februar 10, 2022

Bør jeg få en prenup ?

Å Snakke med partneren din om en prenuptial avtale kan være en ubehagelig diskusjon. Det er langt fra det romantiske idealet i starten av det du håper vil være en livslang forpliktelse.

Men med mer enn 107 000 skilsmisser registrert i 2019, ifølge offentlige tall, og tallene stiger, får en prenup lyd økonomisk fornuft.

I denne artikkelen vil vi:

 • Forklar beslutningene du bør gjøre før knytte knuten
 • Diskutere om en prenup er juridisk bindende
 • Se på fordeler og ulemper med en prenup

hva er en prenup?

Prenups er ikke juridisk bindende, Men de vokser i troverdighet
Prenups er ikke juridisk bindende I STORBRITANNIA, Men de vokser i troverdighet

en prenup avtale er en skriftlig kontrakt mellom et par før de gifter seg.

du har kanskje bare hørt om Dem som foregår I Amerika, sprutet over nyhetene når Et Hollywood-maktpar bestemmer seg for å dele veier.

men selv om DE ikke er juridisk bindende I STORBRITANNIA, en 2010 rettsavgjørelse i en skilsmisse sak forbedret troverdigheten til prenups. Og siden da familie advokater har lagt merke til en økning i par utarbeide avtaler.

men mens prenuptial avtaler bære vekt i skilsmisse domstoler, kan de bli overstyrt av dommere hvis de mislykkes tester.

dette kan inkludere om:

 • begge parter fikk juridisk rådgivning før inngåelse av prenup;
 • Ordninger ble gjort for regelmessige vurderinger av vilkårene i prenup;
 • avtalen ble inngått fritt og uten press.

som en del av denne siste fastsettelse, bør en prenup utarbeides minst 28 dager før bryllupet.

avtalen må inneholde full offentliggjøring av parets økonomiske forhold, og notere alle enkelt-og felleseide eiendeler, som eiendom, sparing og investeringer. Par må erklære gjelden de har også.

avtalen beskriver hvordan et par eiendeler vil bli delt i tilfelle skilsmisse.

Finn ut mer: Finansiell guide til skilsmisse

hvordan fungerer en prenup?

det typiske utgangspunktet for et finansielt oppgjør er en 50: 50 deling av eiendelene. Dette vil bli sett på som rettferdig i retten.

men i tilfeller der en partner er betydelig rikere enn den andre, eller hvor det er eiendeler som er vanskeligere å dele i to, kan en prenup legge ut spesielle ordninger.

kontrakten kan detalj hvordan en fremtidig arv vil bli behandlet eller angi hvordan eiendeler vil bli beskyttet for barn av et tidligere ekteskap.

en godt forberedt avtale bør også ha en gjennomgang klausul som fastsetter en tidsramme for å revidere vilkårene i prenup og endre dem om nødvendig.

Hatti Suvari, vert for podcasten Get Legally Speaking, sier: «en fornuftig tidsperiode for å gjennomgå en prenuptial avtale er hvert femte år. Regelmessige vurderinger kan ta hensyn til endringer i forhold som fødsel av et barn, en stor endring i eiendeler eller en arv som har kommet inn i potten. Avtalen kan oppdateres for å gjenspeile endringene.

» hvis avtalen ikke gjennomgås, jo flere endringer i forhold i ekteskapet fra datoen da prenup ble først signert, jo svakere avtalen vil bli sett i retten.»

er å signere en prenup en god ide?

ifølge en undersøkelse Fra investeringsplattformen Hargreaves Lansdown sa en av ti personer at de ønsket at de hadde satt opp en prenup-avtale før de ble gift. Så det er litt rart At Google-søk » er prenup bra eller dårlig?»det er så populært.

La oss se på fordeler og ulemper ved å signere en prenup-avtale.

