert og kort testet På Win 7 (2011) Og Win 8 (2015). Ifølge ulike foruminnlegg er dette programmet fint og brukbart, men det er i alfa – scenen og kan krasje eller fryse-5/2011). Vi foreslår at du venter på versjon 2.0 (September 2015: v2 skulle bli utgitt i «de neste ukene» siden minst juni 2015. Siste nytt er fra 2013). Den nåværende versjonen 1.3 har ikke blitt oppdatert siden 2007.
 • Rudolfs Sy / Broderi relaterte Programmer (sist oppdatert 2005, ikke testet). Inkluderer et gratis konverteringsprogram og et enkelt tegneprogram som lager *.PC.
 • KXStitch mål å produsere programvare for å tillate etablering og redigering av korssting mønstre for hånd søm. Kjører Under Linux / KDE. Se kxstitch wiki

Noen av disse er tilgjengelige som plugins for grafikkprogrammer. De fleste programmer er åpen kildekode.

 • Svg2broderi Omformer. Inkludert seks korte opplæringsprogrammer for å lage stingfiler i Inkscape. Så nær stingnivå som det kan være (spesielt må man manuelt kontrollere at genererte mønstre har en tetthet nær 4 eller 5 masker / mm).
 • Hershey Tekst: En Inkscape utvidelse for gravering fonter. Dette er ikke direkte nyttig, men denne utvidelsen kan brukes som «mellomvare» for En Inkscape til broderi omformer (se nedenfor)
 • Broderi utgang forlengelse For Inkscape Av Jon Howell, 2010. GPL. Enkel å installere På Linux, Trenger Python og velskapt bibliotek. Testet April 2011 Under Ubuntu 10.04. Å installere:
apt-get install python-shapelycp embroider.inx embroider.py PyEmb.py ~/.config/inkscape/extensions

i Inkscape er utvidelsen tilgjengelig I Utvidelser->Gjengi – >Broder bare fungerer, hvis du lager en tegning med fylte områder som konverteres til baner og ikke grupperes. (Så ingen gruppering, ingen slag, etc. !) Resultat *.exp vil sitte i hjemmekatalogen eller et annet sted … Jeg klarte å lage en sydd oval og vise den med noen *.exp viewer. – April 2011.

 • broderi, en Inkscape utvidelser Av Garfield Kass, basert På Jon Howell, 2010 (over)

produserer VP2 (Pfaff) filer

 • Joachims freeware inkluderer Pesview 1.3.0, En Viewer / Konvertering-Verktøy FOR PES/PEC/PCS/DST / SEW og EasyPEC for å konvertere PES.x TIL PEC 1.0
 • PES-fil thumbnailer (pes2png converter) Av Linus Thorvald selv ! (For Linux, trenger pnglib-devel og cairo-devel å comple) Les Broderi.. gaah 13.januar 2010. For å installere dette Under Linux (Unbuntu 10)
apt-get install libcairo-devapt-get install libpng-devgit clone git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/torvalds/pesconvert.gitcd pesconvertmakecp pesconvert /usr/local/bin
 • Bro Gimp Reader For Pes (Brother)
 • Planlagt Siden 2009: Brother Liberation Front annonserte arbeidet med og Inkscape og Gimp plugin heter Yarnscape (synes død som i 2015) og Crafty Gimp henholdsvis. Hvis dette vil skje, Kan Inkscape bli et gratis broderi designverktøy.
 • showjef var Et 2009-prosjekt Av David Boddie til decode .jef filer circa 2009.
 • pyembroderi må ikke forveksles med blekkstitch/pyembroderi var Et 2006-prosjekt Av Jackson Yee for å implementere et wxpython-grensesnitt med litt lesing og skriving av .dst-filer.

gratis online omformere

 • Broderi Designs.com tilbyr oversettelse mellom 19 formater (registrering kreves).
 • SVG 2 broderi Gratis online tjeneste som kan konvertere SVG (strokes) TIL PCER. Så kult som det kan bli. Siden det bare oversetter slag, trenger du å erstatte fyll med linjer, f.eks. Ellers bare bruke disse programmene til å tegne linjebasert kunst.
 • Embroidery Viewer Og Converter gjør online konvertering til dropbox og google disk. Det nesten helt sikkert bruker pyembroidery som backend konvertering, med en fin front end med noen annonser installert. Pyembroderi er MIT lisensiert, så dette er helt tillatt. Dette er sterkt mistenkt fordi den konverterer til ‘gcode’. Bokstavelig talt er det som en person med en gcode som aksepterer open source broderimaskin.

4 Kommersielle digitaliserings-og designverktøy

det er vanskelig å finne ut hvem som produserer programvaren (i motsetning til å selge den), hvor mye det koster, og (igjen) hva programvaren virkelig kan gjøre. Noen nettsteder er for tunge på ubrukelige bilder, lys på informasjon og vanskelig å navigere. I tillegg kan mer enn ett produkt bli annonsert på helt forskjellige nettsteder som er ganske forvirrende. Og selv når produktene hevder å være annerledes de kan være hvit merket versjon av samme programvare. Jeg finner det interessant at minst tre produkter er basert På Corel Draw, og jeg lurer på om det er noen felles kodebase. Også mange moderne programmer kan i det minste importere Fra Corel eller Illustrator ved å kopiere / lime inn eller NOEN OLE-mekanisme.

de fleste sy / broderimaskiner selger sin egen tilpassede programvarepakke. De fleste av disse pakkene fungerer også med andre merker, dvs. de kan digitalisere i mer enn ett format og skrive til flere typer kort eller på annen måte kommunisere med en maskin.

High-end» prosumers » (avanserte hjemmebrukere) programvare overfladisk kan se ganske det samme som entry-level profesjonell programvare, men det synes å være følgende forskjeller:

 • Prosumer-produkter kan ha tilleggsfunksjoner og verktøy for hjemmemarkedet, det vil si såkalte snarveier og andre innebygde funksjoner som gjør design enkelt.
 • Entry-level industriprodukter kan gi designeren bedre kontroll over søm og kontroll av søm maskiner.

Gode eksempler Er Bernina-broderiprogramvare V6 made for the home market og Wilcom DecoStudio made as entry-level profesjonelt verktøy. Begge er laget av samme firma, og begge er utvidelser Av Corel Draw. Berninas programvare er billigere, er basert på en eldre Og svakere Corel-versjon, men den støtter andre maskinformater enn sine egne. Dvs. strengt fra å se på spesifikasjoner, kan man kvalifisere det som advanced home user tool. Vi vet imidlertid ikke hvordan det ville skalere opp mot billigere suiter som Stitch Era og DrawWings (se ovenfor).