Fordeler med en prenup

 • du kan beskytte dine eiendeler. For eksempel, du kan ha kommet inn i ekteskapet med en arvelig familie eiendom eller et arvestykke som du ønsker å beskytte for dine barn.
 • det vil spare deg for tid og skilsmisse kostnader. Ved allerede å ha en plan for hvordan dine eiendeler vil bli delt opp, du kan unngå en lang og bitre skilsmisse.
 • du kan beskytte deg mot partnerens gjeld med en gjeldsklausul-begrense ditt eget ansvar hvis de har utestående lån brakt inn i ekteskapet.
 • du kan sikre din virksomhet og fremtidige fortjeneste.
 • Utarbeide en prenup vil gi en forståelse av din komplette økonomiske bildet som et par. Det er en mulighet til å være åpen og ærlig om din økonomiske situasjon før du får gifte.
 • du kan sørge for barn fra et tidligere ekteskap. Ifølge Office For National Statistics ble nesten en fjerdedel av menn og kvinner i motsatt kjønn ekteskap gift for en annen eller etterfølgende tid i 2017.
 • du kan gjerde inn arven din fra dine samlede ekteskapelige eiendeler.

Prenup ulemper

 • en prenup er ikke juridisk bindende. Så det kan bli avvist av en domstol i skilsmisse.
 • du må betale advokathonorarer for å få kontrakten utarbeidet.
 • det kan være en tidkrevende prosess.
 • Regelmessige vurderinger er nødvendig for å sikre at prenup forblir relevant.
 • Det tar bort noe av romantikken ved å gifte seg.
 • Det kan føre til spenning og mangel på tillit mellom deg og din partner avhengig av dine prenup ønsker.

er prenups juridisk bindende i STORBRITANNIA?

nei, de er ikke juridisk bindende.

så hvorfor skal du få en? Fordi domstolene har blitt mer akseptere av prenups som bevis på et par intensjoner for delingen av eiendeler.

at trenden har kommet i kjølvannet av landemerket saken Radmacher v Granatino i 2010, hvor Høyesterett avgjort at en prenup ville stå med mindre en partner kunne vise hvorfor det ikke bør være.

siden da har familie advokater rapportert en økning i antall par utarbeide prenuptial avtaler.

Prenups er ikke bindende, og kan bli veltet i retten. Men det er skritt du kan ta for å redusere sjansene for at avtalen blir avvist.

 • begge parter må få separat uavhengig juridisk rådgivning før kontrakten inngås.
 • retten må anse avtalen som rettferdig.

du bør også regelmessig gjennomgå og oppdatere prenup å reflektere endringer i din situasjon.

prenup vil bli ugyldig hvis:

 • en dommer kan bevise en av partnerne ble presset til å signere avtalen
 • Ikke Alle eiendeler og gjeld ble avslørt når prenup ble utarbeidet.

Finn ut mer: Hvordan kutte kostnadene for skilsmisse

hvordan få en prenup

Hvis du og din tiltenkte har gjort beslutningen om å få en prenup, må du først bestemme hvordan dine eiendeler skal deles opp.

Neste må du kontakte en advokat for å utarbeide kontrakten. Det er lurt at du begge søker uavhengig juridisk rådgivning før du signerer kontrakten.

når dette er gjort, inkluderer bekreftelse på at du har mottatt juridisk rådgivning, sammen med din prenup papirene. Dette betyr at det ikke kan bestrides i retten.

hvor mye koster de?

saksomkostninger kan variere avhengig av situasjonen din, men du kan forvente å betale mellom £1 000 og £2 000.

Husk, billig kan ikke være best. En dårlig utarbeidet prenup avtalen kan bety at du ender opp med å betale kostbare advokathonorarer hvis du ender opp med å få skilt.

Er det mulig å få en prenup etter at du har giftet deg?

Ja. Det kalles en postnuptial avtale og følger de samme reglene.

trenger du en advokat?

Nei, men det er ikke tilrådelig å fortsette uten en. En avtale som ikke er profesjonelt utarbeidet, er mindre sannsynlig å stå opp i retten.

den endelige dommen

Hvis du og partneren din fortsatt tenker: «Skal vi utarbeide en prenup?», se samtalen som en mulighet til å bli bedre kjent med din fremtidige ektefelle, Sier Sarah Coles, en personlig finansanalytiker Hos Hargreaves Lansdown.

«Prenups kan være et skremmende prospekt,» legger hun til. «Men å se en prenup som en mulighet til å ha en bredere samtale om penger, før du knytter knuten, er en nyttig tilnærming. For mange mennesker går inn i ekteskap uten å fullt ut forstå partnerens økonomiske stilling, så dette er en sjanse til å få alt ut i det åpne, slik at dere begge vet hvor du står.»

Se Times Money Mentor Financial guide til ekteskap for mer informasjon for par.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.