4.1 Ganske billig generell programvare for forbrukermarkedet

 • Embird Embroidery Software selger flere programmer, et baseprogram (Basic Embird) pluss flere plugins f.eks Embird Studio (kreves for digitalisering). Kan lese / skrive mange formater og støtter mange maskintyper. Den kommer i flere komponenter, f. eks:
  • Grunnleggende Embird Broderi Programvare (grunnleggende redigering, dimensjonering, sting redigering, etc.). Dette $164-programmet må kjøpes for at andre moduler skal kjøre.
  • Studio (digitalisering, bokstaver, automatisk sporing, frihånd, konvertering av vektorfiler til broderi) er $150 (for å digitalisere tegninger med lavt antall farger, det vanligste brukssaken) + $90 (valgfritt, for å digitalisere bilder) = $240. Demo-versjonen kan ikke lagre arbeidet ditt.
  • Font engine, $145
  • Dvs. for mindre enn $550 får man en god pakke, og den kan prøves ut før du kjøper. I tillegg har nettstedet reell informasjon (i motsetning til fancy PDF-filer). Dette programmet ser ut til å være ganske populært og synes å tilby det beste pris/ytelsesforholdet. Det er sannsynligvis like kraftig som mange high-end forbruker design suiter.
  • det er mange fora med støtte(google selv). Et eksempel som inkluderer en nybegynners opplæring Er Clipartopolis
 • EmbroideryWare er fra 2018 et nytt produkt og veldig billig, det vil si $120 ($170 med flere fonter) i 2021. Det inkluderer digitalisert skrift og digitalisering fra tegninger. Alle typiske stingtyper støttes, inkludert dreiefyll. Dette kan være best billig kjøp for nybegynnere, men så langt har vi ikke testet det. DET kan importere SVG-filer, men støtter bare linjer og beziers. Hvis filen inneholder andre elementer (som grupper eller slag) filen må forenkles. Trial versjonen varer en måned…
 • SewArt Embroidery Auto-Digitizer Av S& S Computing, er » for å konvertere utklipp eller andre former for raster og vektorbilder til en broderi fil. Bildebehandlingsverktøy og en trinnvis veiviser er gitt for å produsere et bilde som er egnet for å gi en broderi av høy kvalitet.»Gratis 30 dagers demo, bare $ 75 . (Trenger Microsoft C++ 2005 bibliotek, også tilgjengelig som nedlasting). Testet Under Win 7 64bit. Jeg fant det veldig enkelt å lære det grunnleggende (ca 30 minutter). Jeg klarte å digitalisere og lage en stingfil for et komplekst bilde (inkludert fargeduksjon, pikselreduksjon, fargesammenslåing, despeckling, etc.). Selvfølgelig kan jeg forestille meg andre funksjoner den burde ha, men jeg liker pris / ytelsesforholdet. – Daniel K. Schneider Mai 2011.
 • BuzzTools selger en rekke designverktøy, f. eks. design management software, Buzz-2-Masker (digitizer, $300), BuzzEdit (redaktør, $190), Ord til masker, etc. Disse verktøyene synes å være ganske populær og er rimelig priset. Prøveversjoner er tilgjengelige.
 • Brother, også en produsent av symaskiner selger PE_Design Basic (tidligere ‘Ped Basic Broderi Software’, for enkel nedlasting/redigering) OG PE-Design lys(digitalisering, bokstaver, kombinere, etc. omtrent 300 €). Et høyere sluttprodukt finnes også(se nedenfor). Brother-produkter har et godt rykte i forummeldinger og tilbyr et godt pris/ytelsesforhold så langt vi kan fortelle.
 • Stitch & Sy laget Av Compucon har flere produktnivåer: Designer( Standard Digitalisering & Redigeringspakke), Redaktør (Bokstaver & Redigeringspakke), Embroidery Studio(digitalisering & redigering). Hele pakken heter Embroidery Studio Plus. Ingen anelse om hvor mye det ville koste. Demoversjoner er tilgjengelige, for eksempel fra sentraleuropeisk distributør (teamhoko). Filene er datert 2008. Flere leverandørkoblinger på sømmen & sy nettstedet er døde. Noen peker på Lokale Brother-forhandlere der ingen informasjon kan bli funnet, dvs. Internett-tilstedeværelse er rotete. I Tillegg Til Stitch&Sew, Selger Compucon EOS (Broderi operativsystem), en high-end programvare.

 • Stitches in Motion har Sew Art(programvare for å konvertere utklipp eller andre former for raster – og vektorbilder til en broderifil). Den kan sendes ut I PES eller JEF. For andre formater må du bruke et konverteringsprogram.
 • Broderiprogramvare fra Amazing Designs. Flere programvare, F. Eks Edit ‘N Stitch (editor), Digitalisere’ N Stitch( digitizer), Tilpasse ‘ N Stitch (skrift og monogrammer). Alle rundt $200, hele combo rundt $ 450 gatepris. Prøveversjoner tilgjengelig. Også tilgjengelig fra nettbutikker som Amazon.
 • ApS-Ethos har flere programmer. Top-end Virtuoso Plus kan redigere, brev, digitalisere, importere vektorfiler, etc.
 • Fancyworks har en rekke produkter. Topp-end Fancyworks Studio Plus (redigering, digitalisering, skrift, import, etc.) koster $650 .
 • Designers Gallery ser ut til å selge det samme under en annen emballasje (ikke sikker på dette.)
 • Art Og Stitch Frittstående digitaliseringsprogramvare for langarmede quiltere og maskinbrodere. Inkluderer tegning, fylling, import av vektorgrafikk, stansing. $ 87

Brother PR-650 (semi-profesjonell broderimaskin)

4.2 merkespesifikke for hjemmemarkedet

 • Berninas Broderiprogramvare (en) Basert På Corel Draw er omtrent $2000/€ 1600, men man kan finne den for mindre (€ 1400). Den nåværende broderi programvareversjon 6 trolig ble utviklet sammen Med Wilcom og bør være ganske lik Som Deco Studio. Bernina selger andre produkter: Software link (no/NO). Se Også Den Sveitsiske versjonen av programvaresiden (de/fr). I Sveits, en liten pris kutt tilbys til utdanning.
 • Brother PE-Design NESTE (om € 1500).
 • Janome, en symaskin maker har linje av produkter kjent Som Janome Digitizer Software Series med tre programvarenivåer Jr, Pro Og MB. Det er ingen prisliste. Digitizer MB handler om € 1000. Digitizer Pro Og MB er trolig kraftige vektorer/digitizers, men man kan ikke tegne (hvis jeg forstår riktig). Dvs. programmet gjør det mulig å importere en bitmap eller windows vektorfil og deretter «massere» den inn i en sømdesign. Janome Customizer har svært grunnleggende digitalisering evne og er lenghty å bruke. Det ser Ut Til At Janome-programmene er laget Av Wilcom.
 • Elna har Digitaliseringsenhet EX v 3.0. Dette produktet ser mer ut som mid-end programvare(f. eks. Prisen er omtrent € 1000. Sannsynligvis Det samme Som Janomes Digitizer Pro, Siden Janome og Elna har et strategisk partnerskap (felles maskinmodeller).
 • 5d Broderi Programvarepakker. Dette selskapet selger to typer high-end pakker, en For Husqvarna og En For Pfaff. Individuelle moduler kan kjøpes direkte FRA 5D. No prisliste.
  • husqvarnas pakking AV 5d-pakken for Viking line, inkluderer 5d™ Profesjonell. Dette produktet inneholder elleve programvaremoduler, for eksempel design creator (rediger/fyll/etc), editor, aligner, sketcher, cross stitcher, organizer. Åtte av disse kan kjøpes separat. Fikk ikke se ekte teknisk informasjon (dvs.kraft av designverktøyene).
  • Pfaffs 5d™ broderiprogramvareversjon.

 • Drawstitch selger to programvarefamilier:
  • Tegninger inkluderer grafikkdesign, digitalisering, datastyrt quilting og tekstiltrykk. Kostnaden er omtrent $1800 / € 1300. Det finnes Andre varianter Som Kreative Tegninger eller Vinger modulære. Kun tilgjengelig via tredjeparts forhandlere. Synes å ha et godt ytelse / prisforhold og sammenlignbart Med Wilcom Decostudio. Trenger EN USB dongle (og jeg mister alltid disse…). I tillegg kan DET være OEM-løsninger. Kanskje Kunstnerisk Saksøke Suite kan være en.
  • yrkeserfaring inkluderer 4 forskjellige nivåer (pris ukjent og forhold til andre Vinger programvare er ikke klart.)

4.3 Generelle formål prosumer og professional

 • Sierra har To produktlinjer, Stitch Era Og Brodere office. Sistnevnte inneholder flere funksjoner. Det er billigere Å få Broderi Kontor enn Å få Stitch Era pluss flere ekstra moduler (f. eks hotfix, font builder, fury stitches)
  • Stitch Era Av Sierra er en avansert broderi design programvare som en gratis versjon eksisterte, men ikke lenger. Det er gode og billige begrensede versjoner til leie (mellom $2 og $12 / måned). Anbefalt kommersiell programvare(for god kvalitet / pris forhold).
  • Som noen high-end kommersielle broderi programvare, Stitch Era har noe bratt læringskurve. Les vår artikkel og tilhørende opplæringsprogrammer (startet 16. Mai 2011 og noen ganger oppdatert). Les også håndboken eller gå gjennom treningsvideoene. Det er ingen måte å lære denne programvaren bare ved å spille rundt. Det er også en bedre versjon på fransk.
  • den fulle kommersielle versjonen er tilgjengelig fra sierra-software.com eller gjennom en autorisert forhandler, enten til leie eller som evigvarende lisens. Det fulle Sierra Stitch Era Liberty-produktet koster ca $ 950, i tillegg finnes det tilleggsmoduler.
  • Embroidery Office (EO11) inneholder flere designfunksjoner samt flere produktivitetsverktøy. Den inneholder flere nivåer. Den høyeste inkluderer Hurtigreparasjon og leie prisen er omtrent dobbelt Av Stitch Æra. Funksjoner Av Stitch Era, et produkt vi introduserte ovenfor, er inkludert.
 • Wilcom har en stor produktlinje.
  • e4 Av Wilcom. e4 refererer til en serie av high-end produkter. Det inkluderer 3d4 Design, Dekorere, Redigering, Skrift, Web API Og TrueSizer Pro. Dekorasjons -, Redigerings-og Bokstavapplikasjonen er reduserte versjoner med Hensyn til Design, f.eks. bare tillat å redigere*.emb modeller eller gjøre lette. Det profesjonelle nivået Embroidery Studio e4 Designer, integrerer CorelDRAW® Grafikk for tegning og støtter avansert digitaliseringsfunksjonalitet. Priser for e4 Design I STORBRITANNIA er ca 100 Euro / måned (eller £2999), men vi har også sett billigere priser. Ekstra funksjonalitet, f. eks. spesielle fyllsting, kan legges til. Vi vet ikke nøyaktig hva e4 Decorating, priset £1899, gjør. Det inkluderer «grunnleggende digitalisering, bokstaver og redigering». Når det gjelder funksjonalitet, kan dette produktet sannsynligvis plasseres mellom» Luke » og e4 design.
  • Wilcoms egen hjemmebruker og nybegynnerprodukt markedsføres separat under Navnet Hatch. Den beste versjonen, Hatch Digitizer, koster ca $1100 eller mer med tillegg. Vi vet ikke om Digitalisering fortsatt blir solgt. (Mai 2019). Varianter Av Luke selges under ulike broderi maskin merkenavn.
 • Broderi programvare Av Pulse. Pulse skaper ulike produkter Som Tajima DG / ML, Tajima Bibliotekar, Tajima Passport. High end og veldig dyrt. For hjemmebrukeren er Det Broderi i2, Både For Corel og Illustrator, ryktet for å koste bare noen få tusen $.
 • Melco (D) har en serie produkter som er kjent under «Design Shop», F. Eks. DesignShop V11 (fra 2021). Se Melco USA: Lite, normal, Pro og Pro+. Melco produserer broderimaskiner og programvarepriser kommuniseres ikke direkte ….
 • I-CLIQQ € 1900, er en pakke med tre nivåer som markedsføres for fagfolk. Krav til i samme liga som multi-tusen konkurranse. (Demo versjon tilgjengelig).
 • Floriani har en større produktlinje. Broderi Suite Pro koster € 1600 og inkluderer 8 produkter, for eksempel redigering, digitalisering, grenser, monogrammer, bokstaver, resizing. Disse kan også kjøpes individuelt. Den øverste delen av produktlinjen er € 5000.
 • McStich Profesjonell programvare, ganske ubrukelig nettsted….

5 Tablet Apps And Specialty Service

Fra og med 2017 er det, i tillegg til utallige apper som bare forsøker å selge pre-digitalisert broderi, en rekke apper for android og ios med det uttrykkelige formålet med broderi.

5.1 Android

 • Touch Broderi har en gratis versjon og betalt ($2,99 circa 2017) På Google Play. Den deler mange av de samme funksjonene For Broderiviseren, men inkluderer betydelig redigeringsevne på stingnivå (det gjør ikke formbasert redigering 2017), men har mange merkelige funksjoner som å tegne broderi med flekker eller lage spirografer.
 • Broderi Viewer produsert Av Embroidermodder gruppe, er gratis På Google Play og har » Evne til å vise .SOMMERTID,.EXP, .JEF .PC, .PEC .PES .SY, ja .XXX design.»
 • DST Viewer Pro (koster $2,99 circa 2017) det var en gratis versjon tidligere. Det gjør mindre Enn Broderi Viewer, for 3 dollar mer. Bare åpner DST. Konverterer til en statisk bitmap.
 • Embrotailer lite (gratis) er i stand til å åpne .Pes (brother) formater og vise dem. Og, selv om det er tungvint, flytt dem til et annet sted. Dette er først og fremst ment å tillate en bruker å laste filen, og flytte den til brother broderimaskin som kan nås via EN USB-go-kabel.

5.2 Ios

 • Tegning Snap produsert Av Wings Systems, som også produserer noen desktop programvare. Det gjør noen veldig grunnleggende redigering og lar deg kjøpe tilleggsmoduler for å gjøre mer enn grunnleggende ting.

6 Specialty Services

 • PhotoEmbroidery tar opplastede bilder, konverterer dem til maskinbroderi gjennom en tilpasset prosess og selger maskinbroderifilene.
 • eStitch.com tar opplastede filer og selger sluttbrukeren et innrammet brodert portrett.

begge tjenestene ser ut til å være annerledes enn noen tradisjonell foto digitalisering tjenester som vanligvis innebærer bruk av programvare og en kunstners ferdigheter til å digitalisere de relevante elementene i bildet. Verken tjenesten har programvare tilgjengelig eller mye i veien for detaljer.

7 gratis konverteringsverktøy og andre verktøy

Skjermbilde Av Wilcom TrueSizer V2.x

7.1 Gratis omformere /resizers / etc fra kommersielle selskaper

jeg foreslår å installere følgende fire programmer: Wilcom TrueSizer, Bernina Artlink, Pulse Ambassador og myEditor. Velg deretter den du liker best. Også, hver kan gjøre minst noe som de andre ikke kan .Les videre…

Skjermbilde Av Bernina Artlink 6 (Overbevisende modell laget Med Broderimodder)

 • WILCOM TrueSizer. Lese, endre størrelse, rotere og konvertere mange populære industrielle og hjem utvidet / kondensert filformater. Kan ikke skrive .Kunst (Bernina), men kan skrive .JEF (Elna / Janome). Programmet er gratis, men registrering er nødvendig. Testet Under Windows 7 64 bit. Programvaren og jeg klarte å konvertere en fil til *.jef. Det kan endre størrelse og rotere design. Wilcom er en av de ledende programvareselskapene i broderi. Anbefalt, men den offisielle nedlastingen / versjonen er ikke lenger tilgjengelig (Fra Desember 2020).
 • Bernina Artlink, et gratis universalverktøy fra Bernina. Kan endre størrelse, rotere 45 grader, velg stingfarge, les / skriv mange broderiformater, vis hoops for ulike typer (også andre merker), skriv til ulike maskinvare. Jeg fikk på en eller annen måte den tyske versjonen, men det er også en engelsk utgave. Kan ikke lagre i *.jef (Elna / Janome). Anbefalt.
 • Pulse ambassador (ikke lenger distribuert) er sitat: «en gratis, enkel å bruke programvare som lar deg endre designformater, endre størrelse på design, endre farger og mer. Import / eksport til ulike populære formater». Det kan endre farger, men det kan ikke endre størrelse. Det kan ikke lagre i *.art. Denne programvaren inneholder en animasjon av sømprosessen og viser sannsynligvis flere detaljer enn de andre. Pulse er produsent av high-end prosumer og profesjonell programvare (Tajima Og Broderi i2).
 • her (eller her er en godt skjult online tjeneste Fra Pulse (se ovenfor). Anbefalt.
 • MyEditor Fra Wings Systems er en gratis, Åpner/sparer til mange forskjellige formater. Inkluderer en komplett stitch editor, skalering og rotasjon, array verktøy, etc. Kan importere / eksportere til mange formater (inkludert *.jef). Anbefalt.

 • multi-omformer Fra Sting & Sy. Kan lese design fra produsentens kort til harddisken og omvendt. Registrering kreves. Jeg Installerte Den På Win 7/64, men forsto ikke hvordan jeg kunne konvertere filer på harddisken min.
 • Kunstnerisk min redaktør gratis visning og redigering programvare: vise og endre støttede broderi filer og deretter re-lagre dem i noen av de tilgjengelige broderi filformater. (ikke testet ennå, kan være det samme produktet Som MyEditor ovenfor).

7.2 Image management

 • Embroidery explorer plugin er en utvidelse For Windows file explorer for å vise broderi filer, pluss litt informasjon (med ekstra store ikoner) svært nyttig informasjon. Anbefale (i tillegg til et av verktøyene ovenfor, dvs. må ha)
 • Montage Er et kommandolinjeverktøy Fra ImageMagick (Linus/Win/PC) som lar Sidestille Miniatyrbilder på Et Lerret. Eksempel:
 montage inkstitch-list-sim/* -geometry 80x80+0+0 tiles-png.png

vil få alle *.PNG-filer i inksitch-list-sim katalogen og deretter lage en fil med 80×80 fliser

8 Kommersielle omformere, resizers, etc.

(Se også de gratis konverteringsverktøyene ovenfor, det er sannsynligvis ingen grunn til å kjøpe en av disse, med mindre du ikke eier noen form for broderiprogramvare)

 • Sy Hva! Fra Masker I Bevegelse. Kan lese de fleste formater og skrive mange formater (men ikke .art). Mellom $ 50 og $ 65. Gratis prøveversjoner.
 • StichBuddy omformer, resizer, etc. For Mac OS X. Billig (€40) og demoversjon er tilgjengelig.
 • Embrilliance. En (relativt) billig multi-purpose verktøy for konvertering / sammenslåing / skrift etc. Støtter de fleste broderi formater, men kan ikke importere «normal» 2d-grafikk. (Mac / PC)
 • Mac Broderi. Multipurpose converter ($129).

9 Funksjoner av hjemmebruker broderi programvare

Nedenfor Er en foreløpig liste over nyttige funksjoner. Enkelte elementer mangler, andre vil trenge forklaring. Også ordlyden bør endres for noen elementer når vi får et bedre bilde.

 1. Rekkevidde og målpopulasjon
  1. type program: Spesifikt frittstående program, modulær programvare eller komplett designpakke
  2. F.eks. Computer nybegynnere, grafikk eller CAD kunnskapsrike sluttbrukere, profesjonelle punchers
 2. Format og maskin støtte
  1. Lese mange broderi design formater
  2. Skrive (noen) broderi design formater
  3. Skrive maskin spesifikke filer.
  4. Bøylestøtte, dvs. vis bøylen i designområdet
 3. Sporing og digitalisering
  1. Sporing av punktgrafikkfiler
   • fargereduksjon / fargeterskler
   • Despeckling
   • Utjevning med 2-3 parametere
   • Pikselterskler
  2. (Automatisk digitalisering av bilder direkte inn i sting seksjoner
  3. Import av vektor filformater (konvertering)
   • Formatstøtte, F. eks AI og SVG ikke bare (enkel-minded) WMF, EMF og EPS
  4. Fargefletting og substitusjon (i vektorisert bilde) Se også: redigerer
  5. Digitalisering av vektorelementer (oversettelse av en, noen eller alle vektorer til parametrizable stingobjekter.
 4. Vektorgrafikk(se også fyll og masker)
  1. 2d primitiver
  2. Bezier tegning
  3. Enkle transformasjoner (endre størrelse, flytte, rotere, flip, skrå, etc.)
  4. Utjevning, fylling av hull, etc.
 5. Stingdeler (broderiobjekter)
  1. digitaliseringskvalitet, f. eks. hvor godt kan programmet oversette tegneobjekter til sting seksjoner
  2. Omberegning antall (tilhørende) masker når et design er endret eller på annen måte endret
  3. Parametrization av sting seksjoner
   • tetthet
   • retning,
   • sting type (linje, sikk-sakk, mønster)
   • sting lengder
   • underlag
   • legge til/fjerne grenser
   • trådfarge etc.
   • dra / trykk kompensasjon
  4. Enkle transformasjoner (endre størrelse, flytte, rotere, snu, skew, etc.)
  5. Gruppering etter farge
  6. Sammenføyning og oppdeling av design(inkludert tekst fra bokstavmoduler)
  7. Endre stingrekkefølge for ulike deler
  8. Rediger enkeltsting
  9. Administrer fargepaletter
 6. Støtte for appliqué og oppdateringer (f. eks. legge til en oversikt)
 7. Bokstaver
  1. Innebygde stingoptimaliserte skrifter
  2. kan true type-skrifter digitaliseres?
  3. Monogrammer
  4. Konvolutt endres som buet
 8. Grensesnitt og verktøy
  1. Hvor mange trinn kan angre-alternativet gå tilbake til?
  2. Kompensasjon for ulike tekstiler
  3. Innebygde gjenbrukbare mønstre av ulike slag
  4. Støtte for alle større trådfargepaletter (forskjellige produsenter)
   • Inkludert informasjon som deretter lagres i stitch-filer !
  5. Statistikk (som utskriftstid, antall masker, etc.)
  6. Snarveier for ulike prosesser
  7. Batch omformere
  8. Stitch simulator, inkludert 3d-visning som viser masker i relieff
  9. mønsterhåndtering
  10. krever programvaren en dongle. (Jeg hater disse, siden jeg ikke bruker noen programvare for måned dongler har tendens til å bli tapt, og de kan falle ut av ryggsekken min …)
  11. Feilsøkingshjelp, f. eks. tillater digitizer å spore hvilken vektor som blir oversatt

10 Anerkjennelser

på grunn av omorganisering-dvs . bruddet Av Datastyrt broderi side-navn på opprinnelige bidragsytere, spesielt Tatarize, Jrouquie Og Cybermancer ikke apprear i historien til denne siden. Men de er ikke glemt !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